BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,78
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 7. 11:52
  • Készítés helye (ország): Magyarország
A padlás

Első képem az oldalon, építő kritikákat várok szeretettel...kivétel a kiégés, így tetszik:) ... Utólagosan köszönöm a tanácsokat. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. november 7. | 18:16 | mutty.hu

Azért adnék egy ötöst, mert:
-alapvetően jó meglátás
-nem hétköznapi gondolkodásmódra vall egy iylen kép
-tetszenek a vonalai

Ezen kvül egy új regisztráció igen ellehetetlenül egy rossz kezdőátlaggal az oldalon, és mivel ennél sokkal semmitmondóbb képekre is szórják itt az ötöst, és valószinűleg úgysem tudom ennyi véleménnyel szemben följebb tolni, ezért szerintem emgérdemled most ezért a képért.

hellrod válasza:
Köszönöm szépen. Reméltem hogy lesz a képnek mondanivalója...tulajdonképpen nem ez a gond, hanem a technikai megvalósítás problémái, amit elismerek. Otthon kicsit levágtam felül, és tényleg jobb lett, szóval ezúton köszönöm a tanácsokat. Neked pedig az empátiát:)

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 17:47 | marcustg

Üdv!

A kiégések tényleg nem rosszak, egyedül a padlásajtó olvad bele nagyon az égbe, az nem tetszik! Amúgy a szerkesztése nem rossz, kicsit olyan amorf, de végülis így jól néz ki! :)
Szóval nem rossz ez így csak még kicsit finomítani kéne rajta!
További jó képeket!

Marci

hellrod válasza:
Köszi az értékelést. Hát az az ajtó ilyen kis virgonc..:)

adott pontszám: 3,5
2007. november 7. | 17:10 | balages

Gondolom az előttem szóló 8 értékelő a lényeget elmondta, de!
Az hogy neked a kiégés tetszik e vagy sem minket nem befolyásolhat. Ez sztem érthető, gondolom azért tetted fel a képed mert nemcsak a kiégés hanem minden más is így tetszik neked. Ha én felrakok egy rém pocsák képet és odaírom hogy a vágás és a kompozíció így tetszik, akkor tán már nem is lesz mibe belekötni.
Érdemben a képedről, nekem tetszik, volt egy hasonló ablakos képem. Sztem itt a kiégés nem számít, jó a homogén háttér.

Az ajtó nem túl hangsúlyos, elveszik, nem érvényesül. A kép színvilága vmi mesterséges beavatkozást, vagy egyedi beállítást sugall, jó lett volna ha feltünteted.
A háttér kiégése azonban kár hogy átcsúszott a téglákra is. Az ajtó körül fényüket, színüket vesztették, ezt sztem nem kellett volna.

Üdv
B.

hellrod válasza:
Hmm érdekes észrevétel az utóbbi, őszintén szólva eszembe sem jutott:) Élesítés, vágás, deszaturálás, és más utómunka nemnagyon jut eszembe utómunka. A padlás amúgy a miénk, és szerintem azért világosabb, mert eredetiben is az, újra lett vakolva:) Az ajtó meghát...úgy állt. Kinyitni nem is lehet teljesen:)
Köszi az értékelést

adott pontszám: 5
2007. november 7. | 17:05 | torika83

Hát akkor üdvözöllek az oldalon!
Nekem a kiégéssel semmi bajom ez esetben,és úgy általában is sokszor jól mutat, persze azért vannak kivételek. De ez esetben jót tesz a képnek. Tetszik a téglás élessége, maga a kompozíció is, a szürkés színek, hangulatos kép ez. Bármennyire próbálok rajta hibát felfedezni valahogy nem megy, jó ez így, tetszik a létra dőlése, és hogy nem mindennapi kép, ami ritka főleg első fotóknál:)
Grat és további soksok képet!

hellrod válasza:
Köszi az 5-öst. Azért van hibája, mint az átlag is mutatja:) Igyekszem tanulni.

adott pontszám: 3
2007. november 7. | 16:02 | svitti5

Ami a 3-as mellett áll, és annyi nekem talán picit meredek a szög, de végül is padlás.. Szépek a színei, viszont az ajtót látnám jobban.. Tetszik!

