BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,48
KATEGÓRIA: tájkép
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. december 30. 14:23
  • érzékenység: ISO 800
  • objektív: Nikkor AF-S 18-70 DX
  • rekeszérték: f9
  • zársebesség: 1/10s
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest mellett
Sziklatemplom II.

korábbi rész: Klikk ide! Ez a templom egy szikla tetején áll a házunktól nem messze, és az egész völgyre gyönyörű rálátása van. Hónapokig vártam, hogy a Nap ott menjen le, ahol nekem kell, hogy megfelelő hátteret biztosítson a képhez. Sajnos az állványom aznap pont nem volt nálam és hazamenni érte már nem lett volna idő, így megemelt érzékenység + mély lélegzet + drótkerítéshez szorított objektív általi képstabilizátor segítségével készült :-))) 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2007. január 2. | 12:06 | Ete

Nagyon izgalmas a lámpa és a templom ellentétes íve... gartulálok szép meglátás..
Habár én másképpen vágtam volna, de ennek ellenére sem rossz sőőt...

barthae válasza:
Kösz szépen, te hogy vágtad volna?

adott pontszám: 4
2007. január 2. | 09:59 | yotzee

ha jól emlékezem, akkor értékeltem az elsőt is...az nagyon tetszett, itt egyedűl a kép ferdesége zavar, de az eléggé, bár a leírt körülményekhez képest annyira még sem rossz... :)

barthae válasza:
Én nem érzem ferdének (már ha a horizontra gondolsz és nem a nagylátó torzítására a templom tetejénél). De kösz h. szóltál, majd ezt is megnézem PS-ben.
Ciao!

adott pontszám: 4,5
2006. december 31. | 12:48 | jakygabor

Szia! Valóban nagyon szép az ég! Jó az is, hogy világít a templom. Azt nem tudom, hogy korábban lehetett volna-e fényképezni, hogy az égből több látszódjon

barthae válasza:
Ott voltam pont még időben (sőt naplemente előtt kb. 10-15 perccel, de inkább vártam, mert az égbolton az átmenet még nem volt megfelelő. Köszi a véleményed. Üdv!

2006. december 31. | 11:40 | porkiq

Szia!
Nem annyira zavaró, csak inkább megakadt rajta a szemem és így kicsit zavart engem.... Persze semmivel sem rosszabb így, mintha nem lenne ott, csak tényleg nagyon szép a színátmenet az égen és lehet még szebb lenne, ha azon ott nem akadna meg a szemem :)! De ez valószínűleg csak az én hibám, mert tényleg nagyon-nagyon apró dolog, szégyellem is, hogy megemlítettem :(!
Üdv, BUÉK

barthae válasza:
Ne szégyelld, inkább érdekelt, mert nekem pont ellenkezőleg: inkább örültem neki, h. a túl homogén hátteret kissé megtöri, egy kicsit még karakteresebb is lehetett volna, de így is tetszett. Sztem pont ehhez a témához kellett is volna vmi (mindenhol egyszínű, homogén felületek: a templom az előtérrel sziluettként, ill. az égbolt ugyan színátmenettel, de az is teljesen homogén). Így mivel madár nem jött, ill. másfelé voltak a felszálló ágak, ahol nem tudtam volna szépen egy képen mutatni őket, így a felhőt próbáltam mellé komponálni. Sőt egy kissé még karakteresebb is lehetett volna, végig vártam, h. mikor festi meg legszebben a nap leszálló sugarai, sztem sikerült elkapni a legmegfelelőbb pillanatot. Sajnos csak ennyi volt aznap.
Ezért is voltam kíváncsi a Te véleményedre, miben különbözik.
Szép fényeket!
Üdv:
Endre

adott pontszám: 4,9
2006. december 31. | 01:27 | porkiq

Szia!
Én majdnem ötöst ítélek a képnek, két nagyon apró dolog van, amit szinte szégyellek is megemlíteni :)! De először az előnyök: elsősorban nekem a hangulata tetszik, egy mexikói éjszaka jut eszembe róla :)! Nem tudom megmagyarázni miért, de tényleg már talán csak egy nagy kaktusz árnyéka hiányzik a képről :)! Viszont nem ez lenne, amit hiányolok, sokkal inkább néhány részletet a templomból.... Vilhetőleg nem véletlen, hogy csak a körvonalak láthatók, de nekem így nagyon sötétnek tűnik. A másik egy nagyon-nagyon apró dolog: az a kis felhő a kereszt fölött :)! Ez lenne az a kis apróság, amit szinte szégyellek megemlíteni... Csupán azért teszem, mert megnéztem a korábbi részt és ott szerintem egyáltalán nem feltűnő, ezen viszont nekem igen.
Bocsi, ha nagyon kötözködő voltam, de összességében nagyon szép felvétel!
Üdv

barthae válasza:
Abszolút igazak amit írtál a sötét részek hangsúlyáról, (részben) ezért is éreztem szükségét a lámpaoszlopnak, hogy visszavezesse vmi a szemet az ég színátmeneteihez. Viszont megfogalmaznád mi zavaró a kis felhőpamacsban számodra? Kíváncsivá tettél :)
Üdv!

adott pontszám: 4
2006. december 30. | 17:13 | CsM

A naplemente színei valóban szépek. A kép élességével sincsen baj a kompozícióval azonban viztatkoznék: a lámpaoszlop a bal oldalon nem illik a képbe és az egész fotó összességében sötét. Azért graulálok a kitartásodhoz és további jó ötleteket és szép képeket kívánok!

barthae válasza:
Ez már sokkal hasznosabb kritika. A lámpaoszlopon lehet vitatkozni, én direkt komponáltam bele. (Az az igazság, hogy készült nélküle is kép, de nekem ez sokkal jobban tetszett, ezért került fel inkább ez a verzió).
Összességében valóban sötét, mert sziluettet hagytam csak az előtérből, köszönhetően a kb. -0,67EV alexpónak.
Alulról talán lehetett volna vágni, ha téged zavar a túl sok sötét rész, ez már ízlés dolga (de egy valóban jó és értelmes vitaalap :). Az ilyen értékeléseket szeretem, üdv!
A fotós 1 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 4
2006. december 30. | 16:51 |

Na igen, az állvány mindig akkor nincs ott mikor kellene.Nem vagy ezzel egyedül.Pedig kicsit hosszabb záridővel valószínűleg még szebb eredmény lett volna, több mindent ki lehetne venni magából a sziklatemplomból illetve a kép alsó negyedéből.A körülmények ismeretében mindenesetre szép eredmény.

barthae válasza:
Öööö, ne haragudj, de azon kívül h. Murphynek lehet csak igaza és természetesen ha vmi nagyon kéne, akkor az biztos nincs nálad - nos ezen kívül a többivel nem tudok egyetérteni. Ugyanis az alsó részt pont azért buktattam be (kb. -0,67 EV alexpo kellett hozzá), h. csak sziluett maradjon az előtérből, ui. nem volt szép. Hidd el, nemhogy előnyére nem szolgált volna, de csak rosszabb lett volna tőle a kép.
Ennek ellenére elfogadom a kritikádat, mert ez is egy vélemény, a pontszám meg nem érdekel. Üdv!