BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 9. 15:42
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Csemő
  • Készítés ideje : 2008-03-16
Szoba kilátás nélkül

Mivel valóban nem volt ablaka, ezért egyértelmü a vakuzás. (És ebben a házban a mai napig laknak.) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. július 15. | 15:59 | toroktibor

Én privátban kiváncsi lennék pér képre ha küldenél. Előpre is köszi

mfunkp válasza:
Hidd el, azért nem tettem fel több képet ebből a témából, mert nem láttam olyan minőségűnek, ami idevaló lett volna. Igazából a döbbenet miatt fotóztam párat. Sajnos a belső képek mind vakusak, mint ahogy ez is. Lehet, hogy teszek majd fel egy kültérit is. De ezen még gondolkodom.

Bocsi, de még átgondolom a dolgot, meg nincs is ezen a gépen ez a régebbi anyag.
Üdv.

adott pontszám: 5
2008. július 8. | 20:24 | toroktibor

Szia !

Nagyon szép lett és beszédes kép. Igazán hangulatos lett a kép. Ebbe a házba szerintem még kellene fényképezni nagyon jók a színek és a formák. Grat

mfunkp válasza:
Igen, fotóztam még párat. De ezt éreztem a legjobbnak. Viszont van még megdöbbentőbb, ami itt készült. De az nem a fotozz-ra való. Ha mégis, akkor sem kapnék rá dícséretet.
Köszi az értékelést! Üdv.

adott pontszám: 5
2008. július 8. | 14:07 | circle

Jó kis szociofotó, a lényeget ragadtad meg . Kíváncsivá tesz, vajon kik laknak ebben a házban. Az a tapétaszrű képződmény a falon is erősíti a kép hangulatát. Gondolom nem helyeztél semmit sehova, csak lekattintottad a látványt. A vaku engem nem zavar, amúgy sem mindenben a hibát kell keresni! Ha van egy képnek hangulata, akkor nem fogok a kákán is csomót keresni. Érdekesebb lehetett volna a kép a lakóval, vagy valamilyen tevékenység bemutatásával ("vacsora")...
De így is jó!

mfunkp válasza:
Köszi a részletes értékelést. Amikor odamentem a házhoz, azt hittem, hogy már nem lakik ott senki. Aztán elbizonytalanodtam, hogy vajon mégis. És késöbb láttam, hogy valóban lakják. De akkor már nem szerettem volna visszamenni oda.
Üdv.

adott pontszám: 5
2008. július 2. | 19:21 | Jood_Annon

Bele a közepibe!
Félelmetes, hogy tényleg lakóhelyről van szó...
Színpadi díszlet hatása van, olyan, mintha beállított kép lenne, nagyon jó!
Jood

mfunkp válasza:
Köszönöm az értékelést! Jól mondod, van egy picit díszlet hatása. De ez valóban a valóság. Üdv.

adott pontszám: 4
2008. június 16. | 00:39 | zumm_zumm

Tudatos kép, de lehangoló. A színek nem elég élénkek, és lehet h. a régies hatás miadt, de zavaró a fakóság.
A téma választás egyébként remek.

mfunkp válasza:
Hát, ennél élénkebb színek nem lehetnek. Ez ilyen eredetiben is, hiszen erősen kormos és koszos már a fal. (És nincs régies hatás utólagosan rátéve) Furcsa, hogy ezt mondod. Azért köszi, hogy értékeltél.
Üdv.

adott pontszám: 5
2008. június 13. | 14:35 | m_angyal

Félelmetes... Maga a hely is, meg az ábrázolás is. Nagyon tetszik a sötét-világos részek aránya, harmóniája. Az meg, hogy pont ezek a dolgok vannak a földön, nagyon fájdalmassá teszik a képet. Gratulálok!

mfunkp válasza:
Köszönöm a véleményed és az értékelést. Üdv.

