BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,96
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. november 28. 18:59
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Keszthely
szabadon

a képhez szinte egyálltalán nem értem hozzá,nem kapott photoshoppot..... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3,5
2008. december 5. | 19:14 | bgombas

Látszik, hogy nem kapott photoshopot, de minimális utómunka nem ártott volna, mert nem biztos, hogy a gép szoftvere mindíg tökéletesen dolgozik. Az első ami feltűnik, az a minőségi probléma, valahogy mosottnak tűnik ekkora méretben az egész kép, mintha nagyon sok lenne a tömörítés. Fele méretre kicsinyítve ez nagyjából nem is látszana. A második a kompozíció, középre szerkesztett, hátulról, picit felülről fotózott madár, amit majdnem sikerült átlóba komponálni. Ez így eléggé elkapott pillanatnak tűnik. Balról és alulról megvágnám, hogy több tér legyen arra, amerre halad. Érdemes lett volna állítani a színeket, mert így eléggé szürke lett minden, olyan mintha lenne rajta egy fátyol.

markusz válasza:
kösz hogy benéztél...

adott pontszám: 3
2008. december 4. | 23:51 | Shariff

LEhet hogy nem kapott PS et , de ez nem jelenti azt hogy jó ez így. Életlen, ezzel a címmel van egy kis mondanivalója, de a színek fakóak, talán ha több látszódna a háttérből, látszódna az, hogy merre repül, jobban érvényesülne a szabadság érzet.
üdv!

markusz válasza:
kösz a tanácsot..

adott pontszám: 3
2008. december 1. | 10:34 | V.F.

Jól szerkesztett de unalmas tucat sirályos kép. A PS hiánya itt most zavaró. Fehéregyensúly állítás kis szintállítás élesítés... Ez mind mind ráfért volna a képre.
Sajnos az eredeti kép is életlenek tűnik. Ne félj az utómunkától.
Üdv.
VF

markusz válasza:
köszike

adott pontszám: 2,7
2008. november 30. | 23:17 | pasztell

Szia
Valóban értékelem, hogy nincs rajta utómunka de van pár dolog ami nem a leg helyénvalóbb. A kép hangulata elég ködös, nem igazán érthető számomra az üzenete. Zavaró hogy a madár feje egyáltalán nem látszik, ugyanakkor a szárnyak egyenes kitártsági állapotukban nem annyira közlőek mint meghajlitva. Enyhén életlen zónák vannak benne, és a szürke háttér a kopott madár szineivel unalmassá teszik a képet. Nagy benne az a zóna ami elnyomja a témát felületi proeminenciájával. Érzem, hogy nem volt azonban könnyű ebben az állapotban lefotózni a madarat, mert ez szerintem inkább egy pillanatkép, amit nem sokat állithattál.
Szép fényeket.

markusz válasza:
köszi...

2008. november 29. | 20:53 | Espíritu

Csak az enyémre és Szikra véleményére jött meg a válasz. A többiekére nem ment...
Igen, a digitális zoom az tulajdonképpen az optikai zoom képe csak kivágva abból a képból kisebbre és felnagyítva, ami sajnos elég rossz minőséget eredményez:(

2008. november 29. | 18:38 | Espíritu

Márk!
Itt úgy szokás, hogy legalább annyit visszaírsz, hogy köszi, ha már értékelik a képedet. Akkor meg pláne, ha még hasznos is...

markusz válasza:
Bocs de én már írtam választ csak ezek szerint nem sikerült....azt írtam hogy kösz hasznos információkat és a képhez egyálltalán nem kapott a fotó photoshoppot....a minőség azért nem túl jó mert digitális zoom-ot is használtam(amit tom nem szabadna)de nem volt elég nagy a 3xos zoom....szóval kösz a véleményt(amire már mondom elvileg válaszoltam!)

adott pontszám: 4
2008. november 29. | 18:16 | Szikra

klassz a tollak íve a szárny, a"faroklapát" jó kép a repülésről. Kár hogy a gépednek túl nagy falat volt. Vagy nagy a levágott rész vagy magas az ISO. Üdv Szikra

markusz válasza:
Nem tudom ezek szerint nem sikerült a válasz mert én válaszoltam.....szal köszi az értékelést.Azért nem jó a minősége mert digitalis toom-ot használtam,nem volt elég nagy a 3x-os zoom.....a kép egyébként nem látott photoshopot,mitöbb hozzá sem értem.....

