BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
2,37
KATEGÓRIA: egyéb
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. augusztus 17. 15:47
  • érzékenység: ISO100
  • rekeszérték: F2,8
  • zársebesség: 1/25
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Gőzmozdony II

Itt a második mozdonyos kép. Mielött rettenetesen lehúzzátok, higyjétek el, hogy itt a kompakt gépek vége! Rettenetes fényviszonyok, állvány nélkül-ennyi! Várom az értékeléseket, remélem jobban fog tetszeni mint az első kép! Ja, ha valakit érdekel a képek története, olvassa el amit az előzö képhez leírtam. Üdv. 

Erről a képről készült feldolgozások:
A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 2
2006. augusztus 21. | 15:22 | agent01

Ez sajnos tényleg eléggé tuca jellegű lett, a feldolgozások sem tettek hozzá semmit. Más kompozicíót kéne kitalálnod vmi érdekesebbet.
Ezért feltenni két feldolgozást..
Bocs.
age

2006. augusztus 21. | 15:10 | Atticsabi

.
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

adott pontszám: 3
2006. augusztus 21. | 15:08 | Atticsabi

Bízok benne, hogy nem ez a digit gépek vége. Szerintem nagyobb ISO-val jobb eredményt értél volna el, és még utána képszerkesztővel ( PS) lehet igazítgatni is. Erősen hiányolom a kontrasztot.

2006. augusztus 21. | 14:28 | moTmeN

... varom a bogaras kepeid! ;)
No, de errol a keprol: alapvetoen a tema megtalalasa dicseretes, de sajnos nagyon nehez egy ekkora monstrumot ugy megmutatni, hogy az egesze mutasson valahogy, avagy ugy, hogy egy erdekes reszletet kiemelve.
Szerintem Te sajnos pont a ket ut kozotti pad ala estel. Nem fert bele az egesz (vagy legalabb az egesz alakjanak egy mar jellegzetes resze) vas, de nem sikerult egyetlen izgalmas cuccra rakoncentralva megmutatgni a regmult ontodek muremeket. Egy olyan kepet sikerult keszitened, ami sajnos eleg kaotikus. Ki-be logo alkatreszek, es egyeb kepelemek jellemzik...

Visszaterve a makrozgatasra: barmilyen hihetetlen, erdemes belefeccolni az energiat az apro cuccok fotozgatasaba, nagyon sokat lehet tanulni ott, amit nagyobb temak fotozasakor is felhasznalhatsz.
Kb ott van egyedul modod arra, hogy mindenfele modon beavatkozz, alakitsd a vilagitast, megtalald a legmegfelelobb nezopontot, kompoziciot, stb...
No, hajra!

2006. augusztus 21. | 13:54 | irigykutya

Kisérlet kép
Az értékelő feldolgozást készített a képről, itt megtekinthető.

adott pontszám: 4
2006. augusztus 19. | 02:26 | kukusikp

Nem értem az alacsony pontszámot. Szerintem egész jól sikerült kép, bár ehez a témához szerintem lehetne kicsit sötétebb is. Főleg az előtérben virító kerék zavar egy kicsit.

csaba951 válasza:
Köszi!
Nagyon szűk volt a hely, és alig volt fény. Vakuval derítettem, de ez nem tett jót a színeknek. Igen a bal oldali kereket le kellett volna vágnom.
Köszi, hogy megnézted és értékelted!

adott pontszám: 5
2006. augusztus 18. | 17:29 | Teszárs István

Szerintem amit láttatni akartál, az látszik. Ezért a körülmények miatt nálam 5-ös a kép. Jártam én is abban a műhelyben, nem egy ideális fotóterep, a különleges témákat leszámítva:-)

csaba951 válasza:
Köszönöm szépen!

2006. augusztus 18. | 09:53 | irigykutya

Pontozni én sem tudok mert kiváncsi kacsa voltam aki megakarta tudni miért húzzták ennyire le a képedet. Egy valamit ne felejts el MAGADD-nak fotózz. ne Másoknak akarj mindenáron megfelelni. itt olvashatsz jó és rossz segitségeket amik lehetnek építőek és lehetnek nagyon lerombóló jellegüek. ez egy amatör oldal ahol nem kéne nagyítóval lesni mindenki képét és mindenbe belekötni, lehet hogy több szem többet lát de Te voltál ott amikor fotóztál és Te láttál meg valamit az adott témán ami Neked tetszett és ez nem kell, hogy mindenkinek jó legyen (emberek vagyunk ahány ember annyi féle ez közhely , de nagyon igaz, ne másoknak akarj megfelelni, hanem magadnak). +néztem a többi képedet is és azt kell mondjam remek képeket tudsz alkotni és ez a legfontosabb!

