BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
-
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. október 15. 21:28
Elmegyünk...

Ajánlom ezt a képet harminchatnak, aki kredit utalással lehetővé tette, hogy feltöltsem egyáltalán. Köszönöm mindenkinek aki megnézte a feltöltött fotóimat, aki hozzászólt, véleményezte, illetve értékelte azokat. És külön köszönet parfümnek, akinek a nemritkán költői, de minden képen felemelő szavai sokat jelentettek nekem. Jó fényeket!  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2010. március 13. | 17:51 | photo23

Nagyon tisztelem a munkáit. Általában alaposabban átnézem azoknak a véleményezőknek a képeit, akik 1-2 (sablonos) szónál igényesebben, részletesebben fejtik ki véleményüket mások és a saját fotóimról; többnyire már a hozzáállás, az írásokban is jelentkező elmélyültség is felkelti a figyelmemet - mielőtt még a véleményező(k) képeit megismerném.

Így történt az Ön esetében is. Általában - mint csaknem mindenki a fórumon - tegeződni szoktam - , de most már csak azért se teszem, mert láttam az adatlapján szereplő önarcképet. Miután elolvastam a képemhez fűzött gondolatait, melyekkel megtisztelt, valójában rögtön sejtettem, hogy nem egy fiatal kamasz véleményét olvasom. Őszintén örülök a sorainak.

Külön kitérnék a technikára, a technikai kivitelezésekre is: önmagukban is nagyon korrektek a munkái ebből az aspektusból is, de számomra egy külön plusz, hogy ezek a fotók többnyire (vagy mind?... most hirtelen nem tudom biztosan) egy sima Nikon D50-nel készültek... Félre ne értse: egyáltalán nem tartom gyenge, vagy rossz gépnek, egyszerűen csak arra célzok: ennél jóval összetettebb, drágább, profibb gépekkel se készülnek mindig ennyire jó minőségű, jó rajzolatú képek. Számomra külön technikai erény, hogy ezek a fotók nem egy D3 vagy hasonló "nagyágyú" produktumai, hanem egy maximum alsó középkategóriás Nikon "kistestvér" képességei. Elgondolkodtató ez a tüntető képminőség, ez a technikai színvonal - már csak ezen a téren is le a kalappal!...

Szeretném, ha nem törölnék csak azért ezt a hozzászólásomat, mert CSAK általánosságban beszélek - így tehát most konkrétan a képről: mind a f-f- - konvertálás, mind a "6x6" formátum, mind az erős mélységéletlenség mutatja számomra, hogy "tudatos, kreatív, követendő, példa értékű" képpel van dolgunk - ...hogy a fotozz-os definícióknál maradjak... :-) ... Úgyszólván képtelen vagyok benne hibát felfedezni. Ami pedig a technikai megvalósítás mögötti/túli többlettartalmat illeti: egyértelmű, de nem szájbarágós a szimbolika.... GYÖNYÖRŰ.

(Hadd ne folytassam a "sort", amit még mondhatnék rá. Gratulálok.)

Valójában legalább egy tucatnyi képéhez szívesen írtam volna értékelést - végül mégis ezt a fotót választottam - amit már nem lehet "osztályzattal" értékelni... Szándékos a választás - mivel nem célom hálálkodni, "kötelező" jutalmazó gesztust tenni. Sokkal szívesebben írtam pontok nélkül, szabadon erről a képről.

Amit itt látunk, nem több, nem kevesebb, mint a valóság - mentesen minden giccstől, elszakadva (bölcsen) az itt szinte teljesen felesleges színektől, fekete-fehérbe konvertálva, sűrítve mondanivalójában azt a lényeget, aminek semmi köze a színekhez. A fotóból számomra az is kiderül, igazolódik, hogy valóban vonzódhat a letisztult minimál-ábrázolásokhoz, kedvelheti ezt a képi megközelítést.
Engedje meg, hogy csatlakozzak a számomra ismeretlen "Parfüm"-höz, hadd lehessek én is még egy ember, pluszban, aki őszintén szeretné, hogy maradjon még itt, a fotozz-on, mindannyiunk örömére, tanulságára.

