BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ELŐZŐ KÉP
| | egyéb
KÖVETKEZŐ KÉP
  • Feltöltve:
    2006. április 7. 15:08
  • fókusztávolság: 18mm
  • Készítés helye (ország): Magyarország
  • Készítés helye: Szombathely
Rockerő

 

A képek értékeléséhez és az értékelések
teljes szövegének elolvasásához be kell lépnie!

BELÉPÉS

Ha még nincs felhasználóneve, akkor regisztráljon egyet.

2006. április 18. | 08:58 | Kaszman

Najó én már tényleg nem akarok vitatkozni, látványosan semmi értelme.
Csáó!

2006. április 17. | 22:25 | TeaaR

Szia! Érdekes, kreatív megoldás, símán jó kis koncertplakát!

Gratulálok !
Üdv.

freshmaker válasza:
hihi:) köszi TeaaR

2006. április 17. | 14:23 | Rikku-chan

Kedves Gábor!
Nem azért írok hogy értékeljem a képed, mert személy szerint nekem tetszik a téma:) de a kivitelezéshez nem értek:( Azért írok mert nem tetszik ahogy az értékelőiddel társalogsz. Láttam engedtél az indulataidnak és válaszoltál Kaszman véleményére de szeretném felhívni a figyelmed hogy nagyon ellenszenvesen tetted ezt miközben Ő csak segíteni akart a kritikával. Az meg, hogy ilyet írtál, hogy nem öreg róka vagy motoros vagy mittomén, az meg pláne nem tetszik főleg hogy te itt pattogsz a magad 17 évével. Tudom a tehetség nem kortól függ de picit vegyél vissza. Senki nem akar bántani. A 3-as teljesen érthető volt szerintem. Nem 1es mert nem egy szutyok kép hanem egész jó, de nem is 5ös, mert nem elég élvezhető.
Nem kell rögtön arra gondolni hogy biztos azért nem teszik neki mert"....bla..bla..." Segíteni akar és kész. Ennyi. Fogadd el és ne legyél kellemetlen alak. További jó fotózást:)

freshmaker válasza:
Értékelem hogy így véded kaszmant (csak nem az ő barátnője lennél?), de szerintem 1. képes rá maga is, 2. ilyesmit légy oly kedves e-mailben. majd akkor reagálok rá, ez nem arra való

2006. április 17. | 14:21 | Kaszman

"ez nem mártírkodás, de ha odaírod hogy helytelen út, akkor nekem ne adj 3-ast, hanem olvasd el mégegyszer az ajánlott pontot. vagy ne írd oda. vagyis légy következetes az értékelésnél." - Te tévedésben élsz. Ez a hely arra született hogy elmondjuk a véleményünket és segítsük a másikat abban hogy minél jobb képeket alkothasson. Az értékelő melletti szövegnél a hármas osztályzat tükrözte leginkább azt amit számomra nyújt ez a kép, nem értem miért akarod ilyen erőszakosan belémbeszélni azt amit nemis terveztem. Nem könyöradományból adtam azt a hármast. Úgy érzem már az első kommentemben is rendesen elmagyaráztam mi nem tetszik és megnézheted a többi kommentelésemet máshol is, még az ötös osztályzásoknál is próbálok valami értelmeset hozzászólni de ha annál kevesebb pontot adok MINDIG elmagyarázom NEKEM mi nyomja a lelkem.

Már megbocsáss de én nem akartam megmondani hogy a többség mit akar látni csak miután értékeltem és elküldtem az írást láttam hogy másnak is volt ugyanazzal baja a képed kapcsán amivel nekem is. Ettől függetlenül lehet hogy igazad van rajtam kívül senkit sem zavart az ominózus túlzásba vitt kiégetés de a kevéske vélemény sem ezt tükrözte...

"Akkor ne mondd meg nekem hogy milyennek kell lennie a képemnek" - Pedig de. Pontosan azt mondtam el hogy SZERINTEM milyennek kell lennie a képednek. Ugyanis ez az oldal (többedszerre mondom el) pont azért jött létre hogy egymást segítsük a kritikákkal. Vagy te csak azért rakod fel a képeidet hogy kapjál rá egy ötöst meg egy kis nyáladzást? Abból mit tudsz leszűrni? Az alapján hogy tudsz javulni? Én személy szerint mindig örülök egy kis negatív kritikának mert anélkül KÉPTELENSÉG fejlődni és ezt kéne belátnod neked is! Nem nagyon értem mit kell ebből ilyen szintű hisztit csinálni. Kevéske képem van még csak fenn de azok se mind kaptak tökéletes értékelést, viszont egyiknél se rendeztem patáriát hanem megpróbáltam megérteni a másik álláspontját is hogy őt mi zavarja. A cél nyílván az hogy minél több embernek tetsszen az alkotásunk, vagy művészkedhetnk önmagunkért is de akkor meg minek ide képeket felrakni. Nincs igazam?

