BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. november 21. 18:19
cím nélkül

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. január 8. | 19:54 | Balázs82

Jó meglátás, a vaku picit zavaró, ettől eltekintve számomra ötös! :)

vargacsaba válasza:
Köszi! Vaku nélkül nagyon részlettelen lett volna a corpus.

2008. november 30. | 15:00 | gravityboy

Nos, akkor hadd kezdjem válaszom én is egy személyeskedni igyekvő megjegyzéssel. Ez a fórum a képek szakmai értékelésére hivatott, és nem pedig a résztvevők gondolkodásának megítélésére (főképp mindezt egy 5 soros megjegyzés alapján)...de mindebben azt hiszem egyetértünk.
A kép. A képet nem kizárólag technikai szemszögből pontoztam, nem szokásom megállni pusztán a formánál, hisz nem egy absztrakt, öncélú fotóról beszélünk, hanem valamiről, amiről látszik, hogy igyekeztél vele valamit kifejezni a nézők felé. A képeidet átböngészve látom, hogy a vallásos motívum sok képednél megjelenik, és bizony vannak olyanok, amelyek kifogástalanul visszaadják azt a hangulatot, amit elképzelhettél (pl. Az ég felé c. képed), és van olyan, amely - hogy szavaiddal éljek - "éretlen és zavaros" megközelítésre vall (Kereszt I.). Mindezzel oda kívánok kilukadni, hogy hiába kiemelkedő egy kép szerkesztése, ha a gondolatvilág kifejezése nem egyértelmű, nem elég direkten jelenik meg a mondanivaló, akkor az a kép nem pontozható hibátlanra. Ez az én képértékelési filozófiám, vannak sokan akik máshogy vannak ezzel, de ennek az oldalnak az előnye abban rejlik, hogy a végén egy objektív véleményt (kvázi egy pontátlaggal kifejezve) látunk a sok eltérő megközelítés keverékéből.
Remélem véleményemet elfogadod, igyekeztem nem sértően fogalmazni, nem a személyedre vonatkozó választ írni (mivelhogy személyed ismerete nélkül butaság lenne ezt tennem). Várunk Tőled sok további kiváló képet a későbbiekben is!

vargacsaba válasza:
"Ez a fórum a képek szakmai értékelésére hivatott..." Nagy csalódások fognak még itt érni.
Amúgy köszönöm kulturált reakciódat, ez is nagy szó errefelé.

adott pontszám: 5
2008. november 22. | 10:25 | Hanna

Szia! Egész érdekes fotó lett, főleg a perspektívikus hatások és a tónuskülönbségek miatt. Egyszerű de szerintem mégis remek meglátás és megvalósítás.

vargacsaba válasza:
Köszi.

adott pontszám: 5
2008. november 21. | 23:53 | dubitoergosum

szia! nagyon jól komponált kép, ha nem erőltetném rá magam, hogy ne lássak javítanivalót, akkor azt mondanám, hogy a lábszáron lévő csillanás kicsit zavaró. olyan, mintha vakutól lenne, de nem vagyok biztos benne.. nembaj, kap egy ötöst, megérdemli így is :)

vargacsaba válasza:
Vakuztam, mert a kereszt árnyékban volt, így nagyon részlettelen lett volna.
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 4
2008. november 21. | 18:55 | nagyistvan

Erdekes, jol sikerult kep. A ket nagy gondom a keppel:
- a vaku (ugye jol latom, hogy hasznaltad? :) ) csillogasa kereszten annak hangulatat csokkenti.
- a ket fotema egymast tullicitalo harsanysaga, ha a keresztet nezem, elvonja a figyelmemet a templom, ha meg a templomot, akkor a kereszt arnyekom nagyon..

vargacsaba válasza:
Van vaku, de direkt kis fényerőt használtam, hogy ne legyen zavaró, de azért javítsak a fényhiányos viszonyokon.
Szerintem jól kiegészítik egymást a kereszt és az épület (ravatalozó), a kereszt magában unalomig fotózott téma (mondjuk így is).
Kösz a véleményt.

adott pontszám: 3
2008. november 21. | 18:30 | gravityboy

Huhh, múltkor én is próbáltam egy hasonló ötletet képbe önteni, de sehogy se sikerült megrendítő, elgondolkodtató látványt elérnem (jegeltem is a dolgot). Ezzel a képpel megmutatod a megfeszített Jézust, és a templomot mögötte...és slussz, semmi egyéb. Esetleg egy frappáns címmel segíthetnél a nézőnek, de ez így egy nem túl sokat mondó, sima fotó lett.

vargacsaba válasza:
Leírt véleményed éretlen és zavaros gondolkodásra vall, de sebaj, lehet fejlődni. Ajánlom figyelmedbe someoneelse cikkét, a legelső volt a sorban.
Kösz a véleményt.