BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,34
KATEGÓRIA: állatfotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 24. 14:40
  • fókusztávolság: auto
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Nyíregyháza
Mosó masa mosodája

Ez az első képem amit felteszek ide! Remélem tetszik nektek! Igaz, hogy az egyik füle picit lemaradt de attól függetlenül ugy érzem jó kép lett! Átméretezésen kívűl semmi nem történt a képpel, de a javitható dolgokkal kapcsolatos tanácsokat várom! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. december 20. | 09:24 | Anotak

Nagyon édi a szomorú szemeivel

hajnalcsillag válasza:
köszi

adott pontszám: 3,5
2007. december 10. | 13:51 | Ezüst Manó

Nem túl jó a nézőpont, s hát szegény füle is le lett vágva. Kicsit, mintha felül is exponáltad volna.

hajnalcsillag válasza:
oké

2007. november 29. | 00:00 | ajubatus

Ne haragudj, ha nem volt teljesen világos. Az értékelés kezdetén a "ha" ezek szerint nem volt elég hangsúlyos. Ha a másik füle is teljesen rajta lenne akkor nálam négyest érhetne. Ha pedig alacsonyabb szögből próbáltál volna portrét készíteni a mosómackóról, akkor még értékesebb kép születhetett volna. Ez így most viszont egyelőre csak ennyi. Érdemes újrapróbálni ha módodban áll! Szép fényeket!

hajnalcsillag válasza:
OKÉ köszi!

adott pontszám: 3,5
2007. november 28. | 17:23 | ajubatus

Szia! Pedig, ha a fülek teljes egészében rajta lennének jó is lehetne a pontszám, mert elég éles és a pofikán lévő fehér foltok sem égtek ki. Emellett igyekeztél figyelni a bajuszszálakra is. Így a lábak lehagyása nem lenne olyan nagy gond. Viszont igazán jó akkor lehetett volna a kép, ha kicsit alacsonyabbról tudod fotózni, ahol a lábakra már nincs rálátás.

hajnalcsillag válasza:
Összességében egyáltalán nem értem akkor a pontszámot mert a kép ahogy kivettem a véleményedből jó de javítandó az 4 es v négy egész vlaamennyi! Azonban szerintem ha már látja valaki a pontszámot nem is érdekli a saját véleeménye csak h mások összességben hogy értékelték..:S

adott pontszám: 4
2007. november 27. | 19:40 | Gabesz923

Nekem tetszik az alkotás. Úgy gondolom hogy egy fél pontnál többet nem vesz le az értékéből az hogy levágtad a fülét. Egy ilyen portrészerű képnél ez szerintem nem annyira zavaró. Amit nagyobb hibának érzek hogy a téma hangsúlyosnak szánt részén sok a beégő képpont. Nem tudom hogy az ilyen kis kompaktokat mennyire lehet jól kezelni ( amikor nekem volt én is mindent automatán hagytam ) de az érzékenységet és a záridőt biztos lehet állítani így ez a hiba mkiküszöbölhető lett volna. A háttér is lehetne némileg homogénebb. Más tekintetben jó.

hajnalcsillag válasza:
Igen a hátteret már mondták meg azt is ha psben homogenizálok akor abba is belekötnek mert nem lehet elég jól megcsinálni! Remélem legközelebb jobb lesz! Köszi az értékelést!

adott pontszám: 3
2007. november 25. | 20:41 | ltmika

Édespofa kis alanyt sikerült lencsevégre kapnod, azt hiszem a pillanat megörökítése kedvvért Ő mindent megtett.
Véleményem szerint azonban sokkal többet ki lehetett volna hozni a szituból, hamár szegénynek lenyírtad a fülét.
A színekkel foglalkozhattál volna többet az utómunka során. Kicsit emelve a színhőmérsékletet (tekintve, hogy napsütésben készült) melegebbek lettek volna a túnusok. Az egyes túnusok világosság értékén (levels) állítva kontrasztosabb és színhelyesebb képet kaptál volna eredményül.
Átméretezésnél használj bicubic sharper algoritmust pl. Ps-ben, elkerülhető az átmértezeéskr jelentkező jellegzetes minőségromlás.