"Gondolkodjak el azon, hogy nekem mi tetszik és mi nem? vicces vagy:)" - Vicces inkább te vagy mert már az első kommentedtől fogva olyanokat magyarázol bele folyamatosan az írásaimba amiről szó sem volt... az előbbi idézet kiváló példa erre.

"Te nem olyat írtál ami épít." - Igazad van: semmit. Világosan kifejtettem hogy SZERINTEM (!) a kép javára válna ha a fehérség helyett több részletet fedezhetnénk fel rajta. Ez persze a szemedben lehet hogy nem építő. Elfogadom...

"Még ezt elmondom, bár nem szeretek személyeskedni, de roppantul zavar, hogy olyan mondja meg a frankót aki fél éve fotózik, gondolom itt se olyan öreg motoros. Nem tartom magamat senkinek, de ez egy kicsit rombolja az önérzetemet. A kioktató és lekezelő stílussal van csak bajom." - Jó, akkor nézzük csak mit csinálsz a személyeskedésen kívül: megpróbálsz engem meggyőzni hogy az érveim nem érvek, a kritikám nem kritika, nemis azt láttam amit láttam, stb. Egyébként több mint egy éve fotózom (mellette olvasgatok minden a témával kapcsolatos oldalt, szakkönyveket, etc). Ez az oldal viszont arról szól hogy a 30 éve szakmában dolgozó és a két napja kattintgató hobbifotós ugyanúgy leírhatja a véleményét egy képről. Mindenféle hierarchikus megkülönböztetés nélkül. Persze tényleg a te dolgod hogy kiét tartod értékesnek de ilyennel érvelni gyalázat... mellesleg nem utolsó szempontként ellehetetleníti az egész vitát.
Valamint láttam én már több éve a szakmában dolgozótól teljesen rossz képeket és vica versa: világbajnok fotókat olyanoktól akik csak maguknak kattingatnak szabadidejükben.

Még tudnék írni de szerintem eleve meddő ez a vita addig amíg nem fogod elfogadni hogy a tiedén kívül más nézőpontok is akadnak a világon. Márpedig eme oldal esszenciáját pont az adja hogy megismerhetjük a másik ember látásmódját is.

Biztosra veszem hogy összeakadunk még itt, de amíg ez nem történik meg addig jó alkotást kívánok!

freshmaker válasza:
"Az értékelő melletti szövegnél a hármas osztályzat tükrözte leginkább azt amit számomra nyújt ez a kép"
A végén mégiscsak odaírtad hogy rossz út! ezt nem magyarázom beléd, ne is mondj ilyet! A hibás út pedig az egyest jelenti. Újra csak azt mondom, ha 3-asnak gondolod, akkor ne légy következetlen, és ne írj az értékelés végére ilyet.

Az "el kéne gondolkodni" nekem azt sugallja hogy bizony az van amit a többség akar. Különben miért kéne elgondolkodnom?

"Pedig de. Pontosan azt mondtam el hogy SZERINTEM milyennek kell lennie a képednek." El, persze, a kioktató stílusban. Amit szóvá is tettem.
"ez csupán a képzeleted szüleménye"
"most akkor vagy mindenki hülye, vagy esetleg el kéne rajta gondolkodni"
"Roppant bőbeszédű vagy: ez tényleg csak mosolyt érdemel... vitapartnernek sajnos alkalmatlan vagy"
konkrétan ezek nem tetszettek. Ezek után, mint már mondtam, mondhatsz igazából bármit, nem nagyon érdekel, nem a tartalma, hanem a hangnem miatt. Lehetsz akárki, akárhány éve fotózhatsz, a véleményedet ne így mondd! Ha azt hiszed hogy nem fogadom el más véleményét, hát olvasd vissza a többi válaszomat. Érdekes, azokat elfogadtam, sőt. Pedig azok között is volt kezdő! Nem magyarázok bele semmit a hozzászólásaidon, valószínűleg egyszerűen csak elbeszélünk egymás mellett. Ezen nem kell felhúzni magad. Ha még érdekel valami a témával kapcsolatban írj e-mailt.
jó fényeket

2006. április 16. | 14:19 | Kaszman

Roppant bőbeszédű vagy: ez tényleg csak mosolyt érdemel... vitapartnernek sajnos alkalmatlan vagy. Örültem, további jó fotózást, szia!

freshmaker válasza:
Akkor most elmondom amit le akartam írni, de nem tartottam érdemesnek.
"Bírom az ilyen mártírkodásokat: "ha nem tetszik adjál rá egyest"..."
ez nem mártírkodás, de ha odaírod hogy helytelen út, akkor nekem ne adj 3-ast, hanem olvasd el mégegyszer az ajánlott pontot. vagy ne írd oda. vagyis légy következetes az értékelésnél.

