BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,6
KATEGÓRIA: portré
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2008. január 10. 07:39
  • érzékenység: ISO 400
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: Canon 50/1.8
  • rekeszérték: F2.5
  • zársebesség: 1/80 sec
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés ideje : 2008-01-09
Azok a szemek...

ha így néz, mindennek engedek. földön ülve. (nem vagyok profi világításban, de ez most tetszik nekem) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2008. február 7. | 22:36 | bruce11

Csak mert nem értek hozzá, de mert van szemem, és az ember érzésekből is ál; engem itt nem érdekel, hogy nem látszanak az arc élek, hogy valószínüleg a világítás is lehetne jobb, más: de jó a vágás tetszik a nézőpont beállítás, szerintem inkább elkapott pillanat ami nagyon jó! Szikráznak a szemek jó a dof ; és eggyálltalán tündéri! Ez számít! Grat, véletlenül láttam meg; nem tudtam szó nélkül hagyni! Üdv :)

morrmota válasza:
köszönöm szépen:)

adott pontszám: 5
2008. január 14. | 01:14 | nologo32

Szóval az van, hogy egy ideje megint nem volt, ami igazán kedvemre lett volna, eddig. Talán a filmszerű képeket és vágásokat szeretem, persze ez is olyan. Amúgy viszont nem kedvelem a plasztikátlanra világított arcot, de ez esetben ez is egy eszköz a figyelem szemekre (és szájra) való irányításában így ez az egyik legfontosabb eszköz, amivel megteremtetted a kép erejét. Általában a túlzott éleséget se kedvelem, de most szinte fáj a borotvaélessége a szemnek és szájnak (megint ezek!), és azért jók, mert az arányok jók, vagyis ami nem ilyen éles, az nincs túléletlenítve, csak amennyire pont jó. Remek a szerkesztése is a képnek, tele a dinamika adta feszültséggel és a mélységélesség ilyetén kezelése miatt is már-már pszihés 3D hatású...
Van, ami nem tetszik: ha valakiről azt írod, hogy "ilyenkor mindig engedek", akkor az a nő vagy az anyád (ezt ez esetben kizárnám,:), vagy a lányod, (jobbik eset, de az sem az igazi), vagy a csajod (kész tragédia...:), mert akkor meg se kérhetlek, hogy mutass be neki... :)

morrmota válasza:
:)))
szerencsére nem rokonom, ott találkoztam vele fotózáson másodszor. először is ott találkoztunk:P
semmiféle életlenítés, élesítés nincs a képen, azt mind-mind az optika csinálja, és ezért nagyon hálás vagyok neki. egyedüli retus amit végeztem a szemek alatti vonalak kicsit világosítása, és a látható támaszkodó kéz kicsit egyenesebbé tétele volt.
a szájat nem volt célom kiemelni, ha szerinted ez sikerült, és még jól is néz ki, akkor köszönöm:)
nem hittem volna hogy ilyen jó kép lesz belőle amikor elkészítettem.

a részletes és kifejtett véleményt pedig nagyon köszönöm. (kreditet csak 4.5 alatt tudok adni, pedig erre adtam volna szívesen)

2008. január 13. | 12:00 | ph_5.5

Nekem is mindíg ez a bajom a képeimmel.. megcsinálom, eljátszom vele PS-ben.. több verziót kipróbálok és megmaradok a nekem legjobban teszőnél. Erre jön valaki aki olyat ír, amit én nem tartok hibának mert én voltam ott én tudom hogy mit miért... Itt pl a TESCO-s szatyrot ennél jobban nem tudtad volna eltüntetni buszra felszállás közben a kezéből :)))
Ettől függetlenül az arcé a főszerep.. és az nagyon él. Ezt a képet majd 10 év múlva is szívesen nézitek vissza és valhol ez az igazi értéke ezeknek az alkotásoknak.

morrmota válasza:
:) köszönöm szépen

adott pontszám: 4,7
2008. január 13. | 11:33 | ph_5.5

A hölgyek valamit minden életkorban tudnak amit mi férfiak nem... és ezek közzé tartozik az a tekintet amit én is felfedeztem ezen a képen. Van egy remek fotóalanyod, a kép minősége és kidolgozottsága pedig kitűnő. A vágást és nézőpontot majdnem hibátlannak érzem. Az összhang megvolt a fotós és modell között.. legközelebb csak arra kell megkérni, hogy ne nyúljon ki a képből, mert zavaró lesz a kéz vágása... megtöri azt a harmóniát amit az egész kép sugall.

morrmota válasza:
nemtudom...:) nekem nem hiányzik a keze, engem az zavart, hogy ennyire fura szögben hajlott a keze. (illetve ennél jobban is, csak segítettem rajta utólag)
igérem teszek fel olyan képet is róla, amin nem fog hiányozni a keze:P

