BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,3
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 18. 18:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-04-16
Vihar előtt

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2008. április 21. | 15:50 | Luki72

Nagyon tetszik, szeretem az ilyen hangulatú képeket. Én is próbálkozom ilyenekkel. A világos kerettel egy kicsit képeslap jellege van, de ezt nem tartom hibának.
A (jelenlegi) 4,3-es átlagot nem értem. Talán a függőlegesen középre szerkesztés miatt? Pedig így adja vissza teljesen a hangulatot. Majd az értékelés után kiderül. :-)
Talán egy ici-picit lehetne világosabb.

phoenix válasza:
Köszönöm az értékelésed!

2008. április 20. | 12:46 | Zsufcsi

Köszi, így most már jobban összeáll. :-) Sehogy sem értettem a fények irányát és erősségét. Köszi a segítséget! :-) Szép fényeket!

phoenix válasza:
Köszönöm! :)

2008. április 19. | 21:59 | Zsufcsi

Igen, láttam a felhőben a világosabb sávot, azért is írtam, hogy azt semmiképp nem vágnám ki a képből. De abból az egy kis résből kapta ezt a nagyon erős fényt? Tényleg nem nyúltál a színekhez, kontraszthoz semmit? Elhiszem, ha mondod, és csak a torony és a mellette levő épület tükröződik, tehát nyílván ez erős fényt kapott. Sokáig szemléltem ezt a képet egyébként, mielőtt írtam rá, mert valamiért nem áll össze nekem teljesen. Megfog és mégsem egészen kerek, persze ebben nyílván a szerkesztés is szerepet játszik. A felhők színével nem volt problémám, arra csak annyit írtam, hogy egy kissé zajosnak tűnik, nem tudom, milyen ISO-val fényképezted. További szép fényeket!

phoenix válasza:
Zsufcsi, nem, a fény, a hátam mögül érkezett.
Majdnem vízstintesen. Ez a magyarázat arra, hogy a torony és az épület teteje erősen megvilágított.
Hangyányi kontraszt van csak rajta, a felhőrajzolat miatt.
A színek, így jöttek ki a gépből!
Köszönöm, hogy foglalkoztál a képpel!
Szép napot neked és jó fényeket! :)

adott pontszám: 4,3
2008. április 19. | 20:35 | Zsufcsi

Szia! Érdekes ez a kép, és abszolút figyelemfelkeltő. De nagyban nézve valahogy túl természetellenes nekem. Az épületek színeit megdolgoztad utómunkával? Vagy a kontrasztot toltad fel? Az előtérben a nádak feketék, az ég teljesen felhős, egy kis világos sávtól eltekintve, mégis vakít a fehér torony és a piros háztetők. A felhők egy kicsit zajosak. A szerkesztésn gondolkodtam. A torony oldalirányú elhelyezése tetszik, viszont a felhőkből kicsit túl sok látszik nekem. Egy kb. 1-1,5 cm-t vágtam volna a tetejéből, hogy a világosabb rész még látszódjon, és esetleg a nádból vettem volna bele egy kicsit többet. De a szerkesztés tekintetében inkább csak egy kicsit hangosan gondolkodom. További szép fényeket!

phoenix válasza:
Köszönöm, hogy véleményezted!
Ez a pillanat egy kitörni készülő vihar előtt lett rögzítve, mikor a felhőrésen egy fénypászma rávilágított a toronyra.
ettől az erős fény ill. szín!
A felhő színe szintén a napfénytől van. Biztos te is láttad már, mit tud tenni a fény a felhővel.
A vágás tekintetében, lehet hogy igazad van! :)

adott pontszám: 4
2008. április 19. | 10:39 | Lacy

Látványos fotó, tetszik a sötét háttérből váratlanul kiugró színes városrész és torony. Erőteljes kontraszt. Csak a kompozíciót tudnám kritizálni. A horizont középre helyezése nem túl jo. Jobban alulról fényképeztem volna, hogy a nádas még bentmaradjon. A két szélét pedik jobb lenne levágni a világos fákig. A keretválasztás jó. Udv.

phoenix válasza:
Köszönöm, hogy értékeltél! Átgondolom! :)

adott pontszám: 3
2008. április 18. | 23:01 | sn0wb04rd9

szia, jo a kompozicio, kicsiben tetszik nagyon a kep de nagyban nezve talalni jopar hibat benne...talan a legszembetunobb az hogy eleg sotet a kep. bal oldalon a hatterben levo hazak osszekosodnak az erdovel, pont emiatt viszont ami jo az hogy ez a sotetseg talal a viharos hangulathoz...jo lett volna megkapni az idealis vilagossagot. a masik dolog ami zavaro nekem az az hogy a kep aljan belog a nadas, szerintem az abszolut nem hianyozna onnan, talan jobb lett volna levagni a kep aljabol es egy kicsit felulrol is. ne ertsd felre a szandekomat, nem a hibakat keresem a kepedben, elmondtam a velemenyem hatha segitsegedre lesz :)

phoenix válasza:
Köszönöm, hogy véleményezted!
Ez a pillanat egy kitörni készülő vihar előtt lett rögzítve, mikor a felhőrésen egy fénypászma rávilágított a toronyra.
A tükröződés miatt nem vágtam meg az alját..... bár... :9

adott pontszám: 4
2008. április 18. | 22:40 | jazzman

Szia! állítólag fotós alapszabály, hogy a horizont ne legyen középen. én ezzel nem értek egyet, de szerintem most tényleg jobb lett volna feljebb venni.A színek gyönyörűek! viszont a torony nagyon markáns, központi téma és számomra kicsit zavaró a többi épület. pedig nagyon jó kép lett volna. kicsi vágással lehet is!! szép fényeket! üdv: Denis

phoenix válasza:
Köszönöm, hogy értékelted! Megfontolandó amit írtál! :)

adott pontszám: 4,1
2008. április 18. | 21:04 | sauer6

Szia!
Nagyon szép kép..tetszik ahogy a világos torony és a felhő egyensúlyba hozza a képet... A szinei is jók, ha valamit kötekedni kellene akkor csak a kép előterébe lehetne. Jócskán lehetett volna belőle vágni...
Ügyes, de még egy vágást megér... szerintem....
Üdv

phoenix válasza:
Köszönöm, hogy értékelted!

adott pontszám: 4
2008. április 18. | 19:01 | spongya.tommy

üdv!
valódi vihar előtti hangulatot éreztet a képed, jó a kontraszt a felhő és a "világítótorony" között, bár nekem egy kicsit sok a víz és a nádas se kellene az aljára.

phoenix válasza:
köszönöm, hogy értékelted!
Töprengtem én is a vágáson, de a felhőrésen befutó fény megvilágította a víztornyot, ami tükröződött a szélfújta vízen. Nem akartam a tükröződésbe bele vágni! :)