BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 30. 14:22
  • érzékenység: 200
  • fókusztávolság: 18mm
  • objektív: 18-70mm
  • Készítés helye (ország): Spanyolország
  • Készítés helye: Madrid
  • Készítés ideje : 2008-08-20
Barajas

Szeretettel nektek! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2009. augusztus 31. | 18:10 | isabel

Szia! Alapvetően jó az ötlet szerintem. Amivel talán jobb lett volna, az első oszopból kicsit több látszik, esetleg meg lehetett volna próbálni lentről felfelé fotózni, hogy ne látszódjon a földszint. Nekem ez az egyik kedvenc repterem, a 4. terminál igazán szép. A tetőszerkezet különlegessége jól kijön a képen, ugyanakkor a terek nagysága és a befogadó, hívogató jellege kevésbé jön le. Igaz, az egy másik kép témája lehetne. Én magam nem vagy szakértő, csak lelkes amatőr. Jó elgondolás, további jó fotózást.

RHAF_Mahgar válasza:
Köszönöm, h ezt is megnézted:)

2008. szeptember 17. | 21:57 | 75latnok_v2.0

Szervusz!

Dehogy kritika, csak vélemény!

Szép fényeket!

RHAF_Mahgar válasza:
Köszi, neked is!

adott pontszám: 2,9
2008. szeptember 17. | 16:03 | 75latnok_v2.0

Szervusz!

Szeretném előrebocsátani, hogy Én csak egy laikus kattintgató vagyok, így kérlek, hogy az értékelésemet is csak ekként fogadd (vagy ne).

A kedvenc kategóriám a város, építészet. Bár az is igaz, hogy az ebben a kategóriában született képek egy részét nehéz értékelni, hiszen néha csak néhány "fanatikus" számára van értelme az elkészített fotónak, míg mások csodálkozva állnak előtte, hogy ezt meg minek kellett feltölteni.

Hogy a képedről is mondjak néhány szót, ami tetszik benne az a szerkesztésnél (komponálásnál) az átlóra való törekvés. Az ahogy az ismétlődő oszlopsort megmutatod a számunkra.
Ami viszont nem igazán tetszik az az, hogy így is keveset látunk ezekből az oszlopokból, főleg az elsőből. Szerintem kár volt nagylátóval fotózni, érdemesebb lett volna 70mm-t használni, mert úgy talán kikerül a képből az a szellőző(?) amit most az előtér közepén látunk, illetve a szerintem felesleges padló, és emberek sem látszanának. Szóval, ha úgy készíted el a képet, hogy csak a tetőszerkezet van benne az azt tartó oszloprendszerrel akkor szerintem sokkal izgalmasabb lenne. Ebben az esetben még érdekes lenne ff-ben is megnézni, hátha úgy hatásosabb.

További szép fényeket kívánok!

RHAF_Mahgar válasza:
Koszonom szepen a reszletes kritikat!:)

adott pontszám: 3
2008. augusztus 31. | 14:48 | oycid

hát azt keel gondoljam te itt valami egy iránypontos perspektívát akartál létrehozni...
sikerült is meg nem is. elég zavaros lett a kompozició amit arra alapozok hogy bal oldalt végig mindenféle dolog belelóg... lámpa, feketecucc, oszlopéppenelvágva.
az emberek is inkább zavaróak, 3ember derékban lekaszuálva, egy pavilon tettő szerűség is belóg középen alul.
ha kicsit tudsz zoomolsz akkor ez megoldható feladat lett volna azt hiszem.
jobban tisztítsd ki a kompozíciót... a kevesebb több , ezt biztos hallotad már :-)
áve

RHAF_Mahgar válasza:
Köszönöm a tanácsokat! Hasznosak!:)

2008. augusztus 31. | 00:11 | Eheprobleme

Én sem szeretem, ha egy fotósnak meg kell magyarázni egy képet, én erre nem is kértelek. "Hogy neked semmit nem mond az ok, de akkor minek ennyi betűt vetni? Nem tetszik, kész. " - aztán meg majd mész az adminhoz sírni, hogy ok nélkül lehúzták a képedet. Itt meg KELL magyarázni minden véleményét ha az ember jegyet ad. Te pedig tanulni jöttél ide ("ez a stílus csak lehúzásra alkalmas, arra, hogy bármit tanuljon belőle az ember, arra nem").
A véleményemet mondtam el, mert ez egy ilyen oldal. Te lettél volna a legjobban felháborodva, ha azt mondom, hogy NEM TETSZIK ÉS KÉSZ. Mellesleg talán nézd már meg, hogy ha én nem értékelem a képedet, akkor rajtam kívül hány értékelést kaptál volna... 1db-ot eddig... ez nem árul el neked semmit?
Mellesleg sejtettem, hogy a reptereken szokás ez a "stílus", ugyanis én meg a stuttgarti reptér mellett lakom, csak nem akartam egyből okos lenni és megmondani, hogy az reptér, mert fotózzon sok az okoskodó ember, akiknek ha nem tetszik egy negatív hozzászólás, nem a lényegbe kötnek bele, hanem huszadrangú hülyeségekbe. Nem kell ahhoz bent sötétnek lennie, hogy az ég odakint ne égjen be. Inkább vedd elő a fényképező géped használati utasítását, és olvasd el, aztán használj mással is olyan sítust mint velem. Nem lesz nagy sikered ezzel a hozzállással itt, mert kegyetlenül le fogják húzni a képeidet. Nem úgy, mint én...

