BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,78
KATEGÓRIA: város, építészet
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. december 29. 18:45
  • érzékenység: 1600
  • objektív: 18-55
  • rekeszérték: 5/6
  • zársebesség: 80
  • Készítés helye (ország): Spanyolország
  • Készítés helye: Segovia
Katedrális

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,9
2007. január 25. | 23:49 | blaho

Bár egy kicsit jobbra csúszott az egész kompozícióját tekintve, az érzés átjön, szóval remek! Alul le kellene csippenteni belőle egy kicsit, belóg egy járókelő, ráadásul fehér inges, világít. Vagy szedd ki... De az épület monumentalitása, a színek, meg ahogy kiegészítik egymást, nagyon jól sikerült. Llosa jut eszembe az Egy óra a katedrálban-nal...

adott pontszám: 4,3
2007. január 2. | 12:51 | nagysz

Szia!
Gyönyörű hangulatú fotót készítettél! Nagyon szép az épület színének és az égnek a kontrasztja. A fények kiemelik a falak csipkézetét. Olyan Walt Disney-s lett. A balra dőlést kijavítva lekerülne a jobboldali sötét tornyocska is a képről és akkor számomra példaértékű lenne...

adott pontszám: 3,3
2006. december 30. | 00:11 | dagno3

Szép tónusú épület, színdinamikában jól "ráfekszik" a kék háttérre. Az optikai tengelyt lejjebb állítottam volna, az épületnek nincs talapzata, (nincs előtér) vagy lehet próbálkozni sokkal feljebb, de az már egy másik kép. A nagylátószög is ezt kívánja meg. Nem tudom, szándékos-e a parallaxiskorrekció mellőzése. Ha igen, ilyen méretaránynál és épületszerkezetnél számomra banálisan hat, a tornyocskák hatásosabban böködnek az ég felé függőleges állásban.

elmoro válasza:
Aha, szándékos. Nekem ne böködjnek széjjelfele, hajoljanak csak össze szépen, úgy erősítik a tömbhatást, a keresztény katedrálisok célját, a hívők feletti hatalom és erő birtoklásának kifejezését...
Aztán lehet, hogy nincs igazam, miért rendelem alá a technikát a tartalomnak... különben még utómunka nélküli, a gyalogosokat ki akarom még venni. Kösz a türelmet!

adott pontszám: 4,8
2006. december 29. | 22:35 | zoknee

Neke naygon tetszik a kép. Skerült elkapni a kék órát, nagyon szép az ég. Az épület színei is nagyon tetszenek, neke jól sik ránézni, kellemes látvány. Én úgy szerkesztettem volna, hogy középre kerüljön az épület de lehet hogy úgy meg a jobboldali kis torony nem fért volna bele, és a középső kupola se lenne középen...
Gratulálok!

elmoro válasza:
Nagyon köszönöm! A bénázásokat meg elolvashatod a korábbi válaszokban. :)

adott pontszám: 4
2006. december 29. | 22:15 | nx10521

Kicsit talán turistafotó, de szép, dekoratív. Az ég színe is tetszik, jókor készült. Egy picit talán bizonytalannak tűnik, lehet hogy egy kis élesítés tökéletesíthetné...
Üdv,

elmoro válasza:
Mi az, hogy! Nincs rajta semmii utó, csak a méretezés, az emeg még rontott is rajta! Köszi!

2006. december 29. | 22:14 | yotzee

persze, szerencsére az emberek különböznek, különben tök egyforma fotók születnének és mindenkinek ugyanolyan gépe lenne, meg hasonlók... :)

elmoro válasza:
Aha :) Figyi, van még egy képem, az egyetlen, ami utómunkás, érdekelne, mit szólsz hozzá. Lent van a bal sarokban, Bar Alhambra a címe, az elmúlt 168 óra mínuszosai között. Szólnál hozzá egyet?

2006. december 29. | 21:45 | yotzee

gondoltam, hogy vmi hasonló lehetett, de ettől függetlenül itt nem túrista fotókat kell bemutatni, mert annál ez a kép természetesen sokkal, de sokkal több, de valamivel kevesebb egy fullos "alkotástól", ne izgulj sztem ezeket már sokan megkapták, köztük én is...

elmoro válasza:
Asszem az én képeim mindig kevesebbek lesznek a "fullos" alkotásoktól, mert inkább tudósítok, mint beállítok, és az ezzel járó esetlegességek nyomait és a fogyatékosságokat nem feltétlen érzem bajnak. Persze, ha megnézed a véleményeimet, a más képeinél is ezt a szemléletet gyakorlom, az élményt és a töltést többre tartom a technikánál - ami, persze tudom, azért fontos. De nekem nem mindenekfeletti és ha meglátom a tutit egy képben, ami nem tökély technikailag, engem nem zavar az élvezetben. Meg kevesebb bajom vana vágásokkal, mint másnak, de több a keretekkel, mint másnak. Kinek a pap...

adott pontszám: 3,8
2006. december 29. | 21:19 | yotzee

A kékóra telitalálat, azonban a fények, a fényképezés szöge nem tesz jót a kompozíciónak. Szökebb rekesszel sokkal szebb fények lehetnének, az épületre zavaró sztem így a rálátás, jobb lenne, ha kicsit távolabbról készült volna a kép.

elmoro válasza:
Sajnos állvány híján nem válogathattam holmi rekeszek között :) Ami meg a szöget illeti, sajna, ilyen alacsony vagyok, amilyen (177 cm), nem guggoltam, vagy ilyesmi, a katedrálisokban meg az a poén, hogy így ránőnek az emberre, még hatalmasabbnak látszódva, mint amilyenek. Szerintem a komponálás nem rossz, vagyis én azt szeretem benne. Ja, és mögöttem fal volt. Annyit tennék hozzá, hogy épp csak hogy arra jártam, nem odamentem épületet fotózni. Inkább amolyan tudósításféle ez a kép.

adott pontszám: 3
2006. december 29. | 21:05 | Sany

Gyönyörű a látvány, talán én közelebbről fotóztam volna és lentebbről, hogy még jobban kiemeljem az épület hatalmasságát, és lehet lett volna előnyösebb pozíció is, de nem rossz. :)

elmoro válasza:
Köszönet!

adott pontszám: 2
2006. december 29. | 21:00 | mullerp

Ha megharagszol, ha nem: elfogadhato, unalmas, tucatfoto...