hellrod válasza:
Az a fránya ajtó mindig visszament oda, gondoltam nem szórakozom a támasztékkal:) Szög tekintetében..hát kinek meredek, kinek ellenkezőleg. Megpróbálom majd mindkettőt.
Köszi az értékelést

adott pontszám: 3,8
2007. november 7. | 15:32 | álomlakó

Egyedi a feldolgozás, de ez a fehér részlettelen(s)ég túl sok.
Maga a nézőpont jó, érdemes lenne megfelelőbb fényviszonyok mellett készíteni újabbat, még néhány próbálkozást megérne a képszerkesztés miatt.
Ha levágod a felső harmad részét, klassz absztraktot kapsz, szerintem.

hellrod válasza:
Köszi az értékelést.
Továbbra is tetszik a felső fehérség, de nem azért mert szép kiégett:) Kompozíció szempontjából gondoltam hogy meghagyom, mert a létra és a padlás így szépen középtájra került, és a sötét "lyuk" és a fehérség ellentéte is határozottabb. Ígérem, azért próbálkozok.

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 13:52 | glivia

Nekem tetszik a nézőpont, az erősz kontrasztok, deszaturált színvilág.

Azonban egy kicsit többet kívánna a szemem az épületből, és kevesebbet az égboltból. Vagy ha karakteresebb volna az égbolt, akkor talán ez nem is lenne gáz... De mindenképpen egy nagyobb látószög szerintem jó volna. Van hangulata, és ez fontos. Üdv.

hellrod válasza:
Köszi az értékelést. Igen, az égbolt továbbra is probléma. Levele!:)

adott pontszám: 3
2007. november 7. | 13:40 | szirtesi73

Túl meredek a nézőpont, ezáltal túl sok az említett beégett égből. Az ajtó is pont úgy áll, hogy szinte semmit nem látni belőle.
A színvilág és kontrasztosság viszont jó.

hellrod válasza:
Kompozíció tekintetében én pont elégnek láttam az eget, de kicsit meredek kép ahhoz, hogy mindenkinek jó legyen:)
Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 13:28 | moTmeN

A kompozicio szerintem tetszetos. Egyszeru tema szepen megmutatva. Kicsit az utomunkanal meg meg-megszalad a kezed (a tulhuzott kontrasztra gondolok), de majd letisztul az is. szerintem...

hellrod válasza:
Igen, tudom, vissza kell fogni magam:) Köszi az értékelést.

adott pontszám: 4
2007. november 7. | 13:15 | detty

pedig a kieges nagyon zavar...egyebkent mas hibat nem latok benne. tetszik ahogy a letra a falnak van tamasztva meg a nyitott ajto is jo... ami pedig igazan utosse teszi a kontraszt!

hellrod válasza:
Köszi az értékelést. Amúgy én sem díjazom a kiégést, de ezt így szerettem volna. Sebaj, majd máskor, máshogy.

adott pontszám: 2
2007. november 7. | 13:07 | Geni

Sajnos a témát,ebből a megközelítésből,túlságosan egyszerűnek érzem!Félreértés ne essék,vannak olyan képek,ahol az egyszerű téma,kifejezetten pozitívumként szolgál,de itt nem!A túlzott kontraszt,zavaró,részletek vesznek el,és kiégések keletkeznek!Nem az égboltra céloztam!Egy másik megközelítésből,más színvilággal,sokkal többet érne!

Szép fényeket!

hellrod válasza:
Köszönöm az építő jellegű 2-est. A kiégés szándékos, mert eredetiben abszolút üres lett volna a kép, szóval igyekeztem egy ilyen erős, megfélemlítő hatású "lyukat" létrehozni. Nézőpont kérdése. A megközelítésben igazad van, tulajdonképp nem tököltem a beállítással, fogtam, lekaptam. Álá amatőr:)

adott pontszám: 4,3
2007. november 7. | 12:48 | szajmi

Mutatós kép, csak hát az ég teljes hiánya bizony elég zavaró. Ha
kevésbé dőlsz hátra és/vagy kicsit közelebb mész a falhoz, az
segített volna ezen. De a téglák és a létra nagyon tetszik.

hellrod válasza:
Köszi az értékelést. Igen, az égnél kicsit nehéz volt a dolgom, mert ha többet hagyok, veszik az ajtó, ha kevesebbet, akkor hiányom lesz. Szóval így sikerült.