BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. március 13. 18:08
  • érzékenység: ISO200
  • fókusztávolság: 432mm
  • rekeszérték: f3.3
  • zársebesség: 1/125 sec
Pihenő a völgyben (feldolgozás)

Az alap jó, de érdemes néhány dolgot feljavítani a még jobb kép érdekében. Amibe belenyúltam: 1. Levels: balról behúztam egy kicsit. 2. Curves: enyhe S görbét kapott az erősebb kontraszt érdekében. 3. Szaturáció: +7 a teljes képre, ez főleg a fűnek tett jót szerintem. 4. Blur tool: ez egy kicsit pepecselős volt, de szerintem megéri. A hátteret, ill. az előtérben alul azt a vékony sávot homályosítottam egy kicsit. Szerencsére elég szűk volt a mélységélesség ahhoz, hogy jól tudjak dolgozni vele. A probléma leginkább az agancsok környékén volt, ott 300%-on, 12 és 8 pixeles ecsetmérettel dolgoztam, így az agancsokat nem piszkáltam észrevehetően. Remélem tetszik, és nem haragszol, hogy feldolgoztam a képed. Mint mindig, ez csak egy irányadó feldolgozás, amolyan ötletadó. Max kb. 10 percembe tellett megcsinálni, de szerintem annyiba se, tehát érdemes vele foglalkozni. 

Ez a kép feldolgozás, az eredeti itt tekinthető meg.
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. március 13. | 18:57 | E-lla

ennyi látszik
szerintem nézz meg pár feldolgozást, miről is szól

zomgwtf válasza:
Nem érdekelnek más feldolgozások, mert azok más képekről készültek, így semmi értelme nem lenne.
Úgy gondolod, hogy ennél többet kell csinálni a képpel? Szabad a pálya, én nem tartalak fel.
Mint ahogy azt a képnél is írtam, jó az alap, le is írtam előre, hogy mit kéne változtatni rajta szerintem. Ennyit tettem, se többet, se kevesebbet.
Szerinted több kéne?

2007. március 13. | 18:48 | panant

Sztem meg téged zavart a legjobban a zaj! Miközben egy átlagember szemével nézve nincs is zaj! Mert ugye nem mindnenki fotós, és ugye a fotósok legfőképp a közönségnek készítik a képet! És a közönség hidd el észre se vanné az zajt, mivel sokkal megkapóbb az állat látványa maga, mint hogy a hátteret nézze!!

zomgwtf válasza:
Megengeded nekem, hogy meglegyen a saját véleményem? Ha én már kicsit jobban megnézem a képet, akkor már hozzá se szólhatok?

2007. március 13. | 18:44 | E-lla

megint egy felesleges feldolgozás
a kép nem lett jobb, a feldolgozás szerintem többről szól, mint emelni a kontraszton.

zomgwtf válasza:
Ha te csak ezt látod benne, akkor felesleges volt ideírnod. Amit írtál, az legfeljebb flame-elésnek megy el.
Minden bizonnyal a színek + a blur az ott sincs a feldolgozott képen...

2007. március 13. | 18:34 | panant

Kedves Kaviaar! Nem biztos, hogy minden képet 21"-os monitoron 200%-on belezoomolva kellene nézned! Nekem is panám van és lehet egy képet úgy is nézni mint kép, nem pedig technikai háttér...

zomgwtf válasza:
Azért még neki is meglehet a saját véleménye.
Szerintem első ránézésre tényleg nem zavaró a zaj, de ha már csak egy picit több ideig nézi az ember, akkor már zavaró tud lenni egyeseknek. Másoknak nem.
De annyiban talán egyetérthetünk, hogy ha egyáltalán nincs zaj, akkor senkinek nem lesz semmi baja vele (és itt most csakis a zajról beszélek, nem a ködről, színekről stb.).

2007. március 13. | 18:26 | Kaviaar

Szerintem eredményes lett a feldolgozás. Igaz az eredeti eléggé rossz minőségű képből nem várhat az ember csodákat de két dolgot orvosoltál számomra: Az egyik a kontraszt, amit lehet egy icit túl lőttél, vagy inkább úgymondom hogy talán a szaturációból lehetett volna picit visszavenni. A másik a szörnyű színhibák amit nagyon jól csökkentett a maszatolásod.

A panát nem szabad iso200 felett használni, ill 360-380mm fókusztáv felett jönnek elő a kromatikus abberációk főleg ha van egy kis szembefény, meg MEGAOIS kézből (legalábbis a saját gépemen ezt tapasztaltam).

zomgwtf válasza:
Az az igazság, hogy a RAW kellett volna ahhoz, hogy igazán dolgozni tudjak rajta, dehát a RAW nem az enyém.
Ez leginkább a színeken látszik meg. Nem olyanok lettek, mint szerettem volna, dehát nem nagyon lehet segítene rajta RAW nélkül. WB korrekció sokat segíthetne neki.
Kontraszt meg ízlés kérdése, elfogadom, ha neked több a kelletténél.

2007. március 13. | 18:20 | tomv84

A gondom csak annyi, hogy a köd teljesen eltűnt a képről, pedig az eredetinek az is része volt, a valóságban is ott volt. nem tetszik, hogy eltűnt. Ezért nem akartam a zajt jobban csökkenteni. Az állat teste határozottan jobb így. de ez már így egy teljesen más kép.

zomgwtf válasza:
A köd nem a maszatolás kérdése, hanem a levels-é. Ha neked kell, akkor ok, én elfogadom. Ezért írtam, hogy csak ötletadás a feldolgozás.
A maszatolás a zaj miatt kellett.

2007. március 13. | 18:15 | panant

Sztem nem látszik annyira ez a 10 perces munka! Mintha csak a kontrasztot növelted volna, és még a ködöt is sikerült majdnem eltüntetni! Szerintem eredetiben jobb azért!

zomgwtf válasza:
Ízlés kérdése. Ezért ötletadó csak a feldolgozás. Lássa meg, hogy mi tetszik neki belőle, mi az, ami az eredetiben jobb volt neki, és csinálja meg saját magának a képet, elvégre az övé.

Csak kontraszt? Színek? Zaj?
A 10 percből 8 azzal telt el, hogy elmaszatoltam a zajt a képről. A többi gyors volt, de nem is akartam én nagyméretű átdolgozásba belefogni, hisz' ez csak ötletadónak van.