További szép képeket!

hajnalcsillag válasza:
Köszi, amúgy csak acd-m van sajnos:( másrészt pedig a az átméretezésen kívül "tudatlanul" nem mertem használni utómunkának nehogy még jobban elrontsam

adott pontszám: 3,2
2007. november 25. | 19:02 | ati928

Aranyos. :) Valóban hiányzik a füle, de nekem a lába is. :) Olyan mintha szeretne valamit, de nem erősít meg ebben az érzésemben a kép. Persze ez csak érzés és az enyém. Egyébként minden más szempontból rendben van. Jó helyen van a fókusz, bár a háttér sem teszi annyira kiemelté a macit. A lényeg az, hogy nekem hiányzik az egész tartása, de a füle mindenféleképpen.

hajnalcsillag válasza:
köszi

adott pontszám: 4
2007. november 25. | 10:47 | belizár

Szia! A fotóról tényleg hiányzik az a fül. Semmi más, mert még a bajsza is "keretben maradt", és az élessége is jó. A témát tekintve: nagyon jól kifejezi a mosómedvékre oly jellemző kíváncsiságot. Összeségében szerintem azért jó kép,

hajnalcsillag válasza:
Köszi szépen!

adott pontszám: 4
2007. november 24. | 21:20 | Pálfi Balázs

Helló!
Gratulálok az első képedhez.Nagyon aranyos.
Viszont egy két apró hiba van benne.
Pl.: szegénynek egy kicsit levágtad a fülét (bár ezt írtad is)
Meg nagyon kifelé néz a képből.Persze egy állatnak hiába mondod hogy "nézz ide".Annyit lehet ilyenkor csinálni hogy nem fogod enyire középre a témát.Ha egy picit közelebb van a jobb képszélhez (mivel balra néz)akkor nem néz ki a képből.
Úgy hatásosabb lenne.
Gratulálok!
Jó fényeket!

hajnalcsillag válasza:
Köszönöm szépen!:D

adott pontszám: 4
2007. november 24. | 20:52 | baluu.

Hali! A beálítás nagyon jó, de sajnos bizony a füle az nagy baj. Nekem van egy nagyon eltalált street fighter show-s képem amin a motoros az orrom előtt egykerekezik, jó a kép dinamikája, a háttér elmosódva, a motoros éles. Egyszer sikerült a svenkelés :)
Ami miatt mégsem raktam fel ide, hogy a motoros feje bubja hiányzik. Hát majdnem le is töröltem otthon a képet amikor megláttam. Téptem a hajam. Ide talán majd akkor rakom fel, ha majd belefér egy kis 2-3 pont átlagú kép, mert azt szerintem többre nem értékelnék.
De viszont hogy ellenpéldát is hozzak, egy-két férfi magazint nézegetve bizony a modellfotózásnál úgy vettem észre mostanában, hogy elé durván megváják a képeket, fél fej vagy arc eltűnik. Ott pl lehet hogy jót tesz a képnek ez a fajta vágás.
Nekem is rengeteget kell még tanulnom, gépelnem, hogy jó képeket csináljak. Ajánlom a cikkeket böngészd át érdekes dolgokat lehet belőle megtudni, nem utolsó sorban tanulni is lehet belőlük.
Szép fényeket! Üdv Baluu

hajnalcsillag válasza:
Köszi a hasznos tanácsokat és az értékelést!

adott pontszám: 4
2007. november 24. | 20:38 | Rigris

Szerintem a kép egyetlen igazi erénye a kitűnő élesség, meg persze az, hogy egy igazán helyes állatot ábrázol.
Ezek elismerése mellett viszont számos hibája van - pl. nem csak a fülét vágtad le, hanem számos más részét is. A legnagyobb baj persze az, hogy a háttér túlságosan zavaros és éles, elvonja a figyelmet az állatról. De hát látom, hogy milyen géppel csináltad - ezért adtam azt a pontszámot, amit. Ha egy jobb gép lett volna a kezedben, akkor tág rekesszel, kisebb mélységélességgel, és persze az állat kilógó részeinek a képbe komponálásával sokkal jobb lehetett volna.
Ez most ilyen lett, majd megnézzük a többi képedet is!

hajnalcsillag válasza:
Köszi szépen! Igyekezeni fogok hogy Jobb legyen!

2007. november 24. | 20:16 | arry

Kár a füléért meg a bajszánál több helyet hagytam volna, az is majdnem ki lóg a képből.... na majd a következő, Szép fényeket.

hajnalcsillag válasza:
Köszi

adott pontszám: 5
2007. november 24. | 20:09 | Fiká Zoltán

Szép éles, természetes színvilágú felvétel. Nagyon bájosak ezek a kis bocsok igazi egyéniségek már ilyen picinek is. Szerintem jól sikerül megmutatnod az állatka érdeklődő pifiját. Egy picit szűkre lett vágva, de nekem így is tetszik. Biztatásul, hogy kedved ne szegjem és mert első fotód. Üdv itt!

hajnalcsillag válasza:
Köszi imádlak!

