BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,84
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 15. 23:37
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 53 mm
  • rekeszérték: f13,
  • zársebesség: 4s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Győr
  • Készítés ideje : 2008-04-15
"...amikor szörnyű bosszúm lesújt rátok!"(PF)

Mielőtt személyesnek venné a címet bárki is, Ponyvaregény idézet...de én ezt találom találónak!:-) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. április 16. | 17:40 | Hombre

Sya.
Szerintem a cím nagyon viszi a képet. Megadja alkotásod miértjét. Gondolatokat és tudatosságot érzek a fotód és címe között, mely nagyon fontos dolog. Sajnos nekem csak ritkán sikerül ilyen erős és találó címet összehoznom.
Sajnos egy kicsit nagyban töltötted fel és a fekete háttér miatt furcsa a jobb alsó és felső sarok. Elvesznek az oldalak.
Érdekes felvétel. Nekem tetszik, de fordíthattál volna több figyelmet a kivitelezésre.
Üdv: Hombre.

csirke01 válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik!

adott pontszám: 3,5
2008. április 16. | 15:04 | coxymaxi

Van egy kép előttem hogy mit szerettél volna kihozni belőle. Az egy kicsit kontrasztosabb és élénkebb (sztem). A lámpás fénye itt ott a bőr (?) búra alól erősen kivillan, ez főleg a "modell" hóna alatt zavaró. A jobb felső sarokban a falra vetülő fényfoltot én leszedném a képről. A szörnyű bosszúból hiányzik egy mérges szín, az egészet vörösben, pirosban képzelném el! A csúcsból talán kicsit többet hagyhatnál! Hát mindez sztem... Üdv, coxy

csirke01 válasza:
Az eredeti kép sokkal élénkebb színű, én húztam le ilyenre direkt. A jobb oldali fényhiba jogos, a lámpafényekkel meg nem tudtam mit csinálni: ha lejjebb vettem a fényerőt, akkor már túl sötét volt a többi. Próbáltam a legjobban belőni, ilyenre sikerült.
Kösz a véleményed!

adott pontszám: 5
2008. április 16. | 07:58 | isvanka

"Én pedig lesújtok majd tereád hatalmas bosszúval és rettentő haraggal, és majd megtudjátok, hogy az én nevem az Úr, amikor szörnyű bosszúm lesújt reátok."

El nem tudom képzelni miből raktad össze a figurát, illetve mi az a háttérben, ettől függetlenül az ötlet szerintem nagyon jó, nekem nagyon tesztik.

Egy magánvélemény: ha megszeretsz valamit, meglátsz benne valamit, úgy érzed, Neked ez mond valamit és tartalommal bír számodra - ami ráadásul olyan tartalom, ami értékkel és töblettel ruház fel téged és ezt a tartalmat tényleg a magadévá tudod tenni - akkor ezt a tartalmat emgpróbálod elmondani Te is - egy kicsit máshogy, a saját eszközeiddel, szavaiddal.
Ezért nagyon jó a képed - szerintem. Azt amit láttál, hallottál, elmondtad máshogy.
Érdemes volt, igazán érdemes.
Ahogy a pontozás mellé is írja a gép: kiváló, tökéletes, példa értékű. Szerintem.

A képed technikai szemmel nézve is szép, tetszenek a színei és a bábú beállítása.

Fogadd elismerésem, gratulálok!

csirke01 válasza:
Köszönöm, hogy megnézted és tetszett, köszönöm az elismerésed!
Üdv!

adott pontszám: 3,8
2008. április 16. | 07:01 | digipic

Jó elgondolás, kicsit slampos megvalósítással. A szerkesztés iránya alapvetően jó, de nem szerencsés, hogy a gömb - mint a lámpa előterében álló, kontúrjai által kiemelt főtéma - egy része kicsúszik a fény elöl, holott a fény jó keretet adna. Figyelmetlenség, hogy a bal alsó sarokban kikukucskál a lámpa lába, ill. a jobb felső sarokban zavaró "fényszivárgás" maradt.
Nézetem szerint nem szerencsés a lámpa alkotta háromszög két csúcsának a "lecsippentése". Javasolom, hogy a fals fények láthatóságának a minimalizálása érdekében tégy fekete kartont a lámpa mögé.
Fontold meg, hogy a jobboldali csúcshoz hasonlóan a másik kettő is a keretig érjen. E megoldás izgalmas "fényháromszöget" feszítene ki a figura kereteként.
A kép szépiás színvilága szerintem jó. Két zavaró beégés látszik (a figura törzse és a gömb mellett balra), amely jórészt a figura egyébként is célszerű némi balra mozgatásával orvosolható.
Hosszabb záridő és szűkebb blende mellett javíthatsz az élességen.
A kép fekete felületeire tekintettel, a kép határainak a jelzése érdekében mindenképpen javasolom a keretezést.
Végül megfontolnám a kategóriát: a figura abszolut konkrét, neked is konkrét üzeneted van a képpel, ezért az absztrakt helyett javasolom a csendélet kategóriát.
Az ötlet szerintem jó, bíztatlak az újrafotózásra. Üdv: digipic

csirke01 válasza:
Köszönöm a jó tanácsokat, biztosan kipróbálom a javasolt módosításokat és beállításokat. Talán az egész lámpa megmutatása, ami nem kivitelezhető: túl nagy, és sok zavaró "tereptárgy" van körülötte(polc, TV, stb.)Persze PS-al orvosalható. A záridő max-on volt, azon nem tudok nyújtani.
Kösz, hogy megnézted és értékelted.