"Ahogy elnéztem más is írta már hogy túlságosan kiégetted, most akkor vagy mindenki hülye, vagy esetleg el kéne rajta gondolkodni."
Annyira szeretem az ilyet, amikor valaki megmondja, hogy amit a többség akar látni, annak olyannak kell lenni. Te is többször említetted, hogy ez szubjektív (legalábbis ez jött le). Akkor ne mondd meg nekem hogy milyennek kell lennie a képemnek. Gondolkodjak el azon, hogy nekem mi tetszik és mi nem? vicces vagy:) szerintem ezt nem gondoltad komolyan.

"Hidd el nem rosszindulatból írjuk itt a véleményeket, hanem építő jelleggel."
Hogy nem rosszindulatból azt elhiszem, hogy építő azt kevésbé. Ha olyat írsz ami épít, akkor elfogadom, ha nem, akkor nem. Te nem olyat írtál ami épít.

Még ezt elmondom, bár nem szeretek személyeskedni, de roppantul zavar, hogy olyan mondja meg a frankót aki fél éve fotózik, gondolom itt se olyan öreg motoros. Nem tartom magamat senkinek, de ez egy kicsit rombolja az önérzetemet. A kioktató és lekezelő stílussal van csak bajom.
jó fényeket


2006. április 15. | 11:48 | Kaszman

Bírom az ilyen mártírkodásokat: "ha nem tetszik adjál rá egyest"...
NEM. Nem erről volt szó és az értékelők melletti szövegek közül is a 3 pontos passzol nagyjából a véleményemhez. Továbbá azt sem hiszem hogy csak ötöst és egyest lehetne adni egy képre.
Mitől lesz öncélú? Szerintem attól hogy túlmentél az élvezhetőség határán és az ilyen szintű kiégetés a látvány rovására ment, pluszban a szemnek is zavaró, ráadásul sok részlet teljesen elveszett... és ez alól a lényeg sem kivétel.
"Amúgy basserral nem csak rockot lehet játszani, jazztől elkezdve Vivaldiig szinte mindent, vagyis ez megintcsak nem túl jó érv." - Nem akarok vitatkozni de konkrétan SEHOL sem írtam hogy csak azt lehet vele játszani, ez csupán a képzeleted szüleménye.
Kicsit olyan volt a reakciód mintha be akarnád nekem magyarázni hogy én mit láttam. Én azt láttam amit leírtam, te nyilván mást. Ahogy elnéztem más is írta már hogy túlságosan kiégetted, most akkor vagy mindenki hülye, vagy esetleg el kéne rajta gondolkodni. Hidd el nem rosszindulatból írjuk itt a véleményeket, hanem építő jelleggel.

freshmaker válasza:
:)))))
"szerintem helytelen úton jár"
"gyenge, kerülendő, hibás út"

adott pontszám: 4
2006. április 14. | 14:35 | mihbal

Jo otlet lett volna, csak ha alulrol fenykepezed es nem szembol hatasosabb kepet kapsz., Igyszembol lefenykepezni nem tul erdekes a nezopont. Az ff is jo lenne, es igazabol akar egy cd boriton is el tudnam kepzelni, de egy kicsit tulhuztad a feheret. alig kiveheto nehany erdekesebb reszlet a kepen. a ciporeklamot kiszedhetted volna, nem illik a kepre egy rockerhez.

freshmaker válasza:
Ahamm. Alulról volt fényképezve, csak hátul volt a színpadon, azt meg nem bonthatom ki. Fehér nekem így jó. Cipőreklám meg nem érdekel:)

adott pontszám: 3
2006. április 14. | 14:34 | Kaszman

Szeretem mikor kreatívabb, hangulatosabb látvány megteremtéséhez használják a photoshopot. Nincs ellenemre a kép kiégetése sem ha ezzel hozzájárulnak a kép tartalmának feljavításához. Úgy érzem viszont hogy ebben az esetben túlságosan öncélú lett az utómunka. Semmi lényeges nem vehető ki, főleg a gitár sziluettje csak alig alig látszik, ami még naygobb hiba mivel a cím is a hangszer segítségével játszható zenei stílusra utal vissza.
Nagyon végletes kép: konyhanyelven fogalmazva vagy tök sötét, vagy tök világos.
Szerintem helytelen úton jár...

