BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,71
KATEGÓRIA: szociofotók
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. június 5. 21:50
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
  • Készítés ideje : 2007-05-17
Nagyvárosi ígéretek

más pontból nem állt össze a kötelekkel 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. szeptember 23. | 21:11 | bigc

csodálatos fotó. mélységes irigységem. csipem ezt a témát én is.
kicsit ferde, szerintem hátrábbról és nagyzoommal kellett volna.
még többet is ki lehetett volna hozni belőle, de ez is magasan a mezőny fölé emeli.
a fickó a szélén plusz jó

(ez a horgony... vazz.... tiszta absztrakt)

5!

Tgely válasza:
Sajna hátrébbról a föld alatt lennénk, de nem az a lényeg. Köszönöm!

2007. augusztus 25. | 20:04 | D40

Tök jó, hogy van humorod! :))

Tgely válasza:
Köszi. Néha leesek a székről is :-) De szerintem ez elég szórakoztató hobbi.

2007. július 15. | 15:42 | fulig jimmy

egész jó kis pillanat és nézőpont...
megnéztem kicsit, hogy mit lehetne még kihozni belőle ps-ben. eküldöm neked a képet mailben.
mindenestre látszik, hogy sajnos az ilyen képeket nem nagyon tudja az oldal többsége befogadni...
megnéztem volna, hogy milyen képeid vannak még, de csak 2-őt látok, a többi nem. gondolom 1 hónapon belül raktad fel őket. a pipát direkt hagytad benn, hogy ezeket a képeket ne lehessen látni?

Tgely válasza:
Kiveszem
Köszi

2007. július 5. | 22:20 | broland

:)
jó ez
remek meglátás

Tgely válasza:
szociábilis? Köszi

adott pontszám: 3,5
2007. június 11. | 21:10 | HRG

Érdekes nézőpont, én fekete fehérben tudnám elképzelni, egy szűkebb vágással, mert így túl sok alul a hely, és az az ember nagyon elveszik a képben. Vagy egy egyszerű alsó vágást csinálnék, vagy egy még szűkebbet, és a kötelek vonalát, a graffitiket és azt az embert hagynám meg csak.
Ki lehet ebből még hozni jobbat is. :)

Tgely válasza:
A még szűkebb vágást nem nagyon értem. Bár ez egy "nagyot mondó fal" és nem véletlenül ilyen kicsi az ember :-) A színes nekem olyan, mint a hazugság, azért hagytam ilyennek. Próbálkozok a ff-rel is, de ott a felhőket kellene habosítani az alap koncepcióm szerint :-)

Köszi

2007. június 6. | 16:29 | Cintia68

És nekem még úgy is tetszett, hogy nem értettem a lényegét. :)

Tgely válasza:
Nos egy kis művészettörténet magyarázatként, de ezt most egyáltalán ne vedd kioktatásnak. A horgony, a kereszt és a szív között, a hit, a remény és a szeretet jelképe az egyházi ábrázolásokban. Ez persze nem egyházi téma, de a remény ezen a ponton nekem képi megfogalmazás, azaz horgony. A valódi okát én sem tudom, hogy miért került oda. Lehet, hogy az egész ebből a célból jött létre, de lehet, hogy a véletlen műve(?). Mostanában fellázadtam a konvencionális városi élet ellen és az autóból kiszálva kerékpárral járom a város. Munkába menet találkozok ezzel a helyszínnel nap mint nap. Lehet, hogy ezt más sohasem látja, mert autóban ül és pöfékeli a jövőt. Sajnos máshogy nem áll össze, de vállalom így ahogy van. Nem mondom, hogy teljesen érthető és nyilvánvaló az, amit megláttam benne, de nekem nagyon érdekes volt. Hisz ez csak egy játék, az élet maga.
Azért jutalmaználak mert a figyelem mégha elsőre nem is ért célt, azért csak csak ér valamit :-), de ez most már nem jön össze. :(

2007. június 6. | 11:28 | Cintia68

"A horgony nem tart semmit és a plakátkötelek is csak csüngnek lefele."