Nem szeretnék senkinek direkt reklámot csinálni, így csak név nélkül említem meg azt a 35-40 körüli saját korom beli "kollégámat", aki adatlapján, a "bemutatkozás" rovatban nyíltan, kendőzetlen, de kulturált megfogalmazásban kitért arra, hogy sajnos mások már itt a "divatirányzatok", mint régebben, hogy keveredik a valós képi Érték a művivel, és hogy bizony gyakran egyszerű giccseket emel piedesztálra a közízlés itt, a fórumon, sőt: úgy nagy általánosságban is...

Megnéztem a többi képét is. Időt, fáradságot nem sajnáltam rá - pontosabban egyáltalán nem jelentett fáradságot, legfeljebb időt.... - amit egyáltalán nem bántam meg rájuk fordítani.

Minden tiszteletem ennek a hozzáállásnak, látásmódnak. Legtöbb munkájánál úgy érzem: letisztult, a szó legjobb értelmében EGYSZERŰ képek alkotása a célja, melyek aztán ezernyi asszociációt képesek elindítani az erre fogékonyakban.

Rendkívül szimpatikus képek.

Nem akarnak "nagyot dobni", nincs mögöttük erőlködés, túlgondolás - egyszerűen "csak" szépek, megnyugtatóak. Mégis annyi történetet, érzést generálnak a befogadóban...

Nem csak "Parfüm" - a saját (és remélem, sok más ember) nevében is kérem: legyen kedve, lelkiereje továbbra is maradni itt, bátran közölni újabb, vagy akár régebbi képeit.

Személy szerint úgy gondolom: az igazi nagy "dinoszauruszok" már több, mint fél évtizede "kihaltak" itt - ezzel együtt hiszem és remélem, hogy mindig van utánpótlás, mindig van és lesz néhány , sőt akár jó pár olyan jelenkori alkotó, akik - Önhöz hasonlóan - visszaidézik bennem is, másokban is a régi fotozz-os emlékeket...

5-6 évvel ezelőtt szinte csak azért az 3-4 emberért látogattam fel ide, akikre (név nélkül) céloztam... Szinte csak őmiattuk töltöttem fel képeket - részben az ő rendkívül érzékeny, mélyreható véleményük, részben az ő munkáik miatt. Ettől függetlenül nyitott vagyok a jelenben is minden szépre, jóra, más ismeretlenek részéről is - ugyanakkor szomorúan mondom: nagyon sok bennem a csalódás. (Csak röviden, igyekezvén nem feledni, hogy itt és most NEM rólam kell, hogy essék sok szó: a képem, amit figyelemre méltatott, az egyetlen olyan absztrakt kép, amit úgy döntötttem, átmentek, régi, 6 évvel ezelőtt inaktív galériámból. Célom nem e kép régi népszerűségének újbóli átélése volt, érdeklődésem inkább "szociológiai kísérlet" akart lenni. Kíváncsi voltam, még ma is azt jelenti-e másoknak, mint régen... Amit tapasztaltam, az meglepően pozitív volt... - Így Önnek is bátran merem javasolni: ne csak "Parfüm" miatt maradjon. Szerencsére azt tapasztalom: VAN MÉG REMÉNY!... :-)

Biztos vagyok benne, hogy tehetségével, látásmódjával másoknak is sok örömöt szerezhetne még.

További szép hétvégét kívánva: photo23

gpuska válasza:
Kedves photo23!

Ezek szerint le kell cserélnem az önarcképem. Öregít. :)
Mivel úgy tűnik mégis én vagyok az idősebb, ezennel felajánlom, hogy tegeződjünk.
Egészen kivételes, és szokatlan - jó értelembe véve - az itteni hozzáállásod az oldal látogatóihoz képest. A többségi érdektelenség, felszínes véleményezés, illetve az oldal szabályai eredményeként jutottam anno arra az elhatározásra, hogy szüneteltetem a jelenlétem, de ez egy másik téma...
Nagyon megtisztelő a véleményed amit a galériámmal kapcsolatban írsz. Talán tényleg érdemes folytatni..., és most nem csak az oldalon való szereplésre gondolok hanem arra, hogy nekem ezt az irányzatot kell művelnem, mert elbizonytalanodtam...
Az utóbbi időben inkább más témákkal próbálkoztam több kevesebb sikerrel.
Nagyon örülök, és köszönöm, hogy vetted a fáradtságot, és leírtad a képeimmel kapcsolatos gondolataidat. Valószínű még többször el fogom olvasni...
Azért is értékes számomra a véleményed, mert az a fotód, ami véleményezésre ragadott igazán nagyszerű munka. Most csak átfutottam a galériádon, de igyekszem a jövőben figyelemmel kísérni a munkásságod.
Köszönöm a figyelmedet.
Kellemes ünnepeket kívánok!
Üdv.: G.

