BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 17. 08:21
Cosi fan tutte

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. január 26. | 05:38 | nologo32

szóval az van, hogy vezet a ritmus. valaha dobokon játszottam balkánit, úgyhogy eléggé a gyengém a dolog és találva érzem magam. na ez egy 3/4-es és egy 12/8-os dallam, köztük egy kiállással. megmozgat, tökjó! És szép a te játékod is, a határ felett átívelő flört, pillantás, nagyon bírom!

weinmaster válasza:
Kösz.
Van egy Rimona Francis lemezem, 5/8-os és 9/8-os muzsikákkal. Ilyen szédületes ritmust nem hallottam még. Zaklatott, szinte botlik, mégis folyik, minden botlás gördíti a muzsikát.
-W-

2008. január 21. | 10:36 | huricano

...nem azt érted a szavaimon, amit leirtam:
a két felső alak teljesen rendben van - csak azt mondtam, h a függőlegeshez képest a tengelyük nagyon - és funkció nélkül - dől, kifelé ;
ezért a forgatási ötlet
( az ivekre inkább figyeltél, mint az alakokra szvsz)
üdv

weinmaster válasza:
ok.. értem , kösz.

adott pontszám: 5
2008. január 20. | 11:45 | Memory

Szia!Nekem nagyon tetszik ez a fotó! Tetszik a szerkesztése, ahogy a két lány éppen a sarokban ücsörög és a távolban is majdnem a sarokba sétál bele a két alak. Nagyon jól ki van hangsúlyozva a tér nagysága mindezek által. Tetszik az is, hogy a járdaszegély szinte átlót képez a fotón és a fekete.fehér színválasztás is nagyon idepasszol. Szép! Gratulálok!
Üdv:
Móni

u.i.: Kíváncsi volnék, mit jelent a kép címe!?

weinmaster válasza:
:) köszönöm.
Mozart vígoperájának a címe : Mindenki így csinálja.. de ez már annyira szállóigévé vált, hogy magyarul is tulajdonképpen csak úgy van értelme: Cosi fan tutte.. és akkor egyből a hölgyek ugranak be, akik mindeféle praktikákat vetnek be, hogy csábítsanak és az ebben elért eredményeiket a maguk boldogulására fordítsák. Az opera szövegkönyve egy bődületes sületlenség, szappanopera, se füle, se farka, de a zene mindenért kárpótol. :)

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 20:15 | Dramar

Na ez remek. A szerkeztés, a szemszög, a ff megjelenítés még tovább fokozza a hatást. Grat.

weinmaster válasza:
igazán köszönöm -W-

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 18:15 | Tomi350D

wow! Ez nagyon bejövős!
A kötelezetség miatt: Jó szerkesztés jó tonusok...
Tetszik! Grat!

weinmaster válasza:
:) köszönöm.. frappánsan rövid, de a lényeget tartalmazó értékelésed ..
-W-

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 16:43 | Tomba

Hú, ez a kép telitalálat. Tetszik az úgymond dupla átlós szerkesztés. Lányok-fiúk és a kétféle macskakő vonala. A tinédzserbulik jutottak eszembe, mikor a fiúk és a lányok külön térfélen (szobában, sarokban) gyűltek össze, és távolról vizslatták egymást :). A címmel és a szerkesztéssel a hölgyeket tetted a "ragadozó" pozíciójába. Minden klappol a képen, csak gratulálni tudok.

weinmaster válasza:
Örülök, hogy szerkezetileg és jelentéstartalomban is egy hullámhosszra kerültünk ..
-W-

adott pontszám: 4
2008. január 17. | 16:02 | skandallum

nagyszerű kép, talán máshogyan vágtam volna. az alsó alakok lehetnének egészek, a felsők mellett balra pedig számomra túl sok hely van.
ha meglenne ez a két dolog, a kompozíció kifejezhetne egy merőlegességet, azon felül, hogy nekem jobban tetszene.
egyébként így is érzékletes az a kontraszt, amit a vonal, és a különböző mintázatú talaj a férfiak és a nők között mégjobban kihangsúlyoz. remek szerintem.

weinmaster válasza:
Kösz..
természetesen elfogadom a vágási javaslatodat, de nem élek vele.. számomra ez így tökéletes... sok variáció volt: egy 3/2 oldalarányú képből kellett kivágnom... egyetlen megkötés volt, amit mindig betartok, a kép magasságából nem vágok... erre kell figyelnem már a keresőben. Szeretek négyzetre vágni, a javaslatoddal sajnos csak újrafényképezéssel valósulhatna meg az eszményi, tömör négyzetes formátum ... ilyen konstelláció a jelenlegi inkarnációmban nem jön létre újból :)
De, újfent mondom, ennek ellenére értékelem a hozzászólásod.. szép fényeket -W-

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 15:26 | szHUBA

Nagyon jo szerkesztes es tetszik ez az atlo is ami kette bontja a kepet ugyes vagy h iygmeglattad a pillanatot!.
Hibatlan kep!!!!
Grat!