Igen, időközben magam is rájöttem, hogy hülyeséget írtam. :)

Tgely válasza:
Semmi gáz :-) ennek a képnek ez a lényege

adott pontszám: 2,8
2007. június 6. | 10:35 | morrmota

ami zavar, az az, hogy nem a ház középvonalában álltál, ezáltal eléggé torz a ház, nem szimmetrikus, talán ha párat lépsz balra.
az elgondolás em rossz, csak arra lennék kíváncsi, hogy melyik volt először: az elgondolás a kísérőszöveg alapján, vagy a kép?

Tgely válasza:
Örülök, de a csomót mindenképpen kötném a horgonyra :-) Ez más szögből sehogysem megy, hacsak megigazítom a plakátköteleket...
A meglátás volt nehéz. :-) A kisérőszöveget azért írtam, mert a szerkesztés ezen a fotón a nézőpont és nem a megszokott klisék. Ez a kép egy fikció, de a valóságban létező dolgok néha érdekesen találkozhatnak. Ennyi.

adott pontszám: 3,5
2007. június 6. | 09:44 | mckolly

Szia! Ötletesnek találom, jól eltaláltak a színek, tetszik a perspektíva és jó a szöveg. Egy kicsit hiányolom a panelos környezetet, nem egészen derül ki a képből. Jól mutatna több ember, akik tevékenyen nem csinálnak semmit...
Kicsit zavarónak találom a fákat mindkét oldalon...

Tgely válasza:
Ez egy provokatív kép. :-) ilyen
Köszi

adott pontszám: 4,5
2007. június 6. | 09:32 | Cintia68

Nekem tetszik a fotó. Biztos velem van a baj, de sokszor nem értem, miért ilyen alacsony a nem megszokott képek átlaga. A tiéd is szokatlan, nekem felkeltette a figyelmemet, mert nem mindennapos a téma. Tetszik, hogy a központi elem a képen, ami uralja az egészet, az a hatalmas szürke paneltömb. Mellette nem látszik semmi, mintha magányosan állna a pusztaságban. Ott egy ember, aki elhalad, ő is a magányt testesíti meg. Hatásos az élettelen beton és az élő ember kontrasztja. És ami a téma maga, a horgony, aminek nem értem a funkcióját (ezt csak azok tudják, akik odarakták - jó, gondolom, tart valami, de miért?), egészen bizarr számomra. Jó az épület torzulása, erősíti a mondandót, ami számomra nem olyan "elvont", mint amit te leírtál, de hagyjuk meg a szemlélőnek a szabad értelmezést, nemde? :) Egyébként az is érdekes, ahogyan az ég élénk és vidám kékje kontrasztban áll a ház komor szürkeségével. A vágás azonban szerintem nem a legszerencsésebb, lent kicsit talán sok a fűből, fentre még kívánkozna annyival több égbolt, amennyivel a fű kevesebb lehetne lent. Kissé emelném a kontrasztot is a mondanivaló erősítésére.

Tgely válasza:
Örülök, hogy elgondolkodtatott! A fűvel lehetne játszani. A horgony nem tart semmit és a plakátkötelek is csak csüngnek lefele. Ebből a szögből áll így össze.

adott pontszám: 3,4
2007. június 6. | 09:08 | cmd1975

Szia,

A mondanivaló nagyon OK, de véleményem szerint nem használ neki, hogy színes, és szemből jobb lenne (bár akkor lehet hogy kötél nem kap elég hangsúlyt?). Ha van lehetőséged akkor készíts még egyet amin mások a plakátok, jobban elütnek a környezettől, vmi olyan ígérettel ami itt abszolult nem reális… Van ilyen plakát dögivel…. Akkor szerintem egy nagyon ütős képet fogsz kapni…

Üdv: Viktor

Tgely válasza:
Sajnos a FF részletvesztő, de egy teljesen eltolt konverziót megpróbálok!

Köszi

adott pontszám: 3
2007. június 6. | 08:42 | pecci_

nekem jon be a torz hatas. jobb lett volha ha teljesen szembol fotozode es esetleg kevesebbet hagysz a foldi reszbol.
ami nagyon jo az az ember, mivel sokat hozzad a lakotelepi hangulathoz.
udv.
szep fenyeket

Tgely válasza:
Na a szembőlt kihagytam, mivel ez egy a horgonnyal és a kötelek végével összenézett kép.

