BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,96
KATEGÓRIA: növények
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 29. 01:30
  • érzékenység: 100
  • fókusztávolság: 100mm
  • objektív: Canon 100
  • rekeszérték: 2.8
  • zársebesség: 1/40s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Álmomban megigéztek

draculeanak - engesztelésül és köszönettel a kreditért 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. június 11. | 11:59 | huricano

finom, elegáns, má-már intimnek is nevezhető akár
:)
szóval frankó
5
(ami eszembe jutott még:
-talán jobb, ha élesség nem vezet ki a képből; v ha kivezet direktebben irányitottan ( igy most kicsit elhúzza a képet balra le )
- ha nagy kiállitási nagyitásban gondolkodunk ( és miért ne) akkor talán bujtatottabban és kevesebb éles részt hagynék meg; kellenek a hatalmas krémes felületek )
üdv

tutajos_g válasza:
Már így is olyan kevés az élesség/fogódzó a képen, hogy sokaknak fejtörést okoz. A nagy krémes felületek nem véletlenül vannak ott!
Köszönöm Robi.

adott pontszám: 5
2008. május 13. | 21:04 | rajli

Csodálatosan finom fotó! Kedvencemmel a nagyon szűk élességi tartománnyal. Az élesség tökéletes helyen. Pasztell álom, emellett tökéletesen átlóba szerkesztve!
Irigykedem egy kicsit!
Gratulálok: Laci

tutajos_g válasza:
Én is imádom ezt a képem. Épp ezért sajnálom, hogy kevesen látták és értékelték. Örülök, hogy Te megtetted!

2008. május 4. | 15:30 | Farkas

Túl élte :-)
Sajnos nem sok esélyem van rá, hogy mégegyszer találkozzam őkelmével, vagy fajtestvérével. mert ahogy utánanéztem bizony jó ha 500 db él szabadban. Természetes környezetben.

tutajos_g válasza:
ok

2008. május 2. | 09:49 | Farkas

De készülük lemenni megint ha nyílik a szarvasbangó. Hátha több szerencsém lesz.

tutajos_g válasza:
Úgy legyen!

2008. május 2. | 09:48 | Farkas

Kösz.
Képzeld volt egy nagyon szerencsés pillanatom tegnap. egy villanásnyi időre szemtől szembe találkoztam a földön hasalva egy viperával a kunsági nemzeti parkban. Szernecsére volt időm az exponálásra, de ismételni már nem tudtam. Mert odavágott az obihoz és eltünt a fűben.

tutajos_g válasza:
Még jó hogy csak az obihoz vágott oda! (Remélem, őkelme és az obi is túlélte.)

2008. április 30. | 14:12 | Farkas

:-)
Sose jöttem volna rá. bár selytettem, hogy virág.
Vélemény. Azért sokszor az se mindegy, hogy kitől.

tutajos_g válasza:
Reméltem, hogy legalább ennyi azért sejthető.
Persze, tudni kell értékelni az értékeléseket is :)

2008. április 30. | 08:27 | Farkas

Szivesen.
Sajnos kiváncsi voltam arra, hogy ki csinálta.
így aztán pontozni nem tudtam.
De elárulhatnád, mi ez. :-)

tutajos_g válasza:
A vélemény fontos.
Az otthoni karácsonyi kaktusz virága.

2008. április 30. | 06:52 | Guszty81

Ez nem tudom, hogy mi, de marha szép, és nagyon nyugtató hatása van, jó érzés ránézni a képre. :)

tutajos_g válasza:
Gondolom, már tudod, mi ez.
Örülök, hogy hatással volt rád!
Köszi

2008. április 29. | 16:12 | draculea

OK! Én is remélem! De csak öszintén!
Ahogy eddig!:-)))

tutajos_g válasza:
Igyekszem :)

2008. április 29. | 11:04 | draculea

Bocs' nem tudom hogy csináltam ennyi üres teret az írás után, nem szándékos volt!

tutajos_g válasza:
:)

