BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,02
KATEGÓRIA: csendélet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. december 3. 13:42
  • objektív: 18-55kit
Katonák voltunk

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. december 5. | 01:00 | brm00

Üdv! A képeid láttán remélem mindenkinek eszébe jut néhány dolog! Kitűnően látszik mindhárom képen, hogy mennyire nincsenek becsülve ezek a sírok, pedig ha kimegyünk a temetőbe általában rendben vannak tartva a nyughelyek, pedig ott "csak" (ezt rengeteg idézőjelben) halottak vannak, itt pedig gondolom hősi halottak! Nem gondolom azt, hogy a civil halottak nem érdemelnek tiszteletet, megbecsülést stb, de azért nézzük már meg ezeket a sírokat! Sokszor van olyan, hogy egy katona több ezer km-re hal meg a családjától úgy, hogy közben a saját hazáját szolgálja, ez azért nem ugyanaz, mintha valaki pl otthon a családja mellett hal meg! A képeid, mint dokumentum-fotók is megállják a helyüket, megőriznek egy kort, egy emléket és nem mellesleg ha már katonákról van szó, akkor mindenképp a háború és a harcok utáni csendet, békét jelképezik, amit csak áldozatok árán sikerült elérni! A kivitelezés is nagyon tetszik, értékes képek mindenképp! :)

uceda válasza:
Köszönöm a kedves szavakat, örülök hogy megmozgatott a fotóm.
További jó fotózást.

2008. december 4. | 21:57 | harminchat

Köszönöm szépen a kreditet!

uceda válasza:
Igazán nincs mit.
Ez járt, nemrégen Tőled is kaptam :)

adott pontszám: 4
2008. december 4. | 16:29 | harminchat

Szia! Nagyon szépek ezek a régi sírkövek és szomorú látni, mennyire elhanyagoltak. Három fotó sorozatba illesztése jó gondolat, de a sorozat képei nem csak erősíthetik, hanem gyengíthetik is egymást. Itt, ha jól látom, bátran cáfolj meg ha tévedek, két fotón is szerepel az egyik sírkő. Ez annyiból nem szerencsés, hogy a baloldali fotón mindjárt közelről mutatod be. A jobboldali képen pedig van egy félbevágott részlet, ami akár természetes keretét is adhatná a képsornak. Ezt a két fotót tehát én inkább fordított sorrendben helyeztem volna el.

A középső kép sajnos nem igazán letisztult kompozció, nem baj, hogy a súlypontja eléggé szélre került, de a háttérben álló terebélyes fa akár ellensúlyozhatná is, ha nem lenne baloldalt a másik sírkő miatt eléggé determinálva a kompozció. Talán itt érdemes lenne megpróbálni jobbra helyezni a sírkövet és baloldalra komponálni a nagy fát.

A fények, az ff konverzió egyébként nagyon jól illenek a témához. A középső fotó enyhe felhőzete is kellően hangulatos. A kopár ágak és a gazos háttér a pusztulást, elfeledettséget is szimbolizálja.
Ha van rá lehetőséged érdemes lenne visszatérni a helyszínre és újrafotózni vagy inkább már tapasztalt szemmel ismét fotózni a témát. Sokszor másodszorra egész új dolgokat is fel lehet fedezni, ami az elején is ott volt, csak még nem vált nyilvánvalóvá.
Sok sikert és szép fényeket!

uceda válasza:
Igazad lehet ezekkel a zavaros dolgokkal.
igazábol ez az ilyen jellegü probálkozásom, ki akartam probálni ezt a több képes variációt és azt tudtam, hogy ilyen síros témával mutatna jól. Utólag már én is megforditottam volna a kér fotót, de lustaság miatt nem tettem meg. Abban a verzióban tényleg jobb lenne.
csináltam egy másikat is, hamarosan azt is fel fogom rakni, uh összintén kiváncsi leszek majd a véleményedre.
Az szerintem jobb lett, uh nem is tudom miért ezt raktam fel elöbb.
Na mindegy majd meg fogod ugyis ismerni.
Köszönöm, hogy részletesen foglakoztál fotómmal.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2008. december 3. | 16:23 | graalmusic

Jo fotok, jo kontrasztok, jo hogy feher-fekete, tetszik a szomorusag meg a horror amit a kep sugaroz...talan az elso kep nem a legstabilabb...tudom hogy az utolsoban is ugyanaz a sir van, viszont ott van legalabb elol a masik, ami egyenesen all, s igy javit a stabilitason. Sajnos az elso kep eseteben nincsen meg ez a segitseg, a fak meg tul tavol vannak hogy azokat tekintsuk tamaszpontoknak. Kivanok jo fotozast tovabbra is.

uceda válasza:
Első ilyen jellegü probálkozásom.
Majd legközelebb ezekre is odafigyelek.
Köszönöm, hogy véleményezted.