2008. január 12. | 17:53 | Denjoe

Látom van egy pár okoska, akinek fingja sincs a portré-fotózásról és jönnek a kőbe vésett képszerkesztési szabályokkal...
Rá se ránts, lehetne részletekbe merülve kritizálódni, de minek,amikor nagyon jó az összhatás... (becsillanás a szemben, ugyan már :)
szakik...
Szóval grat. még 1X
Denjoe

morrmota válasza:
néha jó, hogy vannak azok a szabályok, de hát azok azért vannak, hogy felrugjuk őket, nem?:D
köszi mégegyszer

adott pontszám: 5
2008. január 12. | 17:50 | Denjoe

Szépek a fények és minden passzol a képen.Jó a szerkesztés, a DOF és a rajzolat (az fix :)
grat, remek portré!
Denjoe

morrmota válasza:
köszönöm

2008. január 11. | 15:21 | bodry

jó, kifejezetten örülök neki ha küldesz pár fotót róla, kíváncsi vagyok hogy igazam lett e? :))
email a profilomban de megnézem jó e.

morrmota válasza:
ok

adott pontszám: 3
2008. január 11. | 12:22 | FaragoP

Üdv!


Hármas, mert a fej és nyak találkozásánál, az árnyék nagyon durva. A szemen nagyon látszik 3 becsillanás. A kép bal oldalán a kéz ahogy kifut a képből, valamiért nem kerek.

Egyébként nagyon jó lenne, szépnek mondható csaj (habár ez alap), illetve a vállak kitakarása is egy jó ötlet, a félig csavart testhelyzet is leleményes de most szvsz kevés, vannak hibák.

Sajnálom.

morrmota válasza:
szerintem meg épp az áll alatti árnyék emeli ki a fejet, a szemben engem nem zavart a csillanás, de mondjuk ez szubjektív.
a zezet nem tartottam fontosnak, a kar fontosabb szerintem. a kar tartása kicsit esetlen, ezt elismerem, ezen picit korrigáltam is utólag.
hibák természetesen vannak, de ahogy láttam nem igazán vagy járatos portréban, így sokat nem ér számomra a véleményed.
azért köszönöm a fáradozást.

2008. január 11. | 09:46 | bodry

Ha teszel fel több lépet erről a lányról, akkor kiderül.Nekem furcs ez a csonkolás, de ez ízlés kérdése, én négyzetbe tettem volna és bal oldalon több vágással.Várom az új képeket:)))

morrmota válasza:
alapszabály, hogy pénteken és hétfőn nem teszek fel képet, mert ilyenkor nulla az értékelési kedv.
lesz még kép róla a jövőben.
ha igényled emailben küldök párat.

adott pontszám: 3,9
2008. január 11. | 00:07 | bodry

Nyilván érzelmileg közel állsz a lányhoz és természetes, hogy szerelmesen és nem reálisan látsz róla egy képet.De mit lát egy éjszakai nézelődő? A kezét jól levágtad, és a mellek lekaszabolása sem javít a képen.Gondolom sok fotót csinálsz a lányról, a meglátásom, hogy akinek a szem nyílása tágabb mint a szemgolyó, előnyösebb ha kicsit lefelé néz.Én az orrot sem érzem, hogy a legelőnyösebben világította volna a felülről jövő fény, mert előnytelen árnyékokat képzett.

morrmota válasza:
alapból rosszul állsz hozzá és tévedsz.
a cím nem tükrözi az igazat. a lány egyáltalán nem kötődik hozzám, csak mint modell. pont másodszor találkoztunk ezen a fotózáson.
a felfelé nézés direkt, így nagyobbnak látszanak az amúgy is nagy szemek, kicsit csíbítóbb, kiemeltebb lesznek ezáltal, oda irányítva a fókuszt.
az orr világításával egyetértek, de a kéz és a mellek vágásával nem. nem feltétlenül muszáj, hogy mindig benne legyen a kockában a mellek és a kezek.
ezek alapján számomra haszontalan a véleményed.

adott pontszám: 4,7
2008. január 10. | 14:56 | ruprechjudit

Nekem is tetszenek a hajon, szemben megcsillanó fények, kellemesen, szépen van világítva. A nézés kedves, képileg is érdekes, nekem tetsziik.
A jobb kar tartásával nem vagyok kibékülve, engem kicsit kivezet a képből, és furcsán is hat, ha nem tudja az ember, hogy ülő helyzetben van a modell.

morrmota válasza:
de tudja, mert a fotós odaírta:)
a kart magyaráztam már ezelőtt is.
az értékelést meg köszönöm.

adott pontszám: 4,7
2008. január 10. | 12:58 | n00bi

Kellemes portré :) Kevés kivetni valót találok rajta, de mégis van 1 dolog ami számomra zavaró. A bal oldalon a kar olyan esetlenül van ott. A póz talán nem a legmegfelelőbb volt, esetleg ha a kezét maga mögé tette volna és nem maga mellé, lehet segített volna. Minden esetre ezen könnyen lehetett volna utólag segíteni egy kis vágással bal oldalról. Igazából én egy négyzetes vágást hoznék ki belőle. A mellbe is belevágtál,így az felett és balról vágva kész is lenne a négyzet. Bár ez csak egy tipp és az én álláspontom :)

morrmota válasza:
:) köszönöm a javaslatot. a kéz valóban csöppet esetlen, de mint már említettem előbb már ez is korrigált. ha vágok oldalról elveszik a váll és a mellette levő rész érdekessége, viszont annyit meg nem lehet vágni, hogy a váll maradjon ilyen hatású, a kéz pedig tünjön el.
ja, ez a teljes képkocka egyébként:)
őszintén szólva négyzetes vágás meg se fordult a fejemben:D
köszi az értékelést.

