BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,18
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 30. 02:14
Notre-Dame

Polárszűrős tucat... :) A tömörítés öl :(... Nagyon szépen köszönöm a krediteket Bányászbékának! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. szeptember 3. | 17:08 | alamuszi

Hali! A téma szép, de valahogy a kivitelezés nem igazán fog meg. Ahogy látom egyszerűen szemmagasságból fotóztál, semmi izgalmas nincs a téma elhelyezésében. Rengeteg ember az előtérben, elvonják a tekintetem az épületről. Nagyon zavar az árnyék is, ami keresztbe elvágja az előteret. Ha már szemből van fotózva, és pont középre szerkesztve, figyelhettél volna kicsit jobban, hogy tényleg középen legyen, mert most jobb oldalon több hely van, mint bal oldalon. Valamit a függőleges elrendezés is furcsa, kicsit olyan érzésem van, mintha az épület lebegne a kép közepén. Inkább akkor próbáltam volna fotózni, amikor kevesebb az ember, vagy egyáltalán senki nincs ott.. Persze egy ilyen helyen ez szinte lehetetlen, de hát ez a kihívás benne :)
üdv

Flash válasza:
Nagyon szépen köszönöm a tartalmas értékelést :)!

adott pontszám: 3
2008. szeptember 1. | 16:36 | zso6607

Szia! Technikailag jó kép, élesnek tűnik, jó az expo. Azonban "csak" ott álltál előtte, és lefényképezted. Úgy mint több millióan mások. Teljesen előről, középre szerkesztve. Túristákkal az előtérben. Sajnos ez egy tucat téma, úgy hogy szerintem egyediséget vihettél volna a képbe. Ha csak egy részletét ragadod ki, vagy pl. hajnalban készíted a képet (amikor nincsenek még túristák) és más, érdekesebb nézőpontból, esetleg belekomponálva valami érdekeset az előtérbe. Üdv, további szép fényeket.

Flash válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést, szép fényeket kívánok Neked is :)!

adott pontszám: 2,5
2008. augusztus 31. | 14:10 | Tomcsek

Szia!

Én biztos levágtam volna az alsó sötét részeket és zavaró túristákat amik elviszik a tekintetem a fő témáról. Ráadásul a perspektivikus torzulást is korrigálnám egy kicsit ps-ben. Ráadásul az égből is vágnék. Egy ilyen végletekig ismert épületet érdemes inkább egy szokatlan szögből megörökíteni esetleg valamilyen egyéb érdekes tárgyat is belekomponálni. Máskülönben a kép nem fog kiemelkedni a megszokott túristafotok tömegéből. Ezt tudom tanácsolni.
Üdv,
Tomcsek

Flash válasza:
Nagyon szépen köszönöm, hogy értékelted a képemet és hogy adtál tanácsokat :)!
Szép fényeket!

adott pontszám: 4,5
2008. augusztus 30. | 23:12 | bgombas

Polárszűrős is, meg tucat is, de az elfogadhatóbb fajtából. :) Ennyire nem fogalmaznék szigorúan, inkább csak befejezetlen, hiányzik róla egy kis utómunka. Ránézésre kb. 1 fokkal lejt az egész jobbra, balra forgatással könnyen korrigálható, a másik dolog amit még meg kellene tenni, az a perspektíva korrekció. Egyébként tetszik, nagyon szép fények voltak és látványos a felhős ég is.

Flash válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést, egyetértek a felvetett hibákkal!
Szép fényeket kívánok :)!

adott pontszám: 3,5
2008. augusztus 30. | 11:06 | bazsitoo2

Szia!

