BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,04
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. február 3. 18:13
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nyíregyháza
Running

Egy havas reggel egy bácsi futott. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2008. február 8. | 12:41 | Dramar

Nekem tetszik egyedül az alul hagyott nagy ürességgel van problémám. Ezt vágni kéne.

Szép fényeket.

adott pontszám: 2
2008. február 4. | 14:36 | ruprechjudit

Remélem nem bántalak meg, de nem látok valami sokat ebben a képben. Pedig a téma jó, lehetne izgalmas, dinamikus, és a havas környezet is szép tud lenni...
De ezt a nézőpontot nagyon rossznak érzem, szinte semmi sem látszik a futó mozdultaiból, és rosszkor is exponáltál, mert egybeolvad kissé a szüórke fákkal. (ha előbb kattintaszt, még a hó előtt lett volna - ha a képsíkot nézzük - és jobban kiemelkedett volna, mivel fehérrel lett volna kötülvéve). Amúgy sem előnyös itt a középre szerekszés, mert a képnek nincs semmilyen centrális húzása, így kissé unalmas, lapos ez a nézőpont, mindjárt megtalálja a tekintetünk a kép közepén a lényeget, aha, ennyi, és lapoz tovább...
Ez esetben én felül hagytam volna a több teret, a szép havas ágak miatt, de akár alul is lehet, hogy a lábnyomok vezessenek a témára...
Vagy közelebbről érdemes fotózni, a mozdulatait, a lehelletét a hidegben pl, vagy úgy, hogy elhelyezed a tájban, egy kompozícióban. Az út vezesse a tekintetet, az alak emelkedjen ki...
Akár békaperspektívából, vagy mélységélesség-játékkal....
Bármi jó lenne szinte, csak legyen már egy kicsit ötletes/egyedi, egy meglátás. Vagy legyen technikailag és kompozíciósan tökéletes.

adott pontszám: 3
2008. február 4. | 12:30 | dewfah

kicsit alexpósnak tűnik a kép, de ami jobban zavaró itt az a vágás és a téma középre szerkesztése. Kellemesebb a szemnek, ha a harmadoló pontokra szerkesztesz, alulról egy 20%-ot mindenképpen vágtam volna. Hálás ez a téma, de most nem nagyon jött át, hogy mit akarsz vele érzékeltetni, azon kívül, hogy előkaptad a gépet, és hátba "lőtted" a bácsit. Javaslom, hogy valami tudatosabb elrendezéssel, elgondolással ismételd meg a képet. Mondjuk most hó sajnos nincs :( Szép fényeket!

adott pontszám: 3
2008. február 3. | 21:06 | S.Zsolt

A kép igazán nem rossz, de a vágásra jobban oda kéne figyelni! Nagyon középre rendezted a témát, és ez csak nagyon ritkán előnyös. Balról vágnám a harmadik fáig, alulról madnem az első fa aljáig, fölül van egy kis életlen rész ezt szintén kihagynám. Ezen kívül a kép kicsit ferdének hat. Az FF tónus nagyjából rendben van, de talán egy kis kontrasztot még elviselne, bár ez már csak az én mániám. :-)
A hibákat kijavítva szerintem egy nagyon hangulatos, téli kép lehetne.

Hajrá!

adott pontszám: 3
2008. február 3. | 20:17 | lowdarage

Szia!
Elmondom, én mit csináltam volna másképpen, hogy jobb legyen a fotó. Jobban ráközelítettem volna az alanyra, hogy ne legyen akkora nagy üresség a kép alján egyúttal így nem középen lenne a fő téma (vagy utólag vágtam volna alulról). Fotózáskor 2-3 lépést tettem volna jobbra, hogy sportemberünk ne érjen bele a jobb oldalon lévő fákba. Így hangsúlyosabb lenne a fő téma. Lehet, hogy érdemes lett volna kicsit leguggolni illetve lőni egy fotót hosszabb záridővel is (ha nem futott túl gyorsan a bácsi), ezzel érzékeltetve, hogy mozog; így kevésbé lenne statikus (esetleg a kisebb mélységélesség is érdekes lehetne). A kép bal fölső sarkában lévő homályosság nem tudom mitől van, talán párás volt az objektív - erre érdemes figyelni ilyen időben.
Általánosan is elmondható, hogy az esetek nagy részében érdekesebb, mozgalmasabb a fotó, ha a fotó központi témája nem középen van.
Ez a saját véleményem, nem szentírás. Mindenesetre remélem, pár ötletet sikerült adnom.
További szép fényeket!

adott pontszám: 3
2008. február 3. | 19:13 | ovarnet

Ezen a képen sajnos akad egy pár hiba. Kezdem azzal, hogy a kép előtere túlságosan nagy lett. Aztán a hó kiégett és ezért részlettelen az a rész, amit a hófed. Az emberke is középen van. Ezek apró hibák, melyeket könnyen el lehetet volna kerülni.

Apollo válasza:
Köszi szépen!

adott pontszám: 3
2008. február 3. | 18:57 | blazeusz

szia.egy jó vágással sztem többet is ki lehett volna hozni a képből.én megvágtam vna az alját,és ajobb oldalát.akkor a futó kb jó helyen lenne képen.ez igy kicsit unalmas..sajnálom
szép fényeket

Apollo válasza:
Köszi.

adott pontszám: 3
2008. február 3. | 18:41 | draculea

Hát igen, ez a kép éppen annyi, amennyit a megjegyzésben írtál. De ez a fotó még így ezzel a magyarázattal együtt sem adja el magát. Valahogy érdekesebbé kellett volna tenni. Hogy hogyan, azt ne kérdezd meg, mert az a Te egyéni látásmódod lenne,ha beletetted volna a fotóba. Csak azt tudom elmondani, hogy én ugyanezt a témát hogy lőttem volna meg. Valószínüleg alacsonyabb perspektivából, jobban rázoommoltam volna a futó alakra, ha már egyszer ő a téma maga. És jobban ki is emeltem volna a háttér elmosásával. mert a háttér élessége zavaróan hat. Így igazából nem is a futó alak érdekelne, hanem a táj, de abba meg belezavar az alak. És hát a középreszerkesztés sem valami szerencsés dolog, de még így is ezt érzem a kisebb hibának. Remélem nem haragaszol, hogy öszintén elmondtam a véleményem.

Apollo válasza:
Nem haragszok. Az ilyen véleményekből lehet tanulni!

adott pontszám: 3,5
2008. február 3. | 18:20 | Espíritu

Szia!
Elsőre, mikor ránéztem kicsiben, azt hittem, hogy ez a Normafa, de most látom a leírásban, hogy Nyíregyháza...
Nos, a képen van számomra néhány hiba.
Először is túl sok a havas tér az előtérben... Indokolatlanul sok teret hagytál a hónak, holott itt a fő téma maga a futó, aki kicsit elvész így a képen.
A másik dolog a középreszerkesztettség. Szerintem csak nagyon ritkán érdemes középre szerkeszteni, mert az nagyon unalmassá és egyszerűvé teszi a kompozíciót.
Jelen esetben is jobb lett volna 2-3-t balra vagy jobbra lépni és onnan fotózni! Illetve kicsit jobban rázoomolni a futóra.

Apollo válasza:
Köszönöm szépen!