BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
1,31
KATEGÓRIA: sport
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 22. 21:42
  • érzékenység: ISO 200
  • zársebesség: 1/80 s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Pápa
  • Készítés ideje : 2007-06-17
Csak szabályosan

A képet egy ifjúsági kosárlabda tornán készítettem, ahol, mint játékvezető tevékenykedtem, de ezen a meccsen pihenőben voltam, hát elővettem a gépet is. Olyan pillanatokat próbáltam megörökíteni, amit nem szoktak, mert nem ezt szertik látni az emberek. itt a támadó belerúgott a védőbe dobás közben, amit a játékvezetők nem toroltak meg, eléggé elvadult már a mérkőzés. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. július 9. | 13:50 | nemes_andras

Szia Pista!

Megkésve bár, de törve nem, ahogy megígértem elemzem a képet. Szigorúan pontszám nélkül.
Több problémám is van ezzel a képpel. Ami a legfőbb probléma talán, az a pillanat. Ha csak egy fél másod perccel hamarabb elkapod, már sokkal értékelhetőbb a téma. A következő "bibi", a vaku használata. Nem illik sporteseményen vakuzni. Igazából nem voltak adottak a feltételek egy igazi vérbeli sportfotó elkészítéséhez. Pedig maga a pillanat, amit ábrázolni akartál jó lehetett! Sajnos a körülményekből és a felszerelésből adódóan elég alexpós is lett a kép. Csak egy tanács: tornateremben ne próbálkozz sportfotóval. Nem jók általában a körülmények (háttér, fényviszonyok), inkább irány a szabad! Ott lehet alkotni! Pl egy-egy edző meccsen. Ott még örülnek is néha, ha valaki kiváncsi rájuk, vagy utánpótlás focimeccseken! :D

Üdv: NemesA

Kiss István válasza:
Kösz!

2007. június 25. | 10:32 | Columbiapower

De most velem pls ne személyeskedj mert egy rosszindulatú véleményem sem volt a képre csak megkérdeztem a Te véleményed. Én 3ast adnék különben a Kreatív de javítandó értelmezés szerint.
Üdv

Kiss István válasza:
Ok!
Akkor miért nem adtál? Az is mutatna valamit a többieknek!
Egyébként bocs!
Pista

2007. június 25. | 03:46 | -Vadkinder-

Belepofázik kicsit a nagy szellem is, tudod, túl nagy a kísértés hogy ne alázzam porig a képeidet, hiszen nyilvánvaló hogy kipécéztem magamnak a tesitanárokat...
Kist fotótechnikai kitekintés: a fotóhoz két dolog kell... egy fényérzékeny anyag, éééés: FÉNY! ha valamelyik nincs, vagy nincs belőle elegendő mennyiségű, akkor nem lesz fotó, vagy rossz fotó lesz. tudsz követni? fényérzékeny anyagod volt, fényed is, csak nem elég! Ezt nem be kell látnod, hanem ez egy tény, te is hivatkoztál már erre! Igen, egy iskolai tesiterem nem arról híres hogy tökéletesen meg van világítva, valóban nem a sportfotósok mekkája. De ha valamiről nem lehet képet készíteni, akkor azt ne erőltessük, mert úgyse fog menni. Nem vitatott a mozdulat "mondandója", de az expozíció elkésett. Aki nem nézte végig a meccset, akár hiszed akár nem, nem jön rá magától hogy itt bizony egy szabálytalanság történt. Tényleg nem! A képen mondhatni nincs éles pont, ami mondandó ide vagy oda zavaró, mert az emberi agy már csak olyan hogy élesen akar látni. ennek következtében életlen képet nézni egy idő után nem hogy zavaró, de fizikai fájdalmat (fejfájást) okoz. Sajnos Pista, ez is egy tény. Mint sportember bizonyára láttál már különböző sportkártyákat. nagyon ajánlom a kosárlabdás kártyákat, Uper Deck, Fleer stb... hasonlítsd össze az ott megjelenő képekkel ezt, és gondolkodj el egy kicsit.
Valamint a fotozz.hu-ról egy kicsit, amennyire én megismertem: Ezen az oldalon amatőr fotóművészek töltenek/értékelnek. a művészet szóbol gondolom felmérhető hogy itt nem csak dokumentálásról van szó, nem kizárólag reproduktív folyamatokról. az emberek itt törekednek arra hogy a képeik esztétikai értékeket hordozzanak, hogy az ne csak bemutasson, hanem hatást váltson ki. Ez a fotó tökéletes egy kosárlabdás fórumra, ahol a sporttársakkal meg lehet vitatni a szabálytalanság témakörét, és de frankó hogy ehhez rendelkezésre áll egy fotódokumentum. De ennyi! Ide olyan képeket tölts föl, amit be lehet kategorizálni a fotóművészet fogalmába. akkor nem érhet meglepetés.
Véleményem szerint két lehetőséged van:
Vagy elfogadod hogy nem vagy tökéletes, ahogy a képeid sem azok, sőt van hogy borzasztót tudsz produkálni (ahogy természetesen mindenki más, csak nem mutogatja utána ország-világnak), vagy ugyanezzel a mindenki hülye csak én vagyok repülő mentalitással folytatod itteni pályafutásodat, aminek az egyetlen eredménye azlesz hogy kiidegeled magad, és másnap szegény srácoknak 3-szor annyi fekvőtámaszt kell lenyomnia a lelkiállapotod miatt.... Nah most jöhetsz bosszúpontzoni! :D

