BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,03
KATEGÓRIA: családi/emlékkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. március 27. 22:28
Kapcsolat...

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. április 26. | 19:27 | svitti5

Ez a fotó elképesztően gyönyörű.. Mesél, elmond, megmutat és megindít. A pillanatot ragadja meg, olyan tökéletesen, ahogyan csak a szív képes emlékezni, mert az agy emlékei elhalványulnak, tovatünnek egy idő után.. Bárcsak minden csodás pillanatot így tudnánk megőrizni emlékezetünkben.
Minden jót kívánok! Viki

eibmoz válasza:
Hát, mit mondjak...a hideg kirázott, megkönnyeztem, komoly!!!!
Köszönöm és viszont kivánok minden jót!

adott pontszám: 3
2008. április 2. | 17:37 | pircsi

Szia!
Szerintem ez egy teljesen átlagos babafotó, az elkapott pillanat nem rossz, de semmi plusz nincs benne. Lehet, hogy egy kis utómunkával: keret, esetleg háttér rendezgetés, javítható lenne...
Sok örömet a babucihoz, nagyon aranyos.

eibmoz válasza:
Köszi a jó kivánságokat!
Mér kell mindig valami plusz, itt a lényeg a pillanat, ahogy egymásra néznek, hiszen ez látszik a baba arcán az öröm, biztonság...
Ezt az érzést szerintem erősiti ahogy fogja édesanyja kezét.
Sajnálom, hogy nem a fotót nézitek, iletve nem látjátok a fától az erdőt :))
Ráadásúl, direkt családi kategória,
Félre ne értds, nem haragszom, miért is haragudnék, hiszen nem is ismerlek. Csak pont ezért nem járok már ide. Volt még kreditem... gondoltam elhasználom. Mindenki a tökéletes fotóra törekszik itt az oldalon, pedig szerintem olyan nincs is.Tisztelet a kivételnek, szinte mindenki szét plasztikáza a fotóját. Na mindegy, bocsi nem akartalak fárasztani, csak ,már késő van :D
A véleményed nem a pont miatt nem fogadtam le / az érdekel legkevésbé /. egyszerűen nem értek vele egyet.
minden jót és köszi a türelmet!

2008. március 29. | 15:48 | pingvin014

Szia.. mivel már másutt valahol láttam e fotót, belenéztem az itteni véleményekbe.. ezért bocs, de pont nélkül..
A véleményem , hogy ez egy csodás fotó egy csodás, sokszor meg nem ismétlődő/ismételhető pillanatról. Ebből fakadóan nem lehet azzal foglalkozni, hogy elpakoljál.. mintegy sterillé tedd a környezet.. vagy exponálsz és megvan a pillanat.. vagy.. a múltté minden..
Mivel "családi/emlékkép" kategóriába tetted(mert oda való) ez mentesít sokminden alól..
Emberek.. ez nem műtermi fotó.. Egy kisbabának nem lehet azt mondani, hogy "bocs.. gügyögjél máá mégegyszer.. " vagy..
"ugyanúgy mosogly már, mint az előbb mert apád eltolta a fehéregyensúlyt..." ..etc.
Szerintem tényleg látni is kéne.. nem csak nézni.. (ahogy fotósunk lentebb említette..)
És nem csak "profi" fotósokká kéne válni, hanem végre profi nézővé.. értővé.. látóvá... is.
Ha majd ez meglessz, akkor nem fogja a zsűriző tekintetét elvonni a főtémáról a kép 2%-át alkotó, belógó párnacsücsök , olyannyira hogy ne lássa meg a KÉPet.. a fotós mondanivalóját.. egy csodás és kedves kisbabát...
Bocsánat, kedves alkotó, hogy képed alatt kifejtettem véleményem, de sokszor engem is zavar ez a hihetetlenül technikai, technokrata, az adott csoport által támasztott elvárásoknak megfeleni akaró látásmód.. véleményezés..
Mégegyszer: remek családi emlékkép, remek pillanat... egyszer majd örömmel és boldogsággal teli érzésekkel fogod lapozni az albumot, melynek méltó része ez a fotó...
Üdv.: pingvin

eibmoz válasza:
Köszi Pingvin ilyemire gondoltam , csak nem bírtam összeszedni a gondolataimat!! Ugye, milyen fura, hogy Mi is ilyenek voltunk nem is régen :))
Minden jót!

