BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,34
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. december 19. 18:52
  • Készítés helye (ország): Ausztria
  • Készítés ideje : 2007-06-21
Ragyogás

Nyári reggel az Alpokban, éjszakai friss hó a csúcsokon, tényleg ilyen fények voltak... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 1
2007. december 26. | 22:16 | l.robi

Bocs, de nem tetszik a kép.

Alapvetően az üres és unalmas ég, a belógó és beégett felhő, valamint a kompakt gép technikai hiányosságából fakadó véletlen "sugárnyaláb" nem utal tudatos kompozícióra.

A színek szépek és természetesek. Tényleg szép lehetett, de biztos lehetett volna ennél sokkal jobban is elkapni a pillanatot.

Még egyszer elnézést a kemény fogalmazásért!

adott pontszám: 4
2007. december 25. | 11:03 | Ebpm

A hely gyönyörű, szépek a táj színei. Engem viszont zavar a jobb felső sarokban a belógó felhő és egy kicsit lejjebb fordítottam volna a kamerát, hogy a hegyoldalból több látszódjon. De jó elképzelés így továbbb.

adott pontszám: 3
2007. december 20. | 20:29 | Yoachim

Sajnos ezen a képen minden kicsit esetleges. Nem érzem benne a tudatosságot. Az ellenfény sokszor remek dolog, de az ilyen nagy teret mutató helyzetekben nem feltétlenül előnyös. Itt vann is egy becsillanás a képen ami előnytelen és a sarokba komponált felhő is kiégett teljesen. A címe ragyogás, de szerintem ez a ragyogás inkább előnytelen mint előnyös. Nem tudom mire volt lehetőség, de egy másik nézőpontban becsillanás nélkül a hegyek közötti felhőkön szépen meg lehetett volna mutatni azt a bizonyos ragyogást. A képeden az arányokkat nem érzem nagyon előnyösnek, mert a jellegtelen üres égből nagyot mutattál az vonulatokból amik izgalmasak főleg a felhők abból meg nagyon keveset. Ebben a formában bal oldalon a fenyőcsúcsok is zavaróak, de ha lefelé fordítod a kamerát, mutatva a bal oldali fenyőt egésszében, úgy komponálva hogy a hegycsúcsok benne legyenek és felettük legyen egy kicsi hely nagyobb nyomatékot kapna a táj, izgalmasabb lenne a kép és a remek fények is kijönnének szerintem. Az egyensúly is helyen lenne remek ellenpontja lenne a fenyőnek a vonulat.

hangaszál válasza:
Igazán köszönöm a részletes értékelést, a tippeket, ez egy olyan helyzet volt, hogy hegymászás közben hátranéztem, ezt láttam, megfogott a látvány, fotóztam, igen, lehet, hogy van benne esetlegesség...

adott pontszám: 2,5
2007. december 20. | 11:06 | ovarnet

Imádom az Alpokat az egyik kedvenc fotótémám nekem is. Bocs, hogy ezúttal kicsit kritikusabb leszek, de úgy érzem, hogy ez a kép nem adja vissza azt a látványt, amelyet ott láthattál.
Ez a kép az üres égen kívűl nem sok mindent mutat meg. Azt meg bárhol lehet fotózni
Sajnos pont a lényeget skalpoltad le. Hiányzik a képről a szép völgy vagy hegyoldal, mely ilyen szép reggeli fényben csak úgy virágzik. Így sajnos a kép javítandó.

hangaszál válasza:
Köszönöm a véleményedet.

adott pontszám: 3,5
2007. december 20. | 09:07 | K.Geri

Szia! A képet nagyon uralja az égbolt, teljesen felesleges. Nincsen ott olyan képi elem, ami megragadná a nézőt. A Nap becsillanása jelen esetben hátrány, nem előny. Egy kicsit lefelé forgatva a gépet, ez is kiküszöbölhető lenne.
Sajna a géped nem tud elég nagylátószöget fotózni, így egy ilyen kép készítésénél eleve egy kis hátránnyal indulsz.
Az előtrébe érdemes lett volna bekomponálni valamit, ami bevezeti a tekintetet a képbe.
A színek egyébként csodásak, rendben vannak, csak jó lenne többet látni a tájból.
Továbi szép fényeket, üdv: G.

hangaszál válasza:
Köszi, tényleg sok az égből....