Kiss István válasza:
:-(((

2007. június 24. | 18:25 | Birdie

"Azt hiszed és a többiek is, hogy nekem nincs megfelelő ítélőképességem, mert akkor tényleg nem is érdekelne a dolog, sikerült, ahogy, aztán istenem, de nem így van és ezért nem hagyom magamat!"

Nem is kell, ne is hagyd!!!
Gondolj bele, mi történne a világgal, ha egyszer beismernéd, hogy az 5-6 értékelőből egynek sem tetsző képed lehet, hogy tényleg nem jó.
Vélhetően összeomlana a világgazdaság, a képeid eszmei értéke a béka popsija alá esne, te elszegényednél, az Olympus tönkremenne és beperelne, végül egy kis szigetre kerülnél száműzetésbe.

2007. június 24. | 18:23 | Birdie

Értékelés:
bocsika, ki mondta, hogy én művésznek érzem magam???
sima mezei amatőr fotós vagyok.
viszont azért totálisan technikai hibás képet nem töltök fel, ennyire azért vagyok magammal szemben igényes.

megalázás volna, ha egy képre megírjuk az őszinte véleményünket, majd a sok-sok magyarázkodás és egótól fűtött válaszokra reagálunk?
ez esetben én kérek elnézést.

2007. június 23. | 22:27 | Zoran_2

Szerintem kicsit lájtosabban, nagyobb humorérzékkel kellene már ehhez hozzáállni. Nem kell mindent véreskomolyan venni.
Volt egy kép, ami nem sikerült száazara és a fotózzon meg nem jött be. Ennyi! Mindenkivel előfordulhat. Ezt is meg kell élni , meg kell tudni élni.
Tudom miről beszélek, és azért Te még olyan véleményt nem kaptál, mint én a legalacsonyabb pontszámot elért fotóm alatt.
Szerintem el kell ezt már felejteni. Szerintem eredetileg senki sem akart bántó lenni. Kár, hogy idáig fajultak a dolgok. Senkinek sem jó ez szerintem, és végképp nem építő.
Zoran

Kiss István válasza:
Talán azon kellene elgondolkozni, hogy kialakítsál egy értékelési rendszert magdban, mert szerintem ez nincs!
Ennyi!
Azt hiszed és a többiek is, hogy nekem nincs megfelelő ítélőképességem, mert akkor tényleg nem is érdekelne a dolog, sikerült, ahogy, aztán istenem, de nem így van és ezért nem hagyom magamat!

2007. június 23. | 21:51 | csiszerlaszlo

Hisztiszag van? Valami bűzlik...ez már tényleg nevetséges! Mennyi hülye van itt! Mocsok poftáltan szemetek vagyunk! Soha többe ne adjunk 1-est! Nem szabad! ÉRTSÉTEK MEG! Nem tiporjunk más önérzetébe!

Kiss István válasza:
;))

2007. június 23. | 21:14 | Birdie

"Persze Ti mindannyian a felső régióban vagytok, a képeitek űberelik a többiekét és nem is töltetek fel erre nem édemes képeket! Ti mind a négyen a példaképek vagytok, akiknek a vélemlnye megszívlelendő és jaj annak, aki ellenkezik!"