2007. november 24. | 19:44 | Hydra SR

Pedig a madarakat is szemmagasságból szokták fotózni a természetfotósok és erre még akkor is törekszenek, ha a madár a levegőben van. Persze vannak rossz fotósok és rossz fotók a tieden kívül is de nem azokból kell tanulni, és mentségként sem állja meg a helyét, hogy mások is elrontják. Bocs, hogy mindig a mentségek elhárításánál lyukadok ki de ezt lényeges pontnak érzem a fotózásban: a közönséget nem érdekli semmilyen mentség. Jó fotót várnak, nem magyarázatot. Különösen kritikusak egy adott fotóval szemben azok akik ugyanarról a témáról láttak már sokkal szebb képeket, tehát tudják, hogy igenis megoldható.

A háttér elmosása alatt nem utómunkát értek bár úgy is megoldható de én speciel nem szeretem, főleg nem a természetfotókon (főleg, hogy szinte lehetetlen természetes hatásúra megcsinálni, szóval ha megpróbálnád, tömegesen esnének neked). Nyitottabb blendével homályosabb lesz a háttér ami néha előny, például itt is az lett volna szerintem, legalábbis ez az egyik lehetőség. A másik, hogy olyan szögből és pillanatban kapod el amikor messszebb vannak a mögötte levő dolgok és ezért lesznek életlenebbek. A harmadik meg az, hogy nem elrejted, hanem direkt megmutatod a környezetet. Ennek akkor van igazán értelme, ha a környzet jellemző és szép. Állatkertben ez nem szokott összejönni.

hajnalcsillag válasza:
Rendben köszi!

adott pontszám: 3
2007. november 24. | 18:17 | ovarnet

Sajnos nem csak a füle maradt le a felvételről, hanem a mancsai is. Azonban nagyobb gond az, hogy a tekintete kimegy a képből. Nem rád figyel, hanem valaki másra pl. aki melletted vmi falatot ad neki.
Állatokról jó fotó a saját környezetükben mindennapi elfoglaltságukközben készíthető. Ezen sajnos látszik, de nagyon, hogy állatkerti a kép.

hajnalcsillag válasza:
Köszönöm az értékelést! Igen a füle tényleg lemaradt!Ha a mancsai benne lettek volna akkor Meg az állatkerti üveg is benne lett volna ugyanis egy másik képen van mancs! Másrészről lehet az én hibám de szerintem egy izgő mozgó vadállatot nehéz úgy lekapni, hogy a szemedbe nézzen! De a tanácsokat megfogadom másor több képet készitek hátha az egyikben minden benne lesz!

adott pontszám: 2
2007. november 24. | 18:15 | Hydra SR

Ez nagyon igénytelen munka. Mintha csak arra sikerült volna odafigyelni, hogy a mosómedve rajta legyen a képen, és semmi másra.
Először is: az élőlényeket általában a saját szemmagasságukból illik fotózni. Másodszor: a környezetet vagy megmutatod, vagy háttérbe szorítva elnyomod. Itt egyik sem sikerült, ott van a környezet de csak kuszaság formájában, nem igazán kivehető de mégis zavaróan látszik. Semmi érdekes pillanat, nézőpont, testtartás nem jelenik meg a képen, ez csak amolyan "hétvégén kattintgattam az állatkertben"-kép, inkább való a saját fotóalbumba mint a nyilvánosság elé. És igen, az sem jó, hogy a füle kilóg. Emellett még van egy kisebb kiégett rész is az orra melletti fehér részen de az már részletkérdés, nem az a legnagyobb baj. Szerintem nézz meg sok-sok természetfotót akár itt a fotozz.hu-n is, hogy hogyan is szoktak kinézni az igényes darabok.

u.i: látom, hogy a géped nem a technika csúcsa de nagyon kérlek, ne mentegetőzz azzal amivel a kompakt tulajok szoktak, hogy ezzel nem lehet jobbat mert ez nem igaz. Pont nem a minőséggel van a baj ezen a képen, az még egész korrekt, a többi meg nem a gépen múlott. Azzal se, hogy kezdő vagy még, mert akkor előbb meg kell tanulni az alapokat mielőtt az egyik legnépszerűbb webgalériában publikálni kezdesz. Bocs, ha nem is akartál ezekkel védekezni de általában szoktak és szerintem nem jogos ez a védekezés.

