BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,92
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 19. 00:56
  • érzékenység: ISO-400
  • objektív: Canon 17-85 IS USM
  • rekeszérték: f7,1
  • zársebesség: 1/100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2007-12-31
Apa - csőőőnd !

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. október 24. | 12:08 | PaloAlto

"Tényleg végigmegyek", csak nem írok mindenhova, mert pusztán azért, hogy mindenhova írjak valamit, nincs értelme. Oda írok, ahol akad mondanivalóm. Egyébként a kutyás képednél, ahol a giccset írtam, elmondom mi történt. Megláttam a képet, és az első gondolatom volt, hogy ez giccs. Nem a fotó milyensége miatt döntően, hanem belejátszik az is, hogy ez a kis divatkutya mit is képvisel az emberek számára, illetve a kutyák öltöztetése milyen stílusra vall. És ehhez jött hozzá a tipikus, fotózzos "perfekticitás". Először befogtam a számat, hogy ne rontsam szegény alkotó hangulatát, de amikor megláttam, hogy te vagy az, akkor úgy gondoltam, hogy mégiscsak kimondom az első gondolatomat, hiszen te is ki szoktad mondani a tiédet. Hát, valahogy így volt. Meg egy kis provokáció is volt benne, mert kíváncsi voltam, mit reagálsz rá. Egyébként valóban úgy éreztem, hogy tenne a képnek valami, ami kicsit visszabillenti a hétköznapokba. Szerintem pontosan tudod, hogy miről beszélek.

kulcsarati válasza:
Tudom...asszem :-)

2008. október 24. | 01:59 | PaloAlto

Nem értettem, hogy hogy lehet ez 4,92 CSAK! Egyből arra gondoltam, hogy döbbenetes baromságok lehetnek a pontozási indokok. Elolvastam őket. Hááát........
Már megint egy tökéletes kép.
Úgy látom, kiemelkedően jól megy neked a gyermekfotózás.

kulcsarati válasza:
Köszönöm dícsérő szavaid...
Kíváncsi vagyok, hogy tényleg végigmész-e a galériámon :-)Ugyanis ott is van egy giccs...Az valóban olyan...Ugyanez a kutya kölyökkorában. És még én sem álltam a fotós les magaslatán :)
Üdv
Üdv QQ

2008. április 21. | 14:47 | Papp Attila

szia
kizárólag a saját véleményemet tudom tolmácsolni, ahhoz értek. te meg a tiedhez.
cpt 1-esét jobban fogadtad, mint az én 4,9-emet.
tetszik, nem tetszik, ez van. akár utómunka, akár eredeti, teljesen más hatása van a két szereplőnek. és itt nem arról beszélek hogy a kicsi hamvas, az apa meg ráncos, hanem egy valós képi világba egy meseszerű kakukktolyás pottyant be. nevezheted ezt kontrasztnak, pozitív képi elemnek, számomra azonban arról van szó, hogy valószínűleg a kicsire jutott szórt fény, nem kevés, míg az apjára már nem annyi. ráadásul a rózsaszín fűrdőköpeny rózsaszínbe derítette vissza a fényt. ha lehúzod ff-be, a gyermeken kívül minden tónus oké, a pici pedig részletelen. erről a külömbségről beszélek, mellyel együtt is szuper a fotó, de nélküle jobb lenne. így picit olyan, mintha a kép egyik felét shoppingoltad volna, a másikat meg nem. tudod van az a májkel dzsekszon klipp is, ahol a filmre került a mesenyuszi.
üdv
ati

kulcsarati válasza:
Hát most ezen a hasonlaton jót nevettem.
Örülök, hogy mindent leírtál amit a képen hibaként látsz, mert nekem nem kell megtennem. Minden egyes szavad ami miatt 4,9-et adtál, nálam a kép egyik fő erénye. Ha a kislány nem lenne olyan amilyen(rózsaszín, soppingolt meg stb.) fel sem kerül a kép az oldalra. Hogy Cpt egyesét jobban fogadtam volna? Az ideg majd szétvetett mikor megláttam, hogy az átlagom 4,54-ről 4,39-re esett vissza Cpt két átgondolatlan 1-ese miatt. Nálad az 1 tized azért "fáj" mert totálisan szubjektív szempont. Ha a kép egyensúlyára hivatkozol emiatt, akkor akár az egy kerek egész pontot is elviselem levonásként, mert akkor az nem egy tizedes hiba. De ezért egy tizedet vonni az nagyon hibavadászgatás szagú. Mindettől függetlenül totálisan nem értek egyet veled mert ez a kép az általad említett "hiba" nélkül említésre sem méltó családi kép lenne valahol a vincseszterem mélyén.
Tudod egyszer beszéltük, hogy az élsportolók miért csalódottak az olimpiai dobogó második fokán...
Üdv QQ

2008. április 19. | 23:07 | Kutasi Kovács Zoltán

A közösség "kedvéért" képes voltál átírni az eredeti címet? Mi volt a cél? A nagyobb nézettség?
Kérdésem a következő lenne. Kinek készíted a képeket? Az oldal felhasználóinak vagy magadnak és a közeli ismerőseidnek?
Ne add fel magad, csak mert kevés értékelés érkezik egy-egy fotódra.