Ez akár lehetne az Ars Poeticad is!
LOL! :D

Kiss István válasza:
Amiről eddig beszéltünk, az csak egy dolgot tett bennem biztossá, hogy egy kicsit el vagytok magatokkal szállva, az önteltségtől már nem láttok!
És ezt most utolsó szóként írom, ha arsz válaszolsz, én nem fogok!
Már írtam, de megismétlem, egy magát valamennyire is művésznek érző ember nem viselkedik így, több önmérsékletet gyakorol és a másikat nem megalázza, mint Te és a társaid, nem fitogtatja ilyen módon a felsöbbségét és a tudását a többiek, a társai fejlődése érdekében megosztja, nem visszaél vele!
Sajnos itt nem ezt tapasztalom, nem a javítószándék, hanem a másik ember képeinek, mások képeinél is, munkájának egyértelmű lekicsinyléséről van szó, lenézve azokat!
Ezzel az én részemről befejezettnek tekintem a vitát, mert az ADMIN szóvá teheti a személyeskedő hangnemet!
Jó fényeket!
Pista

2007. június 23. | 20:47 | Birdie

gyerekek, ez már kabaré :D
hisztiszagot érzek...

Kiss István válasza:
Én nem hisztizek, Ti ragouzzátok a dolgot továbbra is, csak ezekre a badarságaitokra válaszolgatok! Eleve sem éredekelt a véleményetek, hisz írtam is, az oldal sajátságának fogom fel!

2007. június 23. | 20:23 | eleven_11

alapvető fotósmagatartás hogy egy sportolót játék közben nam vakuzok pofán. csak gratulálni tudok hogy ez neked eszedbe sem jut.

a másik.

ezt írtad: "Azbiztos, mivel at 1-esnek nagyon kemény és romboló jellegűnek kell lennie, mint a szabáéyzat leírja!"
a szabályzatnem ír sehol ilyet.

szabályzat: S végül abban az esetben, ha sem a témát, sem a megvalósítást egyáltalán nem sikerült eltalálni, és mindenféleképpen kerülendő az efféle kép készítése, magyarázza el mi a hiba, vezesse rá a fotó készítőjét, mi az, amit nem tud egyáltalán elfogadni a fotóval kapcsolatban, ekkor adjon rá 1 pontot. Ez jelenti tehát a legrosszabb értéket. Az 1 pont adása nem azt jelenti, hogy semmiképpen nem kap kreditet. Az adminisztrátorok folyamatosan figyelemmel kísérik a pontozást és a vélemények elfogadását, s ha szükséges, a fotós által visszautasított véleményekért is kreditet írnak jóvá!

én így adtam a pontomat. duzzoghatsz tovább de amit meg akartál örökíteni az nem sikerült. rossz a pillanat, rossz a technikai megvalósítása. ezen már nem tudsz változtatni. ez csak egy elkattintott rossz kép marad.

11

Kiss István válasza:
Ok!
Sok lúd disznót győz!
Rendezzetek fáklyás felvonulást saját ünnepléseteker!Nem volt szándékom megvonni előletek a megérdemelt krediteket!

2007. június 23. | 18:40 | Columbiapower

Te erre hányast adnál ha másnál látnád?:)

Kiss István válasza:
Én ezt nem szoktm számolgatni, de mindenesetre nem 1-st! Azbiztos, mivel at 1-esnek nagyon kemény és romboló jellegűnek kell lennie, mint a szabáéyzat leírja! Én egyébként pont azért, mt egy olyan eseményt ábrázol, amit minden mérkőzésen, sajnos, látok maxot adnék a mondandó miatt, a játékos által elkövetett szabálytalanság bemutatásáért!
Gondolom ez a válasz nem elégített ki, de vald be Te sem mondanál mást a saját képedről. Persze Ti mindannyian a felső régióban vagytok, a képeitek űberelik a többiekét és nem is töltetek fel erre nem édemes képeket! Ti mind a négyen a példaképek vagytok, akiknek a vélemlnye megszívlelendő és jaj annak, aki ellenkezik!
Ok!

2007. június 23. | 18:27 | Columbiapower

:)

2007. június 23. | 17:06 | eleven_11

nehogymár azt hidd hogy tőled tanultam:DDD
ebből van egy sorozatom, de nem azért mert te mondtad:DDDDDDDDDD
jah és egy sporteseményen nem illik vakuzni, dehát ezt te biztosan jobban tudod:D

Kiss István válasza:
Ezt a hülyeséget honnan veszed?

2007. június 23. | 16:14 | Birdie

szerinted én csalódtam benned?
kutyából nem lesz szalonna.

Kiss István válasza:
De szalonnábólsem kutya!

2007. június 23. | 13:01 | eleven_11

"sorozatot kellene ilyenkor fotózni, hogy legyen miből kiválasztani a jó mozdulatot"

Kiss István válasza:
Na. látod, azért valamit tanultál tőlem!
Ennek öülök!
Csak az abaj, hogya gépem bizonyos esetekben nem lő sorozatot, ez esetben sem, talán a vaku miatt is!

