BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,69
KATEGÓRIA: csillagászat/égbolt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 9. 10:12
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Csíksomlyó
Égi csoda

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2,5
2008. július 9. | 10:03 | circle

Az biztos, hogy csodálatos a táj, a bemutatásával vannak problémák. Amikor ilyen érdektelen a kép alsó fele, nyugodtan lehet a kamerát feljebb forgatni, hogy csak nagyon minimális látszon a földből, és több az égből. A horizontot általában a kép alsó vagy felső harmadánál szokták elhelyezni. Kicsit későn kattintottad el a gépet, mikor már lement teljesen a nap. Tájképfotósok napnyugta környékén fotóznak, valaminr a hajnali órákban. Ja és állvány ilyenkor kötelező, mert kevés a fény.

adott pontszám: 4
2008. július 7. | 13:19 | liber.t

Szia. Nekem túl nagy a bebukott rész, melynek nincs információtartalma, geometriailag sem. Többet mutatnék az égből. Üdv: t.

adott pontszám: 3,2
2008. június 12. | 10:28 | alamuszi

Szia! A téma jó, mert a naplemente szép színeket tud produkálni, de itt talán jobb lett volna pár perccel korábban készíteni a fotót, mert így szerintem elég sötét lett, és nem adja vissza azt a hangulatot, amit amúgy a kép címe sugallna. Illetve az alsó nagy feketeségből én vágtam volna jó sokat, hogy az ég legyen a nagsúlyos, így viszont az alsó rész bántóan nagy és sötét.

S.Judit válasza:
Szia!Sajnos tényleg nagyon sötét lett a kép.Megpróbáltam belőle vágni még régebben és úgy jó lett szerencsére.Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2
2008. június 9. | 20:53 | glivia

Sajnos ez nem sikerült túl jól. Az alja a képnek teljesen részlettelen feketeség, a teteje pedig elég rossz minőségű zajos kéékség. Nem igazán látszik a téma, a csoda. Gondolom a háttérben felfedezhető színes felhőkre gondoltál, ezeknek kellett volna nagyobb hangsúlyt kapniuk. Ha mindenáron bele szeretted volna venni a fenyők sziluettjét, szerintem kevesebb is elég lett volna, de igazándiból szerintem nem tesz hozzá a képhez. Kicsit átgondolatlannak, elkapkodottnak érzem ezt az expot. Láttál valamit, ami tetszett, de nem fektettél energiát abba, hogy szépen tálald. Igazándiból kompozíciója sincs a képnek. Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel...

S.Judit válasza:
Szia!Nem bántottál meg egytalán a véleményeddel.Én elfogadom a kritikát,ha negatív akkor is,csak legyen korrketül megfogalmazva.Te így tetted,úgyhogy semmi gond nincsen. :)
Különben pedig igazad van,több energiát is fektethettem volna a képkészítésbe.Sajnos az idő sem volt a legjobb...Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 2
2008. június 9. | 20:13 | KirRoyal

A csoda legszebb tulajdonságainak egyike, hogy nem mindenkinek mutatja meg magát. Ezt az esti csodát, úgy tűnik, Te láttad, neked talán örök élmény marad, mi azonban sajnos nem kaptunk belőle a képed által. A fotó egyik fele tömör fekete massza, másik része kék, némi foltosodással, s középen látni vélem az alkonyi pirt, de sajnos a csoda az ott maradt aznap este, nem tudtatd magaddal hozni.
Mit lehetett volna tenni? Látszólag egyszerű, mégis talán a legnehezebb ilyen körülmények között fényképezni. Valószínűleg csak több expozícióval (állványról persze) és aztán pontos és gondos utómunkával sikerült volna a csodát a képre varázsolni.
De persze bánkodni nem kell, a csodának te magad részese voltál, s mi más számíthatna még?

S.Judit válasza:
Ez a kép különben hajnalban készült. :)
Sajnos állványt nem vittem magammal,így maradt a kezem.Aznap reggel az idő sem kedvezett nekem,de másnak sem,túl sok volt a felhő az égen.Köszönöm,hogy értékeltél!

adott pontszám: 3
2008. június 9. | 15:47 | Zsolti73

A naplemente (napkelte) sokszor csodás színeket tud varázsolni. Itt úgy érzem, hogy ha kicsit előbb tudsz fotózni, akkor még a felhők is vöröses-sárgás fényben úszhatnának, és az nagyon szépen mutatna a sötétkék ég előtt.
A szerkesztéssel kapcsolatban azt gondolom, hogy érdemes lenne a kép alsó harmadát, a feketeség nagy részét vágni. Nem tesz hozzá a fotóhoz, és az arányok is jobbak lennének úgy.
Szép fényeket!
Zsolti

S.Judit válasza:
Szia Zsolti!
Köszönöm,hogy írtál.Az az igazság,hogy "élőben" ez a napfelkelte sokkal szebb volt,mint a képen.Sajnos,hiába próbálkoztam volna egy korábban készített fotóval,nem hiszem,hogy előnyösebb helyzetben kaptam volna lencsevégre.Elég felhős volt aznap reggel/hajnalban az ég.

adott pontszám: 3,5
2008. június 9. | 15:28 | Vadkörte

Szia!

Az ilyen szép színes ég a felhőkkel mindig nagyon vonzó téma. A táj fekete, csak a kontúrja látszik -- pazar látvány. Amit én javítanék: sok a fekete, a horizont egyébként is zavaróan középen van. Szerintem vágd meg alulról, hogy a horizont aranymetsésbe, vagy harmadolóba kerüljön! A többi rendben van. a fenyők balra, a felhők jobbra, az ég szép kék. Talán egy vékony kék keretet is elbírna.

