BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,17
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. október 15. 11:50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kecskemét
Wallride

Az első kreditemet próbálom a legjobb képemre elhasználni. Ne kíméljetek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2008. november 13. | 17:44 | FOTO040

Szia.
Szerintem a fotó minősége az katasztrófa...Semmi kontraszt,élességet már visszahozni sem lehet rajta,ráadásul tele van bebukott résszel és a háttér sem túl bizalomgerjesztő...szóval ez ne ide való a fotozz-ra.
Bocsi,szia.

Kis-Ifa válasza:
Azért köszi!

adott pontszám: 4
2008. október 26. | 16:18 | Dameepix

A pillanat jó és a szög is. A szerkesztés és a fények viszont előnytelenek. Kicsit bemozdult a bringa és ezért életlen, ami annyira nem nagy hiba, mert a bringás (viszonylag) éles és így lehet dinamikus ez a fotó. Viszont ennél a trükknél szerintem lehetett volna gyorsabb záridővel fotózni és akkor nem mozdult volna be semmi és minden élesebb lett volna.

Fények: Mivel a nap balról (majdnem szemből) jön ezért árnyékban van a bringás és sötét! Vakuzni (deríteni) kellett volna a bringást, vagy a beépített vakuval, vagy egy nagyobb teljesítményű külső vakuval, esetleg - ha nem sajnálod a pénzt - egy elvillanós külső vakuval ( amit nem is olyan drágán be lehet szerezni)

Szerkesztés: ugrásnál érdemes vagy az eldobót vagy az érkezőt beleszerkeszteni a képbe, hogy érzékeltesd a magasságot. Ennél a képnél is jobb lett volna egy álló szerkesztés kicsit többet mutatva lefelé és kevesebbet baloldalt a wallride falból.

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm a rengeteg hasznos techikai infót.

adott pontszám: 4
2008. október 20. | 21:27 | swartz

Szia!
Tetszik a kép,mert jó szögből fényképezted és kicsit máshogy,mint ahogy mások szokták.
De! Sötét lett a jobb oldal,és fölötte kicsit kiégett(túlexpós)lett.
Egy kicsit zavaróak a kábelek felül(bár ez nem a te hibád).
Jó fényeket!

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 4
2008. október 18. | 08:39 | Grego

Tetszik a képed, de egy valami nagyon zavar benne, az pedig a fény hiánya a képről, ezáltal elveszti a varázsát a kép. Talán egy másik napbszak lehet jobban megfelelt volna a kép készítéséhez.

Kis-Ifa válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,5
2008. október 17. | 22:47 | szj76

A képszerkesztéssel igazából nincs baj, de a téma sötét lett. Más napszakban sikeresebb lett volna, vagy egy másik, más megvilágítású helyszín. Vaku használatával talán még itt is lehetett volna javítani a képen. Ilyen mutatványt vagy rövid záridővel fotóznék kimerevítve egy érdekes figurát, vagy a repülést rövid záridővel lekövetve a mozgás érzékeltetése miatt.

Kis-Ifa válasza:
Kösz! Vakut szándékosan nem használtam. mert még mindíg csak a beépített van. A zárídő megválasztása tudatos. A kissé elmosódott első kerék jól érzékelteti a falról lejövő bringás sebességét. Ugyanakkor a bringa hátsó része ekkor még jóval lassabb... ha érted mit akarok mondani.

adott pontszám: 2,5
2008. október 17. | 14:09 | Chaval

... Minden kezdet nehéz!
Gondolom ellenfényben készült a kép, a téma túl sötét lett, deríteni kellett volna a bringást egy kis vakuzással. Az égnek nagyon fura színei lettek. Az elég unalmasnak ható középre rendező kompzíció is kerülendő.

Kis-Ifa válasza:
Köszi! A vakut már nem is említem... A komponálás szándékosan ilyen, mert a fal holtpontjáról 'lefelé' induló bringást próbáltam elcsípni. Ehhez szerintem a felső-közép témaélhelyezés jó, mert jól érzékelteti az adott viszonyokhoz képest a magasságot. Lehet, hogy unalmas, de szerintem jó beállítás.

adott pontszám: 3,5
2008. október 15. | 18:09 | V.F.

Ha ez a legjobb képed...
Szóval a pillanat amit elkaptál remek de valahogy sem a kép szerkesztése sem az expo nem lett jó.
A szerkesztése nem elég dinamikus sok a fölösleges tér ráadásul olyan helyen pl. bal oldalon ahol teljesen felesleges míg haladási irányba meg kevés.
A derítés elmaradása a biciklis sötétbe burkolózását okozta és az ég is elég csúnyán kiégett.
Röviden jó pillanat gyenge kivitelezéssel.
Üdv.
VF

Kis-Ifa válasza:
Kösz!

adott pontszám: 3,5
2008. október 15. | 16:51 | blasiusveb

Hello! Ami az elkapott pillanatot illeti, majdnem jó. (ugye a wallride az ennél a momentumnál már nagyon a végét járja :) ). Fények tekintetében nem jártál szerencsével, a kép jelentős része árnyékban van, a színek így ellustultnak, fáradnak hatnak (kitűnik ha megnézed a hátrébb lévő részt)... Ami jobban zavar hogy a lefényképezett személy hol a kiégések miatt, hol pedig a "megvilágítatlansága" végett elveszíti a valós körvonalait, kilétét, meg a színeket. Köszönöm hogy értékelhettem a képet és remélem hogy az említett dolgokat figyelembe véve megelégszel a pontszámmal amit adtam. Jó fényképezést, üdv blasius

