BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
5
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. május 22. 17:03
  • érzékenység: 400
  • forrás: papírkép
  • rekeszérték: 2,8
  • zársebesség: 500
-

Kicsike kis mosoly. Végül úgy alakult, hogy ez lett az utolsó. Maradjon mementóként az értelmes diskurzus a kép alatt. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. szeptember 8. | 13:23 | sztyopka_remixx

Jobb ez horizont nélkül szerintem is. de részletkérdés. Ha a fotósd így döntött, akkor ilyen.

amit tudomásul kell venni, hogy elég vegyes a táraság itt és ha iskolás módon értékelsz, akkor a horizontot bele kell vegyék.

Művész ember ne akarjon 5kön hízni. Vállalja magát és néha az értetlenséget is ..

linkelek egy példát

http://www.fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=52575

2008. június 12. | 18:28 | slacus

kár hogy leléptél :(

gptomii válasza:
rendes tőled de pár embert leszámtva nagyon nem hiányzik...

2008. május 29. | 22:20 | Zoran_2

Hááát - hát. Nagyon rossz ilyet látni. Valahányszor ilyet látok, hogy egy csomó kép virít a kategóriák alatt, de csak számadatként, mert a valóságban 3 feltöltött fotó.
Ebből tudom, hogy egy fotós törölte a képeit. Fantasztikus érzelmeknek kell lejátszódnia, hogy ehhez nyúljon valaki .... Ezért is sajnálom, mert olyan ez, mint, amikor egy homokvárat saját maga rombol szét az ember. ... talán újra lehet építeni ... vagy máshol megtalálható.
Én mindenesetre sajnálom, Tomi!
Z☼ran

gptomii válasza:
Én magam is sajnálom.

2008. május 26. | 21:21 | hcsabi

Remélem tévedsz!
NAGYON-NAGYON sajnálnám!
De addig is ezzel a hipnotikus erejű képpel rajtunk tartod a szemedet?!
A hozzád hasonló FOTÓSOK és véleményeik miatt "járok" ide, sajnálnám ha ez az amúgy sem túl "népes" , de annál értékesebb tábor tovább szűkülne!
A képről?... hát sok kérdésemre válaszol, beszédes, igényes munka...kár hogy gyűlnek a viharfelhők...

gptomii válasza:
Az, hogy tévedek-e vagy sem, majd később kiderül, most így döntöttem. A negatív légkör sajnos nem tesz jót az embernek.
Nagyon köszönöm szavaidat igazán jól estek, ha van kedved regisztrálj az adatlapomon található oldalon. Rajtad kívül szívesen látnék mást is arrafelé:)

Végül, hadd fejezzem ki nagyrabecsülésemet miunkáid felé, gondolok itt különösen a leicás képeidre.

adott pontszám: 5
2008. május 23. | 16:24 | Davidosz

Szia! Nekem igazán tetszik, nagyon jól sikerült kép lett. Tetszik a szemcsésség, jól illik a kép hangulatához. A szerkesztés, élesség is a helyén van, jó kis portré. Köszi

gptomii válasza:
Köszönöm szépen.

2008. május 23. | 15:46 | pfarnady

gptomii nem vártam mást most sem ,de tényleg hagyjuk!Sajnállak

adott pontszám: 5
2008. május 23. | 14:06 | Zakalwe

Nagyon erdekes kép, a szabályok vastag felrugásával, de pont emiatt emelkedik a hasonlo képek fölé. Ügyes és merész munka, grat

gptomii válasza:
köszönöm szépen az értékelést!

2008. május 23. | 01:15 | linda11

szia!
Megkapó kép - ez jutott elöször eszembe róla.

OFF:elolvasgattam a hozzászólásokat, így pontozni nem tudok, de nálam ötös.
Nem akarom osztani az észt se, de fogom /;)/
/pfarnady hozzászólása ihletett meg :)/
Vannak képek, amik élnek. Neki egy db olyan sincs, megtekintve a fotóit. Szerintem érzi ezt ő is, ezért méltatlankodik. Nemérti hogyvanez, azokkal a szabályokkal, amit ő odavissza tud, és alkalmaz is a fotóinál. Nem azt mondom, hogy a képei tecnikailag nem tökéletesek, vagy nem esztétikusak, mert azok.
de valahogy... mégsem élnek.
Uff.

gptomii válasza:
valahogy hasonlóan gondoloom és is mit ahogy a második részben leírtad. Köszönöm szépen a hozzászólást!

