BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
4,99
KATEGÓRIA: abszurd
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. május 22. 10:57
  • objektív: Canon EF-S 18-55 mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Budapest
Kiszálltam.

Csak a kép címe ez, nem megyek sehova. Max felöltözni. Már túlvan a 170. megtekintésen. Ha ennyien megnézik, de csak 6 ember ír rá véleményt, az számomra azt jelenit, hogy a kép nem jó. Tényleg ennyire nehéz bármit is írni rá? Vagy csak a cím megtévesztő? 2006.05.24. Az előző szöveg már nem igaz. Többen nézték meg és már többen is értékelték. Mindenkinek köszönöm, aki írt rá. Azoknak is köszönet, akik csak megnézték.  

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2007. szeptember 21. | 13:27 | Krizzzti

most nezem hogy multkor is te kuldtel kreditet nekem :) nem tudom mire fel ez a jolelkuseg de erik mar neked egy kep :) sot...
koszi tenyleg

mifene válasza:
Nem vagyok jólelkű, alapból gonosz és embergyűlölő vagyok.
De szeretem a jó képeket.


adott pontszám: 5
2006. június 13. | 15:34 | Cseh Dániel

sok megtekintés, de kevés vélemény=nem tudnak mit írni rá...
egyszerűenjó fotó, szószerint szellemes!

mifene válasza:
Köszönöm!
Azóta változott a helyzet. Már sokan megnézték. Én is megnyugodtam. Vannak képek, amiknél nem érdekel sem az, hogy hányan nézik meg sem az, mekkora lesz az átlaga.
Amikor felraktam ide, akkor nagyon bizonytalan voltam az első pár órában. Azt hittem, valami nagyon jó volt a fejemben és vártam, hogy ebben megerősítést nyerjek.
Most már tudom, hogy jó a kép.

2006. június 13. | 15:34 | Cseh Dániel

sok megtekintés, de kevés vélemény=nem tudnak mit írni rá...
egyszerűenjó fotó, szószerint szellemes!

mifene válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 5
2006. június 3. | 15:42 | -AncsA-

ez a kép számomra egy kicsit félelmetes, de nagyon jónak találom.. hogyan készült? (lehet, hogy a többi értékelésnél le van írva, de még nem látom...) szép munka, s szerintem fognak még írni:)

mifene válasza:
Köszönöm!
Két kép készült, ezeket másoltam egymásra.
Az első, a ruhás teljesen normális beállításokkal.
A második képnél f22 és 2 másodperces beállításokkal.

2006. május 31. | 20:27 | nnanga

+

mifene válasza:
Köszönöm!

2006. május 31. | 20:27 | nnanga

+

mifene válasza:
Köszönöm!

adott pontszám: 3
2006. május 29. | 12:48 | Kovacs Barna

szia. az otlet teszik. de van egy olyan erzesem hogy valami nem teljesen ok. talan az hogy az ulo ember arca latszodhatna jobban, kicsit jobban ki lenne emelve. meg belevittem volna bizonyos elemeket, peldaul egy orat tuztem volna ki hatul valahol a falra, ami szinten mintegy hosszanexponalva mutatja hogy az ido elmulik. a kiszalltam cim pedig tenyleg nem a legjobb :)

az ajtot meg legalabb kozepre tettem volna, es az egeszet tavolabbrol vettem volna le. na jo. alljak mar le. csak ilyenkor beindul a fantaziam, es rohangaszik... amig valami tokeletes meg nem szuletik ott.
de nekem sem jon ossze mindig hogy ami a fejemben van az a kepen is pont ugy legyen, szoval egy 3ast megerdemel, otlet tetszik, kivitelezesen meg javitani kell.
szerussz

mifene válasza:
Köszönöm!
Nem tudom, de az órát már nagyon erőltetett ötletnek gondolom. Az ajtó tényleg jobb lenne középen. Messzebről is jobb lenne, de a szoba fala határt szab az ilyen vágyaknak.
Az ülő figura arca nem tud élesebb lenni. Esetleg PS-ben meg lehetne oldani, de az már nem ez a kép volna, ezen nagyjából minden olyan, mint én szerettem volna.
A cím szerintem egyre jobban megfelel a képhez, de szived joga, mást gondolni.
Remélem, hamar összejön a képeid feltöltéséhez szükséges kredit.
Sok sikert.

adott pontszám: 5
2006. május 26. | 11:35 | bibipp

Ez tényleg példa értékű!Nagyon sokat móndó a kép!Elgondolkodtató!Én is probálkozok ilyenekkel!De ez művészi!Gratulálok!

mifene válasza:
Köszönöm!
Ha művészi volna, akkor nem az én képem volna. De nagyon jólesik olvasni azt, amit írtál.

adott pontszám: 5
2006. május 25. | 17:34 | aland

Igazán jó, eredeti ötlet. Tetszik! Kár, hogy az ülő alak is átlátszóvá vált. A rétegek átlátszóságával játszva talán még egy kicsit jobbá lehet tenni.
Grat!

mifene válasza:
Köszönöm!
Sajnos a rétegekkel való játék nem sokat segített. Hiába állítottam az átlátszóságon, a hátteret nem tudtam eltüntetni. Így is kétszer szerepel az ülő alak, akár segített a végeredményen, akár nem.
Talán ha a felálló alakot kimaszkolva, háttér nélkül adom hozzá, akkor. De az már egy másik kép volna. Kipróbáltam, és nem tetszett a végeredmény.

adott pontszám: 2
2006. május 25. | 08:17 | davephoto

Nem tartom valami szellemes képnek, nem jön be nekem ez a bemozdulásos kép. Egyszerű.
Szia.

mifene válasza:
Szia!
Látom megérkeztél. Nagyon jó, hogy leírtad a véleményedet. Legyél bátor, állj ki az igazad mellett. De azért néha figyelj, hova állsz.
Egyszerű? Az életben semmi sem egyszerű.
Engedelmeddel az értékelésed hasznosnak minősítem. Tudom, számodra ez szokatlan dolog, de úgy érzem, ha már erre vetett a sors és még össze is szedtél valami véleményt, amit leírtál, a fáradságodért megérdemelsz egy kis kreditet.

2006. május 24. | 15:43 | blzoly

Ha rövidebb expot csinálsz kontrasztosabb lesz,a másik amit viszont nem írtam hogy a két alakot úgy kéne összehangolni hogy azonos méretűek legyenek,ha jól látom a felálló alak,itt közelebb van a kamerához.

mifene válasza:
Rövidebb expónál még ennyi bemozdulás sem volt a képen. A kontraszt amit hiányolsz a két kép egymásra másolásából eredhet talán.(Az alap, a felöltözött kép jó, a bemozdulásosnál lehet a hiba. Nem tudom, nem értek hozzá.)
Jól látod, közelebb van. Mert a második képnél szerettem volna, ha az álló kép végén látszom kicsit, ezért a "feláll, kisétál" mozdulatsort fordítva játszottam el, a hely ahonnan indultam közelebb volt a géphez.
Nagyon hosszan magyarázkodom, mosom magam, pedig igazad van. Lehetne ezt a képet jobban és jobbra is elkészíteni.

2006. május 24. | 15:25 | blzoly

Az ötlet nagyon jó,mély gondolatot feszegetsz,amit szeretek egy képnél.Talán a kivitelezésen csiszolhatnál,mondjuk a két alak lehetne kontrasztosann,tovább is ülhetnél a gép előtt a bemozdulást lassaban is csinálhatnád.Az ülő alakot mindeképpen középre helyezném és nagyobb kivágásban teret adnék a bemozdultnak.Sok van ebben a képben,szerintem dolgozz még a témán...

Üdv

mifene válasza:
Köszönöm.
Az eredeti kép tágabb, de a bal alsó sarokban ottmaradt két kábel. Lusta voltam kiretusálni, ezért inkább levágtam a jobb oldalból + a tetejéből is kicsit.
A kontrasztosság jó ötlet, de nem igazán tudom, hogy lehetne megvalósítani. Ez 3 réteg egyszerű egymásramásolásából van. Az alap ülő képre 30% körüli átlátszósággal ráraktam az álló alakot tartalmazó teljes képet és kb hasonló átlátszósággal megismételtem az üldögélős képet is.
Az álló alakos kép 2 másodperces, f22-nél. Most látom viszont, hogy ISO400-on maradt az érzékenység.

2006. május 24. | 14:07 | tesztfoto

Ne haragudj, de eltűnt a bejelölt öt pont, ezt nem értem.

mifene válasza:
Nem baj, nem érdekes, jobb, hogy írtál rá.

2006. május 24. | 14:06 | tesztfoto

A mellékelt szöveget frissítheted, ezzel az értékeléssel 10-re ugrik a mutató. Ennek ellenére azt hiszem nem a számok mutatják meg a kép értékét. Pár ötletet felsorolok, kiemelve, hogy ezek csak az én látásmódom eredményei, nem feltétlenül jók, de gondoltam megosztom veled, hátha nyersz belőle hasznosítható ötletet. Az elszálló alak dominanciáját, a lábánál picit csökkenteném, hogy elszakadjon a földtől, hangsúlyozva ezzel a repülést, és a két 'létezési forma' közötti eltérést. Az ajtó alatti fényt vagy csökkenteném vagy erősíteném, erősítve azt, hogy azon túl valami más található.
Jó ötlet, tetszik a képed.
Üdv T

mifene válasza:
Köszönöm!
Az ajtó alatti fényt, ha újra elkészíteném ezt a képet megszüntetném. Valahogy akkor már túluntúl egyfelé mutató értelmezése maradna a képnek.
Én igazándiból valami olyat akartam elmondani, hogy van az ember mint test - felöltözve, mindenféle egyébb érdekes dologgal, meg van az, aki én vagyok, itt lakom ebben a testben, de azonos is vagyok vele meg nem is. És jó lenne néha kiszállni, kicsit elmenni máshová. Mint mikor átköltözől egy másik lakásba. Ezért a bőrönd.
(Az, amit eddig olvastál hazugság, utólag gyártottam. Az igazság a következő: Lomtalanításkor találtunk feleségemmel közösen egy szép bőröndöt, amin rengeteg régi cimke van különböző helyekről. Erről szerettem volna egy képet, de önmagában, tárgyfotóként nem igazán vállalnám be. Egy lomtalanításkor talált régi szék adta az ötletet. Miért ne üldögélhetnék szép fekete öltönyben ezen a széken, lábamnál bőrönddel, mint aki vár valamit. Amikor ide eljutottam, és elképzeltem ezt a képet, üresnek éreztem. Oksi, lenne egy fickó, üldögél, de miért. Nem volt jobb ötletem, gondoltam egy meztelen test mindig feldobja a képet, persze ez csak a női testekre igaz, adjunk hozzá hát. A meztelenül üldögél + ugyanabban a pozicióban felöltözve üldögél egymásra másolva érdekes eredménnyel járt volna, de sokkal nehezebb pont úgy tartani a fejét az embernek, hogy a fedés tökéletes legyen. Ezért hát felálltam, és mivel nem szeretném saját magam teljesen meztelenül és nyiltan megmutatni, maradt a bemozdulásos kép.
Ez a kép igaz története, bármi más már a véletlenek különös játéka.
:-)

adott pontszám: 5
2006. május 23. | 21:28 | umbrach

Szerintem jobblenne úgy ha az ülő úr nem lenne áttetsző, az elszabadult lelke viszont igy jo ahogy van...Számomra ezt jelenti a fotod...ezenfelül igy is tetszik...nem adnék rá 5nél rosszabbat..

mifene válasza:
Köszönöm!
Az úr a képen szerény személyem.
Az ülő alak azért vált áttetszővé, mert két képet másoltam egymásra. A második -ahol az alak áll és nincs sok ruha rajta tartalmazza háttérként az ülő alak székét. Ettől az ülő alak is átlátszóvá vált. (Rámásolódott a háttér, direkt nem akartam olyan PS eszközhöz nyúlni, amivel ezt megakadályozhattam volna. Valami hasonló lehet a multiexpo is, amikor ugyanarra a filmkozkára fotózod a két képet.

adott pontszám: 5
2006. május 23. | 00:13 | Image.com

Akar hoigyan is nezem jo nem is jo hanem negyszeru es mivel ez tiszta muveszet nem kell megmagayaraznom hiszen az ilyen telejesen szubjektive.
Gratulalaok

mifene válasza:
Köszönöm! :-)
Az a legfurcsább, hogy amikor elképzeltem ezt a képet illetve lőttem hozzá egy két gyakorló képet, mindig színes képben gondolkodtam. Este kinyomtattan egy gagyi lézerrel A4-es méretben és sokkal jobban tetszett amit végeredményül kaptam.

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 18:26 | kesztió

Egyik legszellemesebb kép, amit valaha is láttam (azonkívül, hogy cuccos a kompozíció és gyönyörűek a színek).
Így már jobb? :PPPP

Grat, tényleg szuper kép, a színötös önmagáért beszél...

mifene válasza:
Köszönöm! :-)
Jobb is, meg nem is. Azért jó, mert vannak akik veszik a fáradtságot és írnak rá.
Ami rossz, az az, hogy nem tudom, miért nem működött a kép. Talán mert nehéz rá írni bármit is?

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 13:19 | Marla_Singer

Remek. Ügyes. Ez két kép, vagy egy, amibe belegyalogoltál?

mifene válasza:
Két kép. Mind a két személy én vagyok, de a 300D-n nem tudom hogy lehetne a multiexpót előcsalogatni. Mondjuk több is van, amiről fogalmam sincs a géppel, fotózással kapcsolatban.

2006. május 22. | 12:54 | moTmeN

Koszonom... Egy ilyen fotonal szamomra nem sokat jelent a kredit, meg mindenfele hasonlo foldi hivsagok! Tenyleg hatalmas otlet (ajtostol, engem is csak az asszimetria zavart meg egy kisse, de elmondtad az okait, szoval...), abszolut peldaerteku foto... Ilyesminel en ugy erzem a tokeletesse csiszolas mar mesterkeltte tenne a muvet... Mint ahogy egy jo kis mocskos rock'n roll muzsikanal sem art, ha nem csiszoljak hibatlanra a hangokat...

mifene válasza:
Nagyon megtisztelsz azzal, amit írsz.
Sajnos azt kell hinnem, a kép nem olyan jó.
Sokkal több látható hibát kellett volna beleraknom, mert akkor mindenki boldogan írná a szabvány gumimondatokat WB-ről, kompozicióról, PS hiányosságokról. (ha még nem láttad, nézd meg a \\\\\\\"Mosolyra húzza a szám!\\\\\\\" képem alatti beírásokat. Előre szólok, ott csak a WB hiba az, ami nem tudatos...)

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 12:46 | moTmeN

Hatalmas otlet, kulonosen az, hogy az ulo alak nyakig oltozve, mig a kiszallo alak mezitelen! Talan a hatter lehetne kicsit rendezettebb, de ez nem szamit egy ilyen erzelmet megerinto fotonal...
Gratulalok!

mifene válasza:
Köszönöm!
Én is gondolkodtam, egy sterilebb háttéren, de végül elvetettem. Az ajtó is fontos volt számomra. A furcsa vágás oka, egy bennt felejtett kábeldarab a jobb oldalon, amit lusta voltam kiretusálni.
A bátorságot, hogy írtál jutalmaznám, de ötös értékelésnél ez nem lehetséges...
Látod, ha a háttér miatt levontál volna egy tizedet -ami nem oszt, nem szoroz, mert a véleményekre vagyok kíváncsi - most fél kredittel gazdagabb volnál. Ez igaz az elötted értékelőkre is, már aki egy két szónál többet írt.

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 11:54 | Márkus domi Péter

Tetszik nagyon, bár az arányok kicsit torzultak, számomra azonban mégis példaértékűnek fogható fel.
Jó ötlet, a fentebb említett apró hiányossággal ugyan, de ettől még nekem max.

mifene válasza:
Köszönöm. Igen, tényleg közelebb kerültem a géphez, amikor felálltam a székből. Talán jobb eredményt értem volna el, ha több hely állt volna rendelkezésemre, és nem egy "nagylátószögű" hanem inkább telével készültek volna az alapképek. De ez már ilyen, örülök, hogy ezek ellenére is tetszik a kép, és még arra is vetted a fáradtságot, hogy leírd a véleményedet. (Most, hogy túl van a 90. megtekintésen, és csak hárman értékelték, komolyan gondolkodom, hogy vajon jó-e a kép.)

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 11:26 | Vizs

Elképesztő jó ötlet és megvalósítás! Gondolkodtam, hogy egy tizedet levonjak-e, mert láthatóan ferde a kép, és a bal oldali fal-csík is furán hat. De annyira jó az összhatás, hogy nem volt szívem hozzá. Az bajusz-szerű sötét ajtó-csík az arcon sajnos belezavar picit a komor hangulatba. Nálam még így is 5.

mifene válasza:
Köszönöm! A torzulás abból is adódhat -bár a ferdeségben is igazad lehet, mert azt nem ellenőriztem- hogy elég közellről készült a kép, és ilyenkor, már torzíthat.

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 11:14 | Berci86

jó ötlet, Gratulálok hozzá!:) vicces is! Picit meszebb voltál a ruhanélkülis exponál!:) De amugy jó!

mifene válasza:
Köszönöm! :-) Igen, mert felálltam, hogy kisétáljak a képből. Ha a lábakat nézed, akkor látszik, hogy nincs olyan nagy különbség.

adott pontszám: 5
2006. május 22. | 11:04 | ygan77

Nagyon tetszik, ötletes, valami ami felrázza az embert és ki tud lépni a sablon megoldások köréből!

mifene válasza:
Köszönöm! :-) Azért ez a kép nem akkora durranás, hogy bárkit is felrázzon.