BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,26
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. április 2. 21:30
  • fókusztávolság: 10mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pórszombat
3

Egykorvolt falu valamikori templomának helyén áll ma ez a húszegynéhány méter magas fakereszt. Fél karom odaadtam volna egy halszem optikáért, így be kellett érjem 10mm-el. eredeti kivágás, csak alulról vágtam. CRT-n végeztem az utómunkát, tft-n nem láttam a képet. Hehe! két vélemény után átkereszteltem a címet tanuról erre, aki megérti szóljon. Csak most vettem észre a főtémát. Éreztem, de nem tudatosan ezt céloztam meg. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. április 4. | 20:21 | Tuskeshazy

Köszönöm a kreditet!

Két rétegen az is megoldható, hogy az ég ilyen színű maradjon miközben a kereszt világosabb és több részlet látszik rajta. Szín szerinti kijelöléssel kijelölöd csak a keresztet, átmásolod egy új rétegre, amire maszkot készítessz és csak a háttér rétegén végzed el a sötétítést.

flyerwolf válasza:
:D Vágom én, a kondenzcsíkok kivételével az összes aggályomat említetted, értékelésedben (tudtam mikor feltöltöttem, de azt hittem azért egy négyesre jó lesz. nem lett. ez van mikor álltalam járatlan útra tévedek, egyből orrba vágnak, hogy sose próbáljam újra :( ez van.), megtekintettem a galériádat, nem csalódtam, hasonló képekre számítottam az értékelés alapján. Az a réteg, egyszerüen fogalmam sincs a rétegek használatáról, mert nem hiszek benne, hogy ilyen mértékű utómunka kelljen egy képemhez. Ha csak úgy megy a jó kép, akkor ne legyen. Természetesen az álltalad leírt változtatásokat az ősöreg micrografx programommal réteghasználat nélkül játszva megoldom, igaz már 12 éve szerelmes vagyok a programba, képzeld el egy 100mhz cpu-ra írt progi, hogy megy PIV 3,2ghz-n :)illetve mások sokallották a kereszt megvilágítását. esetleg orrbavághattam volna vakuval, bár ilyen látószöggel a tetejét semmiképp nem értem volna el. üdv: Wolf

adott pontszám: 4
2008. április 4. | 19:52 | Tuskeshazy

Egészen jó kis kép ez szerintem!

Szépek a színek, jó a látószög, azonban kicsit szűknek érzem felül. Talán egy icipicit hátrébbról kellett volna fotózni. Ha több a tér felül, akkor egészen kellemes perspektívikus fotó lenne. Ezenkívül két dolgot jegyeznék meg: Kicsit sötét lett, szerintem megpróbálhattad volna +1EV-vel is ellőni még így sem égett volna ki az ég és sokkal több részlet látszódna a kereszten. A másik, az utómunka során kivettem volna a zászlót, az nem nagyon kell oda. Gondolom exponáláskor nem nagyon lehetett forogni, mert akkor nem lett volna ilyen szép az ég a háttérben. Viszont a különböző képszerkesztő programok heal / clone opciói kifejezetten jól alkalmazhatóak ha ilyen textúrája van a háttérnek.

Üdv. Tüskésházy

flyerwolf válasza:
Na, végre egy értő vélemény. Egy ember aki lát :) utómunka során -1Ev kompenzáció, mert tetszett a világűrbe hajló ég. nem szeretek elemeket eltüntetni, asszem egyetlen képemről van elem eltüntetve.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3
2008. április 3. | 23:02 | kiscsicsak

Szia! Hát nem semmi építmény lehet, ha alig fért bele 10mm-be... :-O

A kép egyébként vegyes érzelmeket vált ki belőlem. Tetszik a maga monumentalitásával, egyszerűségével, természetességével de másfelől nem igazán értem az egészet!
Egyfelől a bal oldalon belógó zászlórúd nem igazán kellene oda. Szerintem nem illik a képbe - bár a szentháromság illene a magyar zászló színeihez is, de akkor nem igazán így kellett volna megközelíteni a témát. A másik dolog pedig: miért ilyen közelről? Nyílván így érzi az ember, hogy mekkora is ez a kereszt, de a kép méretéhez képest túlságosan elveszik a háttérben. Szerintem inkább nagyobb gyújtótávolság mellett kellene fotózni messzebről. Természetesen a körülményeket, a helyszínt nem ismerem, csak a képet látom, dehát azt is értékelem. Szóval ez a nagy építmény ezzel a perspektívával számomra nem igazán jön át...