S.Judit válasza:
Szia Vadkörte!Köszönöm,hogy értékelted a képem.Igyekszem még kijavítani az általad javasolt dolgokat,remélem,hogy eredményes lesz.Szép fényeket!

adott pontszám: 3,5
2008. június 9. | 15:17 | moTmeN

tul sok a sotet a kepen. vagassal ugyan lehetett volna az aljabol jocskan vagni, de ugy sem lenne igazan jo, hiszen nem jelenik meg semmilyen sziluett a horizonton, amitol erdekes lehetne a kep... szerintem a bal szelre helyezett fenyves nem igazan felel meg erre a celra.

S.Judit válasza:
Szia!Próbáltam én is vágni belőle,de úgysem az igazi,látszott rajta,hogy "mesterkélt".
Köszi az értékelést!

adott pontszám: 2,5
2008. június 9. | 15:13 | V.F.

A kép alsó fele egy nagy részlettelen fekete folt gyakorlatilag a nagy semmi uralja a kép több mint a felét. Az égbolton meg pont a címben említett csoda nem látszik. Teljesen átlagos naplementés fényeket kaptál lencsevégre, amivel az ember nap, mint nap találkozik. Inkább az égből kellett volna kicsit többet mutatnod, úgy hogy kb a kép 2/3-át uralja. Az időpont is kései volt és már nem volt olyan ereje a napnak hogy a felhőket is érdekessé tegye. Sajnálom, tudom, hogy egyszerűnek tűnik ez a téma, de nagyon is nehéz ilyen jellegű képet csinálni. Szerintem ez most neked sem sikerült igazán. Üdv.

S.Judit válasza:
Szia!Egyáltalán nem egyszerű ez a téma,sosem gondoltam és nem is fogom ezt a naplementés témáról gondolni.Hiába próbáltam meg volna korábban lefotózni az eget,nem lett volna szebb,sem jobb.Hidd el,ott voltam,én láttam.Több képet is készítettem,de viszonylag ez volt a "legelfogadhatóbb".
Köszi,hogy írtál.

adott pontszám: 3,5
2008. június 9. | 15:06 | gorbelabda

Szerintem ebből a szép égboltból töbet is ki lehetett volna hozni. A kép legnagyobb hibája az alsó sötét rész. Ez két okból sem túl kedvező, egyrészt nem hagyja érvényesülni az égboltot, másrészt a kép közepére tolja a horizontot. Ebből mindenképp vágni kellene! Felül is túl sok a kék. Valami még hiányzik ami érdekesebbé tehetné a képet!

S.Judit válasza:
Szia!Igazad van,túl sok benne a fekete,ami sajnos nem mond semmit sem.És igen,vmi egyedi tényleg hiányzik.Köszi,hogy értékelted.

adott pontszám: 4
2008. június 9. | 14:42 | NHduke

Tetszik a keped, jo pillanatot kaptal el. A problemam az, hogy nekem tul messzinek tunik a lenyeg a foton, szerintem probalj meg meg nehany kivagast, az aljan a feketeseg eleg zavaro, azt eltuntethetned, viszont az eg felhos resze es a fasziluettek csodasak, azt pedig kihangsulyozhatnad...ez az en velemenyem.

S.Judit válasza:
Szia!Örülök,hogy neked tetszik a képem.A fekete nekem is zavaró,és a korábban kapott vélemények is ezt igazolják.Kár,hogy erre csak utólag figyeltem.

adott pontszám: 4,5
2008. június 9. | 13:14 | Bendő

Szia! Szép kép! Nagyon jók a színek, élesség rendben! :) Egy kicsit lehetne a kép alján kevesebb a fekete rész!

S.Judit válasza:
Szia!Köszönöm az értékelést és hogy neked legalább tetszik! :)A fekete pedig tényleg nagyon sok.
Jó fényeket!

adott pontszám: 2
2008. június 9. | 12:56 | pecci_

Valoban szep naplementet sikerult elkapnod, de ez viszont keves egy jo kephez. Nagyon sok a fekete resz a kepeden es ez zavaro. Javasolnek egy "wide"-os vagast. Egy kicsivel talan korabban kellett volna fotozznod, h meg tobb legyen a prios az egen, mert igy nem igazan ervenyesul a "csoda".
Az ilyen kepeket tanacsos feltuningolni kicsit ps-ben, annyira h meg ne legyen digitalis illusztracion.
Probalkozzal meg ilyen jellegu temaval.
Tovabbi szep kepeket.
Udv.

S.Judit válasza:
Sajnos a naplemente sem volt az igazi,így hiába próbáltam meg volna lefényképezni korábban,nem lett volna úgy sem vmi szép.Túl sok volt a felhő az égen.
Köszönöm az értékelést!

adott pontszám: 3
2008. június 9. | 12:46 | Peet13

A kép közepén és alsó részén nagyon soknak érzem a fekete részt,az uralkodik a képeden.Ez esetben átszerkesztettem volna.Vagy amikor készíteted a képet helyezd feljebb a látószöget.
(ott nincs fény ezért nincs semmi mondanivaója,maximum a körvonalak ami kevesebb területen is jól érvényesül)
Én ez esetben 2\3-ad részt hagytam volna meg az ég kék színének bemutatására.
Egyébként szépek a színek és jól kivehetők a fák körvonalai!
üdv

S.Judit válasza:
Szia!Köszönöm az értékelést.Sajnos tényleg elég sok rajta a nagy fekete semmi,igazad van.Próbáltam átszerkeszteni,de nem igazán jött össze úgy sem.