BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,43
cc
KATEGÓRIA: panoráma
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. december 13. 10:27
  • érzékenység: iso100
  • objektív: zd14-45
  • Készítés helye (ország): Magyarország
Hollókő

decemberi Cserhát 1200*510 pxl kontraszt, vagas 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,5
2006. december 20. | 07:46 | tarnics

Szia. A fényerőséget, kontrasztot még egy kicsit meg lehtne játszani. Talaln egy ici picit még vágnék az alsó részből, bár ez már csak izlés kérdése. sajan nem voltak olyan fényviszonyok, amelyek a horizont szebb rajzolodasat engedtek volna. Különben ötletes és kellemes szerkesztés. Szerintem erdemes visszaterni jobb idoben.
Talan egy ici picit hangsulyosabb keret dobot volna meg egyet rajta. Igy tul vekonynak talalom. Minden esetre nem sok kell mar a tökéletesig. Jo fényeket.

cc válasza:
koszonom :)

2006. december 14. | 17:45 | zrubeczlaci

A kép szép, bár több napfénnyel lényegesen jobb lenne :) Az embereket kihagytam volna belőle, vagy utólag kellene eltűntetni...

cc válasza:
hat, december azert elo szok fordulni, hogy nincs Nap

adott pontszám: 3,5
2006. december 14. | 04:34 | apúúú

Ezt a képet úgy tudnám igazán elképzelni, ha a bal fele majdnem teljesen ki lett volna hagyva, kb. a bozótsáv és az előtérben lévő domb tetejének találkozási pontjáig. Indok: az égbolt és a táj között a fényviszonyok miatt túl sok "Fé" különbség van, hogy kiégések vagy bebukások nélkül normálisan ki lehetett volna exponálni ezt a fotót teljes terjedelmében. Így a bozótos és a rom is elég sötét lett. Viszont a rom mögötti felhőzet valamivel sötétebb árnyalatú, mint a kép többi részén tehát, ha jobban erre a részre lett volna koncentrálva fotózáskor, akkor világosabb, ezáltal részletgazdagabb képet lehetett volna adni a romról a mögötte lévő égbolt kiégése nélkül. Jó fényviszonyok mellett azonban érdemes lenne még egyszer lefotózni a témát ebben a formában is, mert biztos látványos kép lenne. Bocsi, ha megbántottalak az adott pontszámmal.

cc válasza:
egyaltalan nem bantotal meg, csak nem adok igazat neked. decemberi surolofeny volt, ami a kep baloldalan levo hegyeket megvilagitotta, de a varat nem. a felhok arra ritkultak, ott valoban fenyesebb volt az eg.
ugy altalaban nem ertek egyet a fotozzon elterjedt bebukas/kieges kritikakkal, ha az egy normal fenyviszonybol adodik. nem tudom, hogy a te szemed milyen, de en eleg nehezen tudok a Napba nezni, mert vakit, ami a ccdn kiegest okoz.
ha a varat kivagom a hegyek kozul, akkor egy kupac tetejen ulo var pusztan, nem a volgyet uralo erosseg.
amugy, nem panorama formatumban egy tucatfoto.
szerintem.

adott pontszám: 4,5
2006. december 13. | 15:44 | gpuska

Szép tájkép, egy hasonlóan szép, hangulatos témáról. Alul kicsit soknak érzem a nem túlzottan izgalmas előteret, három lépéssel előrébb léptél volna, talán jobb komozíciót sikerült volna kialakítanod. Egy kicsit haragosabbra alakított égbolt emelne még a hangulaton.

cc válasza:
koszonom,
az aranyok miatt hagytam ennyi eloteret. nem akartam a valotol sokkal elterobb valosagot teremteni.

adott pontszám: 4,5
2006. december 13. | 12:33 | glivia

Tetszik a képed, mindössze két apróság van, ami nekem icipicit zavaró. Az egyik, hogy szerintem a vár túlzottan perifériára szorult. A másik, hogy kissé fakók a színek. Amúgy ez a panorámaszerű vágás nagyon passzol a témához.

cc válasza:
koszonom Livia, a szinek, azok mondjuk teljesen fedik a valot, talan meg igy is fel lett huzva kontraszt.
a var elhelyezeseben szerintem nem ertunk egyet (van ez igy), es bar a szerkesztes nalam sem ennyire tuydatos, de ha horizontot nagyjabol 3 reszre bontom az eloter/var es hegyek/eg vonatkozasaban, mig a jobbszelen a var tulsulya, a balon a bozot es hegyek, akkor viszonylagos egyensuly van a kepen.
de ez ugye a belemagyarazas is lehet :)
koszonom a velemenyedet.

adott pontszám: 4,4
2006. december 13. | 11:40 | ..::Röno::..

Szintelítettség lehetne jobb, hogy pl a fű szebb zöld legyen, már ami maradt így december fele, de ezzel a háttér kékes része is szebb lenne, élesség és kontrasz is ráfért volna talán még picit.
Vágás és kompozició tetszik és a fények is jók lettek.

Üdv: Viktor

cc válasza:
koszonom. nehez dolog, ez a kontraszt, rawban fotoztam, a bw egyensulyt igy allitottam. kicsit odzkodtam tovabb szaturalni a kepet (az olympus kicsit fakobb szineket hasznal), viszont ez nagyjabol, azonos volt a latottakkal.
en a kompoziciora helyeztem a hangsulyt, lehet, hogy ffben jobb lett volna.