adott pontszám: 5
2008. június 11. | 23:01 | tomka24

Na itt ez a kép ami mellett már legalább háromszor elmentem. Én hiszem hogy a szegénységnek, a nyomornak és a bűznek is van szépsége. Talán csak a fogalmaink beszűkültek és ezért haszálunk más elépzelést, szót rájuk. Talán csak messzire kerültünk attól a világtól ahol a puszta létezés is egyfajta művészet. Annyiszor elgondolkodtam már, hogy tulajdonképpen sznobok vagyunk. Véleményt mondunk irgalmatlanul a saját korlátaink árnyékában. Van egy csomó ismerősöm aki rajong az eféle élmények felett, holott mindenhol ott az ember. Akinek kötelessége mindíg jobban és jobban élni. Borzalmas lehet így élni és mégis ott a szépség iránti vágy. Ordít és követel. A reneszánsz festmények jutnak eszembe ahol tobzódnak a színek a minták a szépség. Mert itt is ott a vágy a szépség után. Aki egy ilyen mocsokban apró virágmintákat fest a falra, arról - nem is tudom... A kép nekem szép. A maga borzalmával és piszkával. A durrbele vaku meg lehet hogy véletlen, de a legjobb választás. Mert nagyon szigorú két síkot csinált a térből. Nincs mélysége, csak az apró kicsi virágok a falon. Volt egy cseh (asszem) fotóművész, ő csinált hasonló hangulatú képeket, de persze az jóval komolyabb komponálással. Nem akarom egy rangra emelni mert szó sincs erről, de ott van a csírája. Nekem legalábbis. Szóval szép kép, a borzalmaival és a nyomorával együtt.

mfunkp válasza:
Köszönöm a részletes véleményt és eszmefuttatást. Való igaz, borzalmas lehet így élni, engem is elborzasztott a látvány.
Mint írtam, nem volt fény, ami bejusson a szobába, ezért vakuznom kellett, viszont így valóban a fal mintája és színei domborodtak ki.
Ennél jobban nem tudtam komponálni, mert mindkét oldalon voltak zavaró tényezők.
De muszáj volt lefotóznom, és megmutatnom Nektek! :) Üdv.


adott pontszám: 3,7
2008. június 9. | 19:54 | Dr-Neo

Ez a kép számomra festményszerű...
Semmi természetességet nem tudok felfedezni rajta, lehet tényleg csak vakuval lehetett fotózni a fények miatt, de így viszont sajnos megölte a képet.
További ügyes képeket és szép fényeket!

Neo

mfunkp válasza:
Pedig ez maga a valóság. Ha a nap sütött volna be, akkor is ilyen lenne a fal. Nem nyúltam hozzá. Köszi a véleményed. Üdv.

2008. június 9. | 19:00 | mutty.hu

Fura. A skodás meg jó..

Szubjektív.. szubjektív...

mfunkp válasza:
Na, azért örülök, ha az tetszik.

adott pontszám: 2
2008. június 9. | 19:00 | mutty.hu

Nekem ez nem jelenti a szociofotót. Ez egy lepusztult szoba, rosszul komponálva. 10 faluból 9-ben van hasonló, és nem kell sok hogy le is lehessen fotózni.

A kép rendezetlen a jobboldalt nem tudom mi lóg be, a sok elem elnyomja egymást nem erősíti,a tekintetem csapon.g

A hokedlin ülhetne egy öreg néni, aki kötés közben mosolyog. Az szociofotó lenne. A kilátástalanság, az esélytelenek nyugalmával való mosoly. Az bemutatna valamit. Ezek csak tárgyak.