2008. április 29. | 11:04 | Farkas

Nem értékelem a képet, bár szívem szerint megadnám rá az öt pontot.
Véleményem szerint. …….
Sajnos az ember könnyen beleesik abba a hibába, hogy amikor egy képet értékel akkor azt írja le, hogy ő a képet hogy csinálta volna meg. És nem a technikai oldalát nézi a képnek, és nem azt, amit vizuálisan a kép nyújt. Amit ki akar vele fejezni aki fotózta.
Ami lehet, taszító és lehet szép, vagy érdekes.
A lényeg, hogy valami miatt a nézőt megfogja. És valamilyen érzelmet váltson ki belőle.
Amatőrök vagyunk. És van ki jobban, van ki gyengébben, műveli ezt a műfajt.
De egy bizonyos szint felett, már tudatosság is látszik a képeken. Tudatosság, mint ennél a képnél is.
Sokan ezt nem értik meg. Nem tudják elfogadni, hogy a kép azért készült úgy, mert az alkotója így akarta megcsinálni. Mert az ő ízlésvilágához, kifejezésmódjához ez a megoldás van e legközelebb. Azt fejezi ki legjobban az alkotó gondolatait. Érzéseit.
A kép lágysága, a minimális élesség miatt sejtelmes, álomszerű a kép.
Jelen esetben teljesen mindegy, mit is ábrázol.
A hatást fokozza, a téma domborúsága és a jól megválasztott rekesznek köszönhetően a fokozatos élességvesztés. A kép jobb felső sarkánál a fokozatos lemosásódás mélységet ad a képnek.
A minimális éles rész, a két vonal a kép sarkából indul ki. Jó képszerkesztésnek köszönhetően. Domborulatot adva a témának.
A színek esetében csak a sárga változatairól beszélhetünk, amik szintén részesei a látványnak, és a hatást fokozzák.
A kép. Lehet bármi. Nem ez számit, hanem az, hogy megfogja a nézőt.
Gratulálok.

tutajos_g válasza:
Köszönöm szépen Jóska.

2008. április 29. | 11:01 | draculea

Köszönöm szépen, és hát zavarba hozol vele, hogy nekem ajánlottad ezt a fotóadat...
Azaz éppen ezt.
De mindegy, mert mivel nekem ajánlottad egyébként sem pontozhatom, és így legalább elmondhatom róla a véleményem, amit valószinüleg egyébként nem tennék meg.
Ígérem rövidebb leszek, mint tegnap! :-)
Én azt hiszem, hogy tudsz Te ennél jobbat is! Látva a galériádat, ahol láttam ennél szebb makrót is egy szintén sárga virágról. Ne hogy azt gondold, hogy ezt most még mindig valamiféle duzzogás mondatja velem, de úgy érzem mivel nem pontozom, ezért lehetek kíméletlenül öszinte. (Nem fog az a vád érni, hogy lebosszúpontoztalak.)
Szép, finom, és nagyon lágy formák illetve tónusvilág jellemzi. Nagyon jó hozzá a négyzetes szerkesztés is. Ez az, amit én csak nagyon ritkán merek alkalmazni, de így látványban mások fotóinál mindig tetszik. Lehet, ha én is az enyémet így vágtam volna meg, akkor jobb lenne? Az a baj, hogy én mindig sajnálok elhagyni a képből.... nekem úgy egész, úgy láttam... és ezért hozzátartozónak érzem a kompozicióhoz. Na, jól van. Akkor ezt majd át kellesz gondolnom.
Szóval visszatérve itt valóban jó a négyzetes vágás a kompozicióhoz. És így a főtéma is jó helyen van. Csak akkor miért nem az az éles? Az ilyen nagyon szük mélyésgélességü fotóknál általában a sziromcsúcsokon van az élesség. (Az a kevéske élesség, ami jellemző rájuk). És lehet, hogy emiatt a berögződés miatt, de szerintem így olyan lett a hatása itt, mintha elcsúszott volna expó közben az élesség. Ezért írtam, hogy tudsz Te ennél jobbat is.
A keret így önmagában nem tetszik. De nagyban megnyítva mivel azonos színű alapra helyezted, bocsánat háttérre, ott teljesen eltünik, tehát mintha nem is lenne.
Nagyjából ennyi, így is hosszabb lettem, mint akartam lenni... de hát én már csak ilyen vagyok!:-)
ja, igen! A címe! Az maradéktalanul tetszik! Mivelhogy ennyire finoman elmosódott, álomszerü a látvány,ezért jól passzol hozzá.
Egyébként öszintén érdekelne, hogy honnan "akasztottál le" most hirtelen egy ilyen fotót? Vagy ez csak úgy van neked otthon tartalékban? ? :-))
Hátha valaki nem fogadja el a makró fotójára az értéklést tőled, és akkor felteszed neki ??? :-)))

További jó fotózást!Makrót is!!!:-)

tutajos_g válasza:
Röviden?? Félre ne értsd: örülök és megtisztelőnek tartom, hogy ilyen hosszan reagáltál és őszintén elmondtad a véleményed. Ez sokkal többet ér, mint egy tucat 5 pont, szöveg nélkül...

