BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,16
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. június 5. 13:55
  • fókusztávolság: 300mm
  • objektív: Sigma 70-300 APO
  • rekeszérték: 5,6
  • Készítés helye (ország): Franciaország
  • Készítés helye: Párizs
Alkony a Montmarte-on

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2008. július 4. | 11:58 | KSZ

Szia!!

Kissé sötét nekem az a kép. Én a helyedben egy nagyon kicsit világositottam volna rajta.
Eléggé tulzsufolt, és középre van komponálva.
A felsö tornyok egész izgalmasak, gondolom az lenne a fö téma, ezért szükebre vágnám azon a részen, ugyan igy fekvö kivágésban.
Az also hosszukás rész elvonja a hangsulyt a tornyokrol, azt minden képp elhagynám.

További jo fotozást!!

üdv.

Nyözö válasza:
Bocs, nem azért, de nem értelek: mi van középre komponálva??? Az általad is témának vélt székesegyház közel sincs a kép középhez (aranymetszéshez annál inkább). A címből azért sejthető, hogy az alatta levő sűrűn benépesült dombos rész is téma -- így nem is értem miért is zavar a város sűrűje? Párizs ilyen, ún. nagyváros, világváros... :)
Nekem speciel nem sötét -- de valami azt súgja neked se nagyon lehet bekalibrálva a monitorod. :)

adott pontszám: 5
2008. június 22. | 19:57 | McLawrence

Ez nagyon tetszik! Nagy naplemente-bolond vagyok, és az utolsó néhány perc vörös fényei néha egészen ámulatba tudnak ejteni.
Nagyon jó a kép összevisszasága, és a sötét háttér, ami előtt uralkodhat a vörös izzás. Nem tudom, hogy elkaptad a pillanatot, vagy készültél rá, de gyönyörű lett a kép!
Gratulálok!

Nyözö válasza:
A képre nem tudtam készülni, csak nagy volt a szerencsém: éppen kisütött a Nap, mielőtt lenyugodott volna, és épp fenn voltam még az Eiffel-toronyban.... Köszi a véleményt, hasonlóan szép fényeket neked is: Nyözö

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 23:12 | Don berthy

szép ez a zsúfolt lemenő nap fényeivel megspékelt kis város részlet :) akkora benne a feszültség, h. ha Lmenne az áram a laptop akkor is menne sokáig, mert ez táplálná, viszont ami nekem lerontja az a minősége! mi lett vele? néztem a méretét az is jó nagy, nemtudom mitől, próbáltam messzebről is nézni, de úgy is pixeles :( ezen valahogy javítani kéne, és falra való kép lenne :)

Nyözö válasza:
KÖszi a véleményedet -- teljesen egyetértünk. Amúgy érdekes, hogy a kép párja ugyanilyen gyerekbetegségektől küszködik, de az sokkal jobban értékelt, mindenki legyint a technikai hibákra. :)
Ennek okát elég részletesen boncolgattuk az előtted értékelőkkel, valahol ott van az igazság is... :) Szép fényeket a hétvégére is: Nyözö

adott pontszám: 4,5
2008. június 5. | 19:02 | Fantom

szia!
gyonyoru pillanatott kaptal lencsevegre, nagyon szep a varos, nap utolso sugarainak viszaverodese. talan egy kis utomunka raferne, egy noise szures, en meg vagnak fentol picit. ettol eltekintve nagyon szep lett, gratulalok !
udv

Nyözö válasza:
Köszi szépen a véleményedet - az utómunka lehet használna, de eleve nem túl jó a minőség, mint azt lentebb már jól kitárgyaltuk... Jó fényeket!

adott pontszám: 4,5
2008. június 5. | 18:44 | drszatommi

Szia!
Nagyon tetszik a kép szerkesztése, a nagy zsúfolt várost ábrázoló előtér és a fölé magasodó épület igazán jó hatást kelt. Az alkony fényei az épületeknek jót tettek, kicsit azonban az eget hazavágta. Meg gondolom ezért zajos is kicsit.
Szóval nagyrészt jó, de egy kicsi minőségi hibával....