2008. március 29. | 08:50 | Papp Attila

nem akarok mindenáron vitába szálni veled, csak válaszod új gondolatokat ébresztett bennem.
amit lépcsőnek hittem, az valójában komód. a lényegen nem változtat, zavaró. a legtöbb esetben, a legtöbb lakásban csupa zavaró dolgok vannak a háttérben, itt jön elő a kreativitás, hogy abból hozzunk ki valamit, ami van. a levetett ruhák valóban kellékei lehetnek egy ilyen jelenetnek, én azonban nem érzek ebben itt tudatosságot. balról belóg két párnacsücsök, jobbról belóg egy ruhaköteg. arra egyik sem alkalmas hogy konkrétan felismerhető legyen, vagy képi elemként hozzátegyen a történet hangulatához. ( egy kőműves talicskája meglehetősen felismerhető kellék, de még ott sem árt ha megfelelő helyen és módon van ábrázolva. )
ez a fotó emberi kapcsolatokról szól, mégis többet vizslatom a környezetet, mint a főtémát. csak próbáld ki hogy zavaró tényezők nélkül milyen hatást érhetsz el. érdemes. ha egy kellék pedig mégis a képre kerül, annak legyen valami szerepe. ( pl. ha felülnézetből fotózod a csöppséget, és mellette van a pólója, rajta egy kedves kis figura, akkor az már látványos képi elem. így szerintem nem.
üdv
ati

eibmoz válasza:
Nem vitázunk, beszélgetünk :DD
Igazad van sok mindenben, de tudnod kell ez nem a valós eredeti fotó. Vágással gondban voltam és így láttam jónak. Ezért vannak belógó tárgyak, persze mint írtam is lentebb, nekem mást jelent e fotó, mint a nézőjének.
További szép napot, minden jót!

adott pontszám: 4
2008. március 28. | 13:23 | Hanna

Szia! Nagyon aranyos kedves pillanatot kaptál el! Jó a képkivágás és a nézőpont is.Talán csak a hátteret kellett volna jobban elmosni hogy ne zavarjanak a részletek. Grat!

eibmoz válasza:
Engen nem zavar a háttér, hiszen a kép része szerintem. Sajna az obim ennyire tudja csak mosni :D

adott pontszám: 4
2008. március 28. | 11:10 | Marocco

Bűbájos baba, varázslatos pillanat. Mint fotó, zavaró, kesze-kusza, túl sötét háttér, ami eltereli a figyelmet a babáról. Valamint elcsúszott a fehéregyensúly. Egy kevés utómunka sokat dobna a képen.

eibmoz válasza:
Valóban a hátér kicsit sötét, de gondoltam nem az a téma. Nem vagyok belenyúlkálós tipus, én nem látom elbillenve a fehéregyensúlyt / monitor függő is /.
Köszi a figyelmet, tetszenek a fotóid!
Szép fényeket, minden jót!

adott pontszám: 5
2008. március 28. | 08:22 | tiger1977

Nekem tetszik ez a kép!
Érzelmekkel teli, jól komponált, talán csak a háttér zavaró (lehetne homogénebb), de családi emlékképnek sztem tökéletes.
Grat!
T.

eibmoz válasza:
Én is így gondolom, már mint, hogy családi fotónak elmegy.Köszi a figyelmet.
Minden jót!

