BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,57
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 4. 16:49
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-02-01
Kétszeres biztonság

Öreg faház öreg ajtaja... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. február 5. | 20:23 | marcrunner

Szia!
Egyik kedvenc témám nekem is a régi épületek,pajták,tanyák fotózása.
A kép kicsit talán kontrasztszegénynek-néhol nem egyértelműnek- érzem a képeket...-olyan "egyszürke"
...talán sokkal hatásosabbá lehetett vna tenni a képet ha pl a drót helyett lánc lenne átfűzve egy méretes lakattal..
Üdv.

hangaszál válasza:
Hát igen, de itt drót volt és "egyszürke" az ajtó...abból próbáltam összehozni valamit. Köszi a véleményedet.

adott pontszám: 3,8
2008. február 4. | 21:41 | harminchat

Szia! Nagy értékek rejtőzhetnek a házban, vigyáznak is rá, gondosan kettőre zárva. Kicsit abszurd látvány, a magasfokú biztonságtechnika bemutatása. Sajnos a szerkezet maga nem igazán jó alany. Az erősen balra dőlő lécet hiába közelítetted a sarok felé a vágásnál, csak nem lett igazán kegyensúlyozott a kép. A keresztlécek látványos szálszerkezete is túl ridegnek hat számomra ezzel a világos tónussal. Sajnos nincs igazán látványos, ódon hangulatot közvetítő fémszerkezet , mint pédául egy kopottas zár, vagy régies kilincs a képen, a fa szinezete az ff. miatt pedig nem segíthet. Talán színesben jobb lett volna, mélybarna árnyalatban, de gondolom ezek inkább egész világos, napszítta deszkák lehetnek.
Jó ötletet vettél alapul, de sajnos nem érzem tökéletesnek a képet. További jó fotózást!

hangaszál válasza:
Köszönöm az alapos értékelésedet.Hát igen, itt csak ennyi "zár" volt, engem végül is pontosan a fa szerkezete fogott meg, viszont mivel ez egy valóban meglehetősen összetákolt kapu, erősen düledezve, nem igazán lehetett a függőlegeseket összehozni, ki kellett egy elemet választani és ahhoz tartani... ezért néz ki úgy, mintha ferde lenne. Kipróbáltam sepiaban is, de még ennyire sem hozza a "régiséget"...

2008. február 4. | 21:28 | SzIllés

Nem nagyon értem a témaválasztást. Mármint azt nem, hogy mi olyan különös ebben az ajtóban, de biztosan meg van az oka. Egyébként nem rossz, ide pontosan kívánkozik is a fekete-fehér. Jó a kivitelezés, tetszik.

hangaszál válasza:
Köszönöm az értékelésedet

adott pontszám: 4,2
2008. február 4. | 19:47 | Ikarus

Úgy gondolom fürkésző szemeid jó helyre tévedtek. Ilyen témát nem mindíg veszünk észre. Előnyére válik a ff. választás. Talán szerencsésebb lett volna alacsonyabb gépállással párhuzamossá tenni a függőleges elemeket.

hangaszál válasza:
...düledező ajtó egyetlen igazán függőleges elemmel, alacsonyabb gépállással sem lehetne párhuzamossá tenni a függőleges elemeket. Nem a magas gépállás miatt nem párhuzamosak. De azért köszönöm.

adott pontszám: 3,5
2008. február 4. | 18:26 | ovarnet

Kicsit többet is fordíthattál volna a kép esztétikai kivitelezésére. Ez alatt azt értem, hogy a kép főtémája csak úgy ferdén ott van a képen, ferde is, dől is. Sokat számítana egy nagyon precíz szerkesztés.

hangaszál válasza:
Lehet, hogy dől, de nem lehet minden függőleges elemet párhuzamosra összehozni....Ha egy baloldali függőleges elemhez tartok, akkor a jobb oldali lesz ferde...Köszönöm az értékelésedet.

adott pontszám: 4
2008. február 4. | 18:02 | bruce11

A hozzáállás nem tetszik, amúgy a kép jó! Tehát ha esetleg pont szemben álltál volna a képpel, témával nem lenne ilyen esetleges! Szerintem igenis figyelni kell hogy mit hogyan fotózol, ha legugolsz, ha pont szembe esik a kép akkor nagy 5-ös! kár érte! Üdv:)

hangaszál válasza:
Majd megpróbálom leugggolva is :-)Köszönöm az ötletet.

adott pontszám: 3
2008. február 4. | 17:11 | Karesszatya

Szia. Nem látom a lényegét a fotódnak. Vagyis valamikre utalhat a kép, de technikailag nem a legkiválóbb. Megpróbáltam volna pont szemből fotózni, hogy legyenek egyenesek a függőleges vonalak. Vagy kicsit szűkebb kivágásban, akár absztraktot is lehetett volna faragni belőle. Így viszont semmit nem mond a kép, hacsak nem engedem nagyon szárnyalni a fantáziámat és nem biztos, hogy egy ilyen fotó láttán elengedem. Szerintem probálkozz még a témával kicsit játszadozz a fényekkel, kivágásokkal. Ez a személyes véleményem. :)
Üdv, Karesszatya

hangaszál válasza:
Köszönöm az értékelést. Pontosan szemből fotóztam, tudod, ez egy nagyon öreg, ide-oda dőlő ajtó, éppen csak be nem dől, az egyetlen függőlegest megkerestem, ahhoz igazítottam mindent, a többi része az ajtónak senkinek nem lenne függőleges :-)Csodálkozom, hogy semmit nem mond a kép, nagyon sok ajtós képet láttam, amelyek hasonlóan ehhez, csak egy kis részletét láttatták az ajtónak és amelyekre megfogalmazott vélemények pontosan azt emelték ki, hogy egy ilyen öreg ajtó mennyi mindent mesél.... Talán én még nem tudok elég jól mesélni...

adott pontszám: 4
2008. február 4. | 16:56 | bazsitoo2

Szia!
Tetszik az elgondolásod és a kép mondanivalója. Jó, hogy FF-be tetted, sokat dob a képen, bá lehetne jóval kontrasztosabb, esetleg a sarkokat kicsit sötétíthetted volna. Amit nem érted, az a kép dőlése... ebben az esetben semmi pluszt nem ad a képhez!
Az nem tetszik!
Bazsi

hangaszál válasza:
Köszönöm az értékelésedet.