BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,5
KATEGÓRIA: Magyar ételek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. november 1. 00:00
  • érzékenység: iso 100
  • fókusztávolság: 50mm
  • objektív: canon 50mm f/2,5
  • rekeszérték: f/10
  • zársebesség: 1/125
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Kópháza
  • Készítés ideje : 2007-10-22
Rablóhús

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 3
2007. november 9. | 16:33 | efi

am nekem nem tetszik a kepben, hogy benyomod a szankba a nyars veget a szalonnaval.
asszem elobb messszirol megszemlelnem.

marci03 válasza:
Köszi!

Üdv!

2007. november 9. | 07:49 | handras

A körmös.

marci03 válasza:
Hehe

2007. november 6. | 12:28 | handras

Össze fut a nyál a számban.
Gratulálok, nálam ez a III. hely.

marci03 válasza:
Köszi!
Melyik az első?:-)

adott pontszám: 4,6
2007. november 5. | 00:19 | izotopfarm

Igazi magyaros, fotózható étel. Szépen csillog a zamatos sülthús, de nekem jobb középen hiányzik valami, egy kicsit kitöltetlen a tér. Egy kicsit zavar, hogy a szalonna életlen, de ezt szerintem így akartad. A paradicsomon lehetne egy kicsit kevesebb csillogás. További szép képeket!

marci03 válasza:
Köszi, örülök, hogy tetszik!

Üdv!

adott pontszám: 3,8
2007. november 3. | 22:55 | Strobix

Kiböki a szemem az életlen szalonna. Erre oda kellett volna figyelni.
A szerkesztés túlságosan szűk lett, és talán ez az álló formátum sem a legszerencsésebb.
Egyébként guszta.

marci03 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3,5
2007. november 3. | 19:06 | tlight

Rossz helyen van az élesség, az előtérben lévő finomság zavaróan életlen.
A kép felső része túl levegős a többi oldal feszes.

marci03 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4,5
2007. november 3. | 19:04 | garasos1

Nagyon gusztusos koleszterinbomba, egyedül a háttérrel van kis gondom, a világoskék, fehér találkozása nem szerencsés szerintem. Ezt a fotó tinkább fekvő szerkesztésben képzelném el.
Ettől eltekintve tetszik a fotód.

marci03 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4
2007. november 3. | 14:18 | K.Geri

Szia! Szokták mondani fotósoknál, hogy közel kell menni a témához, a lényeg a részletekben rejlik. Itt ezt egy kicsit soknak érzem. Nem elég áttekinthető a tál, nagyon sok a képi elem így közelről. Az előtérben lévő nyárs életlensége inkább zavar, mint hozzátesz a képhez. A felső világos részt szintén soknak érzem egy kicsit.
További jó fényeket, üdv: G.

marci03 válasza:
Ezt már megbántam, hogy feltöltöttem:-)

Üdv!

adott pontszám: 3
2007. november 3. | 14:08 | draculea

Ételfotónál nem előnyős a szük mélységélesség,az ember általában szereti tisztán látni azt, amit elébe tesznek. Ezért aztán zavaró, ha éppen a hozzá legközelebb eső étel homályos. Viszont szépen van bevílágítva a téma, és ami éles, az részletgazdag, és még színhelyes is.

marci03 válasza:
Köszi, manuális fehéregyensúlyt használtam végig, a kidolgozás pedig színhelyes grafikus monitoron történt.Nagyon fontosnak tartom én is a színhelyességet.

Üdv!

adott pontszám: 3
2007. november 2. | 21:03 | bölcs27

Szia!
Egy újabb éltel-makró. Hmm. Ízletes, de nagyon tolakodó. Az éppen belátszó tányérív alul zavaró, miképpen a fenti fehér csík is. A többet mutatás talán jobb lett volna. Túl nagy helyet foglal el a mélységélességből kikerült szalonna a kép alján. Ráadásul, mint magyar étel... hmmm. Határeset.
üdv
istván

marci03 válasza:
Köszi!

adott pontszám: 3
2007. november 2. | 19:06 | tokhalszügy

szerintem ez eleg gyenge, tobb okbol kifolyolag is. az egyik az a szalonna homalyossaga. eleg nagy teret elfoglal ahhoz, hogy zavarjon. a masik pedig a hatterben a husok tetejenel van valami vizszintes vonal, amit igazan kikuszobolhettel volna, ha mar palyamunkat adsz be. de hat, ez van.

marci03 válasza:
Tőteléknek lett feltéve, hogy meglegyen a 3 kép.
Amúgy meg nem a pályázatra készült, hanem étlapra, de hát, ez van.

Üdv!

adott pontszám: 2,8
2007. november 2. | 15:25 | Zoran_2

Itt nem indokolt a tág rekesz használata, mert a szalonna már bőven az élességi tartományon kívülre került. Ez így csak egy ételbe való fotózás, de nem egy ételcsábító fotó, ha érted mire gondolok.

marci03 válasza:
Értem, köszi.

adott pontszám: 4
2007. november 2. | 11:50 | acyd

szep a csillogasa az etelnek, nagyon gusztan nez ki, ennel tetszik a szog is, ahonnan fotozva lett, csak meg mindig nem eleg elenkek a szinek plusz a hatteren a terito (vagy nem tudom mi, amin fotoztad) hirtelen ugye elvagodik, es ez zavaro

marci03 válasza:
Sajnos a jpg kép valóban fakó egy picit, a tiff jobb, csak nem fért fel:-)

2007. november 2. | 10:24 | petike_2006

Szia!

