BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,06
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 9. 17:51
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Égi antenna

Régóta próbálok nappal villámot elcsípni. Végre sikerült, de már sajna elég messze. A horizont nem ferde... (csak a félreértések elkerülése végett :-)) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2008. június 10. | 19:43 | suzy_the_butcher

valóban kár hogy messze van a villám, szinte jelentéktelenné válik a képen! túl sok a képen a táj, ami végképp eltereli róla a figyelmet, és sajnos nem is igazán izgalmas..talán egy szűkebb vágással!

adott pontszám: 4
2008. június 10. | 18:39 | tom00

Tetszik a táj és a színek is! kicsit zavaró a völgyben az a 2-3 ház de ha ott van ott van:) A villám is jó lett nagyon!

Geryke válasza:
Köszi. Valóban, már engem is zavarnak.
üdv
G

adott pontszám: 4
2008. június 10. | 18:14 | varga tibor

A illámok fotózására az esti, éjszakai viharok a tutik. Leteszed a gépet, szűk rekesszel több másodperces expozíciók sorozatára állítod és kész. Vagy lesz eredmény vagy nem , de előb-utóbb biztos sikerül valami. Ez erősen szerencse függő dolog. Persze az alapvető kompozíciós szabályok itt is lényegesek. Nappal villámot fényképezni nem annyira látványos dolog. Talán kicsit feldoba a tájképet de nem több...

Geryke válasza:
Lehet, hogy nem annyira látványos, cserébe kevésbé egyszerű. A látvány nyújtotta élményt azért tényleg emeli. Na ez volt a célom, sajna már messze járt. A szűk rekesz és az ND8 itt is nyújtja az záridőt, főleg ilyen fényviszonyok között.
Köszönöm.
üdv
G

adott pontszám: 4,7
2008. június 10. | 11:25 | Zsolti73

Nagyszerű pillanatot kaptál el. Látványos a villám, és a felhők is gyönyörűek, szinte érezni a vihar illatát.
A szerkesztésben tetszik, hogy jól helyre került a villám, és szép a táj tagozódása is. A kép aljából én viszont mindenképpen vágnék, legalább annyit, hogy a jobb alsó részen a házak leessenek.
Szép fényeket!
Zsolti

Geryke válasza:
Köszönöm szépen. Asszem egyetértek :-) ...így utólag
üdv
G

adott pontszám: 5
2008. június 9. | 21:47 | Speer

Aztaa! Nem szakadt rád az ég? Ilyen idő közelében ilyen magason, elismerésem gyönyörű tájkép fain villámmal. Milyen lett volna ha 4 heggyel odébb vagy:):)

Geryke válasza:
4 heggyel arrébb nincs Erzsébet-kilátó :-) Azért voltam ily' bátor, mert a vihar már elvonult (sajnos) mire odaértünk.

adott pontszám: 4,5
2008. június 9. | 19:27 | ViharVadász

ViharVadász létemre kár lenne egy ilyen képet ne értékelni! :)
Maga az ötleg és a megvalósítás tökéletes, a horizonttal tényleg nincs semmi baj, jó az úgy, ahogy van! A villám és többé-kevésbé sikerült; én a fókuszpontba kötnék bele, ugyanis a képen nem szűrhető ki teljesen, hogy hova fókuszáltál. Mélységélességi fokot vélek felfedezni az exponálás helyéhez közelebb lévő halványzöld lombkoronákon, de a távolban ezt az élességet elveszti a hatás, ami nagyon kár, talán a felhő takarta domb oldal, ami csalóssá teszi a képet!
A keret az sajnos nem sikerült ennél ak épnél, nincs jól "megszerkesztve"!
De ügyes van ennek ellenére, valóban nagyon nehéz villámot fotózni! Gratulálok!

Geryke válasza:
A fókuszt végtelenre vettem. 16-os blende nagylátszögnél...
Köszönöm az értékelést
üdv
G

adott pontszám: 4
2008. június 9. | 18:23 | j.t.maston

Tetszik a képed, nekem soha nem jutott volna nappali villámra vadászni. Mindazonáltal a kép ebben a formájában nem tetszik annyira, mint amennyire tetszhetne akár. A lényeget, az ég és a föld találkozását számomra elnyomja a kicsit túlzottnak érzett előtér, abból is főleg a napos fakoronarész lapos, a kép drámaiságához nem nagyon illő fényei. Szerintem sokat dobna a drámai hatáson, ha az előtérre és a villám környékére adnál jó sok mikrokontrasztot - úgy a két kirívó rész még szépen átlóban is lenne egymással.

Geryke válasza:
Nem értek vele egyet, ha nem haragszol meg érte. Lévén ez a villám inkább csak villámocska a távolságból fakadóan, ezért ez a fotó csak egy sima tájkép számomra egy kis extra esztétikai elemmel. Minimális vágást alkalmaztam rajta, hogy eltüntessek néhány zavaró részletet. Nem vagyok híve a HDR-es, túlkontrasztolt, hatásvadász képeknek. Szerintem tud egy \"díszlet\" természetesen is szép lenni. Amit naposnak résznek látsz, az hasonlóan lapos megvilágítást kapott, mint a többi, csak kevesebb a közöttünk úszó pára.
Köszönöm az értékelést
üdv
G