BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,05
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 23. 18:11
  • Készítés helye (ország): Románia
  • Készítés helye: Botanikus park
Ősz a botanikus kertben

Első képem a fotozzon :) fogadjátok szeretettel! 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. október 8. | 13:41 | GőbölyLee

Üdv a Fotozzon!Jó a képed, szépen visszatükrözi az ősz hangulatát, de zavaró , hogy a balfelén több fa van, mint a jobbon ezt levághattad volna), és hogy túl szemcsések a fák koronái.De kezdésnek adok egy négyest.

CsonTipiri válasza:
Köszönöm az értékelést és a pontot , igen sokkal töb fa van a baloldalon le kellet volna vágni a belógó fél fát.
ÜDv!

adott pontszám: 2,5
2007. szeptember 29. | 00:01 | rogerrabbit

A fotód értékelésekor a következő szempontokat vettem figyelembe, alapul véve az oldal üzemeltetőinek kritériumrendszerét (lásd: pontszámok melleti szöveg)

1. szempont 40-50%-ban: Számomra mennyire érdekes, izgalmas a kép. (Szubjektív dolog, egy tucatkép is tetszhet, még egy eredeti, de elvont nem)
2. szempont 10-30%-ban: Technikai kivitelezés (Amely során csak kevésbé viszonyítok a géped paramétereihez, mivel a végeredmény szempontjából ez szerinetm mellékes. Mindenki ismeri a gépét és annak lehetőségét, így a képet ahhoz mérten kell elkészíteni a fotót. )
3. szempont 10-30%-ban: Komponálás, képi elrendezés, megjelenítés
4. szempont, a keret: általában nem foglalkozom vele, mindenkinek szíve joga milyen keretet/paszpartut használ. Ha nagyon rossz, akkor az ajánlás szerint max 0,5-det esetleg levonok, de ez nem jellemző rám. Ha jó és egyedi, akkor szintén 0,5-del emelheti az átlagod.
A címmel nem foglalkozom, 99%-ban semmitmondó tucatcím kényszerből adva. Ritka a jó, esetleg humoros cím. Persze a földrajzi helyek nevei szvsz. rendben vannak.

A fenti szempontok alapján (ahol nem számolok matematikai átlagot) a képed: 2; 3; 3; -05 (mitől brutális a vigyáz?)
Ha egy szóval jellemezném, ez jutott eszembe: -

A pont a képnek és nem készítőjének szól! (Jó ember készíthet rossz képet, de egy unszimpatikus antiszociális egyén is fotózhat jól. De ez a kérdés már nem ide tartozik.)

CsonTipiri válasza:
Látom hozzám is beillesztetted a már betyárul bejáratot értékelésedet ,aminek kifejezetten örvendek :((Gondolom még 2005-ben megírtad s azóta illesztgeted...)

A címről:A vigyázz brutális csak azért van odatéve mert az első két nap kevesen nézték meg, s én arra gondoltam,hogy tudva ,hogy mindenkit egy kicsit is érdekel a durvaság kirakom a címhez ,így meg fog nőni a nézetsége.Tudtam,hogy semmi köze a kép tartalomához ,de ezt a még egy jó páran tudták akik megnézték, pedig kicsiben látták ,hogy nem brutális a téma.Te a cím miatt levontál a pontból 0,5 -öt ,pedig nem szabadna -dehát te külön kategória vagy!
Köszönöm véleményed a bemutatkozásodban írtad, hogy lepontoznak téged ha alacsony pontot adsz másnak-ne félj nem foglak én hisz te ettől vagy nagy!

2007. szeptember 26. | 16:55 | amperaki

Örülök ha érdemben tudtam segíteni.

További jó fényeket.

2007. szeptember 24. | 20:16 | amperaki

A szűrőt én szoftvereesen gondoltam pótolni, csodákra képes, pl: opanda - szűrők, egy kis progi, amben sok szűrő van, nem kell venned utólag is lehet ilyen progikkal olyan hatást elérni. Üdv: amperaki

CsonTipiri válasza:
Köszönöm a tanácsot. letöltöttem - Mostmár gondolkodom, hogy egyáltalán vegyek-e szűrőket
Üdv!

adott pontszám: 3,5
2007. szeptember 23. | 23:27 | lcs.gergely

A kategória választás mindenképp sikertelen, számomra ez a park inkább egy természetben játszódó jelenetet mutat meg mintsem egy várost. na mind1. Az a helyzet, hogy lehet, hogy meg fogsz sértődni, de én ezt a képet tucatfotónak tartom, nemigazán látok benne művészi vagy egyedi jeleneteket. Mindenesetre egy nyugodalmas csendéletet jelenítgettél meg ami szerintem elfogadhatóra sikeredett.

CsonTipiri válasza:
Igazad van szerintem is tucatfotó íze van a képnek, már jó pár ilyet láthatottál,nem sértődtem meg.Azért köszönöm h azt mondod ,hogy jól sikerült.
Üdv. Tipiri!

adott pontszám: 3,6
2007. szeptember 23. | 22:47 | amperaki

Üdv a fotozz.hu-n.

Egy kicsit bemozdultnak és zavarosnak tűnik, ill a kontrasztok sem az igaziak kicsit alexpós, egy szűrővel sokat javíthatnál rajta.

További jó fényeket.

CsonTipiri válasza:
Hát igen csak nincs semmiféle szűrőm de tervezem megvásárlását.köszönöm véleményed igazad van!
üdv! Tipiri

adott pontszám: 4
2007. szeptember 23. | 21:45 | eibmoz

Üdv az oldalon!
Egyszerű szép kellemes fotó. Az alakok szerintem feleslegesek hiszen szinte semmi nem látszik belőlük. Az arányok érzékeltetésére elég oda a pad is. A szerkesztést nem ennyire középre helyeztem volna. Valamelyik sarokba kifutatni a járdát, mondjuk a balra.
Minden jót, szép fényeket!

CsonTipiri válasza:
Köszönöm értékelésed, készült kép a pad felőlről is gondolkodtam ,hogy azt tegyem inkább ki. Elég sokat vártam,h menjenek el a gyerekek a fényképezni kívánt részről de úgy gondoltam inkább így lesz jobb,hogy mutassa meg ,hogy a botanikus park nagyon népszerű a gyerekek és szülei számára.
Nagyon köszönöm pontodat és értékelésed!
Üdv. Tipiri!

2007. szeptember 23. | 21:13 | Krisz79

Üdv itt!
Ezek szerint enyém lehet a megtisztelő első értékelés :)

Látszik a képen, hogy figyeltél arra, hogy minden belekerüljön, és hogy megörökítsd a vizuális élményt.
Szép lehetett, de nekem annyíira nem jött ez át. Még jobb lenne a fotó, ha lenne benne vmi különleges, érdekes szín, forma, esetleg jelenet, ami az őszi természertre jellemző. Sokszor egy-egy részlet sokkal attraktvívabb lehet, mint a teljes látvány. Számomra nincs ennek a képnak olyan eleme, ami igazán megfogna.

Remélem, nem jószándékú kritikának veszed a fentieket, én mindenképpen annak szántam.

Jó fényeket!

CsonTipiri válasza:
Hát Előted nekem már vagy 4 értékelés bejött .Igen szerintem is nagyon egyszerű kép nagyjából semmit nem ad át annak aki nem jár sokat a botanikus kertbe.Aza baja h sokat akartam egyszerre megmutatni, ami ... :(Vagyis az értékelésedet nem szántad jószándékú kritikának ?!-pedig úgy tűnik nekem!


Köszönöm szépen értékelésedet!
Jó Fényeket!
Üdv. Tipiri!