kulcsarati válasza:
Szia. Inkább csak egy üzenet akart lenni. Csak így akartam kifejezni, hogy egy nem PS-munka, teljesen hétköznapi témával milyen érdektelenségbe képes fulladni. Gondolom magad is észrevetted, hogy az utóbbi idők "legjobb" képeibe milyen mélyen belenyúltak PS-el. Az igazi fényképek kisebb nézettséget R-GO érdektelenséget váltanak ki. Ha így nézzük akkor valóban a közösség kedvéért változtattam meg a címet. Az utóbbi időben írt értékeléseimben ennek általában hangot is adtam. A másik kérdésedre válaszolva inkább magamnak próbálok fotózni, de az a fránya "fotozz.-os" kisördög mindig ott motoszkál exponálás közben. Vajon mit szóltok Ti. Hiszen mindannyiunkban él az igény, hogy alkotásainkról mások is véleményt mondjanak. Ez a Maslov-féle piramis egyik lépcsője. Emberi szükséglet. Hiszen gondolj csak bele ha egyedül lennél a Földön. Fotóznál?
Köszönöm, hogy megnézted.
Üdv QQ
Egyébként a címet hamarosan visszaváltoztatom az eredetire. Csak kíváncsi voltam. De még erre a kommentre is csak egy vélemény érkezett. Nevezetesen A Tiéd amit köszönök.

adott pontszám: 4,9
2008. április 19. | 17:28 | Papp Attila

szia
reggel már megnéztem, de nem akartam elsőként értékelni. sajnos most sem állnak sokan elöttem, bár ezen nem csodálkozom. a témaválasztás nem a legnagyobb nézettségnek örvend. ez persze nem a fotót minősíti, csupán a fogyasztókat. persze őket sem feltétlenül negatívan, hiszen mi is azok vagyunk és valjuk meg, nekünk is meg vannak a kedvenc témáink. :-)
szóval a fotóról:
a fotó remek. a tudatos fényképezés nem csak abban merül ki, hogy odafigyelek a helyes szerkesztésre, hanem az is fontos hogy a pillanatok sokasága közül valóban az igazán fontosat fényképezzem le. te itt ezt tetted. a kép mesél.
az érintettek számára egész biztosan remek fotó, családi emlékképnek tökéletes.
a kocka vágás jó választás, a kerettel kapcsolatban ismeretes az álláspontom.
a tökéletesség érzetét csupán az rontja, hogy nagy a képminőségbeli külömbség apa és gyermeke között. míg az apa teljesen realisztikus, addig a kicsi meseszerű. ez némi zavart kelt, de ettől függetlenűl tetszik. látom én hogy érted a dörgést. van érzéked ehhez. nem gondolkodtál még azon, hogy komolyabban foglalkozz a fotózásal?
üdv
ati

kulcsarati válasza:
Az apa realisztikus a gyerek meg meseszerű??? Na neeeee... Az egy gyermek hamvas bőrrel, rózsaszín kisköntösben, aranyszínű fürtökkel(milyen legyen ha nem meseszerű???), az apa meg egy 33éves, munka után hazajött, fáradt, korunk titpikus esti férfija(milyen legyen ha nem realisztikus???) Talán e kontraszt lehetne a kép fő eleme is (nem az akart lenni),de hogy zavart kelt azt ugye most te is csak azért írtad, hogy találj valami "hibát". Hát nem sikerült.
Gondolkodtam rajta, hogy komolyabban nekiállok de mindig jön valami mondvacsinált "hibát" kereső és ez degradál. Bár már inkább csak magamnak fotózom. És ez a fotó tökéletes :-)
Realisztikus meg meseszerű... Vicc
Üdv QQ

adott pontszám: 5
2008. április 19. | 17:17 | thm

na má mér lenne érdektelen
szia
megnéztem többször is ma...
csak valahogy ma nem megy a komment-írás....
a kép:
színek, szerkesztés rendben, a pillanat tényleg aranyos, a kicsi édes, az apa feje humoros
na ennyi, evvel nem lettél okosabb, vagyis én nem tudok hozzáfűzni semmit, ami érdekes lehetne...
jó kép pont

thm

kulcsarati válasza:
Köszönöm. Már annak is örülök, ha megnézted és írtál pár sort.
Üdv QQ

adott pontszám: 4,9
2008. április 19. | 10:38 | drszatommi

... hagy fotózzon a fotós bácsi...
Remek elkapott pillanat, jó kivitelben. Látszik ki az úr a házban....:) Egy nagyon pici kontrasztot adtam volna hozzá, és talán a fényerőn is csökkentettem volna, de ez nálam csak egy tizednyi hiba, hiszen eléggé szubjektív megítélésű kérdés.
gratulálok.... a képhez is.

kulcsarati válasza:
Valóban szubjektív volt, hiszen az általad említett "hibák" orvoslása megtörtént, csak nem az általad látni kívánt mértékben ezek szerint :-). Köszönöm a véleményed.
Szép napot Neked.
Üdv QQ