2007. június 23. | 12:57 | eleven_11

:D

Kiss István válasza:
Én is!
:D

2007. június 23. | 12:43 | PálcykaD40

:)
Ennyi
:)

Kiss István válasza:
Ezt szeretm!
:))))

2007. június 23. | 12:36 | raiz

:)

Kiss István válasza:
Ok!
:))

2007. június 23. | 12:24 | Birdie

neked meg azt kéne belátni, hogy pálcikával, elevennel teljesen egyidőben irtuk az értékelésünket, akkor még nem volt a képed alatt egyetlen egy sem, miután elküldtem, ott viritott a 3 db 1 pontos.
persze mi hülyék vagyunk és egyébként is összedumáltunk ellened, pedig ez a kép nem rossz, sőt...

perpillanat aki az orra hegyénél nem lát tovább, az nem mi vagyunk.

és még mindig csak a sebeidet nyalogatod.

tudod mit?

ez egy fantasztikus sportfotó!
sosem láttam még ennyire tökéletesen kivitelezett alkotást, a pillanatot úgy elkaptad, hogy valami hihetetlen, nem is tudom ez csak véletlen volt, vagy a mérhetetlen profizmusodból ered. A kép kidolgozottsága is fantasztikus, annak ellenére, hogy nem voltak tökéletesek a fényviszonyok, gyönyörű képet alkottál.

Remélem hamarosan felfigyelnek Rád és díjat is nyersz a képeddel.
Van is egy sportfotó pályázat, szerintem nevezd be, tuti mindenkit letarolsz, ilyen tehetséggel ez nem kérdéses.
Itt a cím:
http://www.sansz.org/modules.php?name=News&file=article&sid=8395

Sok sikert!

Ja és majdnem elfelejtettem.
Még-még sok-sok ilyen csodálatos pillanatot megörökítő fotót szeretnénk látni!

Az értékelő 2 kreditet utalt át a fotó készítőjének.

Kiss István válasza:
Ok!
Ezt vártam Tőled!

2007. június 23. | 11:20 | zoya

El lehet kapni érdekes pillanatokat egy meccsen.De akkor az érdekes pillanat legyen elkapva(amint belerúg),és ne a lecsengése.A technikai részről meg nem tudok mit mondani,zajos,a vaku nagyon kemény árnyékot okozott,és életlen,amit azért ki lehetett volna küszöbölni.

Kiss István válasza:
Szerintem ez a pillanat is jól mutatja a történéseket! Azt, hogy pont hozzáér csak igen profi felszereléssel, sorozatmódban lehetett volna elkapni. Az árnyékkal egyet értek, de szerinted hogyan lehetett volna kiküszöbölni! Magas plafon, nagy távolság?

2007. június 23. | 10:52 | Birdie

Pista!
Hiába magyarázod, meg gyártasz összeesküvés elméleteket.
Ez a kép rossz.

Ha te ezt nem látod, és helyette butaságokkal próbálod leplezni, palástolni, hogy miért ilyen, akkor sajnos nem lehet rajtad segíteni, ha csak magyarázkodsz és nem próbálsz meg felülkerekedni a saját egódon, soha - ismétlem - soha nem fogod meglátni a rossz képeid, amit jobb, ha inkább nem publikálsz. Ez így nem fejlődés. Leragadtál, egy helyben topogsz és ha kapsz egy-két rossz kritikát nyalogatod a sebeid és az egészet az oldalra fogod.

Nevetséges!

Bár a reakcióiddal sokkal többet ártottál most megítélésedben, mint ezzel a hibás képpel.