- A fuggoleges sik balra dol
- A kepszeleken eros perspektivikus torzulas
- Az eloter bar jelentkezik, de felbemetszve
- ISO1600 miatt kisse reszlettelen...

Viszont a kep eloremutato tudatos jellemzoje a 'kek ora' kihasznalasa...

Javaslatok_
- tobb kep egymas ala exponalasa, utolag fuggoleges panoramava fuzese.
- gondolom nagylatoszognel fotoztal, ISO800 mellett 1/40 zarsebesseggel is megtarthato a nagylatoszog (~28mm?), csokkentve a zaj merteket, javitva a reszletgazdagsagot...

Bocs ha targyilagos voltam, de ez a kep sztem nem mondanivalorol szol, es egy epuletfoto legyen technikailag kifogastalan! Az eszkoz megvan hozza!

Udv!

elmoro válasza:
Köszi, izgalmas dolgokat tudtam meg tőled is!

adott pontszám: 4
2006. december 29. | 20:54 | lkovacs75

Nekem nagyon tetszik a keped! A perspektivikus torzitassal nagyon jol sikerult visszaadni a katedralis mereteit. Nagyon szep lett a kep szinvilaga is, epp jokor fotoztal.
Amit sajnalok, hogy ketoldalt nagyon szukre vagtad, talan jot tett volna a kepnek, ha kicsit tobb marad a kornyezetbol.
A beallitasokat nezegetve, kulon elismeresem, hogy ISO 1600-bol ilyen szepen kiszedted a kepzajt.

elmoro válasza:
Nem vágom zsebre a dícséretet, mert fogalmam sincs, hogyan kell kiszedni a zajt. De most már utánanézek, ha már így rámutattál! Ez még a natúr kép, minden utómunka nélkül, csak a méretezés rontott rajta kicsit. Én szeretem, hogy ilyen szűk a kivágás. Szerintem ráerősít a tömbszerű megjelenésre

adott pontszám: 3,8
2006. december 29. | 20:35 | WRoberto

Sajnos elég zajos lett és részlettelen, gondolom az állvány hiányában beállított iso 1600 miatt, kár mert szép téma, és a szög sem rossz, bár a kupola máshonnan lehet jobban látszódna de ezt nem tudom. Az expó, és a kék óra jó
Szép hely ez egyébként, kár hogy nem volt nálad állvány
Üdv

elmoro válasza:
Köszönöm a segítséget és a jó szándékot. Állványom tényleg nem volt... :( De a kupolából nekem ennyi elég volt, épp az tetszik, hogy ilyen tömbszerű a kontúr és ott csúcsosodik ki, és ha több a kupola, akkor kiemelkedett volna, úgy megbontva a tömbszerűséget.

adott pontszám: 3
2006. december 29. | 20:23 | ltmika

Egész látványos felvételt készítettél, de véleményem szerint a kompozícióba több hiba is csúszott.
Elsőként nagyon zavaró, hogy hiányzik az épület két legszéle (igaz épphogy, de hiányzik). Nem tudtál volna 1-2 méterrel hátrébb menni?
Alul elvágtál egy járókelőt noha felü még sok hely van.
Életlen. Ennek az obinak 5.6 rekesz feleltt kezd jobb lenni a rajzolata (igaz épp a határon voltál), de jobb 6.3-11 között használni. Elkelt volna egy kis utóélesítés. PS-ben rengeteg trükk van. Gondolom az átmértezés is rontott, legközelebb bicubic sharper-t használj!
Ami viszont a legnagyobb baj a perspektívakorrekció hiánya. PS-ben filters/distors/lens correction egész jól használható ilyen esetekben!
Szva nem lenne rossz, de egy kicsivel több utómunkával sokkal jobb lett volna. No nem azt mondom, hogy csinálj egy új képet csak javíts az alapon. Ez az analog világban is megvolt.

További szép képeket!

elmoro válasza:
Köszönöm a türelmet és a biztatást, jól esik. És igen, az át,éretezés látványosan rontott, pedig bicubic sharpert használtam. Mást viszont semmit, még csak felderítői viszonyban vagyok PS-sel. :) De amiket mondtál, mind ki fogom próbálni, nem is tudod, mennyire aranyat ér, hogy lépésenként írtad le és nem csak egy nevet dobtál! Ja, és elfogyott mögöttem a hely. Fal állt ott. A járókelőt meg el lehet tüntetni utómunkával, de most még natúr a kép. Lehet, majd felteszem úgy is, járókelők nélkül. És veszek jobb obikat is, asszem.

adott pontszám: 3,5
2006. december 29. | 20:22 | Zandras1

A kép színei szépek, kár, hogy kicsit ferde és a járókelők sem lettek figyelembe véve. Én nem vágtam volna őket ketté, inkább lehagytam volna az alsó részt.

elmoro válasza:
Igazad van, csak feltettem még az utómunka előtt. Miért is...? Nem is értem... marha vagyok és türelmetlen.