BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 31. 14:17
  • érzékenység: 200
  • objektív: 18-70mm
Égfestmény toronnyal

Tudom, hogy sláger, mégis szépnek éreztem. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2008. augusztus 31. | 21:30 | harminchat

Szia! Tetszik, hogy fekete-fehérben mutatod be Párizst. Az égbolt felhőrajzolatainak mindenképpen előnyére válik és talán komolyabbá is teszi a fotót. Nagyon jó, hogy nem középre szerkesztetted a tornyot és a horizont harmadolóba helyezése is növeli a kép harmonikusságát. Sajnos az adott napszak fényviszonyai nem kedveztek igazán, az előtér nagy része árnyákba borul, ez elég komoly ellentét a háttér finom rajzolatú fényes felhőivel szemben.
Találó a cím, az égbolt szép akár egy festmény.
Szép fényeket!

RHAF_Mahgar válasza:
Köszönöm!:)

adott pontszám: 4,8
2008. augusztus 31. | 20:34 | bgombas

Tetszik, azt hiszem jó választás volt a fekete-fehér kivitel. Nagyjából a kompozíció is rendben van, talán csak az előtérben a medence íve lett elvágva és érzésre dől egy nagyon picit jobbra. Ebben a dőlésben azért vagyok bizonytalan, mert a torony meg tökéletesen áll.

RHAF_Mahgar válasza:
Igen, sokat filóztam azon, hogy melyik dolog dől... De képzeld milyen gáz, ha az előtér egyenes de a torony dől...:) Köszönöm az értékelést!

2008. augusztus 31. | 19:04 | Papp Attila

nem jó nevet írtam. seerdani a te embered.
üdv
ati

RHAF_Mahgar válasza:
Köszönöm, majd csekkolom!:) Egyébként tudom, hogy nem zseniálisak a képeim:) Azért vagyok itt!:)

adott pontszám: 3
2008. augusztus 31. | 18:56 | Papp Attila

szia
sajna szerintem nem az igazi. ha ide ff. verziót választasz, az brutális tónusú legyen. ez sajnos nem az. fakó, élettelen, lehangoló. szerkesztésében nyilván nem akartál egyszerű, középreszerkesztést, de ha kiteszed a vasat jobb szélre, akkor balról jó lenne valamivel helyrebillenteni az egyensúlyt. ( pl. az előtérben szerelmesek csókolóznak ) az alsó vágásban szerencsés lett volna, ha a szökőkút széle már belefér... szerintem.
családi emlékképnek nyilván nagyon jó, de publikálni úgy, hogy ezt már zseniális fotókon egymilliószor megtették, nagyon nem szerencsés.
ha jól emlékszem cseh dánielnek vannak szuper fotói párizsról. ajánlom figyelmedbe.
üdv
ati

RHAF_Mahgar válasza:
Okés!:) Köszi!

adott pontszám: 4
2008. augusztus 31. | 15:04 | murypeti

Szia! Azt hiszem a téma ebben a megközelítésben tucat jelleget ölt. De mivel kimozdítottad középről és átraktad ff-be, ezért kikerült ebből a kategóriából. Szerintem ez jó ötlet volt. De a ff sajnos túl szürkésre sikeredett. Érdemes lenne az eredetin a színcsatornákkal kísérletezni.
Maga a kép nekem tetszik, az árnyalatok nem annyira. További jó fotózást!
Péter

RHAF_Mahgar válasza:
Próbálgattam, de mint oly sokszor az eredeti jobban tetszett:) Valószínűleg nem vagyok túl profi ps-ben... Köszönöm az értékelést!

2008. augusztus 31. | 15:00 | Morenthena

Hello! Kinyomtam, mert nem akartam elfogultan pontozni (Párizsos képem van nekem is fenn:)) Ahogy észrevettem az a legnagyobb baj az építészet kategóriában, hogy túl behatárolt...ami persze magától érthetődő, de vegyük akkor pl ezt a tornyot. Millió és egy ember járt már ott és lefotózta ebből a szögből (én is:P), így rögtön meg lehet kapni rá, hogy túristafotó.. ezért gondolom én azt, hogy ilyen témáknál hasznos valami teljesen más nézőszöget keresni ami meghökkentő és máris nem fogod megkapni rá, hogy csak ott jártál. Na, hogy a képről is írjak...a felhők nekem tetszenek és a fekete-fehér hatást is szeretem, de túl nagy teret hagytál a képen és ez ürességérzetet kelt... Hogy mivel lehetne különlegesebbé tenni? Érdemes lett volna foglalkozni szerintem a tükörképpel a vizen, ahogy látom jó fényviszonyok voltak hozzá:) Vagy középre, vagy oldalra helyezni a témát, mert így még nincs eléggé szélül de igazán a központban sem. Tényleg szép, csak sok ilyen van:( De ez nehogy elvegye a kedved:D ez csak az én mániám:P Fotózz sokat!:)

RHAF_Mahgar válasza:
Örök téma, hogy "már van". Nem baj:) A kép címe egyre többször lehetne, hogy "Én is!":) Ez a digit fotózás egyik következménye, de ez nem veszi el a kedvemet, úgyhogy ahogy mondod sokat fotózok majd!:) Üdv, és köszönöm, hogy benéztél!:)

adott pontszám: 2,8
2008. augusztus 31. | 14:27 | h.rom

Relatíve keveset festenek fekete-fehérben, csak hogy az adott címre reflektáljak, egyébként is ütősebb lenne színesben. Kicsit még jobbra húztam volna még a törnyot, mert így már épp nem középen van de még nem is eléggé el onnan. Maguk a fény-árnyék hatások sem túl szerencsések, akkor kellett volna készülni amikor egységesen vagy árnyékban van vagy napsütésben. De leginkább a "kék órát" javasoltam volna, tehát azt a rövid időszakot, amikor az ég még nem teljesen sötét de már felgyúltak a fények. S akkor állványról, rövid záridővel, szt.. stb... Nekem így ez egy lapos, színeitől szerencsétlen módon megfosztott turistafotó. Sajnálom.