adott pontszám: 3,9
2008. március 28. | 06:32 | Papp Attila

szia
a kép funkciója és címe remek kapcsolatban van. teljesen nyilvánvaló, hogy tudatos fotóról beszélünk, ezt a gyermekkel egy magasságban lévő perspektíva és a vágás is bizonyítja.
az ágyon felejtett ruhák azonban könnyelmőségről árulkodnak. a háttérben a szekrény és a lécső mindenképen zavaró. érdemes gondosabban hátteret választani, mert ez így még sokkal homogénebb sem lenne jó... szerintem
picit sötétnek érzem a fotót és telítettlennek. egy kis utómunkát elbírna.
üdv
ati

eibmoz válasza:
Nem értem , miért kellene elrakni a babaruháit egy babamaszász alkalmával!! A mindennapi gyakorlat szerint a babát befűtöt szobában leteszi édesanyja. Beszél hozzá folyamatosan, mint mindig és elkezdi a maszázst. Természetesen lekell hozzá venni a ruháit. Na már most, akkor hova kellene rakni a gyerek "gönceit"?
Ha kömüveseket fotóznál munka közben, nekik sem mondanád, tolják arréb a talicskát, ugye?
Lépcső ebben a szobában nincs, de mivel nem müteremben készült a kép, így kénytelen vagyok a szoba kevéske teréből kihozni a legjobb poziciót. Gyakorlatilag mozgástér nulla...szinte.
Ja a környezetről még annyit, direkt készült több verzió is, amin a baba fentről látszik. Körülötte az olaj, kiskendő, pelenka stb... Viszont nekem a hangulata miatt ez tetszett legjobban.Persze én nem tudom elfogultság nélkül nézni ezt a fotót, azért is a kategória.
Sokan írták már a sötét hátteret... csak lehet benne valami ?! :DD
Köszönöm a figyelmet és a kimerítő véleményt.
Minden jót!

adott pontszám: 4
2008. március 28. | 06:02 | Espíritu

Szia!
Kedves családi fotó, amit nehéz kívülállóként pontozni... mert nem biztos, hogy bennem is ugyanazokat az érzelmeket váltja ki, mint abból aki a képet készítette...
Kár, hogy nincs jobban elmosva a háttér, mert így kissé zavaró számomra, ahogy a kép jobb szélén lévő párna is, ami el-el vonja a tekintetetem.
És azt sem érzem előnyösnek, hogy a baba ennyire besüpped az ágyba és így a füle takarásba került.
Szóval aranyos fénykép, de mégsem érzem annyira erősnek... nem eléggé "fogyasztható" külső emberek számára.

eibmoz válasza:
Látjátok ez a baj... itt ezen az oldalon, szinte mindenki az utómunkával próbálja megoldani a fotót. A véleményezők galériájába bekukantva, szinte mindenkinek "szétpéesezett" fotókkal van tele. Persze tudom a digitalizmus. Szinte mindenki a fotó hibáit látja, nem a képet, a hangulatott stb.. tisztelet a kivételeknek.
Párna csücske belóg, meg belesüpped az ágyba, ilyenek, ettől a falra tudok mászni. Kiváncsi lennék ezen a kis helyen, hogy oldaná meg más, hogy a ényeg látszódjon... baba és anya közti kapcsolat. Itt nem a környezeten van a hangsúly, abba lehet "hibát" találni. A címis erre próbál utalni, kapcsolat, ahogy a gyermek fogja anyukája kezét és ránézz!!
Nem haragszom nehogy azt hidd!!
Minden jót, szép fényeket!

adott pontszám: 4,2
2008. március 27. | 23:40 | kkornel

jól elkapott arckifejezés!!! lehet, hogy érdemes lenne utómunkával homályosítani az előteret, hátteret

eibmoz válasza:
Köszi látom Te látsz is nem csak nézzel :-)
Szép fényeket, minden jót!

adott pontszám: 5
2008. március 27. | 23:16 | leyka

nagyon szépen megoldottad, hogy a fények természetesek maradtak.
Érdekes, kedves kép.
grat leyka

eibmoz válasza:
Köszi Gábor.
Szép hétvégét Nektek!