BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,05
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. szeptember 20. 20:25
  • érzékenység: ISO 800
  • fókusztávolság: 18 mm
  • rekeszérték: f/8
  • zársebesség: 1/30s
  • Készítés helye (ország): Egyesült Államok
  • Készítés helye: San Francisco
  • Készítés ideje : 2007-06-24
Frisco

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. október 6. | 23:27 | KennyOMG

Erdekes, semmikeppen sem a szokvanyos SF-i kep, de szerintem ez a latkep a pier 5 (?) vegerol pont atlagos amerikai varossa valtoztatja Friscot. Ha nem lenne ottjobbra a TransAm, akkor nem is lehetne tudni ranezesre, hol keszult (legalabbis nem helyi lakoskent :D), En talan egy picivel elobb vagy valamivel kesobb lottem volna meg, amikor meg eppen fent van a nap, vagy mar lejebb. Sajnos _szerintem_ a szinei igy nagyon egyhnaguak, amit meg a lampasornak sem sikerul ellensulyoznia.

Rigris válasza:
:)))

Köszönöm hogy első értékelésedet éppen az én képemre írtad.
Mivel semmit nem tudok rólad - sem egy kép, sem másik értékelés, sem más info - így nem tudom, mennyire mérvadó a véleményed arról, hogy Frisco ezen a képen éppolyan mint bármely más amerikai város - én sajnos csak Las Vegasban és itt jártam, nincs igazi összehasonlítási alapom. Azon leszek, hogy ez megváltozzon, az idei nyári utazás meghozta a kedvemet.
Hogy milyen kicsit előbb, vagy kicsit később, sajnos azt sem tudom - nagyon kevés időnk volt, egy rohanás volt az egész út. Ezért aztán azt sem tudom, más időpontban mások lettek volna-e a színek. Egyébként ha jól emlékszem, ez a pier 7, de nem esküszöm meg rá, még az is lehet hogy neked van igazad, és ez tényleg a pier 5.
Mindenesetre köszönöm a véleményed, nagyon örülök neki.

Ps. Tegnap láttam a 49ers-Ravens meccset a tévében - katasztrófa volt. Mikor ott jártam, sajnáltam hogy nem jutottam ki a Monster Parkba - szívesen megnéztem volna a stadiont, pedig nem is volt szezon. De lehet hogy inkább Indianapolisba kéne mennem...

2007. szeptember 25. | 16:24 | mfunkp

Igen, lehet, hogy elfelejtettem néhány dolgot leírni. Számomra ez a kép rideg. Mégpedig azért, mert a képen a hideg színek dominálnak. Ettől persze a többi technikai megvalósítás rendben van. Én más időpontot választottam volna. Vagy napos időt, vagy este, mikor még kék az ég. Esetleg a felhők, más fények is feldobnák a képet. Na, nehéz ezt megfogalmazni. Jó, de hiányzik egy kicsi a tökéleteshez. Üdv.

Rigris válasza:
Ezt meg azért nem teljesen értem, mert este van és kék az ég. És ha felhők vannak akkor nem napos az ég, és fordítva.
De persze ez mind csak kötözködés, meg lovaglás a szavakon.

Tényleg köszönöm, tökéletes meg úgysincs - ami 100 ötöst kap, talán még az se tökéletes... Örülök hogy tetszik.

adott pontszám: 4
2007. szeptember 25. | 13:31 | mfunkp

Kedvenc városom! De ez a kép nem annyira hozza meg a kedvem, hogy oda utazzak. Bár a távolban látszik az egyik jelkép, a Piramid épülete, ez kevés. A kép szerkesztése jó, kellemesen vezeti a szemet a sok lámpaoszlop. A kép egy kissé fakónak tűnik, kevés a szín, az én véleményem szerint rideg. Persze ez az esti időpont választása miatt is lehet. Hiába választottál ISO800-at, itt már ez sem tudott csodát művelni. Azt azért megjegyzem, szép, hogy még ilyen fényérzékenységnél is mennyire zajmentes a kép. De ez a gép minőségét dícséri. Üdv.