2008. május 23. | 00:02 | pfarnady

Abszoluút nem izzadok!Gondoltam ,hogy lesz valami igazán ide nem illő frappáns válaszod.Profi vagy barátom nem AMATŐR hanem PROFI!!!Ez a kép is úgy jó ahogy vagy nem lehet benne hibát találni!!!Gondolom te már túl jutottál tudásban azon amit a szakirodalom és a fotósulik tanítanak.Remek!!Csak gratulálni tudok neked ,de azért van egy jótanácsom lapozgasd,lapozgasd,lapozgasd a portréfotozással kapcsolatos könyveket,hisz a horizontot azthiszem nem egyedül én említettem meg.Mindemellet ha elfelejtettem volna megemlíteni PROFI VAGY!(ezen túlmenően a kritikákat is PROFIN kezeled :) )

gptomii válasza:
Azt hiszem a mondandóm valamilyen módon elkerülte figyelmed. Elismétlem. Nem kívánom magam regulák közé tenni, a képeimmel senkinek nem kell megfelelnem, csupán magamnak. Így az sem igazán zavar ha más viszont bizonyított, elismert, használt és akármilyen meglepő, álatlam ismert szabályok közé rakja őket. Az viszont kifejezetten zavar, ha egy olyan szeméyliség mit te akarja megállapítani, hogy mi a kapcsolatom a fotózással, a fotókkal. Teljesen mást keresel bennük mint én és veled ellentétben engem ez nem bánt.

Ami bánt, hogy egy értelmes gondolatot nem tudtam veled váltani, hiszen még azt az apró tényt sem értetted meg, hogy bár tudatában vagyok a horizont és a fej jelen esetbeli kapcsolatának, annak számomra mégsincs gyakorlati jelentősége, hiszen a kép a két kezem munkája, annak ekészítése, megtekintése örömet okozott. Ami viszont gondolkodásra kellene intsen, hogy a hasonlóan vélekedők véleményét még egy olyan széleskörben elismert tehetség mint te sem kérdőjelezheted meg.


Végül pedig, hogy teljes legyen a szellemi táplálék, olvasd el a válaszod, azt a választ amely véleményem szerint a fotózás teljes ideológiájával ellentétes, ugyanis a fotózás képzőművészet, és mint művész ilyen mélységekbe mégsem engedhetnéd magad.
Bízom benne, segítettem.

Azt hiszem mindenki jobban jár, ha most erre nem válaszlsz, bölcsen csendben maradsz,így is elég nagy szégyen ez itt a képem alatt. Köszönöm.

2008. május 22. | 23:10 | szobraszati

Én csak annyit szeretnék ehhez hozzászólni, hogy nem szúrt szemet nekem, hogy a horizont félbevágja a fejet, amíg el nem olvastam a hozzászólásokat. Van úgy, hogy az erő ami kifeszíti a képet, eltakarja a hibákat. Nem jut most eszembe jobb példa, de ha jól megnézitek Rodin szobrait, hát egyik-másik portréjának hiányzik a fél agya, meg el van mérve...stb. De kit érdekel? Nem veszed észre, mert a portét látod, nem a követ, meg a bronzot.
Persze nem akarom egy szintre emelni ezt a képet egy Rodin művel, csupán érzékeltetni akarom, hogy a tökélyre való törekvés nem mindig egyenesen arányos a művészi értékkel...

gptomii válasza:
Fotozzos ittlétem alatt lettem figyelmes arra, hogy ilyen dolgokat már-már kardinális pontként vettem egy saját képem magítélésekor. Ez hibás út véleményem szerint. Hibának, hiba de ha él mellette a kép akkor bizony háttérbe kell szoruljon. Nálam. Közönöm szépen az intelligens véleményt, ritkán látni ilyet.

adott pontszám: 4,9
2008. május 22. | 21:43 | jamborz

Helló! Találkoztunk már ezzel a misztikus szempárral. Nehezen leírható, az arc egésze a mai ideál szerint nem szép, de megragad, mágnesként vonz a tekintet. Valami mély, ősi varázslat ez. A korábbi képnél is leírtam, hogy ha csak a szemét nézem a szemöldökkel - amely magában is szép ívű - egy szép tekintettel találkozom. Fúrcsa szépség...Sötét, mély erők médiuma ez a lány. Kicsit kortalannak tűnik, biztos fiatalabb mint gondolnánk
A képhangulata remek, nem értem az enyvesszalag okát, célját. Talán, hogy naturális, egyszerű, mint a kép szereplője.
Kicsit zavaró a horizont vonala a fej két oldalán, de a felhő jó helyen van. A zipzár is fura, de a kortalan, ősi arc ellenponta lehett. Üdv

gptomii válasza:
Nagyon szép értékelést írtál, eddig nem említett dolgokkal foglakoztál, melyeket nagy örömmel olvastam. köszönöm szépen, valaholt itt kezdődik egy olyan értékelés, amelyet az alkoztó annak tartalmától függetlenül örömmel vesz. Kreditet sajnos nem tudok adni.Köszönöm mégegyszer.

