BELÉPÉS
REGISZTRÁCIÓ
ELFELEJTETT JELSZÓ
KATEGÓRIÁK
ÉRTÉKELÉSEK JÓVÁHAGYÁSA wedge_47 (4,03)

KÉPEK RENDEZÉSE

összesen: 313 darab

1/20 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ
Nekem tetszik, ahogy megoldottad, és ez a mondatod is: "az egyik oszlopot kézzel kiszedtem" :D

üdv, S
S. Gyuri válasza:
öööö... igen. Persze lehet vele szójátékot játszani.
Köszönöm, hogy szántál rám időt.
- (4,81)
Szia, ha lenne címe a fotónak, akkor lehetne sejteni, hogy mit akartál a képpel közölni. Ebből a témából szerintem többet is ki lehetne hozni, de így nekem üres a kép közepe és túl kicsi a szobor. Keretet nem szoktunk bírálni, de itt szerintem túl hangsúlyos. Üdv.

A képre adott pontszám: 3

hegyiember válasza:
köszönöm
Szia, szerintem technikailag jól kivitelezett kép, a fekete/fehér is jól áll neki. A beltartalom az egy nehéz dolog, talán ha egy kissé jobbra mentél volna és többet mutattál volna a ház tornácos részéből, esetleg más épület is bele került volna a kompozícióba és akkor lett volna egy kis tere a képnek. De végül is nincs bajom a képpel, Grat!

A képre adott pontszám: 4

matyi012345 válasza:
Szia!
Köszönöm a tanácsokat ! :)
Szekerek (3,3)
Tudatos, kreatív, igényes munka, kár, hogy a házból nem látunk többet. Gart.

A képre adott pontszám: 4.9

döpö válasza:
Köszönöm Wedge_47, örülök, hogy értékelted a fotómat. Vannak a felvételnek hibái, de azért annyira nem rossz, mint egyesek gondolják. Üdv. és szép fényeket!
Csendélet (4,45)
Lehet, hogy agyrákom van de én nem látom a teret, a mélységet a képen. Nem tudom térben elhelyezni a deszkát, amin a madár ül. Gondolom ez nem az eredeti kép, van rajta némi utómunka. Tartsd tisztán a várost, egyél meg te is minden nap egy galambot. Üdv.

