BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,98
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. október 25. 22:58
Lóláb

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. május 14. | 09:09 | Radovics János

Kedves Morenthena!
Sajnos már nem tudom pontozni, mert ezt is elszúrtam. Elolvastam a véleményeket, és nem akarok senki ellenében beszéni. És "rehabilitálni" sem szeretném a képet, mert nem szorul erre. De elmondanám, hogy nekem mit mond, annak ellenére, hogy érzem, hogy nem ezt szeretted volna közvetíteni.
A.Snitke, nálunk kevésbé ismert zseniális (volt szovjet) zeneszerzőnek van egy műve hegedűre, vonós zenekarra és.....preparált zongorára. A mű régi világot idéz (Vivaldi-s foszlányok, stb., ) amire mindig brutálisan "rálép" a preparált zongora otrombasága. A mű végén az érzékeny lélek megérzi, hogy ez egy kemény kritika a megszépült múlt és a jelen otrombasága viszonyáról. Mégis valami rejtett összhang van az idealizált múlt és a súlyos jelen között.
Ezen a képen, a múltat az őszi levelek jelentik. A "súlyos" jelent, pedig az élő lóláb, amely "lelépi" a megszépült múltat. Ellentét van a könnyed-laza levelek és a súlyos lóláb között minden tekintetben. De ott van a titokzatos összhang is, amitől mondanivalója van a képnek. Ezt szerettem volna elmondani, és még azt, hogy a Snitke mű lemezborítójára nem is tudnék jobbat elképzelni. Fogadj el tőlem egy elméleti csillagos ötöst.
Gratulálok. R.J.

Morenthena válasza:
Kedves János!
Kellemes meglepetés ez az értékelés:)
Szeretek kicsit elvonatkoztatni a képektől és talán első alkalom, hogy valaki ezt ilyen szinten megtette egy általam készítettel. Nagyon tetszik ez a párhuzam és jobban örülök neki, hogy ennyi idő után is írt rá, mintha pontozta volna.
Köszönöm szépen!:)

adott pontszám: 4,5
2008. október 27. | 10:21 | kis móc

Hát nem tudom, talán inkább abszurd, mint absztrakt ebbe a körmegvilágításba előtérbe szerkesztett téma. ezen belül a színek, az élesség, jó, a felülről jobbról érkező fény a levelek egy részét jól kiemeli, de körbe a sötét inkább lehangolóvá teszi képet.

Morenthena válasza:
köszi az értékelést:)

2008. október 26. | 12:26 | purciur

De csak azért nem mert makacs vagy!

Morenthena válasza:
Egyáltalán nem! Tényleg fakó és hangulattalan ezek nélkül...sajnálom, hogy nem tetszik így:( köszi, hogy írtál

adott pontszám: 3
2008. október 26. | 10:56 | WILLYLONG

Hát ez így most gyenge nekem ebben a kategóriában.
Az rendben van hogy kiemelsz egy részletet a lóból viszont nem tudok felfedezni érdekes formákat a kiemelt témán amire még rá is erősítettél egy lyuknézettel.
Az avar kesze-kuszasága sok számomra.
Ha már minimál akkor simán a homokban jó fényeknél esetleg érdekes lehet.
Így valóban csak egy lóláb.
Ervin

Morenthena válasza:
Hello!Egy ló lábán mi lenne érdekes részlet?:D Az avar színvilágával a hangulathoz kellett. Sajnálom, hogy nem nyerte el tetszésed! Köszi az értékelést!

adott pontszám: 2,9
2008. október 26. | 09:37 | Gabovajsz

Szia! Nekem tobb sebbol is verzik ez a foto! Eloszor is nem ertem a kategoriavalsztast, nekem nem illik az absztraktba! A minoseget tekintve szinten vannak problemak, ami vagy a tomorites rovasara irhato, vagy ps-ben kapott valami efektet, de semmikepp nem tett jot neki. Maga a foto, amit abrazol, tul direktben probalja megmutatni, es a szelektiv sotetites, csak tovabb erositi ezt a hatast.

Morenthena válasza:
Hello! Ha nem absztrakt akkor mi?:) (A valóság törvényszerűségeitől, összefüggéseitől tárgyi formáitól elszakadt alkotói módszer. A formák, alakzatok, fény és árnyék a lényeg..)Sajnálom, hogy nem tetszik.:( köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2008. október 26. | 09:31 | purciur

Nem értem hová lettek a részletek.Miért van körkörösen besötétítve a kép szélei.Miért nem éles és ennyire sötét.Még jó is lehetne ha az előbbi felsoroltak rendben lennének.szvsz.

Morenthena válasza:
Először is hello!
A körkörös sötétítés a hangulathoz kellett, hogy vezesse a szemet. Az élesség sajnos jogos, de a többivel nem értek egyet, mert ha lehagynám egyáltalán nem lenne jó kép. Nem tanultam túl sokat az értékelésből, de köszönöm hogy írtál!:)

adott pontszám: 3
2008. október 26. | 02:26 | Joseurfi

Véleményem szerint a kép akár nagyon jó is lehetne,ha magasabb felbontású/ élesebb lenne (az eredeti számít és nem a kicsinyített változat). A fény játék és a meleg/fehér kontrasztja emeli valójában a színvonalát

Morenthena válasza:
köszi