A téma és a helyszín alaposabb körbejárásával, esetleg egy másik napszak, másik nézőpont segíthetne. Így azonban újrafotózást igényel: javítandó! Remélem nincs harag és tudtam valamit segíteni!

kisCsicsák

flyerwolf válasza:
sok pontot kívánok.

2008. április 3. | 09:35 | csillagszemű

Nem gondolom, hogy hibáztál...:D
Hogy komponáltam volna ki?? Kicsit körbejárom. Hozzáteszem, nem ismerem, hogy milyen körülmények között fotóztál, de gyanús, ha balra elindulsz, akkor már mindjárt nincs ott a kereszt...persze akkor már más az egész...
Nem hiszem, hogy tragédia a 4,6
A sziluettet pedig esetleg más beállításokkal elérni...nna nem tudom.
Én csak elmondtam, hogy mit gondolok a képről!
Sok sikert!

flyerwolf válasza:
Ha elindulok balra, akkor nincs mögötte a nap. :) Ferde vöröses sáv volt akor. így meg mintha a kereszt töve világítana. nem az átlag a tragédia, hanam, hogy nem tudom megértetni, hogy mit akarok bemutatni. Ezért hibás a kép, bár az új címmel jobban kifejezi.

adott pontszám: 4,6
2008. április 3. | 06:38 | gabormarcali2

Üdv. nemrossz kis kép. a méretével sincs gond és amit látok aképen azt is jól áttudtad adni vele, de szerintem ott a bal felén az a zászló nemkéne oda, valahogyan ott az égen is van kondenzcsík, vagy felhő, nem tudom és az egy kicsit zavar engem, ott túl sok minden van a képen:ahhoz képest ami a fő téma. remélem érthető voltam. további szép fényeket.

Üdv:gabor.

flyerwolf válasza:
Volt a nap, és volt a zászló, egyiket sem lehet odébbrakni. A vállrólindítós rakéta is itthol maradt. (az a kondenzcsík az négy db. ill. pont a kereszt mögött van az ötödik. A rákba lehet így fotózni, más nincs itt mint kamion meg repülő) köszönöm az értékelést. üdv: Wolf

adott pontszám: 4,5
2008. április 2. | 22:29 | csillagszemű

TFT is jók a színek, és jó a perspektíva. Szép nagy kereszt.
Ami részemről zavaró, az a bal sarokban a zászló. Az már sok a képre. Szerintem vagy egyik, vagy másik. Kettő együtt kicsit esetlen. Másik dolog pedig a kereszttel kapcsolatba. Nem tudom, hogy milyen hatást szerettél volna, de sziluettnek túl kevés a sötétsége.
Tetszenek azonban a felhők, kondenzcsíkok, az ég kékje...
Sok sikert! Jó fényeket!

flyerwolf válasza:
Azért megnézném,hogy komponálod ki a zászlót :D egy példa: Mivel nekem kellett a fejem feletti már sötét ég, ezért egy 90cm mély gödör, és akkor 16mm körül már nincs benne a zásló, viszont az alkonyfények nem jönnek át. b verzió: be a kocsiba, át a másik dombra, nemlétező profi állványomról belelövök 500mm-el, de akkor nem nő fölém a kereszt. Sajnos a sziluettel az a gondom, bárhogy kritizál a közönség, se HDR-ezni, se képrészletet manipulálni nem fogok, konok ember vagyok. Újfent hibáztam, nem kellett volna feltöltenem. üdv: Wolf