BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,42
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. december 26. 21:28
  • érzékenység: ISO 100
  • fókusztávolság: 170
  • objektív: Canon EF 75-300 IS f/4-5.6
  • rekeszérték: 5
  • zársebesség: 1/160
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Győr
Skandallum!...avagy aki vizet prédikál és bort iszik

Leleplező fotó, egy édességárusról, aki stikában lacipecsenyét falatozik a pult alól! :-) Lehet, hogy a kategóriaválasztás nem a legjobb, és inkább a humorban, vagy az elkapott pillanatokban volna a helye? Majd elmondjátok. Vágás és keret PS. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. december 27. | 13:32 | slacus

abszolút segítőkész szándékkal írtam!nem azért h lehúzzam a képed!a tucatfotót illetően igazad van!de úgy látszik máshogy értelmeztük a tucatfotó fogalmat!az is tucatfotó amit te leírtál naplemente, szitakötő... mert ez az a téma amit egyszer mindenki lefotóz életében!ebben az értelemben nézve ez a kép nem lenne tucatfotó mivel a témád nem elcsépelt és mindenki által használt, ám mégis unalmas és semmitmondó számomra!és úgy látom nem vagyok vele egyedül!ezt a témát amit te is fotóztál nem egyszerű jól művelni!úgy h érdekes legyen és a kép mindenféle kommentár és frappáns kétsoros cím nélkül átadja a nézőnek a sztorit és a lényeget akár humoros akár szomorú vagy szívszorító az a történet!ezért nem egyszerű a látszattal ellentétben a riportfotózás!a te képed is ehhez hasonló sztem mégha nem is abba a kategóriába tetted!talán közelebbről fotózva h látszódjon jobban az a lacipecsenye esetleg egy aprócska mosoly közben elkapni a hölgyet...sokkal közvetlenebb aranyosabb és esetleg humorosabb kép születhetett volna ami talán még kommentár nélkül is megállta volna a helyét!
valami ilyesmire gondoltam a kommentemben csak rövidebben fogalmaztam meg!:)remélem azért van valami használható is számodra ebben a sok hülyeségben amit itt most leírtam!:)
köszönöm szépen a kreditet!
üdv:Laca

1YanChi válasza:
Mint minden - ill. majdnem minden - hozzászólásban, természetesen ebben is van hasznos. Köszönöm.

adott pontszám: 2
2006. december 27. | 01:02 | slacus

sztem nem a kategóriával van a legnagyobb baj hanem a témával!ha nem írod oda a szöveget akkor nem látunk mást csak egy zsúfolt piacteret(?)
teli zavaró dolgokkal amik teljesen elvonják a figyelmet a főtémáról (mondjuk egy piactéren nem is nagyon találunk olyan helyet ami nem zsúfolt éppezért nem a legszerencsésebb ilyen témát fotózni!egy jó szocifotóhoz tökéletes) és egy lányt aki épp eszik valamit ami épp úgy lehet sütemény mint lacipecsenye!ne haragudj de szerintem ez egy unalmas tucatfotó amit bárki készíthet egy piacon!

1YanChi válasza:
Óvatosan a "tucatfotó" megjelöléssel - nem a 2 ponttal! - mert ha valamiből, akkor pl. naplementéből, szitakötőből, pókból, csónakból, vízesésből, pláne virágokból van pár ezer tucat. (Én sem vagyok kivétel.) Azokat is ezzel illeted?
Haragról szó nincs, de a tucatból, ezzel a "poénnal" csak ha hármat - azaz 1/4 tucatot - felvonultatnál, szívesen venném. Biztos okulhatnék belőle. Azon persze mielőtt ledorongolsz, el kellett volna tűnődni, hogy késsel-villával milyen sütit eszünk... Igaz ezt nem várhatom el mindenkitől.
És mi volt az, ami az egy szál emberalakról, a címet elolvasva elvonta a figyelmed?
Köszönöm, hogy mindezek ellenére ilyen hosszan foglalkoztál a képpel, nyilván segítő szándékkal tetted.
A fotós 0,5 kredittel jutalmazta a véleményezőt.

adott pontszám: 3,9
2006. december 26. | 23:49 | -Dorothea-

Aranyos észrevétel:) Csak kár a kivágásért, mert mire megtalálom a lényeget, az összes édességet végigmustráltam, hogy meglássam azt aki lacipecseényézik. Túl sok mindent hagytál benne, simán lehetett volna "közelebb menni" a főszereplőhöz egy szűkebb vágással. Az élesség, se százas, de szódával és a szép elkent háttérrel elmegy még:) Tágabb rekesszel jobban kiemelhetted volna a hölgyet.
Gratu, amúgy aranyos kép.