A képre adott pontszám: 4

kamille válasza:
Öööö, én inkább csak fotózom őket néha :)
Angolosan (3,84)
Sajnálom, ha megsértettelek a durvaságommal. Meghallgatva tanácsod elolvastam a többiek véleményét és a Te válaszaidat is. Kivetted a makro kategóriából. És jól tetted. Tudod azért vannak a kategóriák, mert ezekhez tartoznak bizonyos konvenciók. Lehetsz formabontó, de minden képpel kapcsolatban van egy minimum elvárás: legyen éles. Ha nem is minden pontja (ez ugye eleve lehetetlen) de egy pontja a képnek mindenképpen. A másik a blende, itt is konvenció a legnagyobb blende érték, de nem mindig. Az az obi, ami f25-re is éles képet ad, az egy nullával drágább. Természetesen nem a szerelésed kritizálom, én is Nikon mániás vagyok és bár csak lenne egy ilyen makróm, mint Neked. De ismerni kell a cucc fizikai korlátait. A fénymérést bízhatod a D90-re, az korrektül megméri, de nem tudja, hogy mit akarsz kiemelni, stb... ezért Neked kell megkomponálni a képet. Nézegettem Ansel Adams képeit meg olvasgattam a zóna rendszerét, és tényleg az van, hogy ha valamit ki akarsz emelni a képből, akkor nem oda kell mérni a fényt és gyakran expo korrekciót kell végrehajtani. És az is ténykérdés, hogy egy pl. 800 mm fix fókuszú obival nem fog menni kézből az 1/125-öd, illetve a fix 85 mm obival én 1/160-ad alatt nem lőnék, mert tutira bemozdul. Tégy belátásod szerint. Üdv, S.
sziga64 válasza:
Köszi, hogy újból írtál. Jól esik.
Ezért leírom neked az igazat.
Én a fotózást 12 évesen kezdtem, most 49 leszek. Volt smena 8m-em, majd Zenit, aztán pentacon six TL. Ezek akkor meg is feleltek nekem. Jártam fotóklubba és magunk hivtuk elő a képeinket. Az volt az igazi világ. A sötétkamra, a vegyszer illata, amint a hívóban megjelent a kép aztán csak jött elő egyre többet látva belöle. Nem kellett a színekkel bajlodnunk, mert még a színes akkor csak a dián volt divat. A színes labor elérhetetlen volt számunkra. Max beadtuk előhivatni a színes képeket, aztán néztünk egy nagyot mikor a kezünkbe vettük, hogy a színeknek semmi köze az eredeti téma színeihez. Nem mindegy, hogy kodak v. fuji papírra hívták elő.
Aztán jött a digitális korszak, nekem meg a szünet. Az analog gépeim tönkrementek. Emlékszem mikor Előszőr láttam digitális gépet Pesten valamelyik expon. Egy megapixeles volt és több mint 1 millió. Ez kb. 15 évvel ezelött. Elérhetetlen volt számomra. Aztán jöttek a kompakt gépek. Ilyen már volt a kezemben. 6 képet lehetett vele készíteni, akkor volt a memoriakártyája. És ez a gép egy újság készítő cégé volt. Kb. 12 éve, mikor minden város helység új címert zászlót kapott. kb. 2000-ben. Nos ezeket az eseményeket kellet fényképeznem ezzel a géppel. Mondjuk ez csak egy hónapig tartott, mert még az ebédem árát sem lehetett vele megkeresni. Aztán csak fejlödtek - fejlödtek a gépek. Egyre olcsobbak lettek. Azt tudtam, hogy csak tükrös gépet veszek. Hezitáltam a canon és a nikon között. Egyiket sem láttam közelből. Aztán jó két éve meglett az elhatároz. Lejárt egy biztosításom, melyet 10 éven át gyűjtögettem. Összeállt a kép megvettem a d90-et. De jó, tud automatán fényképezni, az élességet sem kell állítani, csak a gombot nyomogatni 6 éves gyerek módjára. Az eredmény, vagy jóhelyen volt az élesség vagy nem. A 11 fókuszpont, úristen 200 oldalas leírás több tucat gomb, kapcsoló tárcsa, mihez kezdjek vele? - tettem fel a kérdést magamnak. Menürendszer - angolul - még magyarul sem értem miről beszél. Ezer funkció úristen, mikor mit állítsak, hogy a képem jó,legyen. ElŐre programozott funkciók (makró,tájkép,sportkép stb) vagy blende automata, időautomata netán teljes manuális, sőt még az élesség állítást is kikapcsolhatom, aztán visszajutok a Zenithez.
De még sem az, ott az iso érzékenység, a fehéregyensúly, a Dlight stb. mit mire állítsak. Aztán az expozició korrekció, biráljuk felül a gépet, aztán amire mindezt beállítjuk lemegy a nap este lesz.
De se baj ott az éjszakai üzemmód, ott a vaku számtalan lehetősége, (sb 900) - ehhez csak közel 100 oldalas leírást adtak. Itt már teljesen kiakadtam.
Nagynehezem elkészült egy kép. LCD megnéz, hű de jó, csak látnék valamit. Gyorsan fel a gépre, monitor bekapcs, hű de szar a vidokártyám, a monitoron milyen színeket látok? Lassan jeleníti meg. Gyerünk a bolt, egy új számítógép is kell.
Futsz haza, nagy nehezen bemásolod a 10 megás képet, aztán nem tudod megjeleníteni mert a számítógép helyből nem ismeri fel. Hű de sok a probléma. Miért nem jó a jpg, hát ezért nem mert megfelelően nem szerkezthető. Na irány a bolt megvenni a PS-t. Azt mondják ez nagyon jó. Az ember megint többszáz oldalas dokumentációba ütközik.. Ragozzam tovább, tudnám csak már mindjárt egy óra, tegnap is kettőkor feküdtem le. Mert mikor van az embernek leülni ide, csak este..

Az embernek semmire sincs ideje. Volt a négyes ünnep március 15. Ki kellene probálni a makroobjektívemet, ha már a télikertben kinyilottak az angol muskántlik. Fel a padlásra előkotortam a 30 éves állványomat, mert eddig csak kézből fényképeztem, ugyanis ebben a csodában már remegésgátló automata is van ami segitségével az expozicios idő kb 4-8 szorosára növelhető.
Gondoltam játszunk a mélységélességgel, mit tud ez az obi. Ez volt vele az első komolyabb probálkozásom mióta megvettem.
A legkisebb blendétől a legnagyobbig probáljuk ki. Ez reggel volt nem sokkal napfelkelte után, ugy tudjuk az erős fény nem túl jó hatású. Szóval volt egy órám hogy kiprobáljam mit tud.
Ezek közül teszek fel egy-két képet.