adott pontszám: 3
2007. december 20. | 02:32 | esgott

Szia!
Azzal kezdem, ami nem tetszik.
Zavaró szerintem a belógó felhő és az a pár fa, nem tesznek semmit hozzá a képhez. Kicsit túl sok az égbolt. Mivel nappal szemben állsz, sok fény jön szemből és így a táj nem elég világos.
Ami tetszik:
A menedékház (ha az), szerintem kicsit jobban bele lehetett volna komponálni a képbe. A megcsillanó fény se rossz ötlet.

hangaszál válasza:
Köszi, hogy foglalkoztál a képpel, elgondolkodom rajta...

adott pontszám: 3
2007. december 19. | 23:44 | draculea

Elhiszem, hogy szép látvány volt, de a fotón ez kevésbé úgy jön át, hogy minket is magával ragadjon.
Szerintem fölül túl sokat hagytál, lent viszont nagyon levágtad a képet. Nagyon nem szerencsés, hogy jobb felsősarokban az a fehér részlettelen felhő elvonja a figyelmet. Szzükebb vágással azt lehetett volna csökkenteni, nem hiányozna. És egy szükebb, nyújtottabb vágásban, a felhős hegycsúcsok is jobban érvényesülhettek volna. Alul viszont még jó lenne egy kis talajt is látni, nem csak belógó facsúcsokat. De szerintem erre csak újrafotózásban lenne már lehetőség

hangaszál válasza:
Hát igen, legközelebb jövő nyáron :-)

adott pontszám: 4
2007. december 19. | 21:53 | harminchat

Szia! Tényleg nagyon jók a fények! Kedvderitő friss reggeli napfény. A színek is ennek megfelelően csodásak. Az égboltból sokat mutatsz, de csak pár kis fehér folt van ott, szerintem nyugodtan lehagyhattál volna belőle. A táj gyönyörű, inkább azt hangsúlyoznám, a baloldalon is kicsit soknak érzem a bekomponált fát. Szűkebb vágással látványosabb lenne a kép, azt hiszem.
Szép reggel lehetett, remélem vannak még róla képeid.
Szép fényeket!

hangaszál válasza:
Valóban szép reggel volt, köszi az értékelést.

adott pontszám: 4,2
2007. december 19. | 21:00 | nagysz

Szia!

Megdöbbentően jó minőségű kép ez a géphez alakított prekoncepciókhoz képest.
Viszont a nagyon jó fényeket és szép tájat kicsit komponálhattad volna jobban is. Az öklszabályoknak (esetünkben a horizont harmadolóba) nem vagyok feltétlen híve, itt bár az alsó alsó harmadolóba került, mégsem jó sztem a kompozíció. Sok a nem igazán érdekes ég, az előtér fenyőfája sem igazán dobja meg a képet. Kicsit esetlegesen vágottnak érzem. Kicsit olyan érzetet kelt ez a vágás, mintha nem tudtad volna eldönteni igazából mit szeretnél bemutatni.

Összeségében tetszetős táj, jó expozíció.

További szép fényeket!

hangaszál válasza:
Köszönöm az ötleteket, egy másik válaszban leírtam, hogy készült a kép, jól látod a lényeget...

adott pontszám: 3
2007. december 19. | 19:56 | fchili

talán panorámásra vágva többet mutatna.. igy elviszi az egészet az óriási üres égbolt... szerintem nem ártana neki egy alapos vágás. amúgy a fények szuper jók, és a téma is. de rég is voltam hegyet mászni !!!

hangaszál válasza:
Köszönöm szépen.

adott pontszám: 4
2007. december 19. | 19:56 | kissendre

Becsapós dolog ez.Ott,élőben szép a látvány, a képről ez mégsem jön át.Túl sok eget mutatsz szerintem ,a jobb oldali nagy felhő részlet pedig kiégett.Ezt, és a túlodali fát levágnám.Így hirtelen soknak tünhet, de jobb lenne.További jó fotózást.Üdvözletem.

hangaszál válasza:
Köszönöm a javaslatokat, próbálkozom...

adott pontszám: 3
2007. december 19. | 19:50 | szisan

Úgy látom teljesen elcsábított a kék ég .Annyira elcsodálkoztál rajta,hogy még gép is megbillent a kezedben.A viccet félretéve ,a rengeteg kékségtől a kép kicsit unalmassá vált.Hidd el a hegyoldalak, a hegyvidéki házak is gyönyörüek.Ezek látványából most sajnos kizártál minket.Kár.

hangaszál válasza:
Köszönöm az értékelést.