RHAF_Mahgar válasza:
Kedves Eheprobleme, Eszem ágában sincs floodolni itt, de azért válaszolok. Csupán annyit kifogásoltam, hogy SEMMIT nem lehet tanulni abból a kritikádból, amely mellé 2-essel pontozol. A vélemény fontos, de az oldalnak nem titkolt célja, hogy tanuljunk a kritikákból (hasznos-nem hasznos rubrika ugye erre van...). Ha csak bejössz és iderittyented, hogy "minek ilyen kép, semmi értelme, hangulata sincs, véletlen elkattintott", azzal nem a képet, hanem magadad értékeled. Szerencsére nem érdekel, ha hozzád hasonlóan esetleg más is lehúzza a képeimet, mert akad itt olyan is, aki hasznos tanáccsal látja el a hozzám hasonló amatőrt. Üdv, M. PS. Sírni az adminhoz nem fogok elmenni, ne izgulj.

2008. augusztus 30. | 21:12 | Surtess

Úgy,hogy kinyomtam,hogy nem pontozom!
Ha gondolod leszedem!

RHAF_Mahgar válasza:
Maradhat, úgyis más jellegűeket teszek majd fel!:) Üdv, Mahgar

2008. augusztus 30. | 20:58 | Surtess

Kedves RHAF Mahgar!
Valóban,ez a város,építészet kategória.Ez a kategória az én kedvencem is,és szeretek érdekes képeket készíteni,érdekes épületekről.
Amit lefotóztál valóban érdekes építmény,de a fotó sajnos tényleg nem sikerült jól.Az valóban igaz,hogy próbáltál átlót vinni a képbe.Ez még kicsibe nagyjából jól is látszódik,de ha nagyba megnézem,akkor nem tudok egy pontra koncentrálni,össze-vissza megy a szemem.
Véleményem szerint lehetett volna itt sokkal jobb fotót is lőni,méghozzá úgy,hogy csak a tetőre koncentrálsz.Megpróbáltam készíteni egy feldolgozást a képedből,nem volt könnyű,mert kicsi volt ugye ez is.Ha úgy gondolod,hogy nem szeretnéd,hogy fent legyen én leszedem szivesen!
A feldolgozást azért készítettem,hogy megmutassam én hogyan készítettem volna.
Remélem nem sértettelek semmivel sem!Várom jelzésedet!
Szép fényeket!
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

RHAF_Mahgar válasza:
Csináltam több olyat is, amit feldolgozásként felraktál, de ez jobban tetszett!:) Mellesleg hogy lehet, hogy el tudtad olvasni, hogy mit írtam mielőtt értékeled a képet? Üdv, Mahgar

adott pontszám: 2
2008. augusztus 30. | 19:33 | Eheprobleme

semmi értelme nincs ennek a képnek. Mi volt a cél? Bemutatni egy repteret? (Bár nem tudom az-e..vagy pályaudvar vagy hasonló)... Mert akkor nem annyira sikerült..Hangulat kép...? hát a beégett égnek nekem semmi hangulata nincs. Olyan ez a kép, mintha véletlenül bekapcsolt volna a fényképező és véletlenül lenyomódott volna a gomb... és kész egy kép... nem látok semmi tudatosságot benne.

RHAF_Mahgar válasza:
Utálom, mikor meg kell magyaráznom a képet. A kép kategória város-építészet. Ennek a terminálnak ez a tetőforma a fő motívuma. Hogy neked semmit nem mond az ok, de akkor minek ennyi betűt vetni? Nem tetszik, kész. Egy ilyen épületet, főleg repteret érdemes az ismétlődő motívumokra kihegyezni, szerintem. A kiégett ég nem tudom nálad micsoda (az épületen kívüli rész?)... Talán az érdekesebb? Bent meg legyen minden sötét, nem? A tudatosságról annyit, hogy az egész terminált körbejártam, mielőtt "lenyomódott volna a gomb". Próbáltam az átlót felhasználni a terminál vége felé mutatva. Sajnálom, hogy ezeket egyáltalán nem vetted észre. Köszönöm, hogy benéztél, de ez a stílus csak lehúzásra alkalmas, arra, hogy bármit tanuljon belőle az ember, arra nem. Akkor meg minek a kritika? Üdv, M.