BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,97
KATEGÓRIA: természet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. július 22. 18:41
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Bán-Patak

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. július 24. | 13:18 | matyesz

Nekem nagyon tetszik a kép! Egyáltalán nem zavaró, hogy sötét, mivel az erdőben félhomály van. Ilyenkor jó az enyhe alulexponálás. A nagy záridő jót tett a patak vizének. Kompaktal ilyen képet készíteni... gratulálok!

kaldi válasza:
Köszönöm,örülök,hogy tetszik!

adott pontszám: 3,9
2007. július 23. | 17:01 | 25071

Szép a kép minősége, "jól áll" neki a fekete keret is! Nekem a téma egy kissé tagolt, sztem elég lett volna a zubogó patakra koncentrálni. Tetszik a színvilága a hordalékon túl eső résznek, az első rész kicsit homályosabb, sztem talán el is hagyható lenne!

kaldi válasza:
Köszönöm a véleményed!

adott pontszám: 4,5
2007. július 23. | 13:23 | Apollo

Nagyon szép éles kép, nekem főleg a vízesés pontossága tetszik. De szerintem egy kicsit sötét kép, lehetne rajta egy kicsit világosítani. De összeségében nagyom jó kép ezért én 4.5 pontot adok rá.

kaldi válasza:
Köszönöm,örülök,hogy tetszik!

adott pontszám: 4
2007. július 23. | 07:57 | csabaphoto

egy picit elvonja a figyelmet a homályos avar amit egy vágással el lehet tüntetni .Érdekes hangulatu kép a szinek ámulatosak.A keret is tetszik sokat ad a képhez.Good job Grat.!!!

kaldi válasza:
Köszönöm,örülök,hogy tetszik!

adott pontszám: 3
2007. július 22. | 23:00 | kanal83

A meseszerű megközelítés nekem tetszik- godnolom ezt akartad elérni Szép a patak vonulata is. A fehéregyensúly viszont kicsit elcsúszott, a patak vize kék. Sajnos a zuhatag sem látszik teljes egészében, a nézőpont nem a legszerencsésebb. Egy pár centivel arrébb Az egész jobban látszott volna. A kép egy kicsit alulexponált is. Erdei képeknél érdemes expozició sorozatot készíteni, így biztosan lesz egy ami jól sikerül. Az erdő mélyi érzést a zöld erőteljesebb jelenléte is jobban éreztetné. Sajnos nem töltötted fel az exif adatokat így nem tudom miért csúszott el az élesség, de talán szűkebb rekesszel jobb eredményt is elértél volna. Ezt így én még javítandónak érzem.

kaldi válasza:
Köszönöm a véleményed!

2007. július 22. | 20:58 | pearl_13

Köszönöm a kreditet, igyekszek jól felhasználni!

kaldi válasza:
:)

adott pontszám: 4
2007. július 22. | 20:27 | c0y0te

Lent sok, fent kevés :). Az előtérben sok a barna, háttérben kevés a zöld. A gépet emelve, sőt, közelebb mozdulva a patakhoz kellemesebb színösszhatást érhettél volna el. Az a zöld a háttérben pedig igen hangulatosnak néz ki. Ezzel a kép alsó harmada érdektelen, unalmas. Pedig szép erdei impresszió keredett volna ki belőle...

kaldi válasza:
Köszönöm a véleményed!
Utólag visszanézve, én is bántam,hogy a felső zöldből csak ennyit komponáltam a képbe.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2007. július 22. | 20:02 | pearl_13

Kellemes erdei kép, jó az átló ahogy folyik a patak, van perspektíva. A patak színe fura, kékes színezete lett talán a rossz WB beállítás miatt. Az előtérben a bal alsó sarokban az életlen rész is zavaró nagyon vonza a tekintetet.
Gratulálok! Ha lehet fozózd újra és tökéletes lesz.

kaldi válasza:
Köszönöma véleményed!
Örülök,hogy tetszik a perspektíva.
A patak színét már te vagy a második aki megemlíti,ezért módosítani fogom.
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,7
2007. július 22. | 20:01 | Lukitom