Sok sikert legközelebbre!

hajnalcsillag válasza:
A részletes értékelést vagy inkább kritikát elfogadom részben és köszönöm! Azonban 1. pont: A madarakat mint élőlényeket (ha szállnak) még egyetlen képen nem láttam szemmagasságukból! A többivel naygjából egyetértek! Kérlek még abban segits akkor, hogy a háttérrel mit tudok kezdeni h ne legyen zavaró! Acdsee9 -em van h ott mit lehet kezdeni vele!

adott pontszám: 4,5
2007. november 24. | 17:18 | desperation

szia. csak gratulálni tudok a képedhez. valóban kár a lemaradt fül miatt, de nem olyan könnyű egy állatot pont úgy lekapni, ahogy mi szeretnénk. még egy szolid keret elfért volna. csak így tovább.

hajnalcsillag válasza:
Köszönöm ez az értékelés igazán jól esett! Tudom hogy nem a legjobb kép mások szerint nem is jó, DE ha már valakinek tetszik akkor az csak további kattogatásra és tanulásra ösztönöz:) Köszi!!

adott pontszám: 3
2007. november 24. | 17:12 | álomlakó

Több dolog miatt is a közepes és javítandó kategóriába sorolnám: A képkivágást illetően: nemcsak a fülét, de a lábát is "vágtad", ha ennyit mutatsz a lábaiból, akkor inkább legyen több, illetve a tekintet irányában legyen a több a tér, mint ellentétes irányban. A másik az expozíciós beállítás: némely helyen a fehér szőrös részek kiégtek ( orrnál)
Egyébként jó nézőpontból jól elkapott kedves mosómaci nézés-pillanat, :))

hajnalcsillag válasza:
Köszi! A lábat nem vágtam:D nem is volt:(:D Legközelebb jobban odafigyelek és a ps-re is!

adott pontszám: 4
2007. november 24. | 17:08 | nobody

na végre egy mosómedve! olyan ritkán látok itt mókuson meg kutyulimutyulin kívül mást hogy ennek így nagyon örültem :) még akkor is ha van mit javítani rajta. 1. kompozíció: állatfotónál mindig is meg fognak szólni ha hiányzik egy-egy fő alkatrésze, jelen esetben a füle és a lába. szerintem érdemesebb lett volna úgy beállítani hogy az egész állat beleférjen, valamint egy kis teret hagyni neki bal oldalon. 2. utómunka: a színei egy kicsit haloványak, ezen némi szaturáció emeléssel segíthetsz. esetleg egy kicsi élesítés az átméretezés után. 3. szerkesztés: az élességet egészen jól sikerült belőnöd, ami azért ezzel a géppel nem egyszerű (nekem 635 volt valamikor régen), kicsit talán kevesebb mélységélesség (blendenyílást tágabbra->azaz minél kisebb f érték amit még bír a géped zársebességgel az adott fényviszonyok közt) ráfért volna. bár azt ezzel a géppel elég bajos kivitelezni, de nem lehetetlen. viszont nem szeretnék én lenni aki elveszi a kedved a fotózástól, ugyhogy adok rá mondjuk egy nagyon jóindulatú 4est, főleg mert tényleg édes ez a maci. ezeket az apró hibákat legközelebb már úgysem követed el, igaz? :) üdv

hajnalcsillag válasza:
Uhh hát ez az értékelés! HA lenne miből kredittel jutalmaznám köszönöm! IGen a kilógó fület én is észrevettem, de már úgy szerettem volna én is egy képet feltölteni:D LEgközelebb próbálok odafigyelni ezekre a dolgokra!

adott pontszám: 4,5
2007. november 24. | 16:54 | JAHAY

Üdv. Így, (még mindig) kezdő szemmel nagyon jó kép..de van egy-két apró hibálya (szvsz) a nekem bal füle kilóg a képből, ami szerintem egyértelmű hiba illetve hogy nincs kellően ráfókuszálva a mosómedve (?) fejére (a háttér nem elég homogén, és picit elvonja a figyelmet az állatkáról)..ami viszont nagyon tetszik a képen hogy mosómedvét (?!) fotóztál, amit nem nagyon szoktak (kitudja miért | persze lehet hogy szoktak csak én nem találkozok azokkal a fotókkal...) illetve hogy benne vannak a melső lábai is a képben, illetve a kép beállítottsága is jó. szerintem. Tehát mégegyszer: nagyon jólsikerült kép, apró hibáitól eltekintve..amik lehet hogy nem is hibák csak én titulálom annak őket, nálam okosabbak/tapasztaltabbak lehet hogy kijavítanak...vagyis remélem hogy kijavítanak mert hát ugye abból tanul az ember ( = ..grat

.:Peace - JAHAY -:.

hajnalcsillag válasza:
Igen mosómedve! A beállitás neked tetszett szerintem egyedül bár nekem is:D A háttér kérdésben segits ha tusz, hogy tudom homogenizálni Acdsee9-cel? A többieknek a lába is hiányzik neked is v pont ez tetszik?
köszii mégegyszer

adott pontszám: 3,6
2007. november 24. | 16:44 | bk82

Szia! Amivel gondom van az valahogy a téma elhelyezése. Valahogy a jobb alsó sarok fele kellett volna elhelyezni, hogy legyen "hely" a tekintetének, és hogy ne lógjon ki a füle.

hajnalcsillag válasza:
Köszi