Nem rossz, felvétel, egy kissé szükre vetted szerintem.Az a krumli nem kellett volna oda.Inkább valami saláta.És egy öntetet mártást folyathattál volna rá az exponálás pillanatában.mozgalmasabb és étvágygerjesztőbb lett volna.

Jo fényeket!

marci03 válasza:
Köszi a tanácsokat!

Üdv!

adott pontszám: 4,5
2007. november 1. | 23:24 | fudzsiko

Nagyon szépen szemlélteted a rablóhúst, ínycsiklandó összeállítás. A vágás viszont túl szűk, kicsit fullasztónak érzem. Még egy kis friss zöld szín is jót tett volna.

marci03 válasza:
Több kép is készült erről az ételről, lehet, hogy nem a legjobbat választottam ki.

adott pontszám: 2,5
2007. november 1. | 22:14 | vargacsaba

A következő négy szempont alapján értékelek minden képet, hogy "objektív" legyek, amennyire lehet:
1. Az étel tálalása, elkészítése:
Tulajdonképpen gusztusos, de még így is messze van attól, ahogy egy ételfotóhoz illik kinézni. Kicsit rendetlen az egész, főleg a háttérben a saláta, és a zsíros hurkapálca is böki az ember szemét.
2. A kompozíció, installálás:
Túl szűk ez a kivágás, így nem igazán tud érvényesülni az elrendezés. A tányér éppencsak bevillan a jobb alsóban. Csak a lényeget kapjuk a képünkbe, semmi laca-faca. A háttérben látszó "horizont" hiba.
3. Képminőség, világítás:
Amolyan egylámpás megoldás, emiatt a kép bal alsó negyede sötétebb a kelleténél.
Nagyobb mélységélesség nem ártott volna, hogy a felénk nyúló szalonna is élesben legyen.
4. Egyéni ötlet:
Ilyent nem látok.
Összegezve: ételt fotóztál, de ez még nem ételfotó.
Üdv!

marci03 válasza:
Két vakus megoldás volt, sajnos ennyire futotta.

adott pontszám: 4
2007. november 1. | 21:13 | Fauna0909

Könyvbe való fotó, tetszik, étvágygerjesztő. Csak az a határozott vonal zavar, ahol a háttér szürkésből fehérre vált. Szerintem egynemű háttérrel jobb lenne. Akkor tökéletesnek mondanám.

marci03 válasza:
Köszi.

Üdv!

adott pontszám: 3
2007. november 1. | 19:48 | ovarnet

Elég szerencsételen a tál elhelyezése és a kép szerkesztése. Az alsó rész életlen, és az optikai tulajdonságok miatt ráadásul elég nagy is lett. A jó ételfotón szinte a tányér kong az ürességtől, itt túlzsufolt és rendezetlen az egész.

marci03 válasza:
A részlet kiragadása volt a cél.

2007. november 1. | 19:28 | ramacapturetrav(r)

Ez nagyon ínycsiklandozóra sikerült. Szépen kijön a lényeg, vagyis az összetevők sokfélesége, éppen ezért kár hogy a baconszelet kimaradt az élességmezőből. Amúgy kompra meg mindenre hibátlan, talán egyedül a legfelső rész ürességén kellett volna valahogy segíteni valami odaillő háttérrel.

marci03 válasza:
Köszi, sajnos nem volt elég a DOF.

Üdv!

adott pontszám: 4
2007. november 1. | 18:57 | Fiká Zoltán

Szépen elrendezett kép, egyedül talán a háttérben vannak zavaró apróságok és talán ez az életlen szalonna nem kellene az előtérbe. Technikailag jól sikerült szép felvétel (étvágygerjesztő).

marci03 válasza:
Köszi, makróobival fotóztam, 10-es rekeszen is ilyen kicsi a mélységélessége.

adott pontszám: 3
2007. november 1. | 17:52 | mitcsenkov

Hiányzik valami kicsit átgondolt "kompozíció", ami pl. a borospoharas képnél sejthető.
A világítás itt is kicsit nyers, kár a fehéren csillogó részkért.
Sikerült viszont legalább nagyjából korrektül exponálni a képet - itt most sokaknak ez is gondot okozott...

marci03 válasza:
Háát igen....étlapfotók készültek azon a napon, ezt a képet csak "tölteléknek" töltöttem fel.A poharas kép például nem is lesz az étlapon, az csak a magam szórakoztatására készült, próbálgattam vele pár dolgot.
A fehéren csillogó részek direkt olyanok, kicsit megkentük a kaját olajjal, hogy jobban nézzen ki.Ebben is megoszlottak a vélemények a megrendelő, a marketinges, a szakács és köztem.Volt aki szerint jól nézett ki és volt olyan aki szerint nem.

Üdv!

adott pontszám: 4,7
2007. november 1. | 13:13 | ottlap

a vakító fehér háttér helyett sztem jobb lett volna ha vmi fókuszon kívüli grill kellékek vannak ott, vagy vmilyen grill környezet vagy ilyesmi
egyébként összecsordult a nyál a számban
üdv

marci03 válasza:
Igen, gondoltam rá, de mivel étlepra lesz és a megrendelő elhatárolódott mindeféle díszlettől, így maradt ez a verzió.

Üdv!