Kiss István válasza:
Azt amit az "összeesküvésről" irtam más oldalon nem tudom írni, mivel ott addíg, amíg valaki nem értékeli a képet, nem látszik az addíg adott pontszám, tehát ezért nem vetik rá magukat egyesek a képre! Sajnos ez itt régi dolog, ezt kellene belátnotok! A kép, minőségileg, a vaku, és a zársebesség miatt, lehet, hogy hagy kívánnivalót, ezt nem is tagadtam, de amit mond, az viszont a valóság, és aki ezt nem fogja fel, az ne értékelje! Az nem lát el az óra hegyénél tovább!! Olyanok az értékelések, mintha egy leszögezett rovarról készítettem volna ezt a képet, minden adott lehetőség ellenére, de ez nem olyan kép! Itt nincs lehetőség hosszú mérlegelésre, inkább reflexre! A képet pont akkor exponáltam, amikor a dobó játékos kezét elhagyta a labda és előrerúgott a lábával! Egy döglött ló reflexével, divatfotós módon, ezt nem lehetett volna lefényképezni! A többiek véleményeit és képeit látva még jobban kialakúlt a véleményem a képre adott véleményekkel kapcsolatban, ami csak erősíti az első reakciómat! Tehát a fa és az erdő esete, megragadtatok bizonyos technikai dolgoknál és nem a kép mondanivalójával foglalkoztatok! Mint írtam, van olyan képem is, ahol büntetőt dobnak, ami igen szépen kivitelezett mozdulat, és a labda is kerek, mivel nem hátulról, hanem oldalról készűlt, de abban nincs semmi különös, legalábbis az én szempontjaim szerint! Az az igazi telefonnal készített stílus!
A másik dolog, ezt nem írtam, csak most jutott asz eszembe, hogy pont egy ilyentől, mint Te nem várná az ember ezt, mert pont azok, akik valamivel feljebb vannak a többieknél, azoktól elvárható egy kicsit nagyobb tolerancia, a másik emberre munkájának jobb megbecsülése, nem ilyen kisstílű, földhözragadt vélemény! A kisemberek sajátja az, hogy a másik dolgában minden hibát meglát, sőt megkeres, lásd az autós képemnél, milliméterre nézte át az egyik véleményező, hogy egy fűszál nem úgy áll a képen, mint ahogy, szerinte állnia kell, ez az egy hibája van, de ez akkora, hogy mindjárt lerontotta a képet, ilyennek képzeled Magad, szerintem Te ennél nagyvonalubb vagy és az ilyeneken túl kell lépned!
Én becsülöm a munkásságodat, itt a képeknél is és a cikkeknél is, de sajnos most nagyon kicsinyesnsk mutatkoztál be! Az 1 pontos képek azért nem ilyenek, ezt is be kellene látni, mert akkor nagyon sok, ennél jóval magasabbra értékelt képet e mellé kellene állítani, nem kezdők képeire gondolok elsősorban!! És neked is több ilyen értékelést kellene adnod!
Üdv!
Pista

2007. június 23. | 10:40 | eleven_11

de mivel teljesen rossz a kép minősége ezért értékelhetetlen értsd már meg!! a mozdulatról is írtam, dehát ha nem olvasod el rendesen az értékelést akkor meg miről beszélünk?! a kép maga értékelhetetlen!
ennyi. neked tetszik, másnak nem. mindenki hülye csak te vagy aki mindent tud! de akkor nem értem hogy mit keresel itt??

Kiss István válasza:
Ok!
Szerinted!
Mardjunk ennyiben!
Elovastam, minden szavát magamba szívtam, mert én minden értékelést szívesen fogadok!

2007. június 23. | 10:31 | eleven_11

nevetséges hogy milyen válaszokat írsz :D

Kiss István válasza:
Nevettséges a képértékelési szempontotok!
Én eleve a szerint választom ki a képet értékelésre, hogy bele illik-e az én témáimba, ezután nézem a képet, egészben, hogy mit látok, ezt véleményezem, és ez után a technikát, ami ha eleve megnyitom a képet már nem eshet olyan súllyal latba, hogy 1 pontot adjak! De az oldal mentalitását nem akarom mégegyszer leírni, ismerem!!!
Azt nem mondtam egy szóval sem, hogy a képem hibátlan, mert eleve ilyen nincs, de a mondanivaló és a technika átlaga nem 1 pont!

2007. június 23. | 10:19 | eleven_11

először is köszönöm hogy írtál az egyik képemhez :D
másodszor: Birdie-vel szinte egy időben írtam az értékelést amikor még nem látszott pont. tehát nem láthattam hogy éppen valaki ír és egyest fog rá adni. nézd csak meg az időpontokat.
három: az hogy rossz képet csináltál, az nem azt jelenti hogy senkinek semmi köze nincs a játéhoz. én kosárlabdáztam. nem profi szinten, de Budapesti II. helyezet lett a csapatunk a középiskolai bajnokságban, ahol én is játszottam, úgyhogy hallottam már a sportról, de mi még gömbölyű labdával játszottuk.
lényeg a lényeg ha rossz a képed fogadd el. attól hogy hogy hisztizel nem lesz jobb. de igazán hátbavághattad volna a modelljeidet mert nagyon görbe a hátuk!! :D
11

Kiss István válasza:
Mégegyszer, lassan, hogy mindenki megértse! Nem a képet, hanem egyes technikai dolgokat kritizáltál, ami ugye nem egyenlő a fénykép értékelésével, véleményezésével! A véleményed csak ezekről szolt, amit elismerek, de egy kép eredendően valamit ábrázol, erről egy árva szó sem hangzott el! Ezt kritizálom én akkor is és most is! Az, hogy kosárlabdáztál és a helyzetet nem értetted meg ez egy sajnálatos dolog, az, hogy azt sem tudod, hogy ilyen helyeken hogyan lehet fényképezni, fény és egyéb viszonyok az is sajnálatos! Egyébként a ponton kívűl és talán elsősorban ezek a dolgok azok, ami miatt úgy szóltam. Erre szokták mondani, hogy nem látja valaki a fától az erdőt, vagyis csak a technikát értékeltétek, a képet nem láttátok!