adott pontszám: 3,6
2008. november 29. | 09:03 | Espíritu

Szia!
A kép nem rossz, de el kell ismerni, hogy van néhány hibája, ami részben a gép és részben a Te hibád.
Először is azt javaslom, hogy mindig 800X600as méretben tedd fel a képeket különben az történik, mint ami most is történt, hogy túl nagyban kerül fel a fotó, és így még jobban kijönnek a hibák...
A cím jól kapcsolódik a témához, ami fontos, mert gyakran adnak olyan címeket képeknek, aminek semmi köze magához a képhez.
A vágás nem lett az igazi. Teljesen középreszerkesztetted a madarat, ami nem a legjobb megoldás, mert unalmassá teszi a fotót. Nézz körbe az oldalon, mert vannak itt nagyon jó természetfotósok és náluk is láthatod majd, hogy sosem helyezik középre a fő témát, hanem igyekeznek azt valemelyik harmadolópontba vagy annak közelébe tenni.
Az élesség jó.
A kép minősége azonban nagyon gyenge, ami gondolom egyrészről a rossz kicsinyítés, a nagy képkivágás és a gép adta korlátok miatt ilyen.
A gép ugye nem a legjobb arra a célra, hogy te madarakat, állatokat fotozz. Pontosabban makróra, de arra, hogy gyorsan repülő madarakat fotozz már nem legjobb. Ha ez a téma érdekel, akkor mindenképp be kellene szerezned egy tükörreflexes gépet és egy teleobjektívet! Mert ezzel a géppel nehéz lesz valóban szép és érdekes fotót készíteni. A 114mm nagyon kevés ahhoz, hogy közel hozd a témát. Gondolom, hogy ez sem az eredeti kép, hanem egy nagyobb képből vágtad ezt ki, de így az alapvetően nem nagy felbontású kép még sokat veszít a minőségből...
A színek kicsit szürkék, ami a gép hibája, mert nem tudott jól fehéregyensúlyt mérni. Bár ezt photoshopban kicsit lehetett volna javítani. Nem tudom, hogy ez a kép egyáltalán kapott-e photoshopot?! Mert a digitális képelknél kötelező a photoshop... a gép egyszerűen nem azt adja vissza, amit te ott és akkor láttál így mindenképp hozzá kell nyúlni, ha másért nem is, de legalább kis kontraszt, élesség, stb miatt.
Eléggé zajos is a kép, ami szintén a gép korlátai miatt ilyen sajnos.
Egy keretet kaphatott volna esetleg, mert az kicsit szebbé és rendezettebbé teszi a fotót.
Szóval összességében nem rossz, de még lehetne rajta javítani...
Szép napot!

markusz válasza:
Nem tudom ezek szerint nem sikerült a válasz mert én válaszoltam.....szal köszi az értékelést.Azért nem jó a minősége mert digitalis toom-ot használtam,nem volt elég nagy a 3x-os zoom.....a kép egyébként nem látott photoshopot,mitöbb

adott pontszám: 2
2008. november 28. | 22:36 | And now for something completely different

A kép fő baja, hogy életlen és kontraszttalan. Az átlós szerkesztés jó, de a kép akkor lenne élvezhető, ha a madarat szemből láthatnánk. Így unalmas tucatfotó marad.

adott pontszám: 3,9
2008. november 28. | 22:32 | harminchat

Szia! Szép a szárnyak átlója, a tágas tér, a sok víz a háttérben. Hátat fordít nekünk a madár, ez annyiból jó, hogy a tollain látszik a manőverhez szükséges mozdulat. De szemből mégis jobb lenne a kép. A méret miatt pedig szembetűnő a zajoság és a kissé lágy rajzolat.
A pontlevonás mégsem ennek szól, inkább a halvány színeknek és a fent említett hátulnézetnek.
További jó fotózást!

adott pontszám: 2
2008. november 28. | 21:35 | kissendre

Szemből jobb lenne, a kép zajos is és mintha kissé túl lenne nagyítva.A képméret is nagy ,csak görgetve nézhető,ill.közepesben.A színei is sápadtak ,ez így nem látványos.Bocs ,de így gondolom.További jó fotózást.

adott pontszám: 3
2008. november 28. | 21:27 | graalmusic

Tulsagosan egyszeru. Instabil kompozicio, unalmas, kopott szinek (semmi elet a szinekben), es nem latom a mondanivalojat az egesznek....mi a lenyege? Mi az erdekes benne, a kulonlegesseg? Raadasul meg hatat is fordit az a repulo tyuk.