Nyözö válasza:
igen a minőségi kérdésekben nem tökéletes -- ezt jól ki is veséztük már azt hiszem! Nem tudom nekem ez a mélykék, kicsit deszaturált égszín (nem volt teljesen derült, csak a horizont közelében) tetszik. Köszi az értékelést!

adott pontszám: 5
2008. június 5. | 18:33 | Zümi

Szia!
Nagyon tetszik a kép és ez a gyönyörű magával ragadó város,amelybe tényleg bele tud szertni az ember(mielőtt nem jártam volna ott nem hittem hogy van ilyen:D). Amúgy pontosan minek a tetejéről készült a kép? Talán az Eiffel 2 szint lehet ugye?
Köszönöm hogy láthattam egy ilyen jólsikerült képet erről a csodálatos helyről!
Üdv:Zümi

Nyözö válasza:
Igen az Eiffelről készült. Amennyiben az étteremszint neked az első akkor igen ez a második, tehát még nem a torony csúcsáról készült...

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 17:55 | mfunkp

Zseniális pillanatban fotóztál, viszont lehetett volna jobb is ez a kép. Kicsit élesebb és legfőképp világosabb. Talán az 5,6 rekeszérték soknak bizonyult. Ettől függetlenül az épületeket megvilágító nap sugarai nagyon látványosak, jó a kék és sárga kontrasztja. A szerkesztése jó, bár alul az a csúnya hosszú épület azért ront az összhatáson. De ha vágtál volna, az már sok lenne. Engedelmed nélkül kicsit próbálgattam PS-ben állítgatni a dolgokon, de azzal sem vált igazán "csodálatossá". Talán így van jól, és szép emlék lehet Neked. Üdv.

Nyözö válasza:
Egyetértünk, lehetett volna jobb is. :) Lentebb alaposan kitárgyaltuk a záridőket és egyéb hibákat -- itt nehéz már eldönteni mi lett volna a jobb. Kellett volna több expó is, de hát túl sok volt a fényképeznivaló innen nézve. :) Az alsó vágásra más is jelzett -- szerintem is le lehet vágni, feltéve ha a tetejéből is leszedek, hogy megmaradjon az ég-föld arány. :)

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 17:25 | puruczki-2

A kép alapja jó...de ez a fotó most kiállt a jó utómunka iránt...kontraszt növelés, utóélesítés...ez hiányzik most nekem...lehet, hogy feldolgozva felteszem...

Nyözö válasza:
Puruczki mester -- egész nyugodtan, magam is tudom hogy technikailag nem a legjobb. :) Örvendek hogy erre tévedtél, én éppen pár perce láttam a tanárnénidet a képernyőmön. :)

2008. június 5. | 16:26 | Geryke

Sajna az égen is látszik, tehát nem inerpoláció

Nyözö válasza:
Aha, igazad lehet. No de az "igazság az EXIFben van", majd megnézem... ;-)

adott pontszám: 4,8
2008. június 5. | 16:17 | Geryke

És ez is nagyon tetszik. Szépen elcsípted az alkonyokat, jó meglátással és szerkesztéssel. Ezen a képeden a zaj, ami számomra rontja az összhatást. Nem volt nálad állvány?
üdv
G

Nyözö válasza:
De volt állvány nálam, és ez ua. az alkony mint az előző képen is volt. Eleve alexpós kép, így lehet zajosabb is kicsit. Megnézem majd az eredetin milyen ISO-n készült, nem kizárt hogy a légkör miatt feljebb toltam a rövid expóért, ennyi idő távlatából nem emlékszem már rá. Az 1:1 méreten ennyire nem feltűnő, így én inkább gyanakszom arra, hogy pl. a Sacre Coeur tornyán a nagy képen még látszó kövek, lentebb meg a sok kicsi ház apró részletei miatt interpolálódik zajjá a textúra... Pedig több lépésben lett kicsinyítve épp emiatt.

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 15:04 | digipic

Bizonyára fantasztikus hangulat volt, amelyet részben vissza is ad a képed. Sajnálatosan kicsit kásás a kép, amit részben magyarázhat a fókusztáv. Milyen érzékenység mellett készült a kép?
Másrészt nagyon nem illik a dombra kúszó apró házak közé a kép alján lévő lapos "házrandaság". Javasolom alulról vágni. Üdv: digipic

Nyözö válasza:
Az ISO-t jelenleg nem tudom, nincs nálam az eredeti. Sajna a 300k-ba nyomás közben sokat kiszedett a kis részekből, pl. a Sacre Coeur kövei is kivehetők a (mp-es képen) így itt kcisinyítve már "kásásodik". :( Sajnos az obi se a legjobb.
Az alsó vágással igazad lehet, bár akkor fent is kéne nyesni, mert elcsúszik a kompozíció is.