Ilyet szerintem, ha pontozható ne írj ki a megjegyzésbe ... jó kiindulási alapot adsz annak, aki valóban bele szeretne kötni a képbe. A polárszűrő és a tucat jelleg tényleg megvan, de szerintem nem ez a legnagyobb probléma. Ha ilyen helyen jársz, amit már több 10.000-en vagy százezren megörökítettek, próbálj meg valami érdekeset alkotni.
Várj meg egy olyan pillanatot, amit nagy valószínűséggel még senki sem örökített meg. Egy szerelmespár meghitt pillanatát, egy idős párt egy játszadozó kisgyermeket vagy keress egy olyan perspektívát, ahol más is történik a képen.
Sokszor egy lombkorona is adhat keretet. Gondolom nem voltál itt sokáig, de mindenképpen javaslom, ha készítesz képet amiről te is tudod, hogy sokan megcsinálták ... azt tedd el magadnak és ne publikáld. Vagy tedd fel pont nélkül, ha te mindenképpen meg szeretnéd mutatni.
A kép legnagyobb problémája, hogy dől. Ha megnézed balra a házakat vagy az emberek gerincvonalát ránézésre látszik, hogy dől jobbra.
Véleményem szerint a bal oldali épületek inkább zavaró képelemet alkotnak a fotón, mint ,hogy hozzáadnának a képhez. Ami tetszik a fotón .. azok a fények. Helyes napszakot választottál a fotó elkészítéséhez.
Remélem segítettem. Keress apró részleteket, pillanatokat, hangulatokat ... járj nyitott szemmel. Ebben a nagy embertömegben tuti találtál volna elég témát...

Bazsi

Flash válasza:
Szia :)!
Valóban tucat jellegű lett, de ezzel jómagam is tisztában vagyok, de ettől még nem biztos, hogy rossz egy fotó, de minden szavaddal egyetértek, és maximálisan megfogadom a tanácsaidat :)!
A dőlés valóban jogos... nem vettem észre :(...
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen sokat foglalkoztál a fotómmal!
Szép fényeket kívánok!

adott pontszám: 3,8
2008. augusztus 30. | 10:39 | Gáboska

Szia, a tömörítés télleg öl :D
Egy kicsit általánosnak érzem ezt a nézúpontot. Az a baj az ilyen épületekkel, hogy mindenki innen fotózza le... Kicsit egyedibbet kellett volna keresi, más nézőpontot, esetleg belekomponálni még valamit. De ha ragaszkodsz ehhez a nézőponthoz, akkor egy picit jobbal kibillentettem ovlna az épületet bal fele...
Egyébként szép a színvilág, az árnyéktól kiemelt az épület.

Flash válasza:
Köszönöm szépen, hogy értékelted a képemet :)!

adott pontszám: 2
2008. augusztus 30. | 10:09 | Virgonc

szia

nagyon nagyon nem megbántásbol mondom de ez sajna a tucatfotó kategoria :((( Ott jártál lekattintottad. Millió embernek megvan ugyan ez ugyan innen :( Gondolom mint minden más turisták által látogatott helyen itt is mindenki fényképezővel rohangál és lefotozza hogy itt járt.
Nem érzem hogy egyedit beleraktál volna, amitől ez csak a te fotód lenne és nem a tömegé. Oda álltál és ennyi. A torony hanyatt dől, perspektivikusan torzul, az emberek tömege sem érdekes, a felhők nem fehérek hanem szürkék.. Tényleg ne haragudj meg de ez nagyon nagyon átlagos fotó lett.
Ilyenkor érdemes pl kiszurni valami történést, eseményt, érdekes jelenetet és azt fotozni ugy hogy a háttérbe legyen a turistalátványosság. Egyből egyedibb képed lenne minthogy odaállsz és katt az épületet, turistákkal mindennel együtt :(
Ne haragudj tényleg de biztos van ennél izgalmasabb fotód is.

Flash válasza:
Szia :)!
Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen tartalmasan értékelted a képemet, és ennyit foglalkoztál vele :)! Gondoltam, hogy "tucat" hatása lesz a képnek az oldalon.
Izgibb fotóm tuti van :)))!
Mégegyszer köszönöm az értékelést, és szép fényeket kívánok!

adott pontszám: 4,5
2008. augusztus 30. | 09:45 | gabormarcali001

üdv, remek kis kép lett, bár engem egy kicsit zavar itt eza sok ember lent, sztem ha közelebb mentél volna az épülethez, s onnan felfelé kattintottál volna, akkor az ég is jobban látszódott volna, s egy még érdekesebb szöget kaptál volna, persze nem tudom, hogy akkor sokkal jobb lett volna e a kép, hisz ezt ki kéne próbálni, ez csak egy jótanács, bár lehet, hogy készítettél ilyen fotót is.

további szép képeket!

üdv:gabor.

Flash válasza:
Nagyon szépen köszönöm az értékelést! Van olyan kép is, ahol csak kisebb részletek vannak az épületből, még is ez valamiért jobban megfogott :)...
Szép fényeket kívánok Neked is! :)