Kompozíció. Ennél a képnél szinte adta magát a négyzetes forma, örülök hogy tetszik. Úgy sejtem, hogy a Te képed is maradéktalanul elnyerte volna a tetszésem egy másik vágással (feltéve, ha az eredetin van még bal oldalon egy kis tér). Mellesleg járok egy természetfotós tanfolyamra, ahol instruktorunk néha kíméletlenül megvágja a képeket, amíg csak a lényeg marad rajta -- szóval ne sajnáld az időnként szükségszerűen levágandó részeket.

Élesség. Ez mindig egy kompromisszum egy ilyen nagyítású makrónál, 2.8-as rekesznél. Én elég élesnek láttam a sziromcsúcsot, bár így utólag elismerem, hogy egy pár mm-rel lehetne több is.

Keret. Feltételeztem, hogy aki értékeli, teljes nagyításban nézi, vagyis nem egy vékony csíkként, hanem háttérszínként látja.

Képek a spájzban... Ez egy decemberi kép, s van még pár ezer a (publikus) galériámban, amit nem tettem föl ide :-) Amúgy azért is nyitottam meg tegnap a képed, mert a téma nemrég engem is foglalkoztatott, s még nincs is kimerítve... Asszem e diskurzus hatására -- kíváncsiságból -- este föltöltök még egyet.

Neked is jó fotózást. Futólag láttam a többi virágos képed, s remélem, lesz időm elmondani egy-két gondolatomat velük kapcsolatban.

adott pontszám: 4,8
2008. április 29. | 09:01 | tarant

A sejtelmes és amorf középső rész meleg sugárzását számomra kicsit rombolja a felső rész hideg színtónusa, valahogy lekivánkozik onnan. De érzem a bódulatot.

tutajos_g válasza:
Én nem láttam annyira hidegnek a felső rész zöldessárga színét sem, csak kevésbé melegnek. De persze értem a felvetésed.
Köszönöm, hogy elmondtad.

adott pontszám: 3
2008. április 29. | 08:15 | Slybacsi

üdv! fogalmam sincs,hogy mi ez. nem tudom, hogy feltétlenül csak az én hibám-e :) lehet hogy gyenge a fantáziám. ha meg kéne fogalmazni, akkor egy nagy narancssárga valami. most biztosan megharagszol, de nekem ez nem igazán fotó kategória. nincs téma, se háttér, semmi. kb egyféle szín, kivehetetlen formák. de mindenképpen tudatosnak és kreatívnak gondolom.

tutajos_g válasza:
Hasznosnak jelöltem, bár nyilván nem értek egyet véleményeddel, de jó tudni, hogy van, aki így látja.

2008. április 29. | 02:25 | KarakterM

Szia!

Nekem az a problémám a képpel h igaz szép és selytelmes, de nagyon kevés az éles rész és az is elég semmitmondó. A sárga mellé egy szélesebb fekete keret jól menne. mellesleg visszatérve az éles részekre, kár h az alsó nagy felületű szirom része is éles, szerintem zavaró. A görbulő sziromrésszel lehetne még játszani, annak a formáját megragadni. ha az élesebb lenne jobban megvezetné a szemet, és a kép érdekesebb lenne. Mellesleg egyetértek azzal h draculea képénél rossz a keret, a belső vonaltól kezdve kifele jobb lenne ha egyszínű lenne, de úgy érzem ő jobb témát talált, és szebbek a formák, érdekesebb a kép.

Ez mind magánvélemény, de remélem segít.. ( bár pont én mondom :) )

még annyit h ha már éles az alsó szirmon a két vonal, akkor meghosszabbítva, a kettő középvonala indulhatna a sarokból, ehhez lejjebb vinném a keretet, így szerintem a felső szirom görbülete is feljebb kerülne, ami szerintem jobban mutatna.

Legjobbakat!

tutajos_g válasza:
Van, akinek semmit nem mond egy szirom-ív, én néha el tudok gyönyörködni egy mégoly parányi részletben is. Fekete keret nem passzolna egy ilyen álomvilág-hangulathoz. Az alsó szirom élességén (ill. hogy jó-e így) lehet vitatkozni. A görbülő sziromrész talán valóban lehetne kicsit markánsabb (picit több kontraszt és élesség) -- ebben a felvételben ennyi volt.

Nagyon nem vagyok annak híve, hogy egy nyilvánvalóan átlós szerkezetben pixelre pontosan a sarokból "kell" kiindulnia a vonalnak -- ez olyan "mérnöki munkává" teszi a legfestőibb látványt is. Ezt igyekeztem elkerülni itt is.

Köszönöm, hogy leírtad gondolataidat.