2008. november 13. | 22:19 | persecutor

Nem tudom, nekem meddig sikerül ittmaradnom, mert már az első feltöltött képem megbukott a moderátorok szűrőjén. Ezt furcsának találtam így elsőre, de még nem adom fel. Szeretném, ha a tagok bírálnák a képet és tőlük hallanám, hogy valóban nem átgondolt kompozíció.
Lehet, hogy kezdelek érteni!

gpuska válasza:
Megnéztem volna a fotódat, ha az adatlapodon engedélyezted volna a pontozható megjelenítését...
Egyébként ezt nem is értem: "megbukott a moderátorok szűrőjén". Ilyen is van?

2008. november 13. | 10:18 | persecutor

Jelen helyzetben nem tudok okos lenni, mások döntését pedig végképp nem bírálhatom felül. Én még nagyon új vagyok ezen az oldalon (egy másik fotós site-on sem vagyok sokkal veteránabb) így még nem ismerem az oldal sajátosságait. Pár nap alatt viszont szembesültem egy-két negatívummal, ami elsőre meglepett. Nem futamodom meg, hiszen ami nem öl meg, az megerősít! Tartja a mondás.
Nagyon ideillő búcsúfotót választottál.
A szél által könnyen szárnyrakapó "ejtőernyősök" sem tudják előre, hol vetnek partot!
Azért remélem, hogy döntésed nem végleges. Aludj téli álmot, hiszen a tavasz a megújulás évszaka!! Olyankor minden rózsaszín és "jószagú"!!!

gpuska válasza:
Szia Judit!
Persze minden lehet..., több mint három éve már, hogy feltöltöttem az első fotómat ide. Azóta sok minden változott. Az itteni szabálymódosítások melyek a hibakeresést, a lepontozást jutalmazzák, és nem arra ösztökélnek, hogy az élményt, a mondanivalót, vagyis a lényeget keresse a néző - hibás. Valószínű ennek köszönhető a tagok megváltozott hozzáállása, viselkedése is, ami már nem olyan mint 1-2 éve volt (tisztelet a kivételnek), de ennek részletezésébe nem szeretnék bele menni...
Köszönöm a gondolatokat.
Üdv.: G.

2008. október 23. | 09:57 | rajli

Gábor!
Mindig van visszaút! Újra tavasz lessz, újra megpezsdül a természet és remélem (többek nevében), hogy a Te kedved is újra megjön, hogy gyönyörű fotóiddal gyönyörködtess és taníts minket! Már nem vagyunk mai gyerekek (ne jó én nem :))) ), nehezebben toleráljuk a megnemértést, és a közönyt. Pihentesd egy kicsit az oldalt, de ne felejts el minket, és utána térj vissza ide!
Addig is jó fényeket: Laci

gpuska válasza:
Szia Laci!
Nagyon jól esnek szavaid.
Köszönöm szépen.
Jó fényeket!
Üdv.: Gábor

2008. október 16. | 20:31 | czapkat

gyönyörű kép és a galériád is csodálatos..

gpuska válasza:
Köszönöm czapkat.

2008. október 16. | 18:22 | sitselea

Gondoltam , hogy nem ilyen egyszerű a gondok orvoslása, de mégis hátha egyszer kedved támad felhasználni. Ha mégsem, akkor megmarad, mint távoli utazások után néhány pénzérme ...
A kép maga is bőven megérdemeli a kreditjutalmat, és sajnos mást dolgokra nincsen ráhatásom.
Már egy jó ideje takarékon vagyok , s minél hosszabb ez az idő, annál kevesebb a sansz, hogy újra igazán idevalónak érezzem, érezhessem magam...

gpuska válasza:
Még egyszer köszönöm.
Megint megcsodáltam a galériádat. Az itteni igazán aktív korszakunk időben elcsúszott, talán ezért nem találkoztunk eddig többet egymás képeinél (legalább is részemről).
Az érzéseidet megértem.
Üdv.: Gábor

2008. október 16. | 09:31 | sitselea

Milyen szép! Nagyon sajnálom, hogy nem örülhetek felhőtlenül a formák, a fények szépségének, és a képbe zárt látásmódnak, ...
Őszintén remélem, hogy nem Te intesz búcsút, csak az őszi fények ragyogásában pompázó ejtőernyősök kelnek útra, hogy beteljesítsék küldetésüket!

Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

gpuska válasza:
Kedves sitselea!
Azt a mindenit! Zavarba ejtően szépen fejezted ki magadat.
Most már kicsit sajnálom is, hogy említettem ezt a kredit dolgot, de nem a hiánya okozza a legnagyobb gondot, még csak nem is a hozzá jutás nehézségei - bár az bosszantó - , hanem az érdektelenség. Mert ugye miért teszünk fel ide képeket?
A visszajelzés miatt, hogy érezzük mást is megérint az amit csinálunk, más is hasonlóan látja, értelmezi a mondanivalónkat, és persze tanulni, ha van kitől...
Köszönöm szépen, hogy írtál, és ahogy írtál, és a kreditekért is hálás vagyok, de egyelőre még nem tudom mit kezdjek vele.
Jó fényeket!
Üdv.: Gábor

2008. október 15. | 23:34 | efi

szép fényeket a további képeidhez is.

ez a képed is nagyon szép.

gpuska válasza:
Szia efi!
Örülök hogy tetszik, és köszönöm a mostani, és az eddigi figyelmedet.
Jó fényeket!
Üdv.: Gábor

2008. október 15. | 22:36 | parfüm

Nem is jutok szóhoz! de nagyon is megértelek, bár nem helyeslem.

Akkor majd máshol kereslek vagyis láthatlak, mert az érzések amit mutattál madagból a fotóid által hiányoznának.
Mert kell az andalító selyemfényű tisztaság,
mert kell a mozdulatok kecsesen ívelő érzékisége,
mert kell a színek zsongító kórusa,
mert kell a édes bús fájadlom,
mert kell az álom a valósághoz!

Nagyon jó fotós vagy, örülök, hogy ismerhetem az alkotásaidat.....
köszönöm!

Nagy grat!

gpuska válasza:
Szia Kedves parfüm!
Te vagy a legnagyobb dilemmám, abban az értelemben, hogy már rég nem lennék itt, ha a Te megtisztelő figyelmed nem kísérte volna végig az itteni ténykedésemet. Köszönet érte, és ha veszed a fáradtságot, és néha megkeresel a másik oldalon, azzal nagy örömet okoznál nekem, mert a szavaid drogként hatnak rám, parfüm függő lettem.
Köszönöm.
Üdv.: Gábor

2008. október 15. | 22:17 | bányászbéka

Nagyon szép.

gpuska válasza:
Köszönöm.

2008. október 15. | 21:53 | harminchat

Szia! Ez nagyon szép, finoman részletes, remekül komponált és mindez négyzetesben.
A fekete-fehér is nagyon jól áll hozzá.
Méltó fotó a búcsúhoz, csak remélni tudom, hogy nő még pittypang a réten.
Ráfújtam és elszálltak a pihék...
Szép fényeket!

gpuska válasza:
...sőt még bakszakáll is fog nőni, legfeljebb itt kevesebbet látni majd belőle, legalább is tőlem.
Köszönöm Tibor.
Jó fényeket!

2008. október 15. | 21:43 | gabormarcali001

Nagyon szép képet sikerült összehoznod. remek makrófelvétel, s ezen még dob is az ff használata! csak gratulálni tudok! további szép képeket kívánok neked!

üdv:gabor.

gpuska válasza:
Köszönöm Gábor.
Üdv.: G.

2008. október 15. | 21:43 | zsmphoto

Csodás kép! Gratulálok:) Méltő finish, aminek okát nem tudom, de remélem én értek félre valamit.

gpuska válasza:
Igen, jól érzed finish. Az előző képem alatt leírtam az okát.
Örülök hogy tetszik. Köszönöm a hozzászólást.