adott pontszám: 5
2008. január 10. | 12:08 | padosgabi

na ja, ezzel a tekintettel sok mindent el lehet érni.... nekem nagyon tetszik, igazán kifejező, bájos kép. és jó a felsője, nagyon szexi.:)

morrmota válasza:
:) köszönjük szépen.

adott pontszám: 4,8
2008. január 10. | 11:13 | Eni

A ruha nyakkivágása mindent visz!!!!!
Tetszik a kép színe, hangulata, fényei. A vágás is jó, de azért én alulról még egy kicsit nyesnék belőle. Vagy javítanám a csípő hepehupáját.
Tényleg hatásosan kérhet a modell a szemeivel.
Egyedül a karok /főképp jobb/ tartása nem igazán tetszik.

morrmota válasza:
a jobb kar nagyon természetellenesen volt kinyújtva, azon egyenesítettem kicsit, de ezek szerint nem eleget.
épp a csípű hepehupája adja meg azt az érzést, hogy nem falnak támaszkodik, hanem a földön ül.
a ruhakivágást direkt akartam, hogy ennyire széles legyen, hogy kilátszanak a vállai.
az valahogy egy kicsit érzékibbé teszi a képet.
köszi az értékelést

adott pontszám: 5
2008. január 10. | 10:47 | ..::Röno::..

Nem tom, nekem bejön a fotó, tetszik az ff, jó a kontraszt és az élesség és még a vágással sincs gondom! Nekem is tetszenek a fények! :) Grat!

morrmota válasza:
nagyon szépen köszönöm.

2008. január 10. | 10:28 | glivia

tetszik a nézőpont. Orra nekem kicsit furi, de nem tudom megmagyarázni miért. Kicsit fura a rendezői balon, ahogy a kép befejeződik... A karra, kézre gondolok konkrétan. Amúgy meg szép.

morrmota válasza:
igen a karon korrigáltam kicsit, mert nagyon csúnyán volt behajlítva, nagyon rendellenes szögben. kicsit egyenesítettem rajta:)

adott pontszám: 5
2008. január 10. | 09:15 | Rijn

szia,

Azok a szemek csodaszépek...jó a világítás, a háttér, van mélység a tónusokban is, van fehér is fekete is....és még 20 sor tömjénezés:)

szép kép!
szia,
-R

morrmota válasza:
:) köszönöm szépen.

adott pontszám: 4
2008. január 10. | 09:12 | gptomii

Hát igen. Három fényforrás legalább tükröződik a szemben. Ami rettentő nagy erénye a képednek az a haj. Nagyon szép let rajta a fény, életszerűvé, tapinthatóvá vált. Érdekes, hogy f2,8- nál ilyen csekély mértékben mos az obi. Jobban tetszene, ha homályosabb lenne a háttér, finom átmenettel. Végezetül, amiért jogosnak tartom a mostani négyes átlagot, az mégis az általad említett világítás. Mégpedig az orron. Az orrnyerget eltűntetted a (rendezői)bal oldalán pedig ott éktelenkedik egy becsillanás.

Ha az objektív mércét leveszem a szememről egy kedves, őszinte, jól elkapott pillanatot látok.

morrmota válasza:
értem, köszönöm. gyakorlom, tanulom a világítást. sajnos nem profi a felszerelés.

2008. január 10. | 09:04 | Altnőder

a világításhoz kicsit sem értek, de ez egy szép portré szerintem. szép modell! :)

morrmota válasza:
köszönjülk szépen.

adott pontszám: 4
2008. január 10. | 09:01 | zenyit

igen, igen, ez nagyon jó! ha az orrán és az álla alatt a tónuskülönbségeket megszünteted (mondjuk más utómunkával valszeg ez lehetséges, mert tónusosnak tűnik eléggé a kép), akkor csillagos ötös. (pl sztem a highlights/shadows gombnál lehet jobban variálni) a kép tehát sztem jó, egyedi, de ennyi apró hibácskája van. a kézlevágás engem nem zavar valamiért, de lehet hogy egy ügyes képkivágással azt is el lehet tüntetni. a tekintet valóban sokatmondó! üdv

morrmota válasza:
köszönöm szépen. nagyon örülök, hogy értékelted, és hogy tetszik.
ez a teljes kocka, a kéz lemaradt:P

adott pontszám: 5
2008. január 10. | 07:51 | dizco

Hello, kivalo minosegu foto all elottem ami egy francia filmre emlekeztet. Nagyon szep a model is gratulallok neki is.

morrmota válasza:
köszönjük szépen.