Köszi

2007. június 6. | 08:33 | 2bats

Szerintem jó kép ez, csak piszkálja az átlagjúzer rögzült technikai kliséibe vetett hitét. Azt gondolják az a jó fotó, ami megfelel az agyonajnározott technikai képleteknek.
Azért próbáld meg monochrómban nagy kontraszttal!

Tgely válasza:
A fű és a horgony nehezen jön össze, de kipróbálok majd egy teljesen eltolt konverziót, de akkor a fű...
fehér lesz :-)

adott pontszám: 3
2007. június 6. | 08:17 | RedMantis

Számomra kellően lehangoló a kép még az erős színei ellenére is. Rossz nézőpontot választottál, az épület bal oldala rövidebbnek látszik, de nem annyival, hogy ezt kompozíciós megoldásnak lehessen venni. A kifelé sétáló ember talán a to..ok az egészre (bocs) jelképe?
Érdekes kép.

Tgely válasza:
Azt jól látod, mégha nem is csinálja :-)

Úgy látom túl összetett a fotó. Ez van.

adott pontszám: 2
2007. június 5. | 23:45 | Csíter_Láma

nem nem ...nem elég torz...nekem legalábbis...sztem jó lenne ha látszana jobban a parabola a sarkon...meg úgy egyátalán...látszana az épület sarka, és a másik oldalából is egy kicsi...vagy több :)...mert vagy a mondanivalónak kéne erősebbnek lenni, vagy a kép megjelenítésnek...ez így kicsit kevés...
...egyébként sz sztem hatalmas lenne ha egy pár ott állna akár a fel tövében, akár az előtérben, egymással szemben, fogva egymás kezét...mintha ők is ígérnének egymásnak valamit...Azért merészeltem Ezt leírni, és nem azt hogy ...egy zuhanófélben lévő 747-es égő hajtómúvét komponéld bele, mert sztem Ez abszolut megvalósítható.....
tehát összegezve...hatásosabb perspektíva kell, kicsit összetettebb téma, amire esetleg valami hatásos utómunka is rásegíthet...és kész a (nagybetűs) Fotó.....mert ez így csak egy kép a sokezerből...ne harafudj...
remélem hogy ötletemet nem zaklatásnak veszed, hanem ösztönzőleg hat rád...
Üdv!
...Lama voltam

Tgely válasza:
Azt tudom egy kicsit nyers a kép, de semmiképpen nem akarok rá utómunkát. A pár jó ötlet lenne...

A horgonyt látod?

adott pontszám: 2,5
2007. június 5. | 23:43 | barthae

Nem az a baj, h. torzít, hanem h. nem egyformán torzít mindkét oldalra, nem középen álltál, ezért jobban húz jobbra, ez viszont nem kedvez neki.
Azon kívül már csak a téma nem eléggé letisztázott, sokkal jobban ki kellett volna emelned h. mit szeretnél megmutatni vele. Ha a plakátokat, akkor lehetett volna máshogy torzítani, h. a plakátok azért ne vesszenek el a messzeségben, mert így az ember szeme csak bolyong, de fogódzkodót (ti. témát) nemigen talál. Nem látom h. mi szerepe van a háttérnek (vmiért pedig csak meghagytad), ill. az elhaladó nőnek, az oszlopnak rajta a plakátok felé nyújtózkodó drótokkal... stb). Ha ezeknek nem szántál kifejezetten képalkotó szerepet, akkor a komponáláskor inkább addig szűkít, tisztáz az ember, míg már csak azok a képelemek maradnak bent, amik valóban elengedhetetlenül szükségesek a mondanivalóhoz. De azok mind. Itt ezt a tudatos felépítést hiányolom, de nagyon.

Kissé átfogalmazva, újra nekilódulva megpróbálhatnád, ezt így nem nagyon tudom hova sorolni...

Tgely válasza:
Nos, a pozíció adott, mert más szemszögből teljesen szétesik a kép. Nincs drótkapcsolat más pontból. :(

A horgonyra kipányvázott égi magasságokba emelkedő üres ígéretek alatt bedőlő panelház lakóinak érdektelen és üres hétköznapjai.