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 14:50 | moTmeN

sajnos sem az objektived, sem a legkor nem tette lehetove, hogy tokeletes kepet keszits. Az alkony szinei ugyan viszonylag szepen jelennek meg a kepeden (sajnos a koszos levego mar ezen is ront), de nagyon lagy lett a felvetel.

A legkorrel kapcsolatos dolgon max annyit tudsz valtoztatni, hogy kivarod amig egy hidegfront kisopri a varosbol a szmogot.
Az ojjektivet meg minimum f/8-ra rekeszeld le, ott mar szebben rajzol.

Nyözö válasza:
Ebben kb. igazad van. Nem mentség, háttérinfók: 3 nap párizsi út alatt hidegfrontra várni nem túl egyszerű...

Főleg, hogy a kép az Eiffel-toronyról készült, és oda feljutni is több óra sorbanállás. Az f8 összetettebb gond. Valóban jobb lenne a rajza, de az emiatt megnövekvő expóidő matt a légkör is többet ront a képen. Másrészt sajna a Sigma a 350D-n és 10D-n is hibásan működik. :(( Teljesen nyitott rekeszen exponál csak, amint összehúzom ERR99 hibával lefagy a váz. A net tele van a gonddal, a megoldás nélkül. Amúgy sajna a JPG is sokat megevett a képből, ez a finom várostextúra nem kedvez a tömörítésnek.

adott pontszám: 3,5
2008. június 5. | 14:46 | Isti.hu

Nagyon zajos a kép, milyen ISO értékkel készült? Ha jól sejtem magassal, valószínűleg azért hogy a záridő elég rövid lehessen a bemozdulás elkerülésére. Ilyen sötétben, mivel hosszú záridő szükséges a helyes expozícióhoz, állvány nélkül nem lehet szép képeket összehozni.
Emellett mintha erősen vágott is lenne a kép.
A fények szépek voltak az látszik, de a megvalósítás nem megfelelő.

Nyözö válasza:
Zajosnak annyira nem zajos (ISO-t most nem tudom, nincs épp kéznél az eredeti) de a városi részeken nagyon sok részlet van, ami kicsinyítés után zajszerű lesz. Lehet hihetetlen, de állványról készült, inkább az f5,6 a probléma, de annak okát leírtam már lentebb, nem ragoznám tovább. :)

Túl sokat nem vágtam, ha jól megnézed a vignettáción ez tetten is érhető.

2008. június 5. | 14:13 | jazz

Szia!
Mostanában nem szoktam pontozni (sőt véleményt írni sem), most sem teszem, de ennél nem tudom megállni, hogy meg ne jegyezzem, hogy nálam ez minimum nap képe lenne.
És egy képzeletbeli ötöst is képzelj hozzá...:-))

Nyözö válasza:
nekem sem a pontok számítanak, de hogy megtörted hallgatásodat azt megtiszteltetésnek veszem. :) Jó fényeket neked: Nyözö

adott pontszám: 4
2008. június 5. | 14:12 | batesz

Szia!Kisse ugy erzem alulexponalt a kep de nem vagyok biztos benne, viszont ha F7-11 kozott hasznalod ezen az obin a rekeszerteket sokkal jobb kepet ad, tapasztalatom szerint. Valoszinu kezbol keszitetted es azert is mentel le f5,6-ra. Talan meg fentrol kicsit vagtam volna, de amugy a lemeno nap egy nyugodtsagot ad a fotonak. Udv.batesz

Nyözö válasza:
Az ötleted a rekeszről ugyan jogos, de a lentebb már leírt obi-hiba miatt nem mentem szűkebb rekeszek felé. Amúgy volt állvány nálam, és úgy is készült a kép. Egyébként nem feltétlenül segített volna a képminőségnek a szűk rekesz, mert pár km vastag levegőrétegen át a hosszabb expó alatt a légkör jobban elkeni a látványt.