BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,51
KATEGÓRIA: absztrakt
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2007. február 24. 23:25
Hálózat csapdájában

tegnap megvettem az első komoly gépem (lehet h. utolsó). igaz hogy most kezdem próbálgatni, de nem bírtam megállni, hogy fel ne tegyek 1-2 képet :) hátha vki segít gyorsan tanulni az építő kritikájával... 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2007. március 1. | 14:15 | odi 007

Az ötlet nagyon tetszik a kép is jó lett. Én a helyedben magasabról fotóztam volna mert ott hátul folytatódik a "hálózat" és szerintem izgalmasabb lenne a kép.

adott pontszám: 5
2007. február 26. | 12:25 | Alcyone

ilyen temarol nehez jo fotot alkotni..a kuszasagot azt jol visszaadtad, gdolom ez is volt a celod..egy keret meg elferne ra...

grat!

adott pontszám: 4
2007. február 26. | 00:04 | Zy10

A kép jó szép és tiszta is bár a téma nekem kicsit sablonos.... olyan unalmas és hétköznapi bár biztos nem volt még időd az új géppel jobb terepre menni. Biztos vagyok bent, sokall szebb témáju képet is teszel fel. Sok sikert az új géphez remélem sok örömet okoz és nem az utolsó lesz.

adott pontszám: 4
2007. február 25. | 16:00 | dömebarát

Lehet ,hogy konzervatív vagyok.... de szerintem
nem válik a kép erényére ha felfelé a képből kiúszó vonal , illetve a jobb oldalon nem befejezett sarokpont van rajta. Igaz ezek (szerintem) csak szerkesztésbeli hibák de nagyon zavarnak.No meg az is ,hogy a fő kandelláber szintén kinéz a képből (talán más pozicióból lehetett volna jobban megkomponált képet készíteni? Amennyiben meg ez egy vágott , kép úgy egy kicsit esetlegesre sikerűlt.
üdv
dömebarát

balinto válasza:
igazad van...

adott pontszám: 2,8
2007. február 25. | 14:10 | norbix2

Ebből a fénygépből azért többett illene kihozni, szerintem. A fotó eléggé életlen, számomra unalmas, majdnem tucat és nagyon picibe méretezted, pedig ilyen kevés szín és ilyen kevés részlet esetén a 300K-ba sokkal több pixel belefért volna.

balinto válasza:
akarok is majd többet kihozni...
tegnap vettem és próbálgatom és nem is nagyon értek hozzá, de tanulom lelkesen

adott pontszám: 4
2007. február 25. | 13:29 | 2Darsin

Sztem azért nem olyan rossz ez a kép! Érdekes, izgalmas a kábelek cikázása az oszlopok között, melyek térbeliségüket elvesztve, mint "törpék" és "óriások" jelennek meg a képen. Ami kicsit zavar, az a kép egyensúlya egy kicsit. A bal oldalra néző kandelábert nincs ami kellően kiegyensúlyozza a jobb oldalon. Én (bár a pontos lehetőségeket ugye nem tudom) a jobb oldalon belekomponáltam volna a két kábel találkozási pontját, mely így egy szöget alkotva zárta volna le a jobb oldalát a fotónak.

balinto válasza:
köszi

adott pontszám: 2
2007. február 25. | 11:39 | -vadvirag-

Az ötlet jó lenne, de számomra hiányzik a vonalak, egyszerű formák rendezettebb kompozíciója. Össze-vissza futnak a vonalak, pedig igen domináns hangulatú fotót lehetne ebből keríteni a nézőpont és a komponálás megfelelő megválasztásával.