Ez emg az én véleményem, nefogadd el ha nemtetszik.

mfunkp válasza:
Miért ne fogadnám el? Ez is egy vélemény. Igen, ülhetne valaki a kisszéken, de az egy másik fotó lenne már.
Üdv.

adott pontszám: 4
2008. június 9. | 18:25 | Charlotte

Szia!
Szeretem az ilyen helyeket, tetszik a képed.
Élesítettél a képen?
A kompozíción lehetett volna változtatni (bár így hogy nem ismerem a körülményeket, nem is tudhatom hogy milyen volt a helyszint) de én a jobb oldalról belógó kályhacsövet vagy kihagytam volna vagy belevettem volna úgy hogy ne legyen elvágva.

mfunkp válasza:
Köszi az értékelést. Túl hosszú volt az a kályhacső, hogy jobban beleférhetett volna. Ha vágok, akkor a szék nagyon a szélére kerül. Így csak sejteni lehet, milyen borzalmak vannak a jobb oldalt. (ágy, éjjeli, rengeteg ruha, kályhacső, és mindenhol korom és kosz.)
Üdv.

adott pontszám: 5
2008. június 9. | 18:04 | Coooper

Részemről ötös, minden tekintetben!!
A keret nagyon tetszik jól beleválasztottál.
A színek szerintem egyenesen monumentálisak, igen sokáig néztem a képet hangulatilag elég érdekes, egy bácsikát el tudnék képzelni a jobb oldali széken.
A kép felső és jobb oldali részén a fal a koromtól olyan sötét, vagy árnyék?
A középra komponált csipeszeket jól eltaláltad!
Viszont egy pici megjegyzésem lenne csak, de ez már szőrszálhasogatás, ajobb oldalon lévő kányhacsövet én feljebb toltam volna hogy jól látszodjon egészében a jobb oldali szék is, mint a hokedli.
Nagyon tetszik ez a kép, grat!
A jó témát észre kell venni.

mfunkp válasza:
Köszönöm az igazán részletes véleményed. Egyéb okokból nem akartam semmihez sem érni, ezért nem is gondolkodtam azon, hogy "rendezkedjek". Ilyen volt a valóság. Ja, és a falon korom van. Készült egy másik kép is a sarokról, ott igazán látszik. Na az a kép még megdöbbentőbb. Az az igazi káosz.
Üdv.

adott pontszám: 3,5
2008. június 9. | 16:53 | tbalint9

A téma maga elgondolkodtató, de a kivitelezés nem sikerült a legjobban. A vakuzás nem volt túl szerencsés( tudom, nem volt más lehetőség..). És a komponálás is kicsit 'kuszának' tűnik.
Kár hogy nem sikerült a legjobban, jó téma.

mfunkp válasza:
Na ja, nem volt nálam erősebb lámpa és ernyő, ami szórt fényt ad a szobában. Még áram sem. A komponálás: sok lehetőség nem volt: jobbra az ágy mindenféle cuccal, balra meg a fal.
Üdv.

adott pontszám: 4,5
2008. június 9. | 16:50 | digipic

Nagyszerűen "koszos" kép, összhangban a témával... Szerkesztésileg alapvetően rendben van, kivéve a jobb oldalt. Kár, hogy az ágy és a szék összeér. Kár, hogy az ágyon lévő valami (talán kályhacső?) elvonja a figyelmet (mármint, hogy mi is lehet az?)...
Ha pedig nem volt módod a fenti apró átrendezésekre, akkor megfontolásra ajánlom az ágy és szék kitakarását: a visszamaradó álló kép is nagyon ütős...
A technikai megvalósításban nem látok kivetnivalót.
Grat! digipic

mfunkp válasza:
Köszönöm a részletes értékelésed! Rendezkedni valóban nem volt lehetőség, és az is igaz, hogy nem szerencsés a szék és ágy egybeolvadása. De hát most már ez van. Üdv.

2008. június 9. | 15:48 | roxor

...valóban kilátástalan a helyzete annak, aki ilyen szobában lakik....
a lakókkal együtt kellett volna.
Üdv.

mfunkp válasza:
Jobb, hogy a lakók nem voltak ott. Ez egy tanya. És mint késöbb derült ki Nekem is, hogy most is lakják. :-) Üdv.