2007. június 23. | 09:01 | csiszerlaszlo

Na és még valami...az itt feltöltött 2. képemet kritizáltad, amit 2 éve csináltam egy kompakt, manuális beállításokra nem képes géppel..te egy tükörreflexessel dolgozol, arra a képre 12 évelmény alapján jó pontszámot akartam...ezt miért kell csinálnod? Vagy ha te vagy a meg nem értett géniusz, akkor meghajlok kritikád előtt...

Kiss István válasza:
Na, akkor meg pláne, az a kép nem attól rossz, hoy nem jók a beállítások, hanem a mozgás elkapott pillanata, a választott nézőpont, ami ugye nem gépfüggő, tehát akkor miről beszélsz? Ezen a képen olyanokban kötözködsz, amit Te saját magad sem tudnál jobban megoldani, de mivel a sportban járatlan vagy hát ezekben kötözködsz, a képen nem látsz, csak a technikai dolgokon lovagolsz. Én mikor olyan géppel fényképeztem, amin nem lehetett semmit állítani ügyeltem a kompozícióra és a háttérre! Egyébként ezeknél is lehet minimális beállításokkal, rekesz, sport program, hatni a beállításokra, amivel javíthattad volna a képet technikailag, de akkor is egy semmitmondó kép lenne, mert a sportág jellegzetességeiből csak a ló lenne a képen, más semmi, se akadály, se ugratás! A sportnál pedig lényges, hogy a sportágat mutasd be!!
Ennyit a zzáértő értékelésedről!
Mint írtam: "Bagoly(madár) mondja ...."
Ja, ezek után lehet eltiltatni, kitiltatni, mert ez egyetlen eszköz az oldalon, amivel az ilyeneket, mint én, kordában lehet tartani!!!

2007. június 23. | 08:57 | csiszerlaszlo

Csatlakozom Istávnoh, megsértődni lehet, de nem érdemes...ha 10 ember értékeli rossznak, akkor abban lehet valmai. Ráadásul ratjam kívül még jó fotósok is.

Kiss István válasza:
Naa!!
Hol van 10, 1van, aki után ugrottatok, mert ilyen az oldal, nagyon jól tudom. Sajnos általában az ilyen értékelésekre ugrik mindenki, mert kiélheti oktató szándékát, amatőrnek nézvén kép feltöltőjét várva tőle a nagy meghunyászkodást, a kiokatásotokra a nagy köszönömöket és elismerést, hogy milyen okosak vagytok. nem mai motoros vagyok, nem szoktam behúzni a farkam.
nekem elég az az egy két vélemény, amiben nem ezt a mentalitást látom, nem érdekel a Ti kisstílű, kioktató véleményetek! Azt tudom még mondani, aki nem tud építeni, az legalább ne romboljon!!! Miért mondom ezt, mert a véleményedben semmi építőt nem írtál, mint a többiekében sem volt ilyen!
Te is gondolkozz el azon, ha Birdie nem úgy értékelte volna, akkor Te hogyan, mert ogadásom lenne rá, hogy vagy nem is nézed meg, mivel nem sportos témájúak a képeid, vagy biztos nem 1-st adsz! De mivel már volt rá egy ilyen értékelés, vetted a bátorságot és jól belerúgtál a képbe! Ennyit a korrekt értékeléseitekről!

2007. június 23. | 06:35 | Zoran_2

Én nem kioktatásnak szántam a cikkre való utalást csak gondoltam hátha segít valamit. Sajnálom, István

Kiss István válasza:
Azt látom csak, mint régebben is, hogy egyeseknek egy céljuk van, amásik emberek képeinek földbe taposása, negy kép lényegének megragadása, hanem csak a hibák keresése és felmagasztalása, sajnos ebben egy admin is erősítést nyújt, sőt, mint első értékelő meg is alapozza a későbbi értékeléseket! Most magadban gondolkozz, hogy ha nincs első értékelésként az az 1 pontos értéks, egyáltalán hogy értékeltél volna? Én ezt látom!

adott pontszám: 5
2007. június 22. | 22:30 | Tgely

Groteszk
:DDDD
A zárseb a legjobb!
Haláli!
:DDDDDDDDD

Ja és piszkosul merész!

