BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,82
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 9. 17:35
  • objektív: Nikkor 50/1,8
  • rekeszérték: 1,8
  • zársebesség: 1/1000
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-03-25
Leülsz mellém?

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2008. május 8. | 12:28 | Flora

A lány arcára kellett volna még egy kis fény, bár így pont a mellén van a világosság, ergo arra vonza a szemet, ez ad a képnek egyfajta huncutságot, illik az egészhez, úgyhogy így is teljesen jó.Beállítás és tekintet nagyon ott van, a fekete ruha is jó választás volt, kár hogy a kanapé mintás. Mindent összevetve nagyon jó kis kép, csábító de nem közönséges, kellemes látványt nyújt. Gratt!

noyoo válasza:
nagyon köszönöm Flora

adott pontszám: 4
2008. április 22. | 10:45 | popcornplayah

jol kihasznaltad a termeszetes fenyforrast, megcsipted a modell kacer pillantasat is, ambator egy kicsit alexposnak erzem a kepet, vagy csak lehet hogy jobban tetszene vilagosabb, egyszersmind kontrasztosabb formaban. egen, tul sok a szurke az FFben, ezert kellenenek a csucsfenyek meg hozza. valahogy ugy kedvesebb lenne a szememnek... :) btw udito vegre ilyen portret latni, nem csak a belebamulost (amilyet en szoktam xD). fotodbotond kepi jutnek errol eszembe, hasonlatosan szofisztikalt elkepzeles ez is.

tecc.

udv

pop

noyoo válasza:
hát kevesen osztják a jó véleményedet. :)
Az alexpoval nem értek egyet, nem kell mindent hk módon megoldani sztem. MIndenesetre köszönöm.

2008. április 13. | 18:09 | Emike

Ügyes vagy!

noyoo válasza:
köszi

2008. április 11. | 22:17 | Tgely

Majd máskor...
:-)

noyoo válasza:
?

adott pontszám: 4
2008. április 11. | 13:24 | pekka

Szia! Hangulatos kép volna, szép fényekkel, de szerintem hibája, hogy a modell feje és lábai is le vannak vágva, ezzel feszültté téve a kompozíciót. Megérne egy újabb próbálkozást!

noyoo válasza:
ok

2008. április 10. | 21:51 | Tgely

Júj de izgalmas a modell!! Sajnálom, hogy néhány jellegzetes hiba van a képen (remélem nem tudatosan rombol). Az élesség nem megfelelő. A bal kézfej túlzottan aránytalan és rossz a tartása. Túlságosan előtérben van, ezért nagyon zavaró. Az árnyalatok nem elég részletesek. A szoknya ráncai nem észlelhetőek csak max fényerőn, ilyenkor viszont a szem becsillanás csökkenti a szembogár érzékiségét. A vágás érdekes, de nekem szűknek hat. Semmi gond, ezek javíthatók. Azért néznék még képet a hölgyről!

Üdv,
Tgely

noyoo válasza:
Köszönöm. Ez volt eddig az egyetlen használható értékelés.
Kár, hogy nincs pont, így nem tudok kreditet adni.

2008. április 10. | 15:04 | mitcsenkov

"Tényleg átgondolást kíván, ha egy beállítás nélküli őszinte pillanatot lencsevégre kapsz?"

Igazábólez az, ami itt és most nem érződik.
Helyette egy, a fotósra / kamerába néző hölgyet látunk - egy olyan bizonytalan és feszült pillantással, ami az "őszinte pillanat" romantikus varázsát szertefoszlatja.

A kitűzött cél tetszik / tetszene, de ez a kép nem azt adja az én számomra sem, amit neked.
Ez nem feltétlen gond, de most egyet kell értsek Botonddal.

A kép nem fesztelen és őszinte - de nem is szép és kívánatos. A kettő közül bármelyik elég volna egy jó képhez. De most a kettő között egyedül maradt, én úgy érzem.

De biztosan volt és lesz is jobb... :)

noyoo válasza:
A kép nem fesztelen. Az őszinte pillanatok nem mindíg romantikusak.
Véresen komolyan vesztek egy abszolut súlytalan, 2 másodperc múlva nevetésbe torkolló pillanatot.
Nyilván nem csak a fotóval, de a címmel is baj van.
Tényleg mi is volna a kitűzött cél?

2008. április 9. | 20:51 | Fotodbotond

Húha, látom az eleven húsodba martam, pedig esküszöm, hogy a jószándék vezérelt.
Amikor az asztalraletevős témát említettem, azokra a fotósokra gondoltam,akik világhírnevet szereztek maguknak a munkáikkal ebben a műfajban. Gondolok itt Jeanloup Sieff-re, Helmut Newton, vagy a fatalabbak, Bruno Bisang vagy Andreas H Bitesnich...
Érzem,hogy rosszul esett az őszinte vélemény, de ha minden úgy megy ahogy a dolgoknak mennie kell, talán napok múlva már te is látni fogod a képed hibáit. Ha érzelmileg kötődsz a modellhez, teljesen érthető a keserű válaszod, de ismétlem, azt hittem segíteni fogok.
Hogy miért és hogyan javítandó? Szerintem a hozzáállással. Senki stílusának nem kell megfelelned, csakis önmagad számára.
Nem akarok vitát nyítni, csak a véleményemet mondtam el, amit természetesen jogodban áll nem elfogadni, nincs harag.
További jó fényképezést. Kellemes estét kívánok.