2008. május 22. | 21:13 | pfarnady

Na azt ne mondjátok ,hogy a horizontal félbevágott fej portréban ötös!!!!???Nem pontozom de csak azért mert filmes még lehetne erre figyelni OFFF

gptomii válasza:
Remélem ez téged azért valójában ennyire nem bánt.
Én örömömet lelem benne, te meg izzadsz. Ezért még nem kell a másikat hibáztatni. Abban a pillanatban fogom a fényképezést abbahagyni amikor a keresőben a horizontot és a képszéleket fogom nézni a pillanat és a modell helyett.
Nyugodtan pontozhattad vona, a mondandódnak úgysem az adott volna nyomatékot.
A tulajdonképpeni lelkes amatőr szemléletnél azért az mégiscsak rosszabb amikor valaki az amatőrök között trónra emeli magát majd a te értékelésedhez hasonlóakat oszt. nem?

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 21:01 | zane1

pff, tudom, h gáz lehúzni egy képet pusztán a keret miatt. a kép maga nagyon tetszik, viszont összhatásában a kerettel már kicsit kiheréltnek tűnik. amúgy iszonyat a maga "nyersségében". semmi sallang...

ááá, nem akarom lepontozni...

grat: b

gptomii válasza:
Köszi. (a keret nagyon szubjektív)
És én kérnék elnézést pfarnady nevében aki a döntésed véleményezte.

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 20:36 | tomka24

Hmmm. Hát igen. Van úgy hogy nem én nézek rá egy képre, hanem a kép bámul meg engem. Lámcsak, kérdi tőlem: Ön? Bármennyire is szeretném képtelen vagyok kikerülni a tekintetéből, és ha lesütöm a szemem, akkor is érzem néz engem. Nekem ez így csillagos ötös. Bizonyára rosszul értelmezem a feledatot és talán a hibákat kellene keresgélnem, nagyítóval vizslatnom de képtelen vagyok rá. Félek, hogy akkor nem néz rám többet. Jó lehet ilyen képeket késziteni. Szerintem hibátlan.

gptomii válasza:
Nagyobjektíves barátom hátha elolvassa. Valaki nem is látja a horizontot...
Köszönöm szépen és én kérek elnézést pfarnady nevében aki a döntésed véleményezte.

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 20:30 | szobraszati

Hűha!
ez igen gratulálok!
Nekem ez nagyon bejön, szép a vágás, a felső tér ürességét magyarázza a felhő, a tekintet, a pillanat jól időzitett, szóval gratula!

gptomii válasza:
Köszönöm szépen az értékelést.

tőled is elnézést kérek pfarnady nevében aki a döntésed megkérdőjelezte.

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 18:45 | syabi

Nagyon tetszik a képed. Nagyon tetszik az expozíció az arcon és persze a kép többi részén is. A háttér elmosódottsága nagyon jól kiemeli a modellt onnan. Egyszerű egyszerű, de határozott szerkesztés, bár én felül egy kicsit soknak érzem, de ezt a saját képeimnél se tudom eldönteni soha.
A horizontot se tudom eldönteni, hogy azért ferde-e egy kicsit, mert domboldal van ott, vagy te hibáztál egy kicsit.
De ez szerintem egy csöppet se von le az én értékrendszeremben az "értékén" a képednek.
Van a gépeden fénymérő, vagy kézi fénymérőd volt?
Üdv

gptomii válasza:
Köszönöm! Egy dombvidéken fotóztam, így észrevehető, hogy a kép bal oldalán vízszintes, majd onna emelkedik a domb vonala. De ha ferde volna az sem érdekelne különösebben.
Egyébként nics fénymérő a gépben, a külső fénymérőt egy nikon fm2n testesítette meg.:D köszönöm!