Az embernek nagyon-nagyon sokat kellene tanulnia, mert ez a dolog már nem olyan egyszerű. Sokat fényképeznie, gyakorolni.
Én ebbe a gépbe 30 ezret löttem bele jó két év alatt, de ebből a tudatos fotozás csak kb. 2-3 alkalom volt sajnos. Nem volt rá időm, igaz most sem sok. A munkahely, mellette 20 éve tekézek, heti 3 alkalommal, nem beszélve a családról, aztán még ott van a hegy a gyümölcsössel, veteményeskerttel a számtalan virággal - ezt is gondozni kell.

Aztán ráakadtam az oldalra, itt küzdök veletek, olvasom a véleményeket és rájövök, hogy van egy-két csapat. Az új embereket sokan szeretik azonnal leszólni, kiosztani sokszor ok nélkül

Nem ragozom tovább, majd meglátom.
Az ember igen szubjektiv élőlény, ez a képek minősítésekor is kijön.

Ismered a körelméletet? Érdemes utána nézni.
Look (4)
OK, nincs PS, anyajegy marad. A kamerád alapból ilyen képet készít f/5.6-nál. Nem kötözködök, de nem értem, hogy akkor miért ilyen tág a pupillája a hölgynek. Üdv. S.
cs.g. válasza:
nyilvan PS-ben felturboztam a pupillat, nem? :D
Look (4)
Szia! Ezt jól meg photoshop-oltad, szépen bluros az arcbőre, éles a szeme (hehe), de azt a két apró pöttyöt igazán eltüntethetted volna a szeme alatt-felett. Kár érte. Amúgy Grat!

A képre adott pontszám: 4

cs.g. válasza:
szia!

mert szted minden, ami így, vagy ehhez hasonlóan néz ki, az full PS, igaz? :D
fotózz sok-sok portrét, és majd rájössz, nem így van - mint ahogy arra is, anyajegyet ritkán retusálunk le...
nem írtál számomra hasznosat, bocsánat
Angolosan (3,84)
Szia. Életlen, pedig ez egy D90! Az f/25 szerintem túlzás ehhez az obihoz, az 1/40-edet meg nem tudtad kézből megtartani (szerintem), ezért praktikusabb lett volna a fókusztávhoz igazodó zársebesség (pl. 1/200-ad valami barátibb f értékkel, pl. f/16 vagy 11). Az ISo.hoz meg nem nyúlnék, csak végszükségben, ISO 800 felett gyakori a képzaj, ami makrónál kerülendő. Jobban szeretjük a penge éles makrókat (pl. a légy tökéről, :D ) Amúgy pirosat nehéz fotózni (mármint a kamera el szokta túlozni a színt) de ez itt egész jól sikerült.Üdv.

A képre adott pontszám: 3

sziga64 válasza:
Szia!

Látom itt az új látásmodót nem kedvelik. Csak a tű élesség.
Olvasd el amiket már leírtam.
Többet kellene tanulni egy kicsit az utómunkálatokról...
Szia! Ne aggódj, itt aztán kapsz majd hideget-meleget. Én csak annyit mondanék, hogy nekem is van egy 70-300-asom, de azt még nem bírtam rávenni, hogy ilyen kékes árnyalatban hozzon ki egy képet. Amit nem értek, hogy a képen a hölgy a kép jobb oldaláról kapja a fényt, mégis a bal felső sarok "elszállt" és ez (is) elrontja a képet. Olyan bluros, fátyolos az egész, a fehéregyensúlyt nem igazán találta el a kamera, gondolom automatán volt. Amúgy a faszerkezetből én kevesebbet mutattam volna esetleg egy nagyobb zoom-al. Ez az obi még 300 mm-nél is elég éles képet ad, úgyhogy 200 mm-en nyugodtan használhatod. Hoppá, most látom, hogy D300 a vas, akkor még azt is megkockáztatom, hogy esetleg nincs minden jól beállítva rajta. A másik érdekes dolog, hogy a kép döntésével általában dinamikát szoktunk kifejezni, ez meg egy portré jellegű kép. Hát, dióhéjban ennyi, a többiek meg lehet, hogy elküldenek édesanyádhoz, de ne pityeregj. Irigylik a kamerád. :D