weinmaster válasza:
:) thnx

adott pontszám: 4,8
2008. január 17. | 12:26 | stefi11

Azt hiszem a vágással az egyensúlyra törekedtél, tetszik az efféle szerkesztés, hangsúlyos az egyensúly érzése, a szemlélődők és az eltávolódók között noha egy picit zavaró hogy nem látni arcokat csak alakokat és hogy kisétálnak a képből de persze más perspektíva már más kép lenne. ff-ben jól mutat, a napon való sütkérezés és nézelődés hangulata is átjön. Üdv.

weinmaster válasza:
Köszönöm...
az arcok nem lényegesek... itt tulajdonképpen a gesztusok lényegesek, melyekkel az alakok statisztálnak a kompozíciókoz és a cím sugallta másodlagos tartalomhoz..
üdv -W-

adott pontszám: 4
2008. január 17. | 11:48 | irolvasok

Az ívekre mintha jobban figyeltél volna a képen szereplők ellenére, pedig tőlük kellene működnie a fotónak, az interakcióktól, amelyek összekötik az elő- és háttérben megjelenőket, az éppen ott és éppen úgy tartózkodásuk lényegét emelve ki. Én ezt hiányolom ebből az ellenfényes déli tér-szeglet ábrázolásból.

weinmaster válasza:
Van ebben valami igazság.. igazából a kövek mintázata, sokasága és különbözősége, az ívek ritmikája foglalkoztatott... a téren rengeteg ember volt és megpróbáltam valamilyen szisztéma szeritnt a képbe komponálni az embereket... ha így nézzük a környezetnek statisztálnak az emberek.. bár utólag más értelmet is nyertek..
A fenék beleférhetett volna valóban :)
köszönöm -W-

adott pontszám: 4,8
2008. január 17. | 11:30 | 2bats

Azért értékelem ezt a fotót, mert gyakorta kritizálom azokat az emberábrázolásokat, ahol az alany(ok) nem azonosíthatóak amiatt, mert hátulról vannak lefényképezve. Ez a legtöbb esetben egy zavaró tényező, és a zavaró hatás mértéke akkora, amekkora az ilyen alanyok individuumként való megjelenítésének a szándéka olvasható ki a fotóból. Ráadásul gyakran felfedezhető ezekben a képekben a "kukucskálás" gyanúja, vagyis, hogy szetől-szemben" nem vállalta a szerő a fotózást.
Végre ez a kép az, amikor ez az azonosíthatatlanság nem probléma. Ennek az az oka, hogy nem a személyek karaktere, egyénisége hordozza az üzenetet, hanem az elhelyezkedésük a térben, a méretük, a környezetük és az felismerhető tevékenységük. Tehát a látványt, a szándékot tökéletesen hordozza az, ami látható.
Ebből a szempontból én ezt a fotót iskolapéldának is tekinthetetm, amellet, hogy nem bántam volna, ha az ülők kicsit jobban bemerészkedtek volna a kompozícióba, és az egyiknek nem lenne "megskalpolva" a feneke!
Tetszik a fotó!

weinmaster válasza:
Nagyon érdekes és jó amit írsz.. vannak olyan életképek, ahol a jellegzetes mozdulatok és szituációk miatt van szükség az alakokra... ilyenkor arcnélküli statiszták az emberek.. nem valami személyest, hanem valami általánost loptam el tőlük...
A kandikamerázásnak is van létjogosultsága... természetesen nem annak mikor fedezékből leskelődünk.. a legnagyobb gyújtótávoéságom 150 mm, (ez 10 és 20 mm közötti) nagyobbat nem is kívánok, itt még láthatja az illető, hogy fényképezek és egy pillanat alatt leállíthatja a műveletet. A kandi fotók csak akkor elfogadhatók és jók, ha az ábrázolt személy elfogadta, vagy elfogadná az ábrázolásmódot... ha a fotózásnak erről az ágáról teljesen lemondanánk még riportfotók sem lennének.
köszönöm a részletes értékelésed..
-W-

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 11:27 | gero

Nagyszerű fotó szépen átlóba szerkesztve, nekem nagyon tetszik..:)

weinmaster válasza:
kösz..

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 11:26 | huricano

jó ez...nagyon is.
Klasszikusokat megidézendő...
Jók rajta a relációk, az arányok, a vezetettség, a felületek

-
fakultativ kukac:
-felső alakok balra kiesnek a képből ( iil ennek nem látom a képi funkcióját - már ha van neki)-> forgatás kicsit
-alul egy kevés nekem hiányzik
4,5
üdv
huricano

weinmaster válasza:
köszönöm Huricano ...

fakultatív kukac :) azt azért ugye nem gondolod komolyan, hogy a felső alakokat ki kellene nyírnom ? Nagyon is van értelmük kompozíciós szempontból és a cím is értelmét vesztené :)
-W-