2008. május 22. | 18:39 | Papp Attila

szia
a keret nekem nagyon nem, a fotó viszont nagyon igen :-)
erős fotó, gratulálok.

gptomii válasza:
Nem lehet mindig keret nélkül, megtetszett az eredeti széle. :) köszönöm szépen.

2008. május 22. | 18:31 | Zoran_2

4 ..... nem a pontszám, hanem visszaszámolva ez a negyedik, és lesz harmadik ........ kár!
Na mindegy foglalkozzunk a képpel.
Nekem bevallom "férfiasan" az ff, a teljesen fekete-fehér erős kontrasztú jobban tetszett. BňValahogy analógabb volt (ha érted mire gondolok), jobban éreztem a negatívot, a papírt. Annak ellenére, hogy nálam ugye mindkettő digitál.
A szélén meghagyott barna paír úgy néz ki mint a keret, és ha ilyen keretet választana valaki azt mondanám nem tetszik! OK-ok értem meg szeretted volna hagyni az eredeti látványt, amit Te láttál a szkenneléskor - értem tehát. Csak a hatása olyan. Lehet komment nélkül nem is jön rá senki.
A kép mindamellett kreatív és minőségi fotózás terméke. Kicsit nyomasztóan hat, hogy a leánya kép alsó részébe szorult, de ehhez a hangulathoz nagyon is illik, és kell. Lehet majd szóvá teszika technokraták a felső sarokrészek kiégését, nekem ez inkább hangulati elemként szerepel a képen. Erős dinamika kontrasztosságot hoz létre a leány sötét tónusaival.
A horizontelhelyezés?? Nos ebben elég bizonytalan vagyok. Szerencsésebb lett volna, ha kicsit feljebb kerül, vagy épp lejjebb, mert így érdekes folytonosságot képez a homlokkal az alsó világos égbolt sáv a horizont fölött, és olyan hatást kelt kicsit, mintha a homlokán futna végig, és megvilágítaná. Persze lehet ez már annak a bizonyos szőrszálnak a hasogatása :-)
A tekintet és a mosoly viszont mindent visz - nagyon szuggesztív a nézés, és illik hozzá a visszafogott mosoly.
Szóval jó kép ez nagyon a szmecséivel, struktúrájával egyben mindenképpen egy igen jó portréról beszélhetünk.
Kicsit hosszúra sikerült ez a pontnélküli értékelés.
Üdv. Z☼ran

gptomii válasza:
Köszönöm! Vicces, én magamis végigveséztem az általad említett szempontok alapján és ha külön külön veszem akkor valóban mindegyik felvetésed elgondolkodtató. a első sarkok egyébként nincsenek kiégve (a képen igen)a negatívon. Mindig a legsötétebb részre mérek fényt, így a nagyításkor azok visszafogásával előhozható a világos részek tartalma. A baj itt az volt hogy a speciálisan ide gyártott sablonnal sem volt egyszerű auramentesen visszafogni. Így sikerült. Totál ellenfényben készült. A horizont valahogy sosem érdekelt. Úgy vagyok vele, hogy ha nincs ezen kívül más ami lekösse a figyelmét a nézőnek akkor megette a fene. A barnás világ, meg az utóbbi kisérletezéseim óta megmaradt, már a pipacsokkal ellentétben ez nem rossz ff ben sem. Köszönöm a részletes véleményt Zoran!

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 18:23 | Bobi

Úgy érzem hogy remek portréarca van a modellnek, szinte beszél. A régies stílusa képnek külön bejön, a "keret" pedig abszolút egyedi, és ide illő.
Üdv.

gptomii válasza:
köszönöm, hogy így gondolod. Külön örülök, mert a keret akkor már legalább kettőnknek tetszik:)

adott pontszám: 4,7
2008. május 22. | 17:45 | sashalmister

Engem csak az zavart,h a kép felül túl üres, alul viszont zsúfolt....
A témát kissé feljebb hoztam volna...

gptomii válasza:
Az eredeti kockán nem így van, én húztam lentebb kicsit, hogy a felhőknek legyen helye.

adott pontszám: 5
2008. május 22. | 17:13 | bazsitoo2

Szia!
Kicsiben nézve teljesen az a cím jutott eszembe, hogy közeleg a vég. Nagyban pedig teljesen más hangulat fogott el. Borongós idő és nagyon kedves mosoly kontrasztja. Nagyon hangulatós, szépen kivitelezett fotó!

Bazsi

gptomii válasza:
Köszi Bazsi!