Rigris válasza:
Köszönöm a véleményed, bár nem értem.
Leírtad hogy nem hozza meg a kedved, meg hogy kevés.
Aztán leírod hogy ez is jó, meg az is jó, hogy a kevés szín az alkonyat miatt van, hogy ahhoz képest hogy ISO800, nem is zajos... De akkor mi a kevés?

Most akkor ezzel mit kezdjek? Hasznos, nem hasznos? Nem az, de mégis örülök hogy írtál - nem voltatok sokan - úgyhogy elfogadom.

adott pontszám: 4,2
2007. szeptember 24. | 22:58 | Krisz79

Van mit fotózni Friscoban, és ez egy jó beálítás.

Tetszik, ahogy összekomponátad a mólót és a felhőkarcolókat, az előbbi vezeti a tekintetet az utóbbira.
Én talán néhány lépéssel közelebbről fotóztam volna, így kevesebb hely lenne alul, (ahol most túl sok a tér szerintem), az épületek a két lámpa között látszódnának, kicsit szűkebb lenne a vágás bal oldalon.
Esetleg megnézném ugyanezt a "kék órában" is, mondjuk fél órával később fotózva.

Gratulálok a képhez!

Rigris válasza:
Mindenki írja ezt, hogy túl sok a móló alul - akkor biztosan így van, bár engem nem zavar. A két széle is lehet sok, ezt sem tudom. Kék óra - lehet, de akkor nem készült képem.
Örülök hogy értékelted, köszönöm!

adott pontszám: 4,7
2007. szeptember 22. | 05:45 | macs

sok benne a sétányos rész , így nem szerencsés a vágás. tul sok az előtér. a szem szinte pont a középvonalra vezetődik.máskülönben tetszik.
szépek a alkonyat fényei.

Rigris válasza:
Köszönöm a véleményed. Én nem érzem soknak a sétányt, de más is írta ugyanezt - sajnos nagyon kevés értékelést kaptam. Én azért továbbra is azt gondolom, hogy kell az alja.
Igen, a szem a középvonalra vezetődik, sőt, egyenesen a Transamerica Tower-re (az a gúla alakú). Leginkább ez is volt a cél.
Örülök hogy tetszik, még egyszer köszönöm!

adott pontszám: 4
2007. szeptember 21. | 20:42 | erőslacc

Alul picit lehetne még vágni és sajnos nem éri fény a mólót(?) ezért eléggé sötét,( talán a kora reggeli nap, vagy a lenyugvó nap fényei még nem érték el?)Szerintem egy kis színtelítettség növelés dobna a hangulaton, vagy ff-ben kellene mutatni, mert a színek sem éreztetik hatásukat. Talán egy kis kontrasztnövelés is dobna...(csak a lámpák fényeit akkor maszkolni kellene, vagy védeni az erős kiégéstől) A baloldali rész is eléggé befejezetlennek tűnik, talán a két közelebbi oszlop mellett kellett volna lezárni a képet, de szép és érdekes részletet mutatsz. További jó fotózást

Rigris válasza:
Amiket javasolsz, ki fogom próbálni. Látatlanban azt mondom, én továbbra is így fogom hagyni a képet, de lehet hogy mégis neked lesz igazad - majd kiderül.
Mindenesetre örülök hogy tetszik, és köszönöm hogy értékelted.

adott pontszám: 4,7
2007. szeptember 21. | 00:15 | Reddly

sztem nagyon jó kép, részemről talán annyi hogy én közelebb vittem volna a gépet a talajhoz egy kicsit, nekem valahogy mégjobb lenne, de így is nagyon jó

Rigris válasza:
A másik két értékelő sokallja a mólót, szerinted pedig lentebbről kellett volna fotózni - de akkor még több az előtér... Nehéz mindenkinek megfelelni:)))
Nem értek egyet veled, de ez a szép ebben. Örülök a véleményednek, és köszönöm hogy értékelted!