Általában szeretem a fekete keretet a képeken, de itt most szerintem nem jó választás. Ugyanis egy kicsit alulexponáltnak érzem a képet, amit a fekete keret csak felerősít, tehát én levenném róla. A másik dolog, amin ugyan már változtatni nem lehet, de azért leírom, hogy többet kellett volna átfogni az erdő zöldjéből, és kevesebbet a talajból. Még talán annyit így utólag is meg lehetne próbálni, hogy az aljából vágni egy részt, mert ezek a színhatások így elég komorrá teszik a képet. A vágás már csak azért is jót tenne, mert kiemelné a fő témát, azaz a patakot. Maga a patak egyébként nagyon szépen selymesen folyó vízként lett megörökítve, amihez ezúton gratulálok. (és kicsit sajnálom, hogy ennyire sok faág lóg bele) A fentiek alapján én úgy érzem, hogy több is lenne ebben a képben, mint amit most nekünk át tudsz adni, ezért tudatos kreatív, de a kompozíció tekintetében és a technikai kidolgozásban is lehetne javítani egy következő adódó alkalommal.

kaldi válasza:
Köszönöm a részletes véleményt!
Sok dologban,amit írtál egyetértek veled.
Többek között már én is több zöldet komponálnék a képbe.
Üdv.Kaldi

A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 5
2007. július 22. | 19:40 | Lázsó

Király.Tetszik(akár Tim Burton alkotásában is lehetne) ,hogy itt ott kissé életlen,jót tesz a képnek,ha totál éles lenne az sokat rontana rajta,de így nagyon feldobódik a kép és még a látószöged is frankó.Remek választás a keret is.
Grat
Üdv:Lázsó

kaldi válasza:
Köszönöm Lázsó,örülök a véleményednek.
Van rajta egy lágy réteg.

adott pontszám: 2,8
2007. július 22. | 19:13 | ltmika

Az ilyen erdei motívumok sok fotóst megihletnek. Véleményem szerint azonban ez a felvétel több sebből is vérzik.
Először is rettenetesen sötét, nem tudom milyen beállításokkal dolgoztál, de az utómunka során korrigálnod kellett volna. A világosság/kontraszt korrekció mellett a fehéregyensúly is javításra szorul, szerintem egy erdőben nem ílyen kékes színek vannak, legyen bármilyen is az idő (esős, napos). emeld feljebb a színhőmérsékletet.
Életlen, nem kicsit. Sajnos egy ilyen elmosott vizet ábrázoló képen is keresne az ember egy éles pontot de nem talál. Érzésem szerint a felvétel még utómunkával sem élesíthető jelentősen, erre a készítésnél kellett volna figyelni. Esetleg egy smart sharpen, egy próbát megér.
A keret, nos, persze ez szubjektív, nem illik a kompozícióhoz. Tovább sötétíti és még tovább rontja a oldalarányokat. Érdemes már eredetileg is jól komponálni, vágást minimálisra szorítani...és a kerettel nem belnyúlni.

Legközelebb kicsit több gonddal járj el.
További szép képeket!

kaldi válasza:
Köszönöm a véleményed!
Most nem teljesen értek veled egyet.
-A képen egy lágy réteg van és az átlátszóságot így állítottam be,de ettől még éles részei is vannak,csak lágyítás nélkül a sok ág már túl zavaró lenne,a kép állványról készült,időzítővel.
-a szerkesztéssel nem tudom mi a gondod,a patak a harmadoló pontról indul és átlósan fut végig a képen.
-Az erdő is ilyen sötét volt,világosítva nem tetszett,nem is tükrözte volna a hely hangulatát.
-A gyengébb fényviszonyok miatt,a színek is fakóbbak lettek,ezért emeltem a telítettségen,de szerintem sok 5-ös átlagú képet láttam már ennél durvább kék színekkel.
Ettől függetlenül elfogadom a véleményed,mert a nézőknek kell hogy tetszen a kép és nem nekem.
Szürkeszűrővel a mostani gépemmel talán majd sikerül szép napsütés mellett is lefotóznom hasonló témát (a régi gép: Sony legkisebb rekesze F8).
Üdv.Kaldi