freshmaker válasza:
:) Miért öncélú? mitől lesz öncélú egy kép, ezt kifejthetnéd! Ha már így elemzgetted a címet.. a "rocksága" egyértelműen kivehető, nem kell ahhoz a gitárnak részletesen látszódni. Az erő pedig a reflektor miatt ilyenné vált háttéren sokkal inkább kivehető mintha kevésbé húztam volna fel. Amúgy basserral nem csak rockot lehet játszani, jazztől elkezdve Vivaldiig szinte mindent, vagyis ez megintcsak nem túl jó érv. Ha nem tetszik a végletes kép, hát jó, én már csak ilyen végletekbe eső vagyok magam is. Ha kerülendő hibás út, akkor meg tessék 1-est adni!

2006. április 14. | 12:49 | Enik001

Jaj, aha! Közben rájöttem, hogy miért nem jön át nekem, aminek át kéne jönni! Mert maga a momentum, a húdenagyongitározás lett túl kifehérítve, és ezáltal elveszíti a hangsúlyt, mert nem látszik rendesen a történés! Bocs, hogy ennyit beledumálok.

freshmaker válasza:
hmmm...lehet. ezt átgondolom:)

adott pontszám: 4
2006. április 14. | 12:44 | Enik001

Fura ez a kép, mert jó-jó-jó... DE valami annyira hiányzik belőle. Nem tudom szavakba önteni, hogy mi. Vagy talán mégis... maga a konkrétum, az amiről szólnia kéne. Egy másik pillanatot kellet volna megörökíteni szerintem. Bár lehet, hogy csak rossz címet adtál neki, az a baj. Nekem a "rockerő" pont nem jön le róla. De ez csak egy halál amatőr véleménye, ne adj rá sokat. ;)

freshmaker válasza:
Lehet. a cím csak jött, lehet nem találó. Ha senki nem ad az amatőrök (itt magamat is annak sorolom, úgy mondanám kevésbé tapasztaltak) véleményére akkor nem fejlődnének.köszi

adott pontszám: 4,4
2006. április 10. | 06:50 | route-sixty-six

Nem ismerve a készítés körülményeit:
az egész el van találva, csak kivitelében kicsit
'újságpapírszerű', ezért a monitoron eredetiben nem érvényesül eléggé. De nagyon jellegzetes a kompozíció, a beállás, mindenképpen megkapó is.

freshmaker válasza:
Köszi

2006. április 8. | 01:23 | cosmicX

"Mi lett eltúlozva?"

Nem akarok tanárbácsit játszani. A látogatók száma/hozzászólások tanulsága előtted áll.

freshmaker válasza:
ez alapján teljesen felesleges volt leírnod bármit is, csak a 0-ák és 1-ek számát bővítetted..legközelebb kímélj!

adott pontszám: 4,5
2006. április 7. | 21:29 | joaker

alapvetően tetszik a kép, mert egyedi, és érdekes ez a hatás és maga az alapkép sem tűnik rossznak ez alapján, de egy fokkal kevesebb fehér kéne, így kicsit vad nekem, de azért majdnem tökéletes.
üdv!

freshmaker válasza:
Köszi!

adott pontszám: 4,7
2006. április 7. | 16:38 | _Snip_

Tetszik, átjön a feeling. Van benne őserő, nyers és erőszakos. A pózra még rátesz a kontraszt is. Az alak körül lévő erős fehér fényt kicsit soknak érzem. Nem tudom nem állt-e túl közel a háttérhez, vagy az utómunkával lett ilyen. Mindenesetre koncertplakátnak kiváló lenne. Gratula!

freshmaker válasza:
Köszi, elég közel állt a háttérhez:(

2006. április 7. | 16:24 | cosmicX

Valami nagyon el lett itt túlozva. Fuss neki mégegyszer...

freshmaker válasza:
Mi lett eltúlozva?

2006. április 7. | 16:23 | sebgutkopf

Ezt inkább PS-nek és grafikai dizájnnak érzem mint fotónak és mivel az ilyenben nem vagyok otthon nem pontozom nem akarlak se felfelé se lefelé húzni.
Mindenesetre érdekes megközelítése egy témának az ötlet tetszik

freshmaker válasza:
Köszi, pedig az eredeti egy VALÓDI fotó volt:)