Üdv,
Tgely

ui: a mérkőzés valóban gyenge, a szabálytalanság kerülendő, és a padon ilyenkor hibás úton vagy
(A többiek úgy látszik nem értik a humort)

Kiss István válasza:
Ez sajnos nem humor, mert ilye ma minden mérkőzés, ez egy ifjúsági korosztály, akkor milyen a felnött? Ez a kép lényege, amit sanos a lentiek nem értenek!
Üdv!
Pista

adott pontszám: 1
2007. június 22. | 22:25 | csiszerlaszlo

Hu...hát remélem valóban tanulni vagy itt és nem sértődsz meg a kritikáon, így az enyémen sem...ez a kép nagyon nem jött össze...esetleg otthon megmutatod, hogy mit nem szabad, de mint fotó...ez sajnos hibás út. Egy ilyen géppel nem hiszem el, hogy ne tudnál többet kihozni magadból...nagyon kusza a kép, nem érzem a témát...mintha egy teljesen véltelenszerűen elkaptt pillanat lenne. Teremben nagyon nehéz jó sportfotót csinálni, de itt szerintem a vakut valmai nagyon csúnyára lőtted be....nagyon direkt fényt dob rájuk, semmi szórás nincs, semmi szinkron..setelges lett. Egyetlen arc sincs a képen, mindenki csak valahol van. Na és szemben a kpolit-üveg sor. Telejsen sztégett-bemozdult. Én biztos vagyok benne, hogy lesz sokkal jobb is..szükre is vetted a szerkesztést és ráraktál egy vastag fekete keretet, ami még jobban belezúzta őket.

Kiss István válasza:
Nem sértődök meg, nem fogadom el!
Aki nem volt meccsen az ne kritizáljon! Egy kosármeccs nem kivasalt mozdulatokbol áll, hanem ilyen eseményekből is.
TE is kövesd az elsőt, mert csak erre vártok!

adott pontszám: 2
2007. június 22. | 22:21 | Zoran_2

Sajnos bemozdult a kép, és életlen lett. Ráadásul csúnya árnyékok a vaku használata miatt. Zajos is lett nagyon. Ez most nem a legjobban sikerült. Az esemény dokumentálása viszont díjazandó. Felismerhetően kosárlabda mérkőzésről van szó. Van most egy nagyon jó cikk a főoldalon a "gyorsan mozgó témákról" . Szeretném a figyelmedbe ajánlani, és a kapott pontszámok ne keserítsenek el, inkább próbálj tanulni a hozzászólásokból. Szép napot. Zoran

Kiss István válasza:
Na, nevethetnékem van, a cikkre hivatkozásaitoktól!
Madár kezdi, Ti fojtatjátok!!

2007. június 22. | 22:18 | rajli

Pont nélkül!
Pista örülök, hogy közös a hobbynk. A kosárlabdára gondolok és a fotózásra. Nem dicsekvés, de 1972-tól (17 éves voltam) harminchat éves koromig játszottam az NBI-ben. Utána levezetésképpen 42 éves koromig NBII-ben. Megdöbbenve látom mivé lesz ez a szép játék. Nem számít (kis túlzással) a tudás csak a rombolás. Szerény véleményem szerint ez szerb, pontosabban a jugo kosárlabda hatása. Megölni az ellenfelet mindenáron. Aki véletlenül ismert én sem voltam egy túl finom játékos, de mikor régi társakkal beszélgetünk a mai játékról, akkor én mindig azt mondom engem kb. 2 perc után kiállítanának, mert ezt a terrorisztikus játékot nem tudnám elviselni. Talán Neked mond valamit Viktor Kuzmin (BP: Honvéd) neve. Ő vezette be Magyarországon, hogy az őt szerelni próbáló játékosokba belerúgott, majd elesett. A játékvezetők mindig a védő ellen ítéltek. A maiak közül Kálmán Laci vitte ezt tökélyre, közelébbe sem lehet jutni, úgy rúg. Érdekes módon, ezt mindenki látja csak a játékvezetők nem.
Bocs, hogy erről a fotódról ez jutott eszembe.
Üdv: Laci

Kiss István válasza:
Na, végre valaki, aki nem ugatja a témát és azt látja, amit kell!!
Bocs, hogy a Te véleményednél írom ezt, de röhelyesek a többiek!