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 11:25 | padosgabi

nagyon tetszik! a hangulata, a kivitelezése, a diagonális szerkesztés, a pillanat tökéletes megörökítése, nem találok benne hibát. gratulálok! gabi

weinmaster válasza:
:) köszönöm

2008. január 17. | 11:07 | parfüm

Ha minden zeneszerző adottságait és tulajdonságait lefordítad a realitás nyelvére és az operákat zanzásítva közölnéd egy egy fotóddal, nagyot tennél a zenekúltúránk igencsak lemaradott műveltségéért.
Wagner, Verdi, Puccini, Donizetti, vagy a könnyebbek : Strauss, Rossini Offenbach Bizet Delibes.( most csak ennyi jutott eszembe hirtelen)
Bár szerencsére van egy fotóstársunk, aki valami hasonlóval próbálkozik :-)

Szerintem zseniális ötlet, valóban több érzés és tartalom lehetne benne mint a keresztek sorozatban, ami persze szintén nem elvetendő, csak nem annyira egyedi, mit a zene!

Sürgetnélek ha lehetne, mert ritkán járok operába, a balettet részesítem előnybe, de a kíváncsiságom olyan tudás szomjas.)

Üdv: Z

weinmaster válasza:
:) sejtem ki a fotóstársunk, akinek nagyszerű éjkirálynőjét és három narancs feldolgozását én is láttam..

Az ilyen "zanzásítás" nem elhatározás kérdése, ha találok olyan helyzetet, amibe bele lehet álmodni, esetleg belemagyarázni az összefüggést valamelyik ismert remekmúvel, akkor van zanza, ellenkező esetben nincs zanza :) :(
ödv -W-

2008. január 17. | 09:21 | gemmmate

A kövek méretének változása erősíti az összhatást!;) De ez most komoly,és gondolom Te ezt tudod.Milyen steril lenne már,ha minden kő ugyanolyan lenne?A cím páratlanul jó,ezt muszáj megjegyezni.

weinmaster válasza:
:) köszönöm.. a kövek változó méretűek, ezt már akkor figyelembe vették, mielőtt a prágai vár bejárata előtt elkezdték lerakni az utcakövet.. az ember tudatos lény :)

2008. január 17. | 08:51 | KirRoyal

Az tetszik benne a legjobban, hogy bár az egész képet a szerkesztés tartja finom egyensúlyban, mégsincs benne semmi mesterkéltség.

weinmaster válasza:
Köszönöm.Bár az itt látható képeim nagy része a kissé szabálytalan kategóriába tartozik, nagyon szeretek szerkeszteni, de erről nincs tudomásom a fényképezés pillanatában, akkor csak pillanat öröme vezérel. Beállított fotót még soha nem készítettem.. tulajdonképpen nem is fényépezek tudatosan.
-W-

2008. január 17. | 08:38 | parfüm

Megleptél.. ...Te???

weinmaster válasza:
örülök :)

adott pontszám: 5
2008. január 17. | 08:36 | parfüm

De jóóóó :):)
Kezdjük a Mozart-i címmel: valóban, igen minden nő hasonló egy ilyen helyzetben, mint ahogyan a férfiak állandóan sóvárgó tekintetét is lehet ezzel a kifejezéssel illetni.)
A fotó tökéletes szerkesztése tónusa ellenpontos kompoziciója, átlós világa az ív nóies játékossága a kiskocka nagykocka harca... egyszerűen tökéletes:-)

A diák élet legszebb percei, az érettebbé válás szimbóluma, a napfény a ragyogás, hogy az élet mindig lehet titokzatos és szépséges!!

na hát ezt látom én a fotódon!!

Tanítani lehetne a fotód mind technikailag, mind tartalmlag!

Műelemzés tárgyává tenném!

(na jó, lehet nem kellett volna levágni azt a popsit, de a hangulaton az nem ront)

Gratulálok!!!

weinmaster válasza:
:) Mozart nagyon szépen ellenpontoz, (de nem olyan precízen, mint Bach..)
itt-ott megsérti a szabályokat, lehagy egy feneket és ettől lesz zseiniális,
természetes és a legnagyobb.
Bach matematikus, Mozart zseni, Beethoven tragikus, Brahms művész, Bartók szabálytalanul szabályos.
Mozart abban is különbözik a négy óriástól, hogy egyedül az ő neve kezdődik M-mel. :)

Három fotóval hátrébb van egy Cavalleria Rusticana-m is. Jó lenne egy sorozatot készíteni
operákról. Lehet, hogy kevésbé halvaszületett ötlet, mint a történelmi Magyarország összes
feszületét lefotózni.

Köszönöm az értékelésedet, mindig nagyon szívesen olvasok Tőled :)
üdv : -W-

adott pontszám: 3
2008. január 17. | 08:34 | markooh1

Alapjában véve, nem rossz elgondolás! Engem zavar, h az összhangot megtöri az utcakövek méretének változása, és olyan üresnek tűnik!

weinmaster válasza:
hm.. kövek méretének változása,... üres ...
érdekes amit mondasz..