A képre adott pontszám: 3

E.Arnold válasza:
:) Köszönöm, örülök hogy kapok ilyen humoros hozzászólásokat is :) Én nem vagyok híve a szabályoknak, nálam az összkép a lényeg és úgy éreztem hogy a döntés helyénvaló lesz. A fehéregyensúllyal semmi baj nem volt, RAW-ból konvertáltam át a képet, már a konvertálás előtt lilásítottam a képet a lightroom-ban, szóval mondhattok sarlatánnak is, de én most ezt a színvilágot láttam jónak :) A vas meg nem számít annyira, én inkább mégjobb \"üvegek\" után sóvárgok :) Köszönöm a véleményt.
Szia, nagyon tetszik a hangulata, a beégett fehér házfal kimondottan jó. Én mondjuk sokkal lentebbről is készítettem volna egy képet, egy alsó perspektívából. Grat!

A képre adott pontszám: 5

TheNorthFace válasza:
Köszönöm!
Szia ! Tetszik a cím, a kutya halálos pofát vág, nagyon jó a kontraszt a szutyok táj (és idő) és a kutya hófehér bundája közt . Jók a kép arányai. Gart!

A képre adott pontszám: 5

abuk válasza:
köszi szépen!
Szia! Hát ez tökéletes, a címén jót derültem, telitalálat. Nagyon el vannak találva az arányok, tetszik a kontrasztossága -bár ebben a stílusban mindenki ezt "hozza" - és egy lágy Sigma obitól ez nem is rossz teljesítmény. Gart !

A képre adott pontszám: 5

GSPhoto válasza:
köszönöm :) örülök hogy tetszik :)
Szia.! Ezzel az obival ezt kihozni, nem rossz. Nem tudom, hogy milyen hdr progit használsz (esetleg Photomatix Pro), de én a tónusok beállításnál a kontraszton kicsit húztam volna mert a csarnok elején két oldalt a falak szerintem túl világosak, nem kaptak direkt fényt. Gart!

A képre adott pontszám: 5

m3ss válasza:
koszonom. photomatix igen, mar masok is mondtak, hogy talan keves a kontraszt. kezdek hinni nektek :)
Én (3,25)
Szia, életlen és benne vagy a vízcseppben. Kár érte. Üdv.

A képre adott pontszám: 3

micicica válasza:
A kép címe: "Én", ezért vagyok benne a vízcseppben.
A pecás (4,46)
Szia. Elneveztem horgász minimálnak. Tetszik a kompozíció, jók az arányok, a totál narancs nagyon jó, úgy is mondhatnám végre nem kék. A kis horgász a nagy vízen. Grat!

A képre adott pontszám: 5

atomant válasza:
Hálás köszönetem! Tetszik, hogy tetszik! :)
Szinte hihetetlen, hogy tartasz otthon egy NATO kompatibilis gázmaszkot. Ötletes kép, kiváló kivitelezés, nagyon jó utómunka, Grat !
h.rom válasza:
Szereztem. :) Egyébként nem ez a jelenleg rendszeresített gázmaszk.
Köszönöm!
w (4,97)
Szia, szépen van megvilágítva, tetszik a háttér, tulképpen jó kompozíció, amúgy nekem a hordó vagy a szőlő nem hiányozna a képről, szerintem valamelyik felesleges. Grat.

A képre adott pontszám: 4

ynwa válasza:
szia...köszi
Dugo (3,6)
Dugo a fennsík ura. Nagyon jó kép, én mondjuk még lejebb vittem volna a kamerát. Grat.
Lány (4,97)
Óriási kép ! Ehhez hasonló (szerintem) az a híres kép Miles Davis-ről. Feketét nehéz fotózni ( mármint színt, nem vagyok rasszista :D ), nálad is a fehér rész hangyányit beégett, da ahogy mondani szokták, égjen, aminek égnie kell. A keret szerintem felesleges. Grat !

Pont kivonva!

mArt válasza:
Nagyon köszönöm!
1/20 | KÖVETKEZŐ UTOLSÓ