2007. június 22. | 22:14 | Birdie

vaku természetesen csak előzetes megbeszélés alapján használható.

Kiss István válasza:
Jajj, már a kákán is van csomó???

adott pontszám: 1
2007. június 22. | 22:13 | PálcykaD40

Szia!
Ne haragudj se ez a kép igy nagyon gyenge.
A legföbb hibája hogy telibevakuztad az egészet gondolom a beépitett vakuval.
Azin kívül a 1/80 nagyon kevés mert az egész mozdulat be van mozdulva. Nyugodtan használhattál volna sokkal rövidebb záridőt is.
A pillanat amit bemutatsz csak a leirásoddal ér valamit mert anélkül csak egy sima védő elesik.
Pálcyka

Kiss István válasza:
Meg a támadó lába az nincs is a képen, aki felrúgta! Na!!!

adott pontszám: 1
2007. június 22. | 22:13 | eleven_11

ezek a homályos emberek miért játszanak rögbilabdával? ne haragúdj de ezt még tucatfotónak sem nevezném. teljesen bemzdult a kép. a vakud nem volt elég erős, alexpóslett az egész kép, de azért a vaku miatt árnyákok csúnyá látszanak, nomeg a már említett labda torzulása is abszurd.
mindenki háttal, a rúgás igazán nem látszódik a képen, csak egy felemelt lábú és egy eleső srác.
sajnálom de ilyet a szülők csinálnak telefonnal a fiúkról a meccsen.

11

Kiss István válasza:
Hát megnézném azt, aki ilyet telefonnal csinál! Ugorj a madár után!!

adott pontszám: 1
2007. június 22. | 22:11 | Birdie

Nem vagyok egy sportfotós alkat, de azért úgy gondolom, hogy a minimális elvárásokat nagyjából ismerem.

Amiért szerintem mind témájában, mind megvalósításában rossz kép:
- nem különleges a pillanat, az ember (vagy legalábbis én) csak kapkodja a fejét, hogy mit is kellene látni. ha a jobb alsó harmadban lévő srác lenne a lényeg, akkor azt hiszem lemaradtál a léyneges pillanatról és csak utóképet látunk - ez sztem igen nagy hiba, ha még a pillanat jó lenne, a technikai problémák eltörpülhetnének
- technikában borzalmas, túl hosszú a záridő, a vaku miatt szellemképes, lágy-életlen a nagy vágás miatt, a labda szinte kivehetetlen

Van itt a fotozzon egy cikk bizonyos Bölcs27 tollából, érdemes elolvasnod:
http://fotozz.hu/cikket_megmutat?cikk_ID=9

Bizony, a fotózás erre a részére sajnos igaz (ahogy a természetfotózásra is), hogy megfelelő technika nélkül nem is érdemes belekezdeni.

Esetedben ami ajánlott:
minimum egy 50-200/2,8-3,5 tele, mert azért azzal már jó eséllyel tudnál valamit kezdeni.
egy jó külső vaku, nem ISO200 mert az kutyafüle, hanem min. ISO800.

Ritkán adok egy pontot, de ez szerintem tipikusan az az eset, amikor a képen Neked is látnod kell, hogy törölni kell, vagy legalábbis nem publikálni.

Kiss István válasza:
Háát!
Nem is fogadom el!
Szerintem nagyon oktató jellegűnek tűnik! Egy tornateremben a nagy tele használhatatlan egy ilyen mozgalmas sportágnál, egy tornánál, ahol kiszámítható a mozgás iránya és sebessége elképzelhető, egyébként van a gépemhez ilyen tele, vagy le kellene űlnaz egyik palánk alá! Azt már látom, hogy a sportokhoz semmi közöd sincs! Van olyan képem, ahol büntető dobásnál csak az eldobás pillanatát kellett elkapnom, azt nem tartom semmire, itt van mozgalmasság, amit nem értesz, mert soha nem voltál ot, én hetente vezetek meccseket, ez a pillanat igenis mozgalmas és a sportágat isbizonyos értelemben, reprezentálja!
A gépemen külső vaku volt, tehát ezt is félre nyomtad! Az ISO 800 sajnos eléggé zajos lenne, amit megin jó érzékkel kritizálnátok! Egyébként Tőled ezt a pontot már nem is csodálom! Aztán lehet megint eltiltani!!
Egyébként nagyon jó, hogy bezdtél, mert jöttek is utánad a falkatársak, mint mindíg, ezen az oldalon ez a szokás, falkában járni és leértékelni a képeket, mivel a főoldalon is látszik az addíg adott pontszám, ezt már többször is javasoltam, hogyez nem jó!