1YanChi válasza:
Igen, már erősen megbántam, hogy ennyire ragaszkodtam a piac megmutatásához. Elkövettem a "kevesebb néha több" klasszikus hibáját.
Az élesség, ha elment volna, az a tömörítés műve lehet. (1/160-nal fotózva képstabilizátorral 170-es fókuszon, az arcra élesítve.)
Rekeszértékről: ennek az objektívnek ezen a fókusztávon ez a legtágabb rekesze. A szándék megvolt... :-)
Köszönöm.

2006. december 26. | 23:28 | Fótóamateur

Közelebbről kellet volna egy kicsit,2 kupac édesség talán elég,és szólj neki hogy egy nagy cupák legyen a kezében :-)) ez persze hülyeség,de igy tuti lenne a hatás. Jó fényeket.

1YanChi válasza:
Így is esélyes volt, hogy végigkerget a piacon...a pasija, akit levágtam a képről. :-)

adott pontszám: 4
2006. december 26. | 22:21 | gyuresz83

Helló!
A szinek és az élesség nagyon jó.
Tetszik a meglátás. Gondolom sokáig figyelted a hölgyet :).
A vágás nem sikerült szerintem a legjobban lent sokat hagytál fent és ball oldalt keveset.
Gyuresz

1YanChi válasza:
A bal oldali szűk vágás amolyan egyensúlyteremtő megoldás, ezzel kerül a fő alak a harmadolóba. Lent pedig kb. a talpánál vágtam és így láthatók maradtak a rekeszek, amik tulajdonképpen a "pultot" jelentik.
Köszönöm, hogy írtál.

adott pontszám: 3
2006. december 26. | 22:12 | switch

Nekem a magyarázat nélkül nem mond semmit a kép, (nem látszik szerintem, hogy pont lacipecsenye-vagy akármi-van a villán) és így egy semmitmondó, elkapott pillanat lesz belőle. Nem rossz elgondolás, csak nehéz ügy a megfelelő megvalósítás...

1YanChi válasza:
Igen ettől én is tartottam, ezért fecsegtem ennyit a megjegyzésben. Csináltam pedig jó pár kockát, de ennél nagyobb falatot nem sikerült magába diktálnia. Aztán pedig kiszúrta, hogy fotózom...
A véleményed a közönségre tett hatás szempontjából mindenképp hasznos számomra.
Köszönöm.

adott pontszám: 3
2006. december 26. | 22:04 | Fótóamateur

Túl sok a kép alja,nemtudom mitakartál kifejezni a 30as rekeszekkel :) és nemigazán jön ki az hogy konkrétan mit is eszik. Meg az se jön le nekem hogy az édesség miért víz?
Összhatásilag nem állt össze nekem a dolog.

1YanChi válasza:
Rekeszek: piac, késsel-villával: nagy valószínűséggel nem csoki (én persze láttam közelebbről is), az édesség pedig annyira víz, amennyire a pecsenye bor. :-)
Azt már látom, nem ez lesz a főművem... Esetleg valami konkrét javaslat?
Köszönöm, hogy benéztél.

adott pontszám: 3,7
2006. december 26. | 21:50 | Cpt_Hun

A kerettel nincs is nagy bajom, de honnan tudjam, hogy mit eszik (ha nem olvasnám a szöveged?) A kép nem sugalja. Legyen a cím inkább: "A legjobb reklám ha kóstolod" vagy valami hasonló. De ha már ennyire a falatkára koncentrálunk, ezt meg kellene erősíteni egy ráközelibb vágással is, mert így majdnem az egész téma elveszik a háttérben, a sütik elviszik a szemet a nőről. Valahogy a nő fejének szinei sem passzolnak, de nem tudtam rájönni, miért.

1YanChi válasza:
Igen ez a kép mondhat mást is valóban. Nekem nem is jutott eszembe, hogy egyebet is rá lehetne húzni, de igazad van :-)
A színeit nézve nem látok problémát. A füle és a kezek színéből kiindulva lehet, hogy szimplán hideg volt.
A vágást sokáig variáltam, de valamilyen lényeges rész mindig lemarad (piacra utalás, édességek). Ezért maradt a szöveges "rásegítés", még ha gyenge fotóseszköz is. Ha van valami konkrét elképzelésed, vágd meg kérlek (feldolgozható) és küldd el mailben.
Köszönöm a véleményed.

2006. december 26. | 21:37 | agent01

Miért csokit kéne ennie?
2
age

1YanChi válasza:
Minimum. :-)