adott pontszám: 2,5
2006. augusztus 17. | 22:40 | ..CALA..

hát technikailag még oké szerintem, bár megdolgozhattad volna ha akarod, valamivel, kontrasztnovelés, kicsit a színek, hogy a rozsdás hangulatot visszaadják, de szerintem az a baj inkább, hogy se nem látom az egész mozdonyt, se nem látom az érdekes részletet kiemelve, azaz esetleges a nézőpont és a szerkesztés is.

szóval egy érdekes perspektívával szerintem így is nagyszerű fotót készíthettél volna.

talán egy merészebb vágással a baloldali középtájat kiemelve, kontrasztosítva egy jópofa gyáriparos fílinget el lehet érni.

további sok sikert,
üdv,
Cala

csaba951 válasza:
Kösz.

2006. augusztus 17. | 21:58 | balages

Az első mozdis képedre hármast adtam. Most inkább nem adok pontot. Kár, mert azt írtad, hogy ha lesz elég bíztatás akkor fogsz még felrakni ilyen képeket. Sajnos ahogy elnézem nem sokat kapsz. De abban igazad van, amit mifené-nek válaszoltál. Én sem becsülöm többre a makrós légylábakat, meg pókokat, amire szórják az ötösöket. De ez a képed tényleg nem lett jó szerintem. Nincs benne kompozíció és a vaku is sokat ront. Egyszerűen lekapad és kész. Próbáld meg ezt: először nézegesd a tárgyat jó sokáig, képzeld el milyen volt, amikor még működött, képzeld hozzá, hogy mi jellemezte a működését, mondjuk a sűrű füst, amit kiokád? Akkor irány a kémény és csinálj róla száz képet, amiből majd biztosan lesz egy pár olyan ami kiválóan fog sikerülni. Persze egy mozdony kéménye nehezen megközelíthető, de a lényeget érted :) No, csak bátorítani akarlak itt a sok rizsázással, ja és használj állványt!
üdv

csaba951 válasza:
Tényleg köszönöm a biztatást.

2006. augusztus 17. | 19:06 | bajkaia

Szia!
Nekem tetszik ez a fotó a hibái ellenére is. A vakuzást mindenképpen megpróbáltam volna elkerülni, Pl. nagyobb ISO-val v. hosszabb záridővel. Sokkal alacsonyabbról fotóztam volna, de ez csak az én szubjektív véleményem. Szerintem, megérne egy próbát ff-ben is. Mindenképpen tudatosnak tartom a képet. Ha pontoznám 4, lenne, de megnéztem, hogy miért is van így lehúzva.
Gratulálok,
Üdv, bajkaia
Gratulálok
<br><b>Az értékelő 0,5 kreditet utalt át a fotó készítőjének.</b>

csaba951 válasza:
Köszönöm, hosszabb záridőt nem lehetett használni mert nem volt nálam állvány.
Köszi a kreditet!

adott pontszám: 5
2006. augusztus 17. | 18:32 | qwasyxer

Aszem ebben az esetben értékelni kell azt is, hogy micsoda elveszett kincsekre hívtad fel a figyelmet és gyakran a fotóknak csupán ennyi a célja. Grat, szerintem jó lett !

csaba951 válasza:
Köszönöm szépen!

2006. augusztus 17. | 18:20 | comodoro

Szia! Megnéztem a géped adatlapját, szerintem kicsit túlzottan lebecsülöd a géped. Az iso-t kellett volna magasabb értékre állítanod, úgy rövidebb záridőt tudtál volna használni. Nézz körül bármelyik fotós oldalon, kompakt gépekkel szebbnél szebb képeket készítenek....

csaba951 válasza:
Ez a gép egy nagy átverés!
6 mega egy kicsi fényérzékelő lapkán, egyszerűen őrültség. Mindenki a pixelszámot emeli, ezért nagyobb zajszűrést kell alkalmazni, ami normális fényviszonyok között nem nagy baj, de ilyen helyzetben vége a gépnek. Hidd el, a régebbi 3-4 megás kompaktokkal normálisabb képeket lehetett csinálni.Ha az ISO-t emelem, eszméletlenül zajosodik, am a szűrés miatt még részlettelenebb lesz a kép. Ha állvány használtam volna, lehetett volna szűkebb rekesszel, hosszabb záridővel fotózni. A körülmények miatt erre nem volt lehetőségem.
Megyek a bogarat fotozni!
Üdv: Csaba

adott pontszám: 2,5
2006. augusztus 17. | 17:55 | mifene

Hosszan írok, és biztos rosszul fog esni mindaz, amit leírok. Pedig nem akarlak megbántani.
Csak azért írok, mert nagyon vicces az, amit a fülszövegben írsz. Ne hidd, hogy egy Dslr jobban teljesít, ha nincs elegendő fény. Vagy nincs pénzed fényerős objektívre.
De nem az a kép legnagyobb hibája, hogy kompakttal készült.
Nekem jobban fáj, hogy semmitmondó és üres. Sikerült a vakuval megölnöd ezt a rozsdásodó fémtömeget. Az általad választott nézőpontból meg nem is nagyon fér bele a képbe, de még kilógni is csak úgy átabotában sikerült -itt a bal alsó sarokban levő darabolt kerékre gondolok meg arra, hogy a kazán teteje is furcsán elmaradt. nehéz megértenem, milyen szempontok alapján választottad ki pont ezt a nézőpontot - de nem is baj, ha nem tudom. Az a baj, hogy a kép nem jó.
Ha leguggoltál volna, és hagyod, hogy feléd tornyosuljon, talán egy jobb kép alá írnám a saját sületlenségemet.
Nem tartom tucatfotónak, csak a módot, ahogy egy érdekes látványt unalmassá sikerült változtatni azt nem tudom jobb ponttal értékelni.

Sajnálom, remélem nem bántottalak meg nagyon.
(Rövidebben a pont oka: Rossz kompozició. A vakuval ugyan volt elég fény, de ki is lapította a szineket. Nem érdekes a kép, nem érzem, hogy egyedi volna, esetleg elmesélne valamit erről a rozsdásodó öreg mozdonyról.)

csaba951 válasza:
Ha igy látod, lelked rajta. Mindenképpen több és jobb, mint egy csúnya bogársegget fényképezni.
Lehet, hogy holnap kimegyek a rétre, és fotózok egy pár pókot, hogy jobb legyen az átlagom.

2006. augusztus 17. | 16:41 | szódás love

Mehettél volna kicsit közelebb is hozzá, a kerekekhez, onnan átlóban föl, vagy ilyesmi, hogy a méretek, a súlyok drámaisága jobban kijöhessen.
Játszani kell, kísérletezni.
A tetőcsillanás nem szerencsés, és a félbevágott kerék sem. Fél lépésen múlott mindkettő kábé.
Sajnos.
Tudatos, kreatív, mondjuk, de javítandó.
Részemről.

csaba951 válasza:
Kösz, nagyon szűkös volt a hely, hidd el, ez a max amit ki lehetett hozni ebből a helyzetből./Legalábbis a perspektívából/
Üdv: Csaba

adott pontszám: 4
2006. augusztus 17. | 16:05 | innike1

1.
Én nem ebből a pózból fotóztam volna a vonatot bár eged nagyon torzít!
2.
Zavar a fölső fény ami átszűrődik az ablakokon és a rácsok nagy kontrasztja!!szóval hagy kívánnivalót maga után a háttér!!!
3.Életlenek azok a kidudorodások a mozdonyon!!!
Azárt nagyon jó a minősége.Aranyos elgondolás!!Megértelek hogy miért sikerült rosszabbul...Jó kép csak így tovább
grat

csaba951 válasza:
Akkor hogy csináltad volna?
1. A tető adott.
2. Mögöttem egy másik mozdony.
3. Ebben a helyzetben így lehetett fotózni.

adott pontszám: 4,3
2006. augusztus 17. | 16:03 | kolcsi

Nem kell szabadkozni, egyáltalán nem sikerült rosszul a fotó. Az előző értékelésemben pont valami hasonló perspekítávról írtam, látom nem hiába, sokkal izgalmasabb így megörökítve a vasparipa. :) Némileg viszont tágabbra vettem volna a vágást, a vezetőállást tetejét mindenképp meg kellett volna hagyni. Jobban esne a szememnek, ha a kazán tetejének vonalát is lehetne látni, másrészt a második kerékpár sem a legszerencsésebben lett elvágva.

Mindennek ellenére gratu a kalandhoz és a képhez, remélem, láthatunk még néhány mozdonyos fotót!

csaba951 válasza:
Köszi! Nem lehetett hátrább menni, ott állt egy másik mozdony! Ha meg elöbbről fotózom, nem látszik ilyen jól a kazán.
Néhány nap múlva megy a következő kép!
Még egyszer köszönöm!