Mivel vonalakról van szó, nem mindegy azok vonalvezetése. A fentről indulsz, a kábel kivezeti a szemem a képből a semmibe, majd visszajön és valamit kuszálódik még a kép alján... a kép nagy része felett átsiklik a szemem. Használd a harmadolási pontokat megállóként, és a kép nagyobb részén futtasd végig a fő témát.

balinto válasza:
köszi, ezt megfogadom

2007. február 25. | 11:08 | phreek

ahhoz képest, hogy csak most próbálgatod, úgy tűnik, máris jó úton haladsz komponálás terén. érdekes például ez a fraktálokra emlékeztető építkezés, mintha valamennyi lámpa egyetlen közös rendszer része lenne, úgy, hogy közben megfelelő arányban hagytál nekik "levegőt" egymás között.

megnézném a többi képed is (ezesetben viszont elállnék a pontozástól, hiszen egyelőre csak teszteled a géped).

balinto válasza:
köszi, még tényleg csak tesztelem, nem hiszem hogy olyan nagyon élvezhetőek...

adott pontszám: 4
2007. február 25. | 11:07 | Krizzzti

nagyon remek kis város részleteket lehet kiragadni, amit jol meg is oldottál. amivel jobb és akár 5 is lehetne ez a kép, ha rajzosabbá, grafikusabb hatásúvá tetted volna. mégtöbb kontraszt, nem kell félni, bátran belevágni. az hatásosabb lett volna ill. talán az elhelyezés. akár helyszínen ötletesebben komponálni vagy utólag ugy vagdosni h ne legyen ennyire középen a téma. hajrá a d80-nal

balinto válasza:
kösz

adott pontszám: 4
2007. február 25. | 07:47 | blzoly

Szerintem nem rossz ez a kép.Szeretem az ilyen minimalista megközelítésű városfotókat.A képed letisztult,egyszerű mégis mutatós.Jók az erős kontrasztok,mondjuk azt lehetett volna még finomítgatni.A hátteret egy kicsit világosítani hogy minden tökéletesen fehér legyen.Ha PS-t használsz selective colorsban a fehérről lehúzod a feketét,az talán segít.Az elrendezés viszont kicsit esetleges.Nem igazán tudtad eldönteni hova helyezd a legközelebbi oszlopot.Látom inkább a háttér két oszlopára figyeltél,azok elhelyezése jó.Szépen osztják fel a középső által ketté osztott bal és jobb oldalt.Viszont a középső sem középen,sem a harmadolón nincs,kicsit lóg a levegőbe.Én itt lehet hogy megpróbáltam volna középre rendezni a képet.Egy kis balra mozdulással,úgy hogy a szélső lámpák tökéletesen felosszák a megmaradt teret két oldalt.A másik dolog pedig hogy az ilyen csendéletekbe érdemes becsempészni egy kis életet.Gondolom voltak erre madarak is.Érdemes lett volna egyet bevárni.Szerintem egy tíz perc-fél óra nem sok egy jó képért,sőt....:-)Próbáld meg még egyszer,ha gondolod ved hasznát annak amit írtam,de lehet hogy a helyszínen új ötleteid is lesznek,mert magából a témából kellemes képet lehetne csinálni.

balinto válasza:
köszi, sokat segítettél! lehet, hogy visszamegyek...

adott pontszám: 3
2007. február 25. | 01:21 | csendélek

Pompás kis masina. Remélem sok örömöd lesz benne. Igazán első fotónak nem rossz.
- Most értékeljem? Nem szívesen teszem.
Biztos tudod, hogy ez a felvétel nem lesz a fotóalbumodban amikor a jó képeidet megmutatod.
- Mit is mond ez a felvétel? Gondolom egy ff . absztrakt képet szerettél volna készíteni. A képszerkesztés nagyjából jó lenne, ha a kábelek a kép jobb oldalán összeérnének.. Az absztrakt képeknél nem fontos a megvilágításban a tónusok megjelenítése. Tehát egy ilyen felvétel legyen tónusmentes Fekete-Fehér. Igy a kép üres és semmitmondó. A további gyakorlatot biztos sokkal jobb felvételekkel sikerül megoldani. Bocsi a pontokért. Minden igyekezetem ellenére, csak ennyit sikerült adnom.

balinto válasza:
köszi az értékelést, sokat kell még tanulnom... de ha nem rakom fel őket, hogyan tanulhatnék?