noyoo válasza:
Nem esett rosszul. Nagyon igyekeztem pedig, hogy ne egy sértődött válaszreakció benyomását keltse az írományom, de látom nem sikerült.
Ha szar képet csinálok, akkor nem bánom, ha lepontozzák, pláne, ha tanulok belőle.
Egyszerűen nem értettem egyet Veled. A fotó két beállítás között készült, éppen helyet kres a fotelben a modell, azért néz rám ilyen furcsán, mert azt kérdezi; "itt jó?". De amikor láttam a kész képet, a tekintetből és a poziciokresésből nekem a fenti cím jutott eszembe. A modellt bár ismerem, nem vagyunk napi kapcsolatban, tehá nem vagyok elfogult. Egyszerűen nem ugyanazt a képet nézzünk. Nem vitatom a jó szándékodat, elfogadom, hogy nem egyezik a véleményünk. Mindegy, a lényeget leírtam már az előzőekben, nem akarom ismételni magam.
Köszönöm, hogy ennyit foglalkoztál a témával.
És nem, nem vagyok megsértődve. ! :)
Csak nem értelek.

2008. április 9. | 19:19 | photobalance

... hmmm ... kicsit több fényt az arcra valahogy, de nekem pont a hétköznapisága a rokonszenves. Nincs látványosan felépített mélyértelmű felszíne a képnek, ehelyett őszinte és kedves. Tiszta. Részben a technikailag kifogásolható elemek teszik szerintem elérhetővé. Kedvelem ezeket a (sokszor direkt) amatőr kivitelű (nek látszó) képeket. Két lábbal a földön állva produkálnak elementáris hatást. Nekem nagyon tetszik.

noyoo válasza:
Nagyon örülök, hogy neked is azt jelenti amit nekem.

adott pontszám: 3,5
2008. április 9. | 18:56 | Fotodbotond

(tudatos, kreatív, de javítandó)
Első ránézésre, még kicsiben is látszik,hogy ez a bájos hölgy zavarban van, ami életben akár aranyos is lehet, de ezen a képen valahogy nem mutat jól.
Szemérmes pillantás? Talán, de valahogy mégsem az igazi. Kicsit feszenge ül a kanapén, biztos társaságra vágyik, ahogy a címben is utalsz rá, de épp elegendő hely nincs mellette, hacsak nem egy gyereket hívogat.
Nem találom szerencsésnek a kezek ilyenszerű látványát, valahogy egy kicsit durva, pedig az életben biztos nagyon rendben lehet, de itt most nem jól néz ki.
Szép a ruha is, de ez a dekoltázs valahogy lapossá teszi a melleit, holott... ismétlem magam, az életben biztos sokkal kívánatosabb, hogy úgy mondjam.
Nem sorolom fel az összes, engem zavaró elemet, át kellene gondolni az egészet újra.
Ebből a helyzetből, a modelledből és a rendelkezésedre álló technikai feltételekből sokkal többet ki lehetett volna hozni, szerintem próbálgasd még, de előbb tanulmányozgasd a témakört, ellesve néhány fogást másoktól, akik letettek már valamit az asztalra ebben a témában.
Remélem nem bántottalak meg a véleményemmel. További sok sikert kívánok.
Üdv.

noyoo válasza:
Kedves Fotóbotond. Mindenek előtt nagyra értékelem, hogy ennyit törődtél a képpel Előre bocsátom, hogy az értékelésedet elfogadtam.
Nem fogok magyarázkodni, hogy miért ilyen a kép, mert ha már magyarázni kell, amúgy is megette a fene. Az azonban kíváncsivá tesz, hogy Te aki nyilván "letettél már pár dolgot az asztalra" (tisztelettel szólván, hiszen ismerem és tetszik az itteni munkásságod)hogyan hoztál volna ki többet ebből a helyzetből (javítandó). Ugyanis attól tartok, hogy a "több" ez esetben inkább egy másik képet jelent, amit nem biztos, hogy én szeretnék megcsinálni. Ha az egészet át kéne gondolni, akkor egy másik képet kellene csinálni. Miért? Milyen fogásokat kellene ellesnem? Kinek a stílusának kellene megfelelnem? Tényleg átgondolást kíván, ha egy beállítás nélküli őszinte pillanatot lencsevégre kapsz? Én sokkal inkább híve vagyok az ilyen fotóknak, mint miliméterre beállított, tudományosan bevilágított, szénné lágyított kiüresített sterilizált CKM címlapfotó utánzatoknak. És azért vagyok értetlen kicsit, mert a Te képeid sem az utóbb említett vonulatba tartoznak.
Mindegy. Majd elmerülök a témában.
Üdv
AN

adott pontszám: 4,3
2008. április 9. | 17:57 | mutty.hu

Persze! Ezer örömmel :)

Jó hangulat, ügyes modell őszintének tűnő arckifejezéssel.

A háttérben zavaróak a világos foltok, és től sötét a ruha, bár vannak benne helyenként részletek.

noyoo válasza:
köszi. örülök, hogy átjött a hangulat. Nem mindenkivel volt ilyen szerencsém :)