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm! Engem legkevésbé a pontok érdekelnek tudásom jelenlegi szintjén, mint inkább az építő jellegű kritikák. Amikből bizony kapok bőven.

adott pontszám: 4,5
2008. október 15. | 16:15 | M4RC1

Érdekes kép apróbb hibákkal!
Tetszik a téma és a kép elrendezése is jó, mert van tér a bringás előtt!
A fényekkel van egy kis gond... Sajnos az ég fényét mérte a gép, ami így túl világos lett, viszont a bringás és a fal kicsit sötét.

Kis-Ifa válasza:
Köszi!

2008. október 15. | 14:49 | efi

igazából egyetlen gond van, hogy éppen a téma az, ami árnyékban van és itt az ellenfény nem jó, nem szép.
pont nélkül, de szerintem nem túl jó kép. én egy dinamikus témát nem ennyire befagyasztva adnék elő.

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm! A fényekre már rengeteg hasonló kritikát kaptam. Ajövőben próbálok odafigyelni erre. A kép dinamizmusa helyett a pillanatot próbáltam megfogni, mikor a rider a fal 'tetején' van, de már kihúzza az ívből a bringát.

adott pontszám: 4
2008. október 15. | 14:38 | Atesz78

Hi!


A kompozíció nekem teszik meg a téma is, viszont szerintem sötét maga a kép főleg a biciklis. Egy kis vakus derítés nem ártott volna.

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm! Szándékosan próbálom kerülni a vakut, mert nincs a gépemhez külső vaku csak a beépített. De valóban jobb lett volna egy kis derítés... majd ha lesz külső vakum. Addig is küzdök tovább!

adott pontszám: 2,8
2008. október 15. | 13:58 | zolakoma

Szia!
Gond van a fényekkel, oda pont nem sütött a nap. A fal és a biciklis is nagyon sötét lett, az ég viszont csúnyán kiégett ami főleg a fal peremén szembetűnő. A kompozíció sincs rendben szerintem, nagyon középre helyezted a témát. Más fényeknél -mondjuk ott hátul azon az U alakún -, más vágással sokkal jobb lenne.

Viszont az én első képemnél jobbnak tartom, nem tudom ez mennyire vigasztal...:)

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm! A fénymérést tényleg elkapkodtam... A témát pedig tudatosan helyeztem majdnem középre.

adott pontszám: 3
2008. október 15. | 13:43 | lionsleeps

Szia!, és üdv az oldalon ;)

Először is, elég nagy méretben tetted fel a képet. Ez két okból rossz: görgetni kell a képet, ezért élvezhetetlen, plusz a hibák is jobban kijönnek. arról nem is beszélve hogy ha kisebb méretet tömörítesz kb. 300kbyte-ba, akkor kevesebb részletvesztéssel kell számolnod. Én mindig úgy szoktam hogy a hosszabbik oldalt 800px-re méretezem... Az úgy szerintem optimális...

Extrém sportot fotózni jól, elég nehéz... Ahhoz kell egy elég durva felszerelés...

Egy jó képnél nem elég ha dokumentáló jelleggel mutatod be a trükköt... Ez egy olyan kép, sajnos... Az ilyenekbe is lehet belevinni kreativitást... Legjobban engem az ég zavar, nagyon kiégett, a fal meg sötét... Legközelebb ne ilyen erős napsütésbe fotózz...

Kis utómunka is ráfért volna a képre, PS szépen helyre rakja a dolgokat, még ha a 3 alap dolgot is használod: Image/Auto levels,color,contrast. persze ezekben sem lehet bízni mindig...

Hát most így hirtelen ennyi... Ezzel a nézőponttal amúgy szerintem semmi baj nincs, jól látszódik benne a fal hossza is, magassága is...

Jóindulatú 3-as, mert rengeteg hibája van, és az a helyzet, hogy egy ilyen képet nem nehéz elkészíteni...

De további kitartó próbálkozást, örülnék ha láthatnék még ilyen képeket tőled ;)

üdv.
lionsleeps

Kis-Ifa válasza:
Köszönöm a rengeteg tanító jellegű infót. A jövőben próbálok többet kihozni magamból és a technikából is. Még egyszer kösz!

adott pontszám: 3,8
2008. október 15. | 13:43 | misstick

Szia, elso tipp, h akkora meretben toltsd fel legkozelebb a keped, hogy nagyitva ne kelljen gorgetni az oldalt! Egyebkent jo a tema de jobban is be lehetne mutatni. A vagas nem tul szerencses :a srac a lenyeg, nem kell a kep jobb fele. A fal is jo lenne mogotte ha latszana...

Kis-Ifa válasza:
Köszi! A méretet tényleg elszúrtam! 1000 bocs érte... A vágás pedig azért ilyen, mert a rider már kifelé tart az ívből, így jobbnak láttam egy kis teret hagni előtte.