BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,54
KATEGÓRIA: állatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. augusztus 10. 18:36
  • érzékenység: 200
  • objektív: 1,4/50AF-D + 20 mm közgyűrű
Tettigonia viridissima...

...zöld lombszöcske 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. augusztus 11. | 11:21 | _Chance_

Mindenki véleménye szubjektív, úgy éreztem a válaszodból mintha megsértődtél volna, pedig a célom nem az volt hogy lehúzzam a képet, csak elmondtam hogy nekem mik a benyomásaim és hogy nekem mit tanítottak. Gondoltam, ha a legközelebbi ilyen jellegú képeket készítesz, hasznát veheted a meglátásaimnak, de úgy tűnik nem érte el a célját a mondandóm, szóval bocs. Azt gondoltam, hogy ez a fórum azért jött létre, hogy segítsünk egymásnak és elmondjuk a véleményünket, nem azért hogy halálra dicsérjünk minden képet válogatás nélkül. Nem akartam a lelkivilágodba gázolni, lehet nem elég érthetően fogalmaztam, mert a válaszodból úgy tűnik totál félreértettél. Nem is kívánom tovább ragozni. Sok sikert.

Doged válasza:
Ha értékelek egy képet, akkor megpróbálom figyelembe venni, hogy a fotós mit szeretett volna. Nekem nem az volt a célom, hogy féloldalról, vagy szemből készítsek képet. Tudom hogy sok olyan makró kerül fel, amikor közelebbi más nézetből úgy kerül fel egy kép, hogy azt se tudja a fotós hogy mi van a képen, és nehéz beazonosítani is... Éppen ezért akartam mást.
A háttérrel kapcsolatosan igazad van, de nem éreztem annyira zavarónak.
Nekem úgy tűnt, hogy nem ezt a képet értékelted, hanem egy olyan képről beszéltél amit Te csináltál volna. Meggyőződésem, hogy egy ilyen pici fotótémánál félprofilból való fényképezés esetén nem lehetett volna bemutatni így élesen az egész állatot a kicsi dof miatt. Egyáltalán nem bántottál meg, nekem ez nem olyan téma hogy sírva fakadjak ha valakinek nem jön be a képem. Nem éreztem az indoklásodat megalapozottnak, mert egyértelmű hogy a lábai már életlenek lesznek, illetve szerintem nehezebb is egy ilyen kép készítésekor eltalálni a mélységet úgy, hogy minden éles legyen, mint amikor csak arra mész hogy a szemét lődd be pontosan.
Részemről semmi gond nincsen, ezt Te érted félre...
További jó fényeket.

adott pontszám: 5
2006. augusztus 10. | 21:37 | newgam

Kicsiben csak a kíváncsiság hajtott,hogy ráklikkeljek.Aztán ahogy betöltődött tűnt elő a KÉP,mit mondjak:remek DOF,szép színek,szűk de nem zavaró vágás.
És jó a megvilágítás is.
Szépen lejön a fotóról a rovar környezetbe való illeszkedési képessége.
Gratulálok.

Doged válasza:
Na végre...;-) Valakinek lejön... Köszi szépen.

adott pontszám: 4,5
2006. augusztus 10. | 20:03 | angel00

Nagyon szép éles a kép, jók a színek! Szerintem egy picikét szűk a vágás, mindkét oldalon hagytam volna még egy kis helyet. Meg zavaró a homályos levél a kép alján.

Doged válasza:
;-) Nagyon köszönöm.

adott pontszám: 4
2006. augusztus 10. | 19:28 | leon2004

Nekem teccik a kép szeretem a macrot én is foglalkozok vele. Kicsit a beállítás mű lett nagyon le akartad fotózni a csápja se előnyös hogy lefelé áll mélyélesség szerintem jó
Grt.

Doged válasza:
Mivel az egész állatot szerettem volna a saját környezetében bemutatni, ezért ezt egy alkalmas kompozíciónak találtam. Az mit jelent hogy "nagyon le akartam fotózni" ;-) ez jó vagy rossz? Vagy úgy kellett volna lefotóznom hogy nem akarom lefotózni? ;-))) majd gyakorlom.
A csáp állása hogyan előnyös?
Köszi.

adott pontszám: 3,5
2006. augusztus 10. | 19:01 | _Chance_

Jobban szerettem volna több pontot adni erre képre, hiszen tudom, hogy mennyire nehéz jó makrót készíteni, de sajna a háttér homogenitásának hiánya elég szembetűnő, ha PS-sel eltűntetnéd a pirosas-sárga foltot a szücske mögül, meg a jobb alsó sarokból a lilát, akkor nem terelnék el a plusz színek a figyelmet. Nekem hiányzik, hogy nem látom a túloldali lábait szegénynek, ha ez a kompozíció félprofilbol készült volna sokkal eredetibb lenne. Remélem nem bántottalak meg, csak segíteni szerettem volna. További jó próbálkozást!

Doged válasza:
Eszembe se jutott a retusálás, mivel az állatot a természetes környezetében akartam ábrázolni, egészben. A pontos megnevezésnek is azért néztem utána, ha valakit érdekel, és lát ilyen állatot, akkor tudja hogy mi ez. Van képem felülről, sőt félprofilból is, de az nem hiszem hogy alkalmas lett volna erre. A túloldali lábakat meg nem értem hogyan gondoltad... egy ilyen pici állat fotózásánál 16-os rekesznél is max. 7-8mm a dof. Egy 30-40mm-es állatot milyen beállításokkal kéne fotózni, hogy túloldalon lévő lábai is élesek legyenek?
Köszi szépen.