BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,54
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. augusztus 28. 20:01
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Badacsony
Rét, csönd, pihenés

Eredetiben! Sok a baja tudom, inkább csak hangulatfotónak szántam. Számomra van egy hangulata. És talán nem mindig a technikai tökéletesség a legfontosabb. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. augusztus 29. | 14:29 | Álomfejtő

Valóban nem ff, a monitorom és az esti fényviszonyok hibája, hogy annak néztem... A hangulatkérdés teljesen rendben van, de Te is tudod, itt ez számít a legkevésbé. Nekem sem a tökéletesség a legfontosabb, de az adott körülmények között sem csúcs ez a fotó, valljuk be.(-és a kép alatti kommentetd is később került kiegészítésre...)
További jó fotózást !
:o)

jazz válasza:
Hát csúcsnak én sem gondolnám! A legkevésbé sem. És hát azt hittem, hogy komment nélkül is átmegy....
:-))

adott pontszám: 1
2008. augusztus 29. | 13:50 | bniki

Ezt a hangulatot viszont szerintem csak neked könnyű érezni, mert te jártál azon a helyen, te láttad azt, ami megfogott. Sajnos ez a kép ezt nekem nem adja vissza. Ahogy nézem eredetiben a képet, mindig olyan érzésem van, mintha a szemgolyómon lenne valami, ami homályos foltokat okoz. Fehér foltok és fakó zöld szín jellemzi az egész fotót. Lehet, hogy tudatos, de nem kreatív. Miért nem fókuszáltál? Miért nem foglalkoztál a mélységélességgel? Csak legalább egy kevés éles rész lenne benne, ami témát adna az egész kompozíciónak és érezhetnénk, amit te.

jazz válasza:
A lényeg, hogy kusza.
De mindegy, hagyjuk!
Köszi, hogy megnézted.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 29. | 09:03 | V.F.

Szia. Ne haragudj meg a véleményemért, de szerintem ez így ebben a formában kevés egy igazán jó fotóhoz.
Mi is történt itt.
Egy viszonylag tág blendével belekattintottál mindenféle komolyabb szerkesztést nélkülözően a virágok közé. Ez azt eredményezte, hogy kaptál egy viszonylag kicsi mélységélességet, ami még jól is nézhetne ki egy ilyen jellegű képen de, itt sajnos nem igazán látni azt a sávot, ahol az élességnek lennie kéne. Plusz a tág blendének köszönhetően a sok és erős fények szépen kiégették a növények fehér virágát.
Egy kisebb részletre koncentrálva kicsit alulexponálva jobb eredményt érhettél volna el.
Üdv.

jazz válasza:
Igen ezekben igazad van, köszi az értékelést!
A véleményem leírtam a kép alá.

adott pontszám: 3
2008. augusztus 29. | 07:15 | zso6607

Szia! Nem tudom mi a mindanivalód a képpel kapcsolatban. Nézegetem, igazából éles részt nem látok rajta. Ha a fehér virágot szeretted volna bemutatni, egyikre szerintem rá kellett volna közelítened (úgy látom, hogy 5cm-es makrót is tud a géped), a többit pedig életlen háttérként meghagyni. És szerintem a virágot szebben lehet a saját szintjére ereszkedve fényképezni, azaz ne felülről készítsd a fótot. Ne haragudjál, de a képednek olyan a hangulata, mintha séta közben (még meg sem állva) egyszerűen megnyomtad volna az exponáló gombot. Üdv, szép képeket!

jazz válasza:
Igaz, köszönöm!
A véleményem leírtam a fotó alá.

adott pontszám: 3,8
2008. augusztus 28. | 22:11 | harminchat

Szia! Kicsi a méret, eredetiben is nagyon kicsi.... A virágpompás mező is lehetne a címe, remek érzés lehetett bennt állni ennyi virág között, tengernyi, szőnyegszerűen mindent elborító. A virágfejek világítóan fehérre exponálásával gondolom ezt a hangulatot kivántad visszaadni.
Sajnos nem írod az adatokat és így csak találgatni tudom, hogy a kompakt gép kis érzékelőjének tudható be a nagy mélységélesség vagy a blende volt szűkebre véve. Sajnos a kis méret miatt nem igazán különülnek el a virágcsoportok, megint csak sejtésekre hagyatkozva állíthatom, hogy nem lenne rossz a szerkesztés, csak kár,hogy baloldalt sok a belógó részlet.
Tetszik a fotó színvilága, a visszafogottság...
Én mindenképp sötétítettem volna a peremeken, hogy a szélreszorult virágfejek ne zavarjanak be, (vignette) és jót tenne egy keret is, kicsit összefogná a látványt.
További jó fotózást!

jazz válasza:
Köszönöm az értékelést!
Mindenben igazad van, ami a technikát illeti.
A véleményem pedig leírtm a fotó alá.

adott pontszám: 2
2008. augusztus 28. | 21:47 | draculea

Sokáig néztem ezt a fotót, hátha sikerül találni rajta valamit, ami magyarázatot adna arra, hogy vajon miért akartad feltölteni ezt a fotót.
Címet sem adtál neki, de ez nem is meglepő, hiszen milyen címet lehet adni annak a fotónak, aminek nincs főtémája? mert erről a képről hiányzik a téma. Csupán mezei virágok találomra kivágva a sokaságból. De nincs rajta szerkesztés, nincs rajta kompozició. Sem a képszerkesztés szabályaival, pl. harmadolás, sem a mélységélesség tudatos alkalmazásával nem írányítod a figyelmet egy kiválasztott témára. Ez így sajnos unalmas, hiszen nem olyan a látvány, ami lekötné az ember figyelmét, főleg, hogy nem is tudjuk mit kell keresni rajta. Természet fotónak kevés, hiszen ezzel nem sikerült felhívni a figyelmet a természet szépségére, vagy jellemzőjére. Ezemkivül a fehér virágok részlettelenek , mert sajnos az expó sincs a csúcson. Bocs' hogy ennyit kritizálok, de láthatóan nem sok tudatosság van ebben a fotóban, és ez így kerülendő. De nem akarok túl szigorú lenni, hiszen lehet, hogy nem is fogsz egyetérteni.
üdv,

jazz válasza:
Köszönöm szépen az értékelést!
Nincs cím, ez a fotó számomra egy hangulat és nem a tökéletes szerkesztgetésről és a ps technukáról szól.
A véleményem leírtam a kép alá.

adott pontszám: 2,5
2008. augusztus 28. | 21:22 | Álomfejtő

Tudatos a fotód, de ugyanakkor éppen csak elfogadható, -sajnos számomra ennél nem több. Sőt, inkább a tucatfotó felé hajlik, merthogy nem találok különösebb mondanivalót, tartalmat, de még azt sem mondhatom,hogy különleges. Eleve hiányoznak a színek. Egy virágos rét mezőrészlet, ráadásul ff-ben...
-a természetben pedig igencsak tobzódnak a színek és a lencsevégre kapható különlegességek -tücskök-bogarak-virágok, külön-külön, eszerint keresgélhetnél és szerintem inkább ebből kellett volna mutatnod.
Sajnálom, az egyszerű de mutatós képszerkesztés a fotó lényegi mondanivalója helyett kevésbé kárpótolja a nézőt . Talán másnak majd jobban tetszik...

jazz válasza:
Köszönöm az értékelést!
Igen a szinek hiányoznak, bár nem teljesen. tehát nem ff!!!!
A lényegi mondanivaló Neked nem jött át, van ilyen. Semmi probléma.
A vélemyényemet leírtam a kép alá!