BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
3
KATEGÓRIA: elkapott pillanatok
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. április 27. 22:51
  • Készítés helye (ország): Egyesült Államok
  • Készítés helye: Dallas
Mosoly

A fotó egy alkapott pillanat,autóban készült,a lemenő nap fényében,már éppen szállt volna ki. 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

adott pontszám: 4
2006. április 28. | 13:23 | Haxorz

Szia!
A kép pillanata nagyon jó, de sajna a nő jobb oldali arcrésze nagyon sötétben van. A haján lévő napszemüveg egybeolvad a környezetével, és a szemüveg fölött a háttér nagyon világos. Szerintem más szögből kelett volna készítsd a képet.
Jó fényeket

sibi01 válasza:
még elég kezdő vagyok,legközelebb próbálok jobban figyelni.köszi szépen hogy megnézted

2006. április 28. | 13:18 | rokamesz

csak ismételni tudom magamat: hajrá!! :D :D

adott pontszám: 3
2006. április 28. | 11:34 | BenKee79

Sajnos nagyon zavaróak az árnyékok, pl az orron az árnyéktól a vonala kissé Mátyás király beütésüek, már sorry a kifejezésért. A ha valakit lefotóz az ember akkor azért törekedni kel a legelőnyösebb oldaláról bemutatni. Ha az ember jól megnézi semmi gond nincs vele természetesen, de nagyon szembetünő és olyan a hatása, amit ki is hagsulyoz hogy az arcon alig viszont az orron ott van fény. A háttérben zavaró a kocsi ajtaja, talán ha azt elkened akkor nem jövök rá hogy ott készült.

sibi01 válasza:
Hehe erre aztán nem gondoltam volna. A háttérrel kapcsolatban igazad lehet, csak hát ez egy elkapott pill. szerű valami, igazából már készült kiszállni.A fényekkel egyetértek,tényleg nem a legjobb,köszi h. megnézted

adott pontszám: 5
2006. április 28. | 11:15 | mateszabolcs

Na a most talán túlpontozom kicsit a képet, meg még kerekítek is, de úgy sem igazán fogom tudni megmozdítani a szerintem túl alacsony átlagot :) Aki a technikai részletekre midíg jó alaposan odafigyel, meg a fényekre, meg ilyenekre, az nyilván fel sem tölti ezt a képet. Pedig ha megnézzük a végeredményt, a kép minden esetlensége ellenére szerintem egy nagyon kelemes eredményt kaptunk. Itt a "hibák" hozzá tesznek a képhez, kiemelik a sponteneitást, élettel töltve meg a képet. Mondjun akárki, akármit, ha ránézek azt mondom, igen ez jó. Na. Lehet megkövezni. :)

sibi01 válasza:
Hát én nem foglak :) szerintem is a kép fő erénye(sok-sok hibája mellett) az hogy van benne élet és egyszerűen kellemes ránézni.Köszi hogy értékelted és hogy felvállaltad a tömegek haragját :)

2006. április 28. | 08:28 | rokamesz

ha tudatos, akkor viszont NEM elkapott pillanat. ha tudatos, akkor miért AUTÓBAN készült?

a probléma azzal van, hogy magadat, a modelledet nem veszed komolyan. szerettél volna egy kb. jó fotót készíteni, de az igazi akarat, szerintem nem volt meg. ez a véleményem. nem baj, nem kell mindenkinek fotóznia...csak hát ez az oldal azoknak van, akik komolyan veszik magukat.

remélem nem sértettelek meg. elvegetálni el lehet, elkapott pillanatokkal. de amíg nem akarsz TE magad alkotni, nem fogsz javulni.

szerintem. ez mind mind szigorúan szerintem.
hajrá

sibi01 válasza:
értem én hogy mit mondasz,és ezt én is így gondolom.a másik két felrakott képem abszolút tudatos,beállított és megtervezett kép.Ez talán nekem jelent sokat és másoknak nem igazán,lehet hogy én őt látom és nem a képet. Amugy éppen a gyógyszertárba mentünk és ha jól emlékszek kb 2 nappal azelőtt vettem a gépemet,úgyhogy próbálgattam rajta mindent,a fények pedig gyönyörűek voltak. És annyiban elkapott,hogy ez a sorozat utolsó képe,és már éppen elröhögte magát,mert azért mégis hülyén néz ki,ha egy teli parkolóban fotózom,mint az állat.
De abszolút értem hogy mit akarsz mondani,és hidd el,én is fejlődni szeretnék,de ezzel a képpel kicsit mellényúltam,nem igazán fotós szemmel néztem mikor felraktam...

adott pontszám: 3,6
2006. április 28. | 07:48 | liothail

Mint elkapott pillanat egy kocsiban, mondhatom elég jól sikerült!
Viszont a képnek semi mondanivalója nincs számomra, ezt hiányolom belőle.

sibi01 válasza:
Igen ezt sokan mondták,de hát végül is ez egy arc meg egy mosoly..persze én elfogult vagyok,de most azért kezdek elgondolkodni hogy jó volt e feltenni

2006. április 28. | 00:58 | futobab

Természetes, szép pillanatkép, sokkal értékesebb nektek, mint egy beállított, merev "portré". Az itteni ;rvrendszer szerint persze ezer hibája van, viszont él a kép, jó ránézni! Tedd el magadnak, örülj neki, itt meg ne mutogasd, mert kapsz a fejedre! :-)

sibi01 válasza:
Igen,nagyon úgy tűnik hogy ezt kén etennem :) köszi,hogy megnézted !

2006. április 27. | 23:38 | rokamesz

nekem a kerettel semmi bajom, de azért vegyük észre, hogy nem ötös a kép. nem mondom, hogy rettentő jó vagyok, baromira nem. de ha 4.xy az átlaga, az a valódi ötösöknek sértés. a MI EZ? nem neked, a korábbi értékelőnek szólt.

mint portré: nagyon közelről fotóztad, ami még nem is lenne baj, de nagylátót alkalmaztál. szerencsésebb tele állásban fotózni, lehetőleg elmosni, az amúgy is lehetőleg homogén hátteret. figyelni illik az árnyékokra, hogy értelmesen "vágják el a fejet".

ha megnézed pl. azt a képemet, ami barnított és a modell balra-felefelé néz ki a képől. ott is a rossz hátteret kritizálták. szal tanulni kell belőle.

EOS300D vel fotóztad. azaz fényképezted, mert fotógráfia, azaz tudatosság nem sok van benne. nem az elkészült képeket kéne feltölteni, hanem azokat, amiket szándékosan, tudatosan készítettél, hogy szépet alkoss. még ha elkapott pillanat is...ez egy portré. szerintem.

jó fényeket, jó tanulást, sok türelmet...blablabla :)

és nézegess JÓ fotókat!

sibi01 válasza:
:) köszi az értelmes véleményt,a pontozással én is egyetértek,elég nehéz,de ugye ha mindent a legjobbhoz viszonyítunk,akkor meg az emberek 90%a csak kettest kap.A tudatosságról meg annyit,hogy volt benne,láttem a napfényt és megkértem hogy csinálhassak pár képet,de hát tényleg van mit tanulnom.

adott pontszám: 1
2006. április 27. | 23:25 | Médeia

ne haragudj,de ez így ilyen formában nekem...szval semmitmondó.a keret pedig...ne haragudj,de nem jó.

sibi01 válasza:
Hát ez most kicsit meglepett.Milyen lenne a jó keret ? És mi az hogy semmitmondó ? Ezt azért kicsit jobban körülírhattad volna

adott pontszám: 5
2006. április 27. | 23:24 | rokamesz

miért nem mindjárt ötös? :)

MI EZ? de komolyan?

sibi01 válasza:
Hát köszi az ötöst.De mi az hogy mi ez? Lehet hogy már késő van és én nem értem meg.

adott pontszám: 3,5
2006. április 27. | 23:07 | blonde_moon

A fények tényleg érdekesek, hatásosak, viszont a háttér túlzottan kontrasztosra sikeredett. Oldalt a széles keret nem feltétlenül előnyös, talán ellensúlyozni akartad vele a vágást. De a fény árnyék hatás azért sokat emel rajta.

sibi01 válasza:
Köszi hogy megnézted,a kerettel én is sokat vacakoltam,aztán ez maradt

adott pontszám: 4,2
2006. április 27. | 23:01 | Aval

A fények jók, a mosoly szép, de sajnos nagyon zavaró a háttér... Biztos el lehet azt mosni, ha nem a fényképezésnél, akkor utómunkában PS-ban. Nekem is mindig ezt ajánlgatják ;-)
Sok szép képet még!

sibi01 válasza:
Köszi hogy megnézted.Én nem vagyok olyan nagy híve a PSnek,szeretek vele próbálgatni,hangulatot teremteni,de egy kép javítgatására nem szeretem használni. A háttér engem annyira nem zavar,de lehet hogy már olyan sokszor láttam hogy fel se tűnik.