BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,71
KATEGÓRIA: életképek
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. július 3. 19:31
  • érzékenység: 100
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: otthon a kertben
Love

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4,8
2006. július 4. | 18:18 | jesuis

Szeretem ezt az egyszerűséget, olyan kevés és mégis olyan sokat mond. Tök jó ötlet! Talán még jobb lehetne, ha a karok nem lennének ennyire megvilágítva, nem tudom eldönteni, hogy vaku vagy a napfény tette ezt , de, mint írtad, hogy kertben készült az utóbbira tippelnék. A keret jó, talán a középre komponálás itt jó lett volna, de ezek apróságok, a célodat elérted szerintem, klassz fotó lett. Grat.

olho válasza:
köszi, napfény segített és hiányzik a középre komponálás :)

adott pontszám: 4,9
2006. július 4. | 07:42 | garasos1

Én kicsit beállítottnak érzem a virág miatt. Talán e nélkül fotózva sztem jobban kifejezné a kép mondanivalóját, és természetesebbnek érezném.Egyéb bajom nincs, tetszik a szerkesztése, szinvilága és mondanivalója is.

olho válasza:
télleg beállított. ez teljesen igaz. de sztem nem erőltetett és ez a lényeg.
virág nélkül kicsit sablonos lenne.
köszi!

adott pontszám: 4,5
2006. július 3. | 22:00 | Liziczmi

A kompozíció remek, a fekete-fehér háttét is tetszik.
A keret is illik a képhez.
Viszont kár a vakuhasználatért, a bal oldali kar túl világos lett, és sajna nem a rózsán van a fókusz.

olho válasza:
a háttérrel úgy voltam h mind1, úgyis elnyom mindent a téma, úgyhogy levettem a színét

rózsán van a kókusz, csak az én PS-em nemtom miért nem szereti kezelni a vöröset. és ilyen érdekesen 1szinűnek látja az élénkvöröset.

vaku nem volt csak vakító napfény
köszi!

adott pontszám: 4,2
2006. július 3. | 21:31 | spongyab

sztem a rozsa mar sok. a kepnek a virag nelkul is ugyanazt kene mondania. persze, lehet h ugyanazt mondana, ezt soha nemtudhatom meg...
a keret szepen passzol a rozsaval, es tetszik a hatter, viszont kicsit jatszodtam volna a temaval.
udv!

olho válasza:
kicsit kapkodós volt mert még akkor készült mikor árnyékban 32 fok volt úgyhogy az alanyok sürgettek.
köszi, majd játszunk még ha lesz hüvösebb napos időnk

adott pontszám: 4,6
2006. július 3. | 21:30 | Bongo 0

Kellemes téma, szép színek, hangulatos, romantikus. Jó, hogy elmosott a háttér. De. A háttérben jobbra a fehér pamacs nem illik oda, könnyű lenne retusálni. A vágással sem értek egyet, ha már középre helyezted a két kezet és a virágot, a karok is szimmetrikusan néznének ki jól. (Talán egyszerűen vágható a jobb oldali kar jobb metszéspontjától a jobb oldal, az szinte mindent megold, és a virág sem lesz középen?)
(A bal karnál az is zavar, hogy a széle, a vonal majdnem a sarokba megy, de mégsem.)

olho válasza:
a pamacs jogos, kiszedem. sajna itt nem lehet javítani a képet.
szimmetriába is megnézem hogy mutat.
a bal kart így vágtam direkt. ilyen szabályos részeket még nem vagdosok olyan jól
kösz a véleményed!!!

adott pontszám: 4,8
2006. július 3. | 21:16 | cannonball

Nagyon kedves kép, kár hogy nem szimmetrikus,( a kezek) úgy lenne tökéletes. Keret nagyon dob rajta, jó a sötét háttér is.De respekt az ötletért, nagyon édes.

olho válasza:
köszi :)

adott pontszám: 4,6
2006. július 3. | 21:09 | nagytappancs

Kezdeni nehéz a hozzászolást, de valahogy csak el kell. Nagyon határozott kép, mondanivalo sok, kevés tény által. Ami ugyanakkor az egyszerűségre vall, de hozzá kell tenni, elképzelhető, hogy ebből ered az eredetisége és a nagyszerűsége. Minél kevesebb a képen szereplő dolog és ezzel egyetemnbem annál többet mond, annál nagyszerűbb és tudatosabb fotózásra vall. Ha a képet beállitás szempontjából elemeznénk, akkor nem egyértelmű számomra, hogy miért középre, ha meg ugy lenne, miért nem középre került a beállitás. De ez csak egyéni vélemény, el tudnám képzelni viszont a képen másik helyen a központi dolgot. Ha a hatását és a mondanivalóját nézzük, akkor is egyszerű de/és sokatmondó. A kulcsra zárt kezek, az a nyugalom, melyet az ember érezhetett akkor, mikor ez történt, ez a mozdulat, érzésektől telve iszonyu érzés! De kellemesen iszonyu! Az a béke, melyet a kezek adnak, uygancsak felemelő! De ami a sematikusságábol kicsit kiemeli (mert hozzá kell tennem, kicsit számomra a kulcsra zárt kezek, mint témaként sematikusak) az a vörös rózsa. Szin szempontjábol pedig elsőrendű, hogy nem éppen sárga vagy más szonu a virág, melyet a gyengéd kezek vaskezekkel tartanak. Ha a hátteret nézzük, akkor számomra egy folyo képeét rajzolják ki taláan a hullámok. Ami (persze ez az én véleményem) mutathatja a folytonosságot, az élet folytonosságát, mely alatt a kezek mindig egymáséi maradnak! Csak ennyit szerettem volna közölni, nem mint fotos, mert nem értek a fotozáshoz, hanem mint látogato. Pontok szempontjábol tekintve, nem adok 5 pontot, mert az a tökéletességet mutatná, és sztem semmi sem tökéletes. Ugyanakkor, mivel a beállitás nem tetszik és kerülhetett volna máshova is a kép témája, uygancsak kevesebbet adok. De el kell ismerni! Egyszeruen sokatmondo! Graulálok öszintén! nagytappancs

olho válasza:
nagyon köszönöm a kimerítő értékelésed, még engem is megérintett. (a háttérben fenyőfák vannak) szerezem az egyszerű és nagyszerű témákat. ez a beállítás full az én 5letem volt. nem mertem szimmetrikusra vágni, de már látom h kár. nem te jelzed először.

adott pontszám: 4,5
2006. július 3. | 20:49 | Ades

Szép, és nagyon ötletes kompozíció, eltalált színek, eltalált formák. Talán ha a rózsa nem lett volna ennyire száraz, de így is nagyon szép. Nem szeretem a kereteket, de itt ez nagyon eltalált, bár én talán még egy picivel kissebbre vettem volna a keret vastagságát.
Ötletes, gratulálok!

olho válasza:
köszönöm!

adott pontszám: 5
2006. július 3. | 20:26 | slacus

szép kép!:)sokáig néztem és sok régi szép emléket idézett fel bennem!:)nagyon tetszik!egyedül az zavaró egy kicsit h a másik kéz nem a kép jobb felső sarkából nyúlik be a képbe!úgy tökéletesen szimetrikus lenne!legközelebb figyelj oda jobban a kedvemért!:)

olho válasza:
direkt nem tettem szimmetrikusra, ha nincs tükörkép a képen akkor én személy szerint falramászok a szimmetriától általában. legközelebb... :)
köszi!