BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3,58
cAb
KATEGÓRIA: makró
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2004. január 15. 17:16
A jó bor ismertetőjele (nagyban nézd)

Glicerin nyomok a poháron. Villányi Cabernet Franc - 2000 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 5
2004. január 15. | 21:18 | la_rongit

A 200-es év a borok szempontjából kettős hatású volt. Egyrészt, mivel száraz év volt, kellő cukorfokra kiértek a borok. Ugyanakkor ez lett némelyik veszte is. A magas cukorfok, ugyanis elégeti a svakat is, ezáltal a bor nem lesz az a testes, bukés bor, amit az igazi borkedvelők szeretnek.
És itt jön a jó borász feladata. Különösen a vörös boroknál lényeges, mennyi ideig hagyja a héján a mustot. Ha sokáig, akkor sötét, de a tannin-tól kissé kesernyés lesz. Ha meg kevés ideig, akkor világos bort kap, amit meg esetelg a fogyasztók néznek gyanús szemmel.
A glicerin.
Ettől nem szabd senkinek sem felkapni a fejét, mert a selymes borokban - és a Villányiak általában ilyenek - igenis van glicerin, mely a benne lévő cukornak és egyéb anyagoknak a vegyüléséből származik.
Visszatérve 200-es évre, ha jó volt a borász, akkor érdemes palackozni a borból, mert tartós, finom aromájú bort kapott. Fektetve, jó dugóval, és kellő hőmérsékleten 15-20 évig is eláll (10-15 fok)

cAb válasza:
Köszönet Neked.

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 20:35 | Prof

Jobb hátteret kellett volna választani hozzá. Nagyon sokat dobna egy semleges háttér. lelki szemeim előtt persze műtermi borospohár-felvételek lebegnek. Igazán ispiráló kritikát sajnos nem tudok írni (sajnálom), mert ilyenben nincs tapasztalatom (viszont a kép arra serkent, hogy próbálkozzak és így legyenek!

Még egy OFF kérdés. A borászathoz semmi közöm, ezért kérdezem, hogy a körben koronaszerűen kicsapódó és a pohár alja felé visszacsurgó folyadék nem a borból kipárolgó és a hideg pohár falán kondenzálódó alkohol? Ugyanezt láttam sokféle égetett szesznél, és azokban elvileg nem sok glicerin lakik (pl. vodka).

cAb válasza:
Na ebben a kérdésben én nem tudok nyilatkozni sajna.

adott pontszám: 2
2004. január 15. | 20:06 | LalaTriál

Semmi extra bocsi....az ilyen képet vmi háttérfénnyel meg lehetett volna dobni, pl gyertya fény(gyertya fénynél nézik a borászok a bort)! Ebből sajna többet is ki lehetett volna hozni sajna, szal gépet föl és hajrá!

cAb válasza:
igaz, igaz..

adott pontszám: 1
2004. január 15. | 19:41 | Mike76

Mint dokumentum, az általad említett jelenség bemutatására elfogadható, azonban mint kép nem igazán állja meg a helyét, sajnos kicsit amolyan "állatorvosi ló" jellegű: életlen, komponálatlan, nem szerencsés a választott nézőpont, zavaró a háttér, a becsillanások, sőt még a glicerin nyomok is. Azt hiszem, egy étterem nem a legalkalmasabb hely arra, hogy jó képet készíts egy pohár borról. Én inkább otthon (esetleg ha tehetném egy borospincében :) ) próbálkoznék, ahol van idő és lehetőség megtalálni és kiválasztani a megfelelő hátteret, környezet, megkeresni a legelőnyösebb nézőpontot, ahol lehet játszani a fényekkel (talán kicsit elcsépelt de pl. a gyertyafény igen hangulatossá tehetné a képet...)

cAb válasza:
Asszem elcsípett képek gategóriába kellett volna tenni.
Valóban nehéz 1-képből egy jót összehozni...

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 18:43 | ZoliGyőr

Kár az életlenségért és a vakuhasználat sem kellett volna. Lehet, én úgy fotóztam volna, hogy a teljes pohár benne legyen.

cAb válasza:
bezony

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 18:30 | pirgapirga

a borokhoz nem értek,
de a kép életlen, amúgy jó lenne

cAb válasza:
manuális fókusz nélkül a terítő nyert...

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 18:22 | vGogh

A borválasztás kitűnő!

Az enyémmel is egyező (szubjektív!) vélemény miszerint állóban is lehetne talán segítene a mélységélességben.

Nem tudom milyen színű az asztal az abrosz alatt, nekem "láthatóbb" lenne a cím egy egyszínű, nem fehér háttérben.

cAb válasza:
legközelebb megpróbálom..

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 17:44 | nagyszemuhangya

en csak szeretem a borokat, az ismertetojelet meg nagyban sem lattam. De attol meg lehetne jo kep.
Azt viszont lattam, hogy a kep nem olyan eles, mint kene, a vaku (vagy a feny, amit hasznaltal) rutul becsillan a boron es a pohar szelen egyarant. Javaslom, legkozelebb hasznalj valamilyen belso lampat, lehetoleg szort fenyt, hogy ezt elkeruld.

A vagas teljesen esetlegesnek tunik, mert a pohar sehol sincs a kepen, es nincs is teljesen rajta. Az uveg felso reszen levo elmosodott, piros folt lenne a glicerinnyom? Ha igen, jobban ki kellett volna emelni (PS), vagy legalabb leirni, hogy az az, ha nem, akkor viszont nagyon zavaro.
A hatter szinben jo, de egy ilyen bort en inkabb egy terito nelkuli faasztalra tennek...
De ezek mind javithatok, ha ez megvan, ebbol meg lehet nagyon jo kep is.

cAb válasza:
Hülyén nézett volna ki az étteremben, ha lerántom a terítőt, de ettől függetlenül igazad van...

adott pontszám: 2
2004. január 15. | 17:42 | baki56

A (jó) bort szeretem, de ez a kép a finoman kirajzolódó lecsorgásnál többet nem mutat.
Roszz a kompozíció, a háttér az élesség.
Bocs és egészségünkre!

cAb válasza:
valóban

adott pontszám: 3
2004. január 15. | 17:35 | ggeri

Nos, ez nem tudom az előttem szólóknak miért volt tökéletes, nekem mindenesetre fenntarásaim vannak <b>nem a borral</b>, hanem a <b>fotóval</b> kapcsolatban:
- Hibás a kompozíció: szűk a vágás mindkét oldalon, és ha már középre céloztad a témát, tényleg középre kellett volna tenni.
- Rossz a mélységélesség, az abrosz (egyáltalán, minek ide kockás abrosz?) relatíve éles kockáira semmi szükség
- Ok nélküli vakuzás, tárgyfotónál felesleges
- Az egész kép full életlen, semmi sincs fókuszban.
Szóval nagyon erősen javítandó. Hármas alá.

<i>Szubjektív véleményem, hogy ezt a témát állóban kellett volna lefotózni a pohár talpát belefoglalóan.</i>

cAb válasza:
Végre egy olyan értékelés, amiből tényleg tanulhatok!
Tök igazad van mindenben.
Sajnos a gépem hátráltatott.. na jó nem a vágásban...
De vaku nélkül semmi nem lett volna, a fókuszt meg nem állíthatom bárhová
Mélységélleséget meg egyáltalán nem állíthatok..

adott pontszám: 5
2004. január 15. | 17:23 | csibesz1313

Nekem tetszik . Nagyon jo .Gt.

cAb válasza:
köszi...