BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,95
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 22. 08:42
  • érzékenység: 80
  • Készítés helye: Budapest Szépvölgyi út
Hajnal Óbudán

Munkába menet megláttam ezt aképet, ezeket a színeket, azt a sziluettet.Meg kellett állnom megörökíteni. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2008. február 21. | 21:20 | Dramar

Nekem sem tetszik ez a fotód. Hogy miért értékeltem mégis 5-re?????.

Nem haragszom, félre ne érts, csak nem igazán értettem a hozzáállásod. Még a ponttal sincs gondom, szíved jogában áll akár 1-re is értékelni. Én büszkén! elfogadom, nem vagyunk egyformák. De! csak azért mert nem a megszokott szemszögből készült, nem valósághű, esetleg halszem előtéttel készült, vagy más módonmahinált, ezért pontozni.......... nem tartom teljesen korrektnek. Honnan tudod mi volt a célom, meglátásom, mondanivalóm a képpel? Erre meg mit gondolsz mit nyomok hasznos? Mit tudnék hasznosítani a véleményedből? Foglalkoztál a képpel? Megnézted?

bodry válasza:
Minden kép tetszik annak aki felteszi, minden képpel van valami célja annak aki felteszi.A népek meg ránéznek és vagy tetszik nekik, vagy nem.Kb 2-3 éve több mint 1400 értékelés után kialakult egy nézet, egy képi világ ami tetszik, amit szeretek. Pl a szociofotókat nem csípom, nem is értékelem mert nem érdekel.Van ami azért tetszik, mert nagyon jó az ötlet, jó a meglátás.Van ami azért mert szép, mert esztétikai plusz van benne, és nem kell semmit mondani a képnek. A festészetben az impresszionistákat szeretem, akik a fényekkel, árnyékokkal értek el nagyon jó hatásokat.A te képed nem kapott meg, és mint említettem azért nyitottam fel, nagyítottam ki, mert kicsiben a téma érdekesnek tűnt.
De mondok egy ellenpéldát:
http://fotozz.hu/fotot_megmutat?Foto_ID=158872
Ha január elején benéztem volna, ez a képed min4 lett volna.Itt tetszik az ellentét, amit hiányolok, a perspektíva korrekció, de itt kevesellem a pontot.
Ennyi:)

adott pontszám: 5
2008. február 21. | 21:03 | Dramar

Csak azért mert most divat lett a fényképezőgép, lassan már ott tartunk, hogy bármi van a képen ha fényképezőgéppel fotózott, vagy átalakított, vagy más módon mahinált akkor az jó............

bosszúpontozás!?

bodry válasza:
Hát ez most éppen nem bosszú, ne haragúdj az a kép nem tetszett.Akkor minek néztem meg? Az épületekkel kapcsolatos fotók, a portrék és a jól elkapott pillanatok érdekelnek.

adott pontszám: 5
2008. január 22. | 16:53 | blapeti

Szia! Szerintem jól tetted, hogy megálltál fotózni. A tornyok arányai ebben a vágásban harmóniát sugallnak. Ez a szín gyönyörű, már néhány perc múlva sem lett volna ennyire hatásos a kép, jókor mentél munkába. Azon egy ideig gondolkodtam, hogy jó-e, hogy a teljes szimmetriát "elrontja" a fa, de elképzeltem anélkül a képet és valahogy kevésbé tetszett. Röviden: szép kép. Tudom, kellene valami negatív dolgot is mondani, de nem tudok. Jó fotózást! Péter

bodry válasza:
Köszönöm, örülök, hogy tetszik:)

adott pontszám: 4,3
2008. január 22. | 11:18 | Santorius

De jó lett volna ha egy kicsit közelebb mész a templomhoz és akkor a szimetriátlan ágakat kitakarja a templom. így ez nagyon zavar, egyébként Istenien szép. És a két oldalból is néhány milliméterrel szívesebben látnék többet, nagyon feszes így. Az ötlet zseniális!!

bodry válasza:
Sajnos a templom mellett mindkét oldalt csak zavaró elemek vannak, nem lehetett tágabban fotózni.Ha közelebb megyek elütnek az autók a kereszteződésben, mert ez egy kereszteződés.

adott pontszám: 5
2008. január 22. | 10:35 | DrNagyi

Gyönyörű színek, élek, kontrasztok, precíz elhelyezés, jó érzéked van a szép hajnalok megörökítésében!
Ötöst adok, mert ebből a helyzetből jobb képet kihozni nem lehetett volna! Gratulálok!

bodry válasza:
Köszönöm.

adott pontszám: 4,5
2008. január 22. | 10:32 | Vajdy

"A fény a hitből árad!" cím jut eszembe még e képhez. Szép színek, teljes sziluett, nincsenek részletek a templom árnyékos oldalán, ez helyes fénymérésre utal. 2 dolgot említék meg:
1. (bár ez relatív dolog) Egy keret sokat dobna
2. Miért lett ilyen szűkre szabva a fotó a két oldalán? Ha azért, mert különben nem kívánatos tárgyak is jelen lettek volna a képen, akkot persze mind1... Viszon tény, hogy elég "légszomjas" a fotó.
Viszont tetszik, ezért is írtam e fotóhoz. Egyszerü, és szép!
További szép fényeket!
Vajdy

bodry válasza:
Sajnos a templom mellett mindkét oldalt csak zavaró elemek vannak, nem lehetett tágabban fotózni.

adott pontszám: 4,8
2008. január 22. | 08:50 | MLicike

Szépen kép! Kellemes színek és jó vágással sikerült megörökíteni ezt a reggeli képet. Az a fa az egyetlen ami kicsit elrontja az összképet.

bodry válasza:
A fát nem lehetett kikeülni, és mivel ez egy épületfotó hajnali fényekben, nem akartam kivenni.Ha digitális